Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina mega wspolczuje ♥️ ale boxery to mocne psy i wi wierze ze wam sie uda 💜 dawaj znac jak sytuacja!
Luna prosze pochwal sie jaki wozek wybraliscie 🥰🥰
Jak bedziesz miala jakies ciekawe realne zdjecia ze sklepu to chetnie popatrze na wozki bo u nas nadal wszystko zamkniete.. .👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Hej. Narazie caly czas spi;) ale cale szczęście nie cierpi:)
Dzisiaj sikam jak głupia.
Moja siostra była na wizycie pokazała mi piękne zdjęcie maluszka. Nawet nosek bylo widać. Jestem okropnie szczęśliwa. Ale z drugiej strony, panikuje.
Bardzo chce zobaczyć z3 jest okej u mnie25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Karloina wrote:Hej. Narazie caly czas spi;) ale cale szczęście nie cierpi:)
Dzisiaj sikam jak głupia.
Moja siostra była na wizycie pokazała mi piękne zdjęcie maluszka. Nawet nosek bylo widać. Jestem okropnie szczęśliwa. Ale z drugiej strony, panikuje.
Bardzo chce zobaczyć z3 jest okej u mnie
Super że z psina jest już lepiej ❤️ Ty nie panikuj bo na pewno jest dobrze
Mnie dzisiaj bolą wszystkie wnętrzności, od jelit po żołądek żebra, wszystko 😯 -
Uuu dziewczynki, ale się tu rozkręcacie 🥰 cieszę się, że z Waszymi maluszkami wszystko dobrze❤️
Ja nadal plamie. Już tydzień. Ale pierś lewa dla mnie to tragedia.. boli strasznie. Co najlepsze, kupiłam test, żeby zobaczyć jak z kreseczką.. i nadal ładne dwie jeszcze przed minutą.. masakra. Już chce przestać krwawić i móc starać się dalej..2020r.🔒2021r.🔒2022r🔒2023💓
Cp - 19.05.21💔
Cp - 03.01.22💔
Cp-30.03.22 💔 Wycięty jajowód.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
29.05.2022〰️ START IVF1️⃣
4x〰️FET❌💔💔💔💔💔
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
09.01.2023〰️Start IVF2️⃣
Mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
27.01.2023〰️ET 4.1.1
7dpt-13.7, 10dpt-40.6, 12dpt-93.0, 13dpt-165.6, 15dpt-386.4, 18dpt-1056.0
16.02.2023〰️Mamy pęcherzyk ciążowy 🫶🏻
23.02.2023〰️Jest 💓
27.04.2023〰️110g zdrowego Synka💙
01.08.2023~1340g Leosia🧸
21.08.2023~2023g Synka✨
05.09.2023~2500g 🥰
28.09.2023~3056g Cudu❤️
💙03.10.2023💙Leon 3270g 🧸
-
Nie kupiliśmy nic, ale tylko dlatego ze okazało się ze w naszym aucie nie ma isofix 🤯 wcześniejszy właściciel musiał się tego pozbyć, bo w standardzie auta jakie mamy normalnie isofix jest.. No ale trudno, sporo nam się rozjaśniło 😁
Bebetto flavio który w necie był moim faworytem, nie podobał mi się ani trochę.. strasznie masywny w rzeczywistości, odpadł od razu 😂 Marienn, nie robiłam niestety zdjęć ale będę tam jeszcze raz na dniach, jeśli masz jakiś konkretny który chcesz zobaczyć, to mogę zrobić foto
Myślimy nad dwoma modelami. Pierwszy to Cybex Balios S Lux z fotelikiem Cybex. Jest teraz promka polegająca na tym ze kupując wózek 2w1 dostajesz ten fotelik za 1 zł. Dokupujesz tylko bazę do fotelika. Minusem jest to ze nie ma do niego dodatków typu torba, folia itd, ale za komplet wózek 2w1 i fotelik z baza + adaptery do fotelika cena to 3100. Lubię to 😁
Druga opcja to Muuvo quick 2.0 lub 3.0 który ma się pojawić w ciągu miesiąca a do tego fotelik avionaut. Tu są już dodatki wiec tego nie trzeba dokupywać, ale cena za komplet to koło 3600/3700 wiec trochę więcej.
