Wiosenne testowanie, MARZEC 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
staraczka24 wrote:Ja szczerze watpie... Ale co zrobic. Wiem ze jesli gin mi nie pozwoli ieden miesiac jeszcze to sie zalamie.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Znam to uczucie ale torbiele teraz inaczej sie leczy niż kiedyś. Mi torbiele leczył gin antykami kuracją 3 mies.Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
Flowwer wrote:Znam to uczucie ale torbiele teraz inaczej sie leczy niż kiedyś. Mi torbiele leczył gin antykami kuracją 3 mies.
-
Hopeless wrote:To ja zacznę mam bladziocha!
Aaaaaaaaale cudowny poranek no pięknie się marzec zaczął! Ogromnie gratuluję!!!_Hope_ lubi tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Maja84 wrote:A na co bierzesz? Bo to jest na pcos jak czytałam w ulotce, ale według mojej gin ja raczej nie mam,tylko powiedziała że ten lek też dobrze reguluje cykle i pomaga w pęknięciu pęcherzyka. Bo moje cykle ostatnio skaczą i głównie trwają po 22 i 24 dni a według niej przy tak krótkich cyklach mogę nie mieć owulacji bo pęcherzyk nie pęka. Mam nadzieję, że pomoże. Na razie rewolucji żadnych nie mam ale dopiero 2 dzień piję 2 saszetki dziennie (tak kazała). Daj znać jak ten miovarian Ci się sprawdza, bo mi gin powiedziała że mogę to stosować jako zamiennik, a jeśli jest tańszy to czemu nieFlowwer wrote:Najlepiej sobie zrobić podstawe podstaw przed staraniem bo na tym polega świadome planowanie ciąży. Czasem jest niedobór progesteronu w drugiej fazie cyklu i przy ewentualnej ciąży z jej niedoboru może nastąpić poronienie. Potem jest płacz i szukanie przyczyny a wystarczy zrobić pare badań i brać ewentualnie leki wspomagające.
Na niektóre sytuacje nie mamy wpływu bo natura zrobi swoje, niestety ... ale czasem możemy pomóc szczęściu.
Maja ja też nie mam pco, ale lekarz miał podejrzenie i własnie mi powiedział że to jest na dobrą gospodarkę hormonalną bo zawiera witB, kwas foliowy tylko ten lepiej przyswajalny i ogólnie to mi pomoże a nie zaszkodzi.
Hopeless gratki, oby wszystko było jak trzebaFlowwer, Maja84 lubią tę wiadomość
Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
staraczka24 wrote:Ja antykow na ie moge brac nie chce rozwalic sobie calkiem organizmu. Dupek jedynie
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Ja dzisiaj tez mam dola. Obawiam sie ze nie uda mi sie zajsc....a zostaly tylko 3 cykle staran potem bede musiala odpuscic...
-
mycha91 wrote:Ja dzisiaj tez mam dola. Obawiam sie ze nie uda mi sie zajsc....a zostaly tylko 3 cykle staran potem bede musiala odpuscic...
-
nick nieaktualnyMycha a Ty czemu bedziesz musiala odpuscic? (Im bardziej sie spinasz tym, ze malo czasu na starania tym trudniej bedzie ja tak mialam, dawalam sobie 3 miesiace staran a jak nie wyjdzie to sie mialam zwolnic z pracy- no zwolnilam sie a po 3 msc zaszlam)
-
Widzę że to nie tylko ja mam gorszy dzień. Przestaje mi się to podobać, bo coraz więcej ich mam Jakoś wszystkiego mi się odechciało, najchętniej spakowałabym się i wyjechała odpocząć i wyczyścić myśli. Jakaś masakra
-
Dziś powtórka ale jajnik tak już nie boli jak wczoraj Przynajmiej trochę mieliśmy przyjemność a co trochę się należy ♡♡♡♡
kaha, Maja84, Amy333 lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Dziś powtórka ale jajnik tak już nie boli jak wczoraj Przynajmiej trochę mieliśmy przyjemność a co trochę się należy ♡♡♡♡
-
kaha wrote:Jak tylko jest możliwość, to trzeba korzystać, niezależnie od wyniku ja przed i po histeroskopii miałam w sumie prawie 2 miesięczną przerwę od i teraz trzeba nadrobić oczywiście, bez szaleństw, bo po przerwie to łatwo coś uszkodzić
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:2 miesiące nic a nic ? :o serio ?!
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Kaha z czym masz ogólnie problem ? Bo nie masz historii pod kreską
Ano i jakieś 3 miesiące temu jak sprawdzałam prolaktynę to miałam kilkukrotnie zawyżoną, ale nie wpływało to na owulację, ani progesteron- który mam powyżej normy. Z resztą przysadka działa dobrze (bo robiłam badanie z obciążeniem), na tarczycę też jakoś specjalnie nie wpływa to, bo bez brania euthyroxu miałam 2,9, a teraz przy dawce 25 mam 1,2- więc nic z tym na razie nie robimyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 13:32
-
Flowwer powód to prawdopodobnie mutacja MTHFR, ana 1:320, wysoka homocysteina, antykolagulant toczenia.
Trzymam kciuki za testerki1.XII 2004 8tc [*],2.X 2005 16.07.2006 2650g moje szczescie,3.XI 2007 13 tc [*] usg 7tc,4.IV 2012 12 tc [*] usg 6tc,5.IV 2013 10 tc[*],6.VII 2013 6tc [*],7.VII 2014 10tc [*] heparyna, acard,prog,8.VIII 2015 5tc [*] haparyna, acard, prog,9.III 2016 7tc [*] heparyna, acard, prog.
-
kaha wrote:Tylko z polipami miałam problem, ba to była kolonia polipów! Lekarka jak wprowadziła histeroskop to widziała tylko i wyłącznie polipy... Także teraz powinno teoretycznie pójść jak z płatka ;P
Ano i jakieś 3 miesiące temu jak sprawdzałam prolaktynę to miałam kilkukrotnie zawyżoną, ale nie wpływało to na owulację, ani progesteron- który mam powyżej normy. Z resztą przysadka działa dobrze (bo robiłam badanie z obciążeniem), na tarczycę też jakoś specjalnie nie wpływa to, bo bez brania euthyroxu miałam 2,9, a teraz przy dawce 25 mam 1,2- więc nic z tym na razie nie robimy
Teraz tylko nadrabiać i działać !!!
Provita-Paliga
⛄⛄⛄