Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobrze was przeczytac dziewczyny 😂🙈 sorki ze to napisze ale odwalacie kawal dobrej roboty "za nas" ja se tylko screeny robie i moze z tego skorzystam jak moj mozg sie juz calkowicie wypali.. 🥰😁😁
Czuje ze chyba mam nerwice... ale nie wiem jeszcze czy to nerwica czy cos podobnego.. wszystko mnie wkur.#*@&
Wydzieram sie, i nie moge usiedziec w miejscu... brak pracy? Chyba tak, brak wiekszego przyplywu gotowki, brak zarabiania, brak adrenaliny... nudne to.... musze sie ogarnac zyciowo..
Powiem wam kochane jak tak czytam to wy takie normalne mamuski bedziecie 💪👍i to sie ceni... bez przesadyzmu, wszystko mozna itp ale z umiarem, podoba mi sie wasze podejscie, ze dzieci nie beda wydmuchane i wyglaskane 😁😁 💪💪 dolaczam do was 😂
A jesli o termometr chodzi to u nas jest zakaz rteciowych i nigdzie nie kupie napewno ale wszedzie polecany najbardziej jest Braun do ucha. Tez bym chciala rteciowy ale nie wiem czy to sie uda...
Ps. Fajnie ze nie bedziecie prasowac kazdych ubranek po praniu 😂😂💪💪 dzieki! Bo balam sie ze jestem nienormalna 💪💪😂😂
Karola Skoro Tadziu tak juz ci daje znaki to silny mezczyzna z niego bedzie 🥰🥰🥰
Wczoraj zajrzalam na belly z ciekawosci, nie zagladam tam, i pazdziernik moj miesiac juz jedna mamcia urodzila... 27t... 1000g dziewczynka...
Przerazilam sie.. po co ja tam zagladalam.🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2021, 02:23
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn,
U nas rtęciowych też już nie ma, tak samo jest zakaz. Są tylko te alkoholowe
Kochana, Lunka na pewno potwierdzi - na grupie sierpniowych codziennie rodzą się dzieci i to już od połowy czerwca, od momentu jak zrobiły się upały. Mnie każdy kolejny wpis przeraża, dlatego staram się ogarnąć wszystko wokół siebie, ale... Nie mam już po prostu mocy.
Najgorsze, że na moich wrześniówkach były już dwie dzidzie. W zeszłym miesiącu chłopczyk, przyszedł na świat w 25tc... 680g maleństwa... Niestety nie dał rady. 🥺
Dwa, czy 3 dni temu pojawiła się kruszynka 1080g i daje radę, walczy - 30tc. Ale ze szpitala długo nie wyjdą.
Chciałabym jednak chociaż do 36tc wytrzymać, ale jak patrzę co upały z nami robią......
Co do nerwicy to niestety normalna reakcja. Ja miałam to samo, jak przestałam pracować i dużo, dużo później. -
Potwierdzam, przerażają mnie grupy sierpniowek. Głównie przez to mam wrażenie ze zaraz się coś stanie u mnie. Cieszę się ze jesteśmy już na takim etapie jak jesteśmy ale ten 37 tydz to mój cel. A później niech się dzieje co chce.
Moje dziecko nie będzie na pewno wydmuchane i wyglaskane, ona będzie musiała walczyć o przetrwanie mając taka matkę 😂😂 mam nadzieje ze jakos się z nią dogadamy 😂
Z brakiem pracy się zgadzam, tez miałam taki moment ze czułam się bezużyteczna i dodatkowo głupia. Ale teraz uważam ze to dobrze ze nie pracuje od dawna. Miałam dużo czasu na odpoczynek, nie przekraczałam się praca+ogarnianiem domu dodatkowo i mam nadzieje ze to poskutkuje pomyślna końcówka ciąży. Oby -
No ja właśnie chciałabym uniknąć dłuższego pobytu w szpitalu, więc to 37+0 byłoby idealne
chce jechać, urodzić i po 2 dobach wrócić do domu.
Inaczej stary mi rozsadzi mieszkanie sam i umrze z głodu.
Byłam dzisiaj już na rynku i w sklepie - przed 7 było tak ciepło... 🤦 Ale od jutra mają być burze i trochę chłodniej, dzisiaj też powinna wpaść jakąś burza, ale pewnie wieczorem.
-
Ja na belly nie wchodzę, za dużo tam a to poronienia a to coś i po prostu boje się tego czytać.