Ogolnie wózki wagowo podobne, cybex ma trochę większa spacerówkę. Składają się na malutkie, nam rozmiar pasuje. Amortyzacja w miarę, nie na ekstremalne trasy, ale na nasze wymagania jest ok, tak myśle. Wizualnie mi się mega podobają, są zgrabne i takie w moim stylu 😂
Także zamówiliśmy dziś uchwyt do isofix, będziemy montować i jedziemy jeszcze raz. Jeśli dopasujemy fotelik cybex i będzie pasował, myśle ze się na niego zdecydujemy. Chociaż avionaut lżejszy. Ale wiadomo ze wszystko może się jeszcze zmienić 😂
Oglądaliśmy tez dostawki, muszę jeszcze poczytać o nich opinie w necie i tez się na konkretna decydować 😁 -
Dziewczyny ja się właśnie zastanawiam bo dzisiaj caly dzien boli mbie brzuch. Nie są to bóle jak na okres tylko brzuch tak jakby caly czas pełny przez mocz. I czuję kłócie po lewej stronie25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Karloina wrote:Dziewczyny ja się właśnie zastanawiam bo dzisiaj caly dzien boli mbie brzuch. Nie są to bóle jak na okres tylko brzuch tak jakby caly czas pełny przez mocz. I czuję kłócie po lewej stronie
Tez miewam takie bóle, przechodzi mi jak się wysikam, a i plus macica teraz bardzo szybko rośnie -
NadziejaUmiera wrote:Luna to normalne że czuje tak nisko te kopniaczki? Też tak masz czy na środku?
Ja do tej pory czuje głównie nisko na dole moja malutka. Ostatnio coraz częściej zdarza się gdzieś poniżej pępka, ale to kwestia może ostatniego tygodnia. I od razu uprzedzam, mogą być dni kiedy będzie mniej ruchliwy i to całkiem normalne na tym etapie 😁 przynajmniej Nadia ma tak ze nawala 24h na dobę przez 4 dni a później 2 dni względnego spokoju. Wydaje mi się ze wtedy po prostu odwraca się w inna stronę i dlatego mniej czuje 😁
Z reszta na ostatniej wizycie lekarz powiedział ze macica aktualnie mi się kończy na wysokości pępka wiec to normalne ze nie czuje jej wyżej 😁
Karloina, wszelkie bóle podobno to norma. Tez mnie coś ciagle kłuje, ja mocno odczuwam więzadła. Ale jeśli Cię coś mocno zaniepokoi, bóle będą na tyle mocne ze będziesz chciała wziąć przeciwbólowe, albo nie będą przechodziły przez dłuższy czas odpoczynku, to dla świetego spokoju skonsultowalabym to ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2021, 22:31
NadziejaUmiera lubi tę wiadomość
-
Nadzieja! Cudownie ze juz mozesz to poczuc ❤ ja juz nie moge sie doczekac... ♥️
Luna super ze tak to opisalas , bardzo przydatna wiadomosc tez sprawdzimy to z tym isofixem i bedziemy zwracac uwage na fotelik do auta. Mega przydatne info!
Jesli chodzi o mnie to nie mam pojecia co chce bo jeszcze od ostatniego razu nie ogladalismy wozkow powrotnie.
Gdzies tam stanelo na Adamex Belissa Special Edition,
Ale to nie jest zaklepane, ciekawi mnie poprostu jaka jest prawdziwa reakcja na ten wozek na zywo.
Niestety ja swoj wozek bede musiala kupic pewnie w ciemno bo tutaj nie mamy zbyt suzych wyborow wiec zostanie mi youtube i zdjecia realne z facebooka czy instagrama.
Dlatego nie wymagam jakos bardzo zdjec od ciebie ale jakby jakis adamex byl w sklepie to bys mogla podlozyc opinie 🙈🙈
Jeslico nas chodzi to cybex odpada bo duzo czytalam o tym ijest wlasnie taki sztywny... taki malo miękki... i podobno skrzypi 🤣🙈 marka okey, wszystko good ale jednak uczucie skrzypiacego wozka do mnie nie przemiawa ☺️
Karolina tak jak mowi luna nie ma powodow do strachu, oczywiscie jak boli to odpocznij sobie, postaraj sie usiasc itp ale bez paniki 😘
NadziejaUmiera lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Wlasnie otworzylismy adamexy i chyba serio wybor adamexow online jest przemawiajacy do nas ...
