Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Marienn, specjalnie nie mam w pamięci jakiś hitów, moje znajome głównie mają podwójne wózki dla dzieci z małą różnicą wieku, to inne firmy zupełnie. Kojarzą mi się pozytywnie Joie Litrax, dużo zadowolonych mam o nim dobrze mówi. Sama używam innych wózków, bo my dużo podróżujemy i moje wózki muszą pojechać po leśnych ścieżkach i nierównych terenach, minusem są duże pompowane koła, ale coś za coś.

Ja raczej kojarzę taki scenariusz, i to non stop - pierwszy wózek zazwyczaj jest w jakimś sensie nie do końca zadowalający, i dopiero po pół roku odkrywania plusów i minusów - mamy wybierają dla swoich dzieci spacerówkę z prawdziwego zdarzenia, patrzą wtedy na inne szczegóły, inne kryteria i wtedy są w końcu zadowolone :) Taki paradoks, no nie..?

Macie sporo czasu, polecam przeszukanie na spokojnie blogów z recenzjami wózkowymi.

Np ten, no kupa wiedzy i solidne opisy:

https://matkadentystka.pl/2018/12/recenzje-wozkow-2018-kod-rabatowy/

Marienn lubi tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny nie wiem czy mnie pamiętacie udzielałam się na forum "pierwsze objawy " potrzebuje rady może któraś z Was będzie wiedziala... zacznę od tego ze u męża badanie nasienia wyszły dobrze w normie , u mnie prolaktyna za wysoka i dostałam skierowanie na badanie z obciazeniem i hsg... w hsg wyszło że prawy jajowod ledwo przeszedł a lewy nic... dalej mam skierowanie na laparoskopie.. wyniki prolaktyny z obciazeniem na czczo : 35,30 ng/ml, po godzinie 306 ng/ml a po dwóch 412 ng/ml ... I tu uwaga byłam z wynikami hsg i prolaktyny u pani ginekolog i endokrynolog... a ona ze nie potrzeba tabletek bo to nic nie da... że ta laparoskopia też nie...że zrosty tylko będą... byłam prywatnie na sono hsg to ona kazała mi jeszcxe też zrobić hsg w szpitalu i jak yo nie da nic ... to in vitro... dziewczyny zgłupiałam proszę o pomoc Was :(

• Marienn Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka , jasne ze cie pamietamy ❣
    Ale niestety ja nie pomoge, nie mam bladego pojecia o wynikach, nigdy sie w to nie zaglebialam.
    Jedyne co moglabym ci poradzic to skoro masz swieze wyniki to znajdz ginekologa ktory specjalizuje sie w nieplodnosci albo w roblemach z zajsciem, skonsultuj to z kims innnym.... mysle ze warto .

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka, ja również nie pomogę bo nie znam się na takich bardziej szczegółowych badaniach. Ale również uważam ze warto żebyś skonsultowała to z kimś nowym. Świeże spojrzenie, może pojawi się jakiś nowy plan. Trzymam kciuki i dawaj znać jak ma się sytuacja 😁

Dziewczyny, czy możecie mi doradzić? 🙈 niedługo mamy małe wesele, a ponieważ mój brzuch nadal nie urósł jakoś znaczaco, nie chce kupować nowej kiecki. Pomyślałam ze pójdę w tej ze zdjęcia, ale moja koleżanka stwierdziła ze nie wypada bo jest biała 😱 No ok, jest jasna, ale góra i dół są moim zdaniem na tyle kolorowe ze to nie powinno być niestosowne? Będę wdzięczna za obiektywna i szczera opinie 😂🙈
    Zdjęcie później usune, mam nadzieje ze nie będziecie mieć za złe ze tak odbiegam od tematu forum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2021, 17:03

klz9df9h8o8dolch.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wydaje mi się że spokojnie możesz iść w tej sukience, w końcu ona nie jest stricte biała jak ślubna :) byłam❤️ rok temu na weselu przyjaciółki to co najmniej 3 osoby poza nią miały całkiem białe sukienki :)

Luna33 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Anitka Koleżanka

Wysłany: 17 maja 2021, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna w życiu by mi nie przyszło do głowy, że ta sukienka może być niestosowna, śmiało możesz w niej pójść ;)

Swoją drogą na naszym weselu była koleżanka w totalnie białej sukience, w ciąży, wyglądała pięknie 😍 jednak nie da się w tym dniu pomylić panny młodej z gościem,więc na luzie

Luna33 lubi tę wiadomość

💃22l.
    🕺26l.
    💒22.02.20
    ⏸️cb.04.03.21➡️👼14.03.21
    ⏸️16.04.21💗 bHCG 19.04- 85,87. 20.04-152,54
    18.05.21 💗 CRL 1,64cm
  • Atena37 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna piękna sukienka, absolutnie nie jest biała!

