X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zeolnienie na miesiac 💪 musialam naprawde zle wygoadac bez makijazu i ze spuchnietym okiem utykajaca na noge... 🙈🙈🙈

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Karloina, może tylko ostrzegają co może się najgorszego stać. Nie wiem po co ale Tobie nic nie dolega i tym się ciesz. Zapisz się prywatnie gdzieś gdzie teraz masz blisko i skontroluj w odpowiednim czasie :)

Niewyspana, a skąd decyzja o sprzedaży? Jakie plany dalej? 😁

Marienn, ja jestem tak grzeczna ze aż nudna 😂 nie będę tu wywlekać brudów rodzinnych ale myśle ze byście się uśmialy za co jestem taka najgorsza 😂😂😂

Chcemy kupić tym razem coś z ogródkiem i garażem/parkingiem. Ale jeszcze rok.

Wiesz co, ja się dlatego cieszę, że tutaj mogę wywlec 🙈 nie znamy się, taka prawda, więc mogę sobie narzekać, zrzędzić i chociaż na chwilę robi się lepiej.🙈

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Marien ze dostalas zwolnienie. Ja się zbieram na basen pochodzić po wodzie;)

Marienn lubi tę wiadomość

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana znakomity pomysl ♥️ ja nie wyobrazam sobie mieszkac bez ogrodka, nawet,malutki ale musialby byc...
    Nooo jakis duzy balkon by mi wystarczyl ale tylko na troche i napewno szukalabym czegos innego.
    Nie wiem jak w waszych stronach ale ceny okolic Krakowa (nie mowie o wsiach tylko wiekszych miastach,ale nie krk) to,jest kosmos...
    Nie chce mieszkac daleko od miasta by dojezdzac wszwdzie autem czy wozic dziecko...
    Klucz na szyje, i poszedl do szkoly 🙈🙈
    Dlatego trzymam kciuki aby wam sie udalo...
    Nasza budowa nie rozpocznie sie chyba nigdy, a wszystko co ogladamy w necie to sa domki albo w zlej lokalizacji albo malutkie za kolosalne pieniadze... no ale kto nie ryzykuje ten nie pije szampana 🥳🥳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2021, 18:05

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana, super plan! Ale w mieście, na obrzeżach, czy jakaś wioska? Czy na razie aż takich planów jeszcze nie ma? 😁

Ja dostałam wyniki, mimo przeziębienia, wszystkie w normie. Cukier również w normie wiec nie wiem dlaczego ona jest taka duża.. mam nadzieje ze to nie oznacza nic złego…

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Niewyspana, super plan! Ale w mieście, na obrzeżach, czy jakaś wioska? Czy na razie aż takich planów jeszcze nie ma? 😁

Ja dostałam wyniki, mimo przeziębienia, wszystkie w normie. Cukier również w normie wiec nie wiem dlaczego ona jest taka duża.. mam nadzieje ze to nie oznacza nic złego…
    Blisko miasta na pewno. Przez chwilę mieliśmy wylądować w rodzinnym mieście, ale dojazd codziennie w obie strony i to na dwa auta... Jaki to ma sens...
    Więc bierzemy pod uwagę miasto, ale też np Pabianice, Rzgów... 😊
    Jak już będziemy szukać, to na pewno coś się znajdzie.💪

Hmmm. Nic złego to nie oznacza.
    Nadia po prostu jest większych gabarytów i tyle, przecież rodzą się dzieci od 3800 a nawet i powyżej 5kg. A mamy chude.

Moja znajoma 160cm wzrostu, zawsze chudziutka, taki mały duszek.
    Urodziła syna 4400 i 61cm.
    Żadnej cukrzycy, żadnych problemów ze zdrowiem ani ona, ani synek. :)

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze macie takie plany, na pewno coś się znajdzie, masz racje 😁 ja uwielbiam zmiany wiec jaram się z Tobą 😁

No właśnie tak ciagle myśle ze przecież jeszcze wieksze się rodzą tak po prostu, bez powodu. Ja się urodziłam mając 62 czy 63 cm wiec może pójdzie w moje ślady 😁

niewyspana lubi tę wiadomość

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam absolutnie napisac NADZIEJA Piekny ten kobinezon w liski ♥️♥️♥️ slodki... 🥰
    Ja bede szukala czarnego jednak zeby mi z wozkiem nie kontrastowal 🙈🙈😁😁

Dziewczyny, jesli mialybyscie dziecko okolo 2 miesiecy to poszlybyscie na slub z Dzieckiem i mezem?
    Nie mowie o weselu ale slub...
    Ogrod, namiot, obiad... we wrzesniu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2021, 20:50

NadziejaUmiera lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy.
    Zależy jak się zachowuje dziecko, czy wymaga karmienia co godzinę, czy jednak co 2-3. Czy jest bardzo płaczące, czy ja jako matka dałabym radę już po połogu zająć się sobą i maleństwem.
    Jak Dianka będzie miała 2/3 miesiące moja przyjaciółka wyprawi chrzciny swojej córki - bardzo chce iść chociaż na chwilkę, ale wszystko zależy również od Diany i od mojego samopoczucia.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn ale się uśmiałam a propos wizyty😂 ważne że dostałaś l4
    Nie umiem chyba odpowiedzieć na pytanie. Zależy jak z karmieniemi samopoczuciem.

Luna to już wiadomo czemu Nadia rośnie szybko jak na drożdżach, od wielu osób słyszałam że genetyka, zależy jak w rodzinie się rodziły.

Niewyspana pisałaś że większe ciuszki będziesz kupować, a sprzedawać z których Diana wyrośnie. Ale tak Od razu ? Może jeszcze się przydadzą?? 😁😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2021, 21:03

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn u nas na weselu byli przyjaciele z 2-msc bobaskiem. Miał równiutkie 2 msc 20.06. Byli na weselu i poprawinach :D Mieli pokój i babcię do opieki, odciagniete mleko i bawili sie 2 dni. Malutki co prawda od zawsze był mega grzeczny i spokojny, wiadomo ze wszystko zalezy od dziecka. Ale na sam slub na pewno bym poszła. Chyba ze bym się nadal zle czuła po porodzie, ale mam nadzieje ze po takim czasie juz bedzie ok :D

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NadziejaUmiera wrote:
    Marienn ale się uśmiałam a propos wizyty😂 ważne że dostałaś l4
    Nie umiem chyba odpowiedzieć na pytanie. Zależy jak z karmieniemi samopoczuciem.

Luna to już wiadomo czemu Nadia rośnie szybko jak na drożdżach, od wielu osób słyszałam że genetyka, zależy jak w rodzinie się rodziły.

Niewyspana pisałaś że większe ciuszki będziesz kupować, a sprzedawać z których Diana wyrośnie. Ale tak Od razu ? Może jeszcze się przydadzą?? 😁😂
    NAWET TAK NIE MÓW!!!!
    Ja już planuję antykoncepcję po porodzie, jak najszybciej. Za NIC nie zgodzę się na kolejną ciąże.
    Nie.
    Nigdy.
    Nie.
    No qrwancka, nie. 🙈🙈🙈🙈🙈

Edit;
    O, cycek mi przeciekł 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2021, 21:22

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie troche mi dziwnie bo to dziecko jeszcze sie nie urodzilo, ma sie dopiero urodzic a ona powiedziala juz ze okolo 2msc to za male zeby przyjsc i odmowila.
    A mowilam jej ze bedzie miala pokoj caly na gorze w domu, kamere przeciez do stolu i babcie ktore co chwile beda lataly na gore... liczylam sie ze wyjda pewnie wczesniej, ale nie sadzilam ze wogole nie przyjdzie...
    Troche mnie to obruszylo...
    To wlasnie jest mojego partnera brata rodzonego narzyczona.
    Strasznie mnie to zaskoczylo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2021, 21:39

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana jesli mowa o cycku, to czy to norma ze mi jeszcze nic nie cieklo?
    Wam wszystkim tutaj juz cos leci?

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Niewyspana jesli mowa o cycku, to czy to norma ze mi jeszcze nic nie cieklo?
    Wam wszystkim tutaj juz cos leci?
    Ale nic nie musi lecieć 😁 jednym poleci, innym nie.
    U mnie to było dosłownie po kroplece dwa razy i teraz może dwie 😂
    To nic nie znaczy. Tak samo jak to, że coś cieknie to "będziesz miała dużo pokarmu!" Nie.
    Gówno prawda. To nic nie znaczy.

Więc na spokojnie. :D

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu drogi jedyną osobą która jest w stanie mnie tak wkurwic to jest moja siostra, która uważa się za alfę i omegę.....
    Wczoraj gadamy przez tel i mówię jej że już te ruchy odczuwam coraz bardziej, coraz mocniej.
    Ona natomiast na to że to NIEMOŻLIWE żebym czuła ruchy, że sobie wkręcam że czuje ruchy 🤦
    No kurde, i jeszcze jej argument "ja byłam 40 tyg w ciąży i ja wiem lepiej" no kurwa mać.... Nienawidzę jak ktoś próbuje mi wkręcić że czegoś nie czuje jak daje sobie rękę uciąć za to.
    Muszę przestać z nią gadać bo tak mnie wkurwila że doprowadziła mnie do płaczu, robi ze mnie psychiczną....

Przecież mogę już odczuwać ruchy, prawda?

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka po co się nią denerwujesz. Niektórzy mówią że będąc w drugiej ciąży są bardziej wyczuwalne ruchy dziecka i wcześniej;)
    Mówią też że szczupłe osoby czują wyraźniej ruchy.
    Różnie mówią Alutka, słuchaj siebie i swojego organizmu;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Alutka po co się nią denerwujesz. Niektórzy mówią że będąc w drugiej ciąży są bardziej wyczuwalne ruchy dziecka i wcześniej;)
    Mówią też że szczupłe osoby czują wyraźniej ruchy.
    Różnie mówią Alutka, słuchaj siebie i swojego organizmu;)

Ja po prostu ograniczę z nią kontakt do minimum bo jak ma mnie tak denerwować to źle może wpłynąć na moje dziecko.
    Ja wiem co czuje i nikt mi tego nie wkręci :)

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja mam tylko 2 koleżanki A siostry zawsze opierdziele ;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Dlatego ja mam tylko 2 koleżanki A siostry zawsze opierdziele ;)

Ja się cieszę że z Wami jestem, przynajmniej wiem że nie jestem wariatka i że to jest możliwe że czuję już ruchy.
    Moja siostra taka jest, ona wie najlepiej, jej dziecko najszybciej się rozwija, a inne dzieci są dziwne i jakieś pewnie opóźnione w rozwoju bo jej mały jest najmądrzejszy i najlepszy i w ogóle naj.

qb3c2n0aaonxly0p.png
‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