Przy okazji trafilam na taki sklep kolo Lodzi wiec jakby ktos byl tam to niech da znac 🙈🙈🤣🤣 jak te modele sie prezentuja 🤣🤣
https://zapodaj.net/315688a33f1da.jpg.html
Ma chwile obecna z neta Belissa lub Reggio ? Hmmm🤷♀️🤷♀️👩 31l. + 👱♂️ 31l.
W temacie wózków, a oglądałyście bugaboo fox?
24.03 (11dpo) ⏸️
15.04 - jest ❤️ CRL- 0.88 cm
29.04- CRL - 2,31 cm
20.05(prenatalne) - CRL-5,63 cm
8.06.- CRL- 9.73cm
16.06 - 160g ♀️
6.07- 246g
8.07-270g
15.07- II prenatalne- 300g Księżniczki ❤️
28.07 - 440g cudu ❤️
17.08(25+0)-721g
3.09 (27+3) - 960g
8.09 - III usg (28+2)- 1055g 🍀
30.09.2021 (31+3) - 1600g
17.11.2021 (38+2)- 2773g
5.12.2021 (40+6)- 2930g
53 cm piękna księżniczka 💕👶 -
Luna33 wrote:
Myślimy nad dwoma modelami. Pierwszy to Cybex Balios S
Luna, moja friend go kupiła. Pierwsze co w spacerówce pękło mocowanie pasów, jej taka kupował jakieś uniwersalne na allegro i zamieniali. Po niecałym roku coś delikatnie, ale jednak trzeszczy, on ma sporo plastikowych części jednak, to nie jest głównie stelaż z lekkiego metalu. I kiedy po 2 latach zaszła znów w ciążę, mówi, że amortyzacja jest tak słaba po tym czasie jeżdżenia, że kupuje nowy inny wózek, bo ten, podobno się już nie nadaje. Tylko taką jedną opinię znam z reala. -
Atena, dziękuje za sugestie, ale dla mnie trochę za drogi
Annamaria, kuuurcze! No coś musi w tym być w takim razie 🙄 nie spotkałam się z takimi opiniami w necie a tu już 2 osoba tak mi pisze.. a o Muuvo quick 2.0 coś słyszałyście? 😁 pewnie jeśli już to zdecydujemy się na to nowe 3.0, ale technicznie pewnie będzie podobnie to wyglądać. -
Luna, ja znam obiegową opinię o nim, że to jest wozek dobry na miasto, równe chodniki i galerie sklepowe. I wtedy pewnie jest super i może wcale nie dzieją te rzeczy..? Jednak z tego co nim mówią, nie jest to wózek na spacery po lesie, wakacje i ścieżki poza miastem.. Pewnie trzeba to do swoich potrzeb dostosować, bo skoro np. któraś z was i tak będzie go uzywać głównie tylko w mieście, to moze czemu nie?
-
Pewnie dlatego takie wózki nam zaproponował sprzedawca. My będziemy używać go głównie w miastach, najbardziej ekstremalny teren to park bo i my i nasi rodzice mieszkamy w sąsiedztwie parków. wiadomo, pewnie wybierzemy się na spacery do lasu i tu podobno na ścieżce się on tez spisze, ale już na grzyby nim nie pojedziemy 😂
No nic, czekam jeszcze na ten nieszczęsny isofix wiec mam kilka dni na zastanowienie 😁 -
Atena nie zwrcalalam uwagi na bugaboo fox bo niestety ale jak dla mnie to troche za kosztowny wozek... postanowilismy wydac maxxx 2.5tys zl nooo juz 3 to naprawde limit z wysylka.
Annamaria a moze polecisz kilka modeli na krote warto zerknac bo mialy twoje znajome czy cos ?👩 31l. + 👱♂️ 31l.