Luna33 lubi tę wiadomość

age.png
    24.03 (11dpo) ⏸️
    15.04 - jest ❤️ CRL- 0.88 cm
    29.04- CRL - 2,31 cm
    20.05(prenatalne) - CRL-5,63 cm
    8.06.- CRL- 9.73cm
    16.06 - 160g ♀️
    6.07- 246g
    8.07-270g
    15.07- II prenatalne- 300g Księżniczki ❤️
    28.07 - 440g cudu ❤️
    17.08(25+0)-721g
    3.09 (27+3) - 960g
    8.09 - III usg (28+2)- 1055g 🍀
    30.09.2021 (31+3) - 1600g
    17.11.2021 (38+2)- 2773g
    5.12.2021 (40+6)- 2930g
    53 cm piękna księżniczka 💕👶
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje 😁😁 właśnie tez tak uważałam, nawet nie pomyślałam ze mogłabym zostać zle odebrana ale po takim komentarzu zwątpiłam 🙈 No to nie szukam innej, cieszę się 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja bym innej nie szukala... jesli lezy na tobie i ci odpowiada to nawet sie nie zastanawiaj. Jest piekna, i wcale nie zagrozi dla Panny mlodej :)

Dziewczyny dzis dostalam w prezencie piekne ubranka Ted Baker ! Jezu jaka jakosc jaki styl 🥰🥰🥰 jakie to slodkie !

https://zapodaj.net/d50eb593d073c.jpg.html

Atena37 lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to nie jest pierwszy lekarz... ten dopiero mnie popchnął dalej ...pójdę na tą laparoskopie bo w zasadzie nie mam wyjścia i może będzie drożny jajowod...ogólnie to bardzo się załamałam tyle mnie nie było na forum... sorki ze tak wskoczyłam nagle...

• Karloina Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

M-ka przestań, dobrze ze jestes. Jak sie teraz czujesz?

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Luna ja bym innej nie szukala... jesli lezy na tobie i ci odpowiada to nawet sie nie zastanawiaj. Jest piekna, i wcale nie zagrozi dla Panny mlodej :)

Dziewczyny dzis dostalam w prezencie piekne ubranka Ted Baker ! Jezu jaka jakosc jaki styl 🥰🥰🥰 jakie to slodkie !

https://zapodaj.net/d50eb593d073c.jpg.html

Jejciu jaki piękny ten pajacyk 🥰🥰 ale Wam zazdroszczę że już kupujecie ubranka ;) mi mąż zabronił kupować czegokolwiek, mówi że to przynosi pecha, mówi że kupimy jak już maleństwo będzie na świecie mówi że mam się o nic nie martwić ze kupimy na spokojnie :p

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    M-ka przestań, dobrze ze jestes. Jak sie teraz czujesz?

Nastawiam się na laparoskopie a później zobaczymy oby do przodu... kochane jesteście dziękuję 😍

• Luna33 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, jakie słodkości ❤️❤️ Zaczęłaś już zakupowy szał czy na razie na spokojnie?

Alutka, ciekawe czy faktycznie wytrzyma i na nic wcześniej się nie skusi 😂 mój aktualnie jest w fazie przezywania ile to wszystko kosztuje. Najbardziej nie może przeżyć wózka bo on myślał ze będzie kosztował max polowe tego co faktycznie 🤯 ale jak zaproponowałam żeby kupić używany to stwierdził ze nie. Jedyna opcja dla niego jest to żeby od razu zrobić drugie dziecko, wtedy wózek dluzej pojeździ i się będzie opłacało. No i weź zrozum faceta 😂

M-ka, jeszcze nic nie jest stracone, może wynik będzie zadowalający? Trzymam kciuki a Ty się odzywaj kiedy tylko masz ochotę 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na laparoskopi powinni mi przepchać ten lewy jajowod mam nsdzieje że będzie dobrze :)

• Marienn Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna , jeszcze tak naprawde nie zaczelam zabawy z zakupami, nie bylam jeszcze na usg i chyba to mnie powstrzymuje, musze zobaczyc malenstwo i pewnie uwierze ze jest wszystko wpozadku i wtedy zaczne zamawiac, narazie rozgladam sie za bialym lozeczkiem ale tez na spokojnie.

Alutka ciekawe czy twoj tak wytrzyma wlasnie do konca, bo jednak sama widze ze im dalej tym bardziejzaczyna sie myslec o wszystkim, wanienki kocyki , nosidelka, buteleczki, smoczki i chyba jednak nie chcialabym zostawiac tego na PO porodzie bo mozesz potem kupowac bez ładu i nawet wiecej stracisz niz powolutku zbierajac ;)

Moj powiedzial ze po 23tyg juz bedziemy mogki myslec o wanienkach i innych artykulach... a ubranka to wiadome ze najlatwiejsza sprawa.
    To tak naprawde moj narzyczony mnie powstrzymuje troche bo sama pewnie juz bym zamawiala ale ma troche racji, pocsekajmy na polowkowe i wtedy bedzie latwiej.

A z tym ze jest oszczedny to juz pisalam kiedys, i widze ze naprawde przerazaja go kwoty, jak pokazuje mu np przewijak za 80€ to slusze ze na kanapie albo na lozku tez mozna cudownie przewinac dziecko 🙈🙈🙈🤣🤣 wiele rzeczy musze jeszcze na tym etapie wykreslic z mojej wglowy i mam nadzieje ze zmieni nastawienie, chociaz jak mowie ze ktos chce nam oddac ubranka to woli okey ale jednak woli kupic nowe 🙈

A z wozkiem to juz wogole mamy jazde 🤣 sluchajcie tego, mieszkam w kraju gdzie ciagle pada, jest zimno wietrznie, huragany itp... szczegolnie przez zime pies z kulawa noga nie wyjdzie.
    I serio obserwuje na ulicach to malo ludzi spaceruje z wozkami. Kazdy ma stelaz i jesli niemowle to ten fotelik do auta.
    Do dzis jeszzcze u nas leje i wieje wiec pogody brak.
    No i moj stwierdzil ostatnio "po co nam wozek?" Jak jezdzimy obje autem a na zakupy mozna w nosidelku dla dziecka a przez zime to juz wcale nie wykorzystasz wozka.
    Mam urodzic koncem pazdziernika a kosz wozkowy jest na 6miesiecy jakies czyli do marca, a pogoda u nas robi sie jakos od kwietnia...(w tym roku nadal brak) no i chodzi za mna i mnie ciagle pyta czy tak serio ten wozek nampotrzebny? Bo moze stelaz /spacerowka i wkladany w stelarz fotelik samochodowy.🙈🙈🙈🤣🤣 smieje sie z niego ale w duszy se mysle "oby on nie mial racji" 🤣🤣🤣

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, muszę wzbogacić dietę w żelazo bo słaby wynik, jak nie poprawi się do następnej wizyty to dostanę leki.
    Ciśnienie znów za wysokie i od poprzedniej wizyty przytylam 4,5kg🙈 jak tak dalej pójdzie to będę się toczyć.
    Lekarz się zgodził aby mąż wszedł na wizytę ☺
    Mały tak fikal jak zwariowany, mąż po raz pierwszy widział go na usg, słuchaliśmy serduszka i pokazał co ma między nóżkami dla potwierdzenia 😂
    Mąż szczęśliwy a ja przede wszystkim dlatego że wszystko dobrze

Marienn, Atena37 lubią tę wiadomość

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wiesz co, tutaj w Serbii tak jest, taku obyczaj, a jeśli chodzi o płeć to mi mówi że przy pierwszym dziecku nie wiedział az do porodu 😂 podziwiam go za determinację 😂

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja Cudowne wiadomosci 🥰 aby tak dalej a z tyciem to chyba wiele osob tak ma w ciazy, ja nie wiem jak to jest bo scgudlam 7kg 🙈🙈🙈 ale czuje sie o niebo lepiej 🥰🥰
    Super ze maz naieczyl oko ! Oni dla nas sa najwazniejsi w tej ciazy! Tez tak macie ze wszystko co planujecie to zastanawiacie sie czy maz bedzie happy i czy go to uszczesliwi 😁😁 ja ciagle mysle o moim... czasem lapie sie na tym ze chce lepiej dla niego niz dla siebie 🤣🤣

Alutka twoj maz naaprawde ma determinacje... 😁😁🙈🙈

NadziejaUmiera lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wczoraj byli u mnie teście. Przywieźli mi czapeczki i parę ubranek. Bylam zła ze tak szybko. Bo mi głupie myśli przychodzą do głowy. Schowałam to w głąb szafy i nie patrzę.

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