Wrześniówki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Olcc. wrote:Moja beta z dziś 70,6. Przyrost chyba ok bo było 35... teraz czekanie na wizytę...
Kochana na fioletowej stronie jest kalkulator bety, samo Ci wyliczy czy jest w normie. Sprawdź sobie. Gratulację!!
Figulina wrote:Dopiero teraz doczytałam kolejny post. Dobrze, że się nie poddajecie, ale nie przesadźcie też z częstotliwością. Chyba Zieziulka o tym pisała, że udało się w miesiącu, w którym starania były co kilka dni, a wtedy, kiedy były codziennie, to nie wychodziło. Może nie to nie miało zdecydowany wpływ na osiągnięty sukces, ale zawsze się mówi, że zarówno nadmiar, jak i niedosyt mogą zaszkodzić, więc najlepiej zoptymalizować starania
Tak pisałam :)91Ewela09 nie co dwa tylko co najmniej 3 dni przerwy do max 5 dni. Nie jestem geniuszem wyczaiłam to po badaniu nasienia, że tyle czasu każą mieć przerwy od serduszek przed oddaniem nasienia do badania, więc w tedy musi być najlepsze
U mnie w każdym razie się sprawdziło. Najlepiej krótko po miesiączce pierwszy raz dla pobudzenia produkcji ( np. 6-8 dc) potem przerwa 3 dni i potem w zależności od terminu owulacji, trzeba średnią sobie wyliczyć i tak ustawić serduszkowanie. Trochę to medyczne, ale zawsze sobie powtarzałam tekst z podpisu jednej dziewczyny "Kto nie walczy ten nie niańczy" ;p
⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
nick nieaktualnyBrychra wrote:Przechodzę na październik dziewczyny. Mapa przyszła dzień po odstawieniu duphastonu. Miało być pięknie a wyszło jak zawsze 12 cykl rozpoczynamy. Nie mam już pomysłu jak robić żeby się udało..
Czekamy na Ciebie
nic sie nie martw damy rade!
-
Zieziulka wrote:Tak pisałam :)91Ewela09 nie co dwa tylko co najmniej 3 dni przerwy do max 5 dni. Nie jestem geniuszem wyczaiłam to po badaniu nasienia, że tyle czasu każą mieć przerwy od serduszek przed oddaniem nasienia do badania, więc w tedy musi być najlepsze
U mnie w każdym razie się sprawdziło. Najlepiej krótko po miesiączce pierwszy raz dla pobudzenia produkcji ( np. 6-8 dc) potem przerwa 3 dni i potem w zależności od terminu owulacji, trzeba średnią sobie wyliczyć i tak ustawić serduszkowanie. Trochę to medyczne, ale zawsze sobie powtarzałam tekst z podpisu jednej dziewczyny "Kto nie walczy ten nie niańczy" ;p
A ja sceptycznie podchodzę do tych przerw. Takie były kiedyś zalecenia, ale w moim podręczniku do npru piszą, że badania z ostatnich 10 lat wcale nie potwierdzają tej teorii i największy procent ciąż w cyklu (37%) jest wśród par kochających się codziennie. Ponadto nowe badania wskazują, że przy oligozoospermii wyniki poprawiały się u mężczyzn współżyjących codziennie.
Wiem, że u Ciebie przerwy podziałały, ale chyba wszystkie dobrze wiemy, że nigdy do końca nie wiadomo co tak naprawdę pomogło
Bardziej mi chodzi o to, żeby się na siłę nie powstrzymywać, bo przerwy za krótkie i nasienie za słabe będzie, bo raczej nie jest to prawdą, ale jeśli komuś pasuje schemat z przerwami (chyba mało jest par, które mają ochotę i czas na codzienne przytulanki;). -
Inna, czekam na twojego sikanca. Ja tez zaraz wstaje i sikam ale nie liczę na wielehttps://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
nick nieaktualny
-
U mnie sytuacja niezmienna czyli wydaje mi sie ze widze cienisty cien cienia, na zdjęciu chyba nie widać. W każdym bądź razie cien mam cały czas mniejszy lub większy od 5dpo wiec to moze byc znikający pregnyl. Jakby ciemnial to byłby dobry sygnał. Takze jutro nowy sikaniechttps://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
nick nieaktualnybertha wrote:U mnie sytuacja niezmienna czyli wydaje mi sie ze widze cienisty cien cienia, na zdjęciu chyba nie widać. W każdym bądź razie cien mam cały czas mniejszy lub większy od 5dpo wiec to moze byc znikający pregnyl. Jakby ciemnial to byłby dobry sygnał. Takze jutro nowy sikaniec
To w dalszym ciągu kciuków nie puszczam
bertha lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny ja dzis zdecydowalam sie isc na bete wyniki po 16, strasznie sie denerwuje. W dodatku od wczoraj mam co jakis czas ostre bole tsk jakby ponizej podbrzusza, macicy chyba. Uczucie jakby mi cos tam rozerwac chcialo mega bol trwa chwile i potem cisza. Dzis tempka 37 z rana no zobaczymy ale juz sie na nic nie nastawiam zeby pozniej nie ryczec chociaz i tak pewnie bede. Buziaki milego dnia wam zycze
Lipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:( brak zarodków
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka 🥲
3 IVF 2❄️❄️
8.12.2025 po 4 latach przerwy ❄️3BB
(Accofil,Acard, Prograf, Neoparin, Prolutex, Utragestan, Papaveryna, Atosiban) I duzooo pozytywnej emocji🤣
5dpt beta 10,4 progesteron 16....
7dpt beta 45 progesteron 27
9dpt beta 122.2 progesteron 66
11 dpt beta 288.8 progesteron 71.4
14 dpt beta 1086.7 progesteron 30
21 dpt beta 20268.9 progesteron 90.9
31.12 mamy ❤️
Cudzie trwaj ❤️❤️❤️

-
nick nieaktualnyKasiak621 wrote:Czesc dziewczyny ja dzis zdecydowalam sie isc na bete wyniki po 16, strasznie sie denerwuje. W dodatku od wczoraj mam co jakis czas ostre bole tsk jakby ponizej podbrzusza, macicy chyba. Uczucie jakby mi cos tam rozerwac chcialo mega bol trwa chwile i potem cisza. Dzis tempka 37 z rana no zobaczymy ale juz sie na nic nie nastawiam zeby pozniej nie ryczec chociaz i tak pewnie bede. Buziaki milego dnia wam zycze
Trzymam micno kciuki i czekamy na wieści
-
dziewczyny miałam nie testować... tak w ostatniej chwili mnie tknęło...
melduje się rzutem na taśme w wrześniówkach
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/351be25dd692.jpg
bertha, innamorata88, tutusia, emi2016, Ruda Paskuda, Olcc., misiaq, i-feel-you lubią tę wiadomość
Córcia
16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]

Synek
10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]

-
Ines, gratulacje, cudowna wiadomosc:)Lipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:( brak zarodków
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka 🥲
3 IVF 2❄️❄️
8.12.2025 po 4 latach przerwy ❄️3BB
(Accofil,Acard, Prograf, Neoparin, Prolutex, Utragestan, Papaveryna, Atosiban) I duzooo pozytywnej emocji🤣
5dpt beta 10,4 progesteron 16....
7dpt beta 45 progesteron 27
9dpt beta 122.2 progesteron 66
11 dpt beta 288.8 progesteron 71.4
14 dpt beta 1086.7 progesteron 30
21 dpt beta 20268.9 progesteron 90.9
31.12 mamy ❤️
Cudzie trwaj ❤️❤️❤️

-
Hej hej! Ines gratuluję
u mnie cień cienia z cienia na boboteście. Może to już nie Ovitrelle. Ciężko stwierdzić.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3f481d6a2840.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0178787240c4.jpgMikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
I to widze ze w 10dpo juz wyszedł taki mocny!!

Jakies objawy mialas ze przeczuwałas?https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
2xiui, 3xivf (2 zarodki)