Dziewczyny, teraz sobie uświadomiłam że jestem w 18 tyg ciąży!!! Boże przecież to już prawie połowa 😂 ale mój mąż nie ogarnia tygodni więc mówię mu w miesiącach 😂 -
A tak w ogóle to w sobotę idziemy na chrzciny, a tutaj w Serbii chrzciny to jest jak wesele 😂 Chęciny robią na 100 osób 😂 i teraz tak, czy mogę ubrać buty na koturnie? Kupiłam takie piękne buty ale teściowa mi mówi że nie można w ciąży nosić wysokich butów..
-
Dziewczyny ja też robię screny żebym później nie musiała szukać A.mysle że misie przydadzą dzięki;)
Ja dzisiaj przebieram ubranka ,które zabiorę do Poznania. Mojej siostry koleżanka zamknęła ciuszki więc mam w czym przebierać
Dzisiaj przyszedł mi organizer do łóżeczka;)
25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Alutka128 wrote:A tak w ogóle to w sobotę idziemy na chrzciny, a tutaj w Serbii chrzciny to jest jak wesele 😂 Chęciny robią na 100 osób 😂 i teraz tak, czy mogę ubrać buty na koturnie? Kupiłam takie piękne buty ale teściowa mi mówi że nie można w ciąży nosić wysokich butów..
Ja uwielbiam butki na obcasie, ostatnio kupiłam kolejne dwie pary, ale za bardzo zmęczone stopy mam, więc będą czekać na przyszły rok. 🥺
Ja mam 1,75 wzrostu, więc w sumie nie muszę nosić wysokich butów 😂 Ale co poradzę jak kocham?! 😍 -
Myslalam ze nie bede potrzebowala organizera do lozeczka ale chyba sie przekonuje i jednak zamowie...
Powiedzialam sobie ze od dzis musze sie uspokoic i wyciszyc i zaczac zyc sobą... nie! Nie da sie! Bo ciagle cos...
Dzis mama chce zeby zawiezc ja do szpitala (nie myslcie ze jej cos jest- ona tak ma jak panikuje ze umiera i ze chyba na cos jest chora 😂🙈) no i akurat dzis! I nie moge powiedziec ze nie no bo co ze mnie za corka... boze...
Do tego wyszly mi 2x az DWIE opryszczki na ustach !
Naprawde zle sie ze mna dzieje... nie przestane narzekac..
Albo odizoluje sie od swiata albo wysadze jakas bombe. ...
Z tego stresu boje sie ze naprawde zle to zniesie moja ciaza... ze moze to wplynac na porod przed slubem ... stres itp... wiec umowilam sie prywarnie na 29tydzien moze doatane jakas luteine zapobiegawczo czy cos...
Wytlumacze mu ze mam duzo stresu to moze cos zaradzi, Klara jaest bardzo nisko uderza mnie praktycznie w pipke, siedzy na pecherzu... ma glowke w dol... martwi mnie to wiec musze jechac....Miasa lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn, hormony hormony 🤷♀️ Bardzo Ci współczuje ze czujesz się tak jak się czujesz psychicznie
dobrze ze się umowilas do lekarza, może to Cię uspokoi przynajmniej pod względem ciąży
na pewno wszystko jest ok, ale lepiej żeby powiedział Ci to lekarz a nie laska na forum 😂
Co do mamy.. ciężka sytuacja. Szkoda ze Cię tak dodatkowo obciążaa wiem ze ciężko odmówić w takiej sytuacji.
Ja za to czuje ze u mnie szykuje się ostra przeprawa z teściowa.. już się szykuje na wojnę 😂
Moja mama za to jak ma cokolwiek mi powiedzieć to 100 razy powtarza ze ona nie chce się wtrącać, ze ja zeobie jak uważam, ze na pewno dobrze wybiorę.. a potem przeżywa ze niepotrzebnie mi mówiła coś 😂 absolutnie nie mam do niej pretensji, jeśli chce pogadać to zawsze mogę na nią liczyć, ona nie wtrąca się ani trochę i aż mi głupio jak tak przeprasza ze mi coś powiedziała 😂 szalona kobita -
Ja jestem po wizycie kontrolnej, mala jest słoniątkiem bo taka jej uroda 😂 jest zdrowiutka, szyjka w porządku, badania w porządku, kontrola za 2 tyg. I chyba nie muszę się bardzo martwić wcześniejszym porodem, na razie nic na to nie wskazuje, a doktor powiedział ze na ewentualne cc umówimy się na 39-40 tydzień. Wiadomo ze wszystko się może zdarzyć ale może ze 3 dni bede spokojniejsza 😂
-
Luna dziekuje za slowa wsparcia, licze na to ze kiedys tez tak bedzie u mnie ze mama nie bedzie chciala obciazac mnie problemami innych... ja nawet musze sie przejmowac tym ze jej brat jest chory bo jak mowie ze nie bardzo mnie to interesuje bo jestem w ciazy i nie chce sluchac o chorobach to rzuca sluchawka i mowi ze zrobilam sie bezduszna i nie da sie ze mna o niczym pogadac...
🤷♀️ ja potem wewnetrznie to przezywam i dzwonie do niej za jakis czas i mowie okey to co tam u niego slychac? Co mowil lekarz? Bo poprostu musze zrobic tak jak ona chce...
Partner za to mnie krzyczy karze mi sie odizolowac od innych problemow ale coz... czasem w tajemnicy przed nim dzwonie do niej zeby tylko nie traktowala mnie tak..
To nic nie pomaga za dwa dni znowu cos robie nie tak..
Dzis zawiozlam do szpitala... nie jęknelam nawet ze nie, Ok zawioze, ale powiedzialam w aucie ze siostra pozniej moglaby z tata wrocic no to trzasnela drzwiami bo jestem niewyrozumiala i w dupie ich mam... boze... i bede musiala jechaac potem po siostre...
Ehhh ... z jednej strony jest kochana kupuje nam ciagle prezenty, ubranka dla malej dala nam duzo kasy na wyprawki i na inne rzeczy ale czasem nie potrafimy znalezc wiezi porozumienia w rozmowie...
Anyway... zyciowe problemy... wygadalam sie bynajmniej.
Dziekuje♥️ i ciesze sie Luna ze mas, taka mame wyrozumiala 😘 a Tesciowa to nie rodzina 😂😂 wiec mozesz ostrzyc noze... 😁💪
Ale super ze "malutka" czuje sie dobrze w brzuszku i nie szukuje sie jeszcze do wyjscia 😁♥️
Nie moge sie juz doczekac waszych pierwszych malutkich foteczek 😘👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn,
Mama też powinna mieć świadomość, że jesteś w ciąży i skoro nie ma powodu panikować z powodu swojego zdrowia, to powinna patrzeć przede wszystkim na Ciebie!
Lunka, jaka waga była dzisiaj? 😍
Nie wiem jak Ty, ale ja od 10 sierpnia zaczynam myć okna i podłogę na kolanach 😂 -
Cześć dziewczyny byłam dziś na kolejnej wizycie... ale jakiś ciężki dzień miał ten lekarz dziś i humor... no usg mi zrobił i było widać bijace serduszko ale go nie słyszałam.
.. napisał na wypisie że " wewnątrz macicy uwidoczniono pojedynczy pęcherzyk ciążowy z żywym zarodkiem , CRL 4mm, co odpowiada 6 tyg 1 dzień ciazy , czynność serca zarodka FHR 158/min... YS- obecny.. ( pęcherzyk zoltkowyy) .. co o tym myślicie bo jakaś nie spokojna jestem... a z miesiacxki wiek ciazy 6 tyg 3 dni -
Mka!!! Gratulacje! ♥️ pomiary super!
Nie uslyszysz serduszka bo do 8tygodnia ciazy nie wolno sluchac ♥️ lekarz ktory slucha wczesniej naraza ciaze 😘 czyli dobry lekarx 😘
A 2 dni roznicy w wielkosc ciazy to nic, kompletnie nic potem to sie przejawi e tydzien roznicy albo nawet wiecej 😘😂 a moze sie tez wyrownac albo nagle urosnie duzo 😁😁😁 ale przynioslas super wiadomosci od lekarza 🥳🥳🥳 gratacje mamuska 🥰 bierz witaminy i duzo relaxu!👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Niewyspana dziekuje♥️ tak zrobie ... musze wkoncu zyc swoim zyciem... musze chyba zaczac od wlaczania w telefonie trybu samolotowego 😂😂 zeby mnie nie korcilo odbierac... 🤦♀️🤦♀️ dziekuje dziewczyny wsparcie w was daje mi lepszy nastroj ♥️
Luna ile wazy i mierzy mala? 😁😁😁
Karolcia pokaz mi plisss organizer 🥰🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2021, 18:01
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Jej marienn trochę mi lepiej bo wpadłam w panikę 🤣 a wizytę mam dopiero na 4 sierpnia ;p no widziałam jak biję na usg pięknie to wyglądało 🥰 nic mnie nie boli biorę witaminki magnez bo tak kazał
z waszymi historiami jestem na bieżąco ale mało się udzielam moze zacznę więcej jak jutro trochę mi lepiej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2021, 18:09
Marienn lubi tę wiadomość
-
https://zapodaj.net/079ef475946a5.jpg.html
Proszę Marien;)
Ja M- ka serduszka słuchałam W 16 tyg dopiero;)
Bo lekarz zawsze daje słuchać od 28 tyg.
I teraz w poniedziałek posłucham i nagram dla męża;)25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