Forum W oczekiwaniu na testowanie Wrześniówki :)
Odpowiedz

Wrześniówki :)

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8566 7930

    Wysłany: 13 września 2016, 18:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzjereczka, jeśli masz mozliwosc idź jutro na betę.. w 11 dpo już powinna wyjść. A jaki firm robilas testy?

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • fryzjereczka Ekspertka
    Postów: 129 63

    Wysłany: 13 września 2016, 18:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten co wyszedł check go a teraz jaś z apteki ale oba 25

    w4sqdqk3z0w3n8hp.png
  • ines. Autorytet
    Postów: 2747 1380

    Wysłany: 13 września 2016, 18:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może ten co nie pokazał wadliwy? głowa do góry, albo beta albo poczekaj 2 dni i zrób kolejny.

    Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8566 7930

    Wysłany: 13 września 2016, 19:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Chyba nici z tego cyklu :( Dziś na USG pęcherzyk 25 mm na lewym jajniku, a przecież w 10 dc na USG (u innego lekarza) był pęcherzyk 21 mm też z tego jajnika.. chyba niestety tamten nie pękł, bo podwójna owu raczej niemożliwa. Test owu zrobiłam po powrocie do domu - negatywny... załapałam mega doła.


    Dziewczyny przepraszam, że podbijam mój post, ale czy któraś z Was miała może taki przypadek?
    Już sama nie wiem co to może znaczyć, czy pecherzyk widoczny w 10 dc nie pękł, czy urósł nowy czy może to nie pęcherzyk a ciałko żółte z poprzedniego..

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • toto Ekspertka
    Postów: 208 63

    Wysłany: 13 września 2016, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer86, ja niestety nie pomogę :( Nie miałam nigdy takiej sytuacji - a nawet jeśli, to o niej nie wiem, bo i monitoringu z prawdziwego zdarzenia jeszcze nie miałam.

    Fryzjereczka - wg mnie zrób jutro rano, z porannego moczu jeszcze jeden test, a jak cokolwiek pokaże to betę :) Testy chyba rzadko są fałszywie pozytywne, więc jest szansa, że jednak coś wykrył ten wcześniejszy... :)

    Starania od 2016, niska rezerwa jajnikowa, kiepska morfologia, 2x CB, 3x IUI...
    07/2018 ICSI + transfer, 2 mroziaki
  • aaandzia Ekspertka
    Postów: 175 111

    Wysłany: 13 września 2016, 19:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebrałą dzisiaj badania podstawowe krwi rozszerzone o tsh, nigdy nie badałam się w tym kierunku i wydaje mi się, że jest źle jak na starania mimo, że mieści się w normie;((

    tsh 4,131 µIU/ml
    normy 0,550 — 4,780

    p19u9jcgn14q5xd7.png

    dVYCp1.png
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8566 7930

    Wysłany: 13 września 2016, 19:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    odebrałą dzisiaj badania podstawowe krwi rozszerzone o tsh, nigdy nie badałam się w tym kierunku i wydaje mi się, że jest źle jak na starania mimo, że mieści się w normie;((

    tsh 4,131 µIU/ml
    normy 0,550 — 4,780

    Andzia przy staraniach zalecają aby TSH było w okolicach 2. Dobrze byłoby zbadać jeszcze ft3, ft4 i antyTPO i z takim kompletem wybrać się do endokrynologa. Jeśli masz w najbliższym czasie wizytę u gina, to po prostu zapytaj go o jego zdanie na temat tego wyniku.
    Ja sama mam 2,5, czyli lekko powyżej zalecanego poziomu, ale na razie nie każą mi nic z tym robić, bo reszta w normie i TSH nie rosnie.


    toto, jak się czujesz?

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Mania25 Autorytet
    Postów: 862 801

    Wysłany: 13 września 2016, 19:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam syndrom początkującej staraczki... Przed chwilą zrobiłam test i wyszedł negatywny i podlapalan doła :(

    UTJOp2.png
    QY7Pp2.png
  • Zieziulka Autorytet
    Postów: 1017 930

    Wysłany: 13 września 2016, 19:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 to klasyka, życzę Ci by się udało następnym razem jeśli nie teraz :) A mi się chyba @ przyspieszy czuje jakbym miała zaraz dostać, a niby jeszcze 4 dni.

    ⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

    🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

  • ines. Autorytet
    Postów: 2747 1380

    Wysłany: 13 września 2016, 20:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia masz zdecydowanie za wysokie tsh, zrob komplet tarczycowych i koniecznie do endo.


    Summer jak w normie wyszła Ci reszta?

    Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • Mania25 Autorytet
    Postów: 862 801

    Wysłany: 13 września 2016, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze pocieszam się tym ze jestem 3 dni przed terminem okresu i test robiłam po południu Ale obawiam się że do piątku/soboty innego wyniku nie otrzymam... Test był bardzo czuły więc. Pewnie gdybym była w ciąży to coś by pokazał...

