Wrześniówki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
summer86 wrote:Kwasek cytrynowy? Albo pranie ręczneMikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
misiaq wrote:Czyli nasypać sobie tego kwasku na palce? Czy rozpuścić w wodzie i moczyć?Mikołaj 25.04.2011
-
Olcc. wrote:Nie nie, on chce bardzo dziecka to byla nasza wspolna decyzja, tylko mial nadzieje ze to tak od razu sie uda, a tu takie problemy... A co do badan no to niestety niektorzy faceci sa z epoki kamieni lupanego i ciezko ich do badan przekonac jakby niewiadomo co to bylo...
Dowiedz się kiedy DA nie kochajcie się wtedy najlepiej robić badanie w 2 fazie cyklu -
Dziewczyny nie chce się nakręcać, ale ten cykl jest naprawdę inny. Poczynając od silnej mega owulacji, potem na drugi dzień od razu bóle jajnika, wczoraj też przez jakiś czas tylko z tego co była owulka. A dziś normalnie bielusieńki śluz.... nigdy takiego nie miałam. pomijam żyłki na piersiach bo zawsze je mam.To dopiero 4dpo... jak ja wytrzymam do terminu @.... W poniedziałek mam wizytę u gina by potwierdzić te owulację. Powiedzcie mi kiedy najlepiej zrobić progesteron? bo chciałam go sprawdzic. i czy coś jeszcze zbadać przy okazji progesteronu? miłego dzionka!!!!
-
czekającanacud wrote:Dziewczyny nie chce się nakręcać, ale ten cykl jest naprawdę inny. Poczynając od silnej mega owulacji, potem na drugi dzień od razu bóle jajnika, wczoraj też przez jakiś czas tylko z tego co była owulka. A dziś normalnie bielusieńki śluz.... nigdy takiego nie miałam. pomijam żyłki na piersiach bo zawsze je mam.To dopiero 4dpo... jak ja wytrzymam do terminu @.... W poniedziałek mam wizytę u gina by potwierdzić te owulację. Powiedzcie mi kiedy najlepiej zrobić progesteron? bo chciałam go sprawdzic. i czy coś jeszcze zbadać przy okazji progesteronu? miłego dzionka!!!!
Progesteron zalecają badać 7 dpo. Nie wiem czy przy okazji coś się jeszcze się sprawadza, ja badałam prolaktynę, ale tu zdania są podzielone, jedynie każą na początku cyklu razem z LH i FSH, a inni po owu. -
Młoda19 wrote:Hej Dziewczyny mam pytanie
Jak to jest u Was z seksem po owulacji? Bo slyszalam ze nie powinno sie kochac zeby nie przeszkodzic w zagniezdzieniu zarodka
Młoda19 - to samo pytanie zadawałam sobie w ostatnim cyklu, bo kilka dni przed terminem @ po seksie pojawiło się plamienie. Niestety nie znalazłam nigdzie jednoznacznej odpowiedzi.. -
Odnośnie seksu po owulacji, to ze sprawdzonego źródła wiem, że nawet jest wskazany do 2 dni po owu. Potem przerwa. Nawet przy invitro lekarze zakazują współżycia - może to przeszkodzić w zagniezdzaniu 3-5 dniowego zarodka.Mikołaj 25.04.2011
-
fryzjereczka wrote:Dziewczyny czy ten profil i progesterone robi się na czczo ?
Ile dni po owu wychodziły Wam testy lh?Mikołaj 25.04.2011
-
innamorata88 wrote:Nie:) a progesteron najlepiej po południu 8dpo. Fsh i Lh 3-5dc.
Ile dni po owu wychodziły Wam testy lh?
Inna, najwcześniej w 10 dc, ale zawsze patrzę, żeby testowa była ciemniejsza od kontrolnej. Dość ciemne kreski wychodzą od 8 dc. Ale ja jestem z tym z wczesną owulacją i krótkimi cyklami. Korzystam z Facelle z Rosmanna, testy z allegro nie sprawdziły się u mnie.
Zaczynam myśleć o piątkowej wizycie.. dziewczyny sądzicie, że jest sens prosić o duphaston? W poprzednim cyklu progesteron był ok, ale mam obawy, że on szybko spada i dlatego plamienia przed @. -
summer86 wrote:Inna, najwcześniej w 10 dc, ale zawsze patrzę, żeby testowa była ciemniejsza od kontrolnej. Dość ciemne kreski wychodzą od 8 dc. Ale ja jestem z tym z wczesną owulacją i krótkimi cyklami. Korzystam z Facelle z Rosmanna, testy z allegro nie sprawdziły się u mnie.
Zaczynam myśleć o piątkowej wizycie.. dziewczyny sądzicie, że jest sens prosić o duphaston? W poprzednim cyklu progesteron był ok, ale mam obawy, że on szybko spada i dlatego plamienia przed @.Mikołaj 25.04.2011