Wrześniówki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Olcc. wrote:Moja beta z dziś 70,6. Przyrost chyba ok bo było 35... teraz czekanie na wizytę...
Kochana na fioletowej stronie jest kalkulator bety, samo Ci wyliczy czy jest w normie. Sprawdź sobie. Gratulację!!
Figulina wrote:Dopiero teraz doczytałam kolejny post. Dobrze, że się nie poddajecie, ale nie przesadźcie też z częstotliwością. Chyba Zieziulka o tym pisała, że udało się w miesiącu, w którym starania były co kilka dni, a wtedy, kiedy były codziennie, to nie wychodziło. Może nie to nie miało zdecydowany wpływ na osiągnięty sukces, ale zawsze się mówi, że zarówno nadmiar, jak i niedosyt mogą zaszkodzić, więc najlepiej zoptymalizować starania
Tak pisałam :)91Ewela09 nie co dwa tylko co najmniej 3 dni przerwy do max 5 dni. Nie jestem geniuszem wyczaiłam to po badaniu nasienia, że tyle czasu każą mieć przerwy od serduszek przed oddaniem nasienia do badania, więc w tedy musi być najlepsze U mnie w każdym razie się sprawdziło. Najlepiej krótko po miesiączce pierwszy raz dla pobudzenia produkcji ( np. 6-8 dc) potem przerwa 3 dni i potem w zależności od terminu owulacji, trzeba średnią sobie wyliczyć i tak ustawić serduszkowanie. Trochę to medyczne, ale zawsze sobie powtarzałam tekst z podpisu jednej dziewczyny "Kto nie walczy ten nie niańczy" ;p⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
nick nieaktualnyBrychra wrote:Przechodzę na październik dziewczyny. Mapa przyszła dzień po odstawieniu duphastonu. Miało być pięknie a wyszło jak zawsze 12 cykl rozpoczynamy. Nie mam już pomysłu jak robić żeby się udało..
Czekamy na Ciebie nic sie nie martw damy rade! -
Zieziulka wrote:Tak pisałam :)91Ewela09 nie co dwa tylko co najmniej 3 dni przerwy do max 5 dni. Nie jestem geniuszem wyczaiłam to po badaniu nasienia, że tyle czasu każą mieć przerwy od serduszek przed oddaniem nasienia do badania, więc w tedy musi być najlepsze U mnie w każdym razie się sprawdziło. Najlepiej krótko po miesiączce pierwszy raz dla pobudzenia produkcji ( np. 6-8 dc) potem przerwa 3 dni i potem w zależności od terminu owulacji, trzeba średnią sobie wyliczyć i tak ustawić serduszkowanie. Trochę to medyczne, ale zawsze sobie powtarzałam tekst z podpisu jednej dziewczyny "Kto nie walczy ten nie niańczy" ;p
A ja sceptycznie podchodzę do tych przerw. Takie były kiedyś zalecenia, ale w moim podręczniku do npru piszą, że badania z ostatnich 10 lat wcale nie potwierdzają tej teorii i największy procent ciąż w cyklu (37%) jest wśród par kochających się codziennie. Ponadto nowe badania wskazują, że przy oligozoospermii wyniki poprawiały się u mężczyzn współżyjących codziennie.
Wiem, że u Ciebie przerwy podziałały, ale chyba wszystkie dobrze wiemy, że nigdy do końca nie wiadomo co tak naprawdę pomogło
Bardziej mi chodzi o to, żeby się na siłę nie powstrzymywać, bo przerwy za krótkie i nasienie za słabe będzie, bo raczej nie jest to prawdą, ale jeśli komuś pasuje schemat z przerwami (chyba mało jest par, które mają ochotę i czas na codzienne przytulanki;). -
Inna, czekam na twojego sikanca. Ja tez zaraz wstaje i sikam ale nie liczę na wielehttps://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
nick nieaktualny
-
U mnie sytuacja niezmienna czyli wydaje mi sie ze widze cienisty cien cienia, na zdjęciu chyba nie widać. W każdym bądź razie cien mam cały czas mniejszy lub większy od 5dpo wiec to moze byc znikający pregnyl. Jakby ciemnial to byłby dobry sygnał. Takze jutro nowy sikaniechttps://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
nick nieaktualnybertha wrote:U mnie sytuacja niezmienna czyli wydaje mi sie ze widze cienisty cien cienia, na zdjęciu chyba nie widać. W każdym bądź razie cien mam cały czas mniejszy lub większy od 5dpo wiec to moze byc znikający pregnyl. Jakby ciemnial to byłby dobry sygnał. Takze jutro nowy sikaniec
To w dalszym ciągu kciuków nie puszczambertha lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny ja dzis zdecydowalam sie isc na bete wyniki po 16, strasznie sie denerwuje. W dodatku od wczoraj mam co jakis czas ostre bole tsk jakby ponizej podbrzusza, macicy chyba. Uczucie jakby mi cos tam rozerwac chcialo mega bol trwa chwile i potem cisza. Dzis tempka 37 z rana no zobaczymy ale juz sie na nic nie nastawiam zeby pozniej nie ryczec chociaz i tak pewnie bede. Buziaki milego dnia wam zycze
Lipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY -
nick nieaktualnyKasiak621 wrote:Czesc dziewczyny ja dzis zdecydowalam sie isc na bete wyniki po 16, strasznie sie denerwuje. W dodatku od wczoraj mam co jakis czas ostre bole tsk jakby ponizej podbrzusza, macicy chyba. Uczucie jakby mi cos tam rozerwac chcialo mega bol trwa chwile i potem cisza. Dzis tempka 37 z rana no zobaczymy ale juz sie na nic nie nastawiam zeby pozniej nie ryczec chociaz i tak pewnie bede. Buziaki milego dnia wam zycze
Trzymam micno kciuki i czekamy na wieści -
dziewczyny miałam nie testować... tak w ostatniej chwili mnie tknęło...
melduje się rzutem na taśme w wrześniówkach
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/351be25dd692.jpgbertha, innamorata88, tutusia, emi2016, Ruda Paskuda, Olcc., misiaq, i-feel-you lubią tę wiadomość
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Ines, gratulacje, cudowna wiadomosc:)Lipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY -
Hej hej! Ines gratuluję u mnie cień cienia z cienia na boboteście. Może to już nie Ovitrelle. Ciężko stwierdzić.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3f481d6a2840.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0178787240c4.jpgMikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
I to widze ze w 10dpo juz wyszedł taki mocny!!
Jakies objawy mialas ze przeczuwałas?https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
2xiui, 3xivf (2 zarodki)