    UTJOp2.png
    QY7Pp2.png
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8566 7930

    Wysłany: 13 września 2016, 20:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines, wklejam wyniki. Badam raz w roku, bo w rodzinie dużo osób z chorobami tarczycy.

    ft3 5,03 [norma 3,1-6,8]
    ft4 17 [norma 12-22]
    antyTPO 9,34 [norma 12 - 22], antyTPO mam odkąd zaczęłam sprawdzać (4 lata?), ale nie rosną.

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8566 7930

    Wysłany: 13 września 2016, 20:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25, my pierwsze 3 cykle działaliśmy na luzie, bez mierzenia temp., testów i tak dalej. To był chyba dobry wybór, bo juz bym chyba osiwiała :)
    Chciałabym napisać, ze z każdym kolejnym cyklem będziesz bardziej cierpliwa, ale u mnie się to nie sprawdza. Życzę CI aby tych cykli przed Wami było jak najmniej.
    A test 11 dpo może nie być miarodajny, szczególnie jeśli czułość była 25.

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • toto Ekspertka
    Postów: 208 63

    Wysłany: 13 września 2016, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    toto, jak się czujesz?

    Wczoraj i dziś rano słabo, ale teraz jest okej. Musiało tak być i już, jutro endokrynolog, który może powie coś mądrego :)

    A co do tarczycy i TSH - Aaandzia - ja mam podobne TSH, bo 3,7. I to już się kwalifikuje do leczenia - nie słuchaj w tej kwestii nikogo innego oprócz endokrynologa. U kobiet planujących ciążę najlepiej aby TSH było ok. 1. Ja właśnie jutro idę w tej sprawie do endokrynologa. Zbadaj dodatkowo ft4, ATPO, ATG, możesz też ft3. Będzie dobrze :)

    A, i podrzucam Wam ciekawy blog Pani Doktor endokrynolog - http://doktormagda.blogspot.com/ . Jest całkiem sporo ciekawych informacji, no i pisze to lekarka więc trochę bardziej wiarygodne niż anonimowe internetowe źródła :)

    Starania od 2016, niska rezerwa jajnikowa, kiepska morfologia, 2x CB, 3x IUI...
    07/2018 ICSI + transfer, 2 mroziaki
  • Mania25 Autorytet
    Postów: 862 801

    Wysłany: 13 września 2016, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też o tym myślałam żeby dzialac spontanicznie Ale spontanicznie poszło nie w te stronę - wykopalam z dna szafy termometr i zaczęłam obserwacje. Tak naprawdę to jeśli teraz się nie uda to będę mogła wyjechać na upragniony urlop więc nie ma tego zlego. Ale wtedy najbliższy cykl będzie bez starań.
    Test miał czułość 10 więc nadzieje nikna :(
    Mysle że ja również nie nauczę się cierpliwości z biegiem czasu :)

    UTJOp2.png
    QY7Pp2.png
  • fryzjereczka Ekspertka
    Postów: 129 63

    Wysłany: 13 września 2016, 20:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zrobilam przed chwila jeszcze jeden i tez nic chyba falszywy alarm..i chyba rzeczywiscie test z rosmana check on zrobil mnie niezle w balona ...zalamka

    w4sqdqk3z0w3n8hp.png
  • ines. Autorytet
    Postów: 2747 1380

    Wysłany: 13 września 2016, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Ines, wklejam wyniki. Badam raz w roku, bo w rodzinie dużo osób z chorobami tarczycy.

    ft3 5,03 [norma 3,1-6,8]
    ft4 17 [norma 12-22]
    antyTPO 9,34 [norma 12 - 22], antyTPO mam odkąd zaczęłam sprawdzać (4 lata?), ale nie rosną.


    Całkiem nienajgorzej, rzeczywiscie chyba nie ma sensu wprowadzać niczego co by Ci sie tarczyca nie rozleniwiła :)


    Mania Ty wrzuć na luz dziewczyno :) jak to 1cs jak w pasku to tymbardziej bo sie wykończysz :)

    Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8566 7930

    Wysłany: 13 września 2016, 20:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzjereczka, może to jeszcze za wcześnie? Poza tym nie jest to poranny mocz. Mam nadzieję, że jednak tamten test się nie mylił.. Póki tempka nie spada i @ nie ma - jest nadzieja :)

    fryzjereczka lubi tę wiadomość

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • fryzjereczka Ekspertka
    Postów: 129 63

    Wysłany: 13 września 2016, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczekam do jutra ale pewnie za mocno juz sie ucieszylam ...do jutra dziewczynki

    w4sqdqk3z0w3n8hp.png
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8566 7930

    Wysłany: 13 września 2016, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnej nocy Fryzjereczka! Do jutra.

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego