Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Znam też takich ludzi.. masakra mnie aż serce boli jak ktoś mówi że czyjeś jest uposledzone jakieś bp coś A ich to cud świata. Wiadomo moje dziecko dla mnie najpiękniejsze i najcudowniejsze Ale inne dzieci w oczach swoich mam również są cudem świata.
Ale są ludzie i parapety 🤨☺25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Przyszła mi już wanienka dla Tadzia;)
https://naforum.zapodaj.net/21d87f6bfa7a.jpg.html25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Ładna wanienka
Alutka ja w 17 tc. czułam a w 18tc odkryłam że to właśnie są ruchy 😂 więc niech nie mówi że to nie możliwe. Wszystko jest możliwe.
Jestem po wizycie, nadal z morfologia kiepsko ale cała reszta ok. Od tamtej wizyty przytylam niecały 1kg🤔 dostałam skierowanie na usg piersi ponieważ rozmawiałam z lekarzem i położną o moich przebarwieniach.
Po wizycie byłam w outlecie 5 10 15 ubranka cudne i tanie, wczoraj smyk i wreszcie obkupilam moje dziecko.
Przyszła paczka ze steralizatorem i rzeczami dla mnie do szpitala. Dostałam od znajomej 2 koszule do karmienia i t-shirt.
Jestem już spokojniejsza bo poszło do przodu z rzeczami 👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2021, 13:44
Synek
Poród SN 8 października 2021
-
Mogę się pochwalić? Wszystko co powinno być wyprane i wyprasowane jest wyprane i wyprasowane 😁 właśnie pierze się kokon i moja pralka będzie mogła odpocząć 😂
Tzn jeszcze czeka na nas paka ubranek u znajomych. Wiec wtedy powtórka z rozrywki 😂
Mam już przygotowana częściowo torbę ale ludzie to mnie przerasta.. ja nie wiem ile czego, denerwuje mnie ze na stronie szpitala jest napisane „podkłady poporodowe”. Ok. Ale ILE?!?!? 😂
„Przybory kosmetyczne dla noworodka”. Jakie konkretnie? 😭 nie chce o czymś zapomnieć 😭
Ewidentnie mnie to przerosło. Nie mogę urodzić bo jestem nieogarnięta i nic nie wiem.
Niewyspana, No co Ty 🤔 a może coś zjadłaś po prostu? 😁 -
Mam jakiś dzień gorszy dziś
tzn i gorszy i lepszy, albo mi po prostu odwaliło do konca. Już jestem spokojna i mam naszykowany linomag wlasnie, ktory kupiłam ostatnio. Pampersy dzis kupię - myślę nad dada i pampers premium care. Chyba wezme po 1 paczce i zobaczymy.
A jakie zestawy ubranek naszykowalas? Piszą o body długi rekaw + pajac. Obawiam się, czy nie będzie to za dużo. Ja myślałam o body + półspiochy po prostu. I ile kompletów do szpitala? 3-4?
Spakuje tez 1 czapeczke i ze 2 pary skarpetek, zeby mi nie chodziło po głowie ze nie wzięłam a na pewno się przyda xD
A jaki masz laktator, aspirator i termometr?
Ja mysle o laktatorze Neno uno albo Neno Angelo, mają rozsądną cenę i dość dobre opinie.
Co do aspiratora mam mieszane uczucia - czy brac elektryczny czy katarek który mozna wciagać ustami, podobno jest sporo lepszy i cena tez bez porównania. Stary będzie wciągał glutki xD
A termometr? Podobno lepszy ten do ucha a te bezdotykowe lipa. Ale w to się jeszcze nie zagłębiłam, bo muszę zjeść. Co zrobić, Nadia zarządziła przerwę
Na pewno jogurt!Jeszcze chwile się wstrzymajcie
-
Hej jestem tu nowa. Jestem mamą 4 letniego chłopca, staram sie z mężem o drugie bejbi. 5 dni przed okresem test wykazał 2 kreskę cień cienia cienia, kolejnego także. W pon bylam na beta hcg z krwi i wyszło 16,1 mln musze powtórzyć badanie czy to 100 % pewności że ciąża. Jestem jeszcze 3 dni przed okresem. Test z krwi robilam 4 dni przed okresem. Okres miałam 13 czerwca,
cykl 33-34 dniowy. Czy jestem w ciąży bo ja to już świruje nirmalnie. Czuje piersi cholernie mnie co jakis czas zabolą. Mam uderzenia gorąca, infekcję intymną (1 ciążę mialam co chwile infekcje). Co jakis czas ból jajników i chwilami mdłości ale to moze urojeniabardzo bym chciała dzidzie
-
Alis myslie ze masz duze szanse ze jestes w ciazy 🥰 trzymam kciuki! Powtorz bete i powtarzaj sobie testy na spokojnie
Laski ogladacie netflix? Polecam serial PRACUJACE MAMY 🙈😂 ja placze ze smiechu przy tym..😂😂👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Luna33 wrote:Mam jakiś dzień gorszy dziś
tzn i gorszy i lepszy, albo mi po prostu odwaliło do konca. Już jestem spokojna i mam naszykowany linomag wlasnie, ktory kupiłam ostatnio. Pampersy dzis kupię - myślę nad dada i pampers premium care. Chyba wezme po 1 paczce i zobaczymy.
A jakie zestawy ubranek naszykowalas? Piszą o body długi rekaw + pajac. Obawiam się, czy nie będzie to za dużo. Ja myślałam o body + półspiochy po prostu. I ile kompletów do szpitala? 3-4?
Spakuje tez 1 czapeczke i ze 2 pary skarpetek, zeby mi nie chodziło po głowie ze nie wzięłam a na pewno się przyda xD
A jaki masz laktator, aspirator i termometr?
Ja mysle o laktatorze Neno uno albo Neno Angelo, mają rozsądną cenę i dość dobre opinie.
Co do aspiratora mam mieszane uczucia - czy brac elektryczny czy katarek który mozna wciagać ustami, podobno jest sporo lepszy i cena tez bez porównania. Stary będzie wciągał glutki xD
A termometr? Podobno lepszy ten do ucha a te bezdotykowe lipa. Ale w to się jeszcze nie zagłębiłam, bo muszę zjeść. Co zrobić, Nadia zarządziła przerwę
Na pewno jogurt!Jeszcze chwile się wstrzymajcie
Mieliśmy sesje brzuszkowa... Nie, stanowczo nie polecam, zwłaszcza w taki upał.
Modlę się teraz, żebym nie zrobiła nam tym krzywdy.
Pampersy - kupiliśmy Pampers premium care i dokładnie te dostaliśmy też od mojej przyjaciółki, bo ona już przeszła z małą na 2.
Od razu na po narodzinach uszykowałam pajaca, czapeczkę + łapki (bo były w komplecie) i tyle, jeśli chodzi o ubranko. Do torebki wrzuciłam też pampersa i pieluchę tetrową.
Jeśli chodzi o resztę ciuszkow, to ciężko powiedzieć jaka będzie pogoda. Zapakowałam 3 pajace, 2 body i 2 pary legginsow, do tego jeszcze mam dwie pary skarpetek.
Body wzięłam na długi rękaw, ale chyba uszykuje jeszcze dwie pary z krótkim - i wiem, że to są dużo, ale rodzimy w takim okresie, że naprawdę NIE WIEM jaka będzie pogoda, więc wezmę więcej ubranek, przecież resztę po prostu przywiozę do domu.
Laktator mam z Canpola, bodajże easy start.
O Neno Uno też słyszałam dużo dobrego.
Aspirator - mamy katarek PLUS. I to wydaje mi się najlepszą opcją.
Z termometrem jeszcze nie pomogę - jak dzidzia będzie się rodzić, to mąż weźmie jakiś z apteki, póki co nie kupiliśmy.Ale pewnie jakiś microlife wpadnie.
A bezdotykowe takie zwykłe, nieprofesjonalne zawsze są do dupy... Najlepszy stary, dobry rtęciowy. 😂 -
Marienn wrote:Alis myslie ze masz duze szanse ze jestes w ciazy 🥰 trzymam kciuki! Powtorz bete i powtarzaj sobie testy na spokojnie
Laski ogladacie netflix? Polecam serial PRACUJACE MAMY 🙈😂 ja placze ze smiechu przy tym..😂😂 -
Jutro odpale ten serial, dzięki dziewczyny;*
Ja dzisiaj cały dzień jem;)
I czuje się z tym cudownie. Tadzik chyba też bo dzisiaj często czuję jego pukanie;)
Ja dzisiaj kupiłam pieluchy tetrowe białe i kolorowe. I parę ciuszkow ciotki kupiły;)
25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
niewyspana wrote:Już jestem!
Mieliśmy sesje brzuszkowa... Nie, stanowczo nie polecam, zwłaszcza w taki upał.
Modlę się teraz, żebym nie zrobiła nam tym krzywdy.
Pampersy - kupiliśmy Pampers premium care i dokładnie te dostaliśmy też od mojej przyjaciółki, bo ona już przeszła z małą na 2.
Od razu na po narodzinach uszykowałam pajaca, czapeczkę + łapki (bo były w komplecie) i tyle, jeśli chodzi o ubranko. Do torebki wrzuciłam też pampersa i pieluchę tetrową.
Jeśli chodzi o resztę ciuszkow, to ciężko powiedzieć jaka będzie pogoda. Zapakowałam 3 pajace, 2 body i 2 pary legginsow, do tego jeszcze mam dwie pary skarpetek.
Body wzięłam na długi rękaw, ale chyba uszykuje jeszcze dwie pary z krótkim - i wiem, że to są dużo, ale rodzimy w takim okresie, że naprawdę NIE WIEM jaka będzie pogoda, więc wezmę więcej ubranek, przecież resztę po prostu przywiozę do domu.
Laktator mam z Canpola, bodajże easy start.
O Neno Uno też słyszałam dużo dobrego.
Aspirator - mamy katarek PLUS. I to wydaje mi się najlepszą opcją.
Z termometrem jeszcze nie pomogę - jak dzidzia będzie się rodzić, to mąż weźmie jakiś z apteki, póki co nie kupiliśmy.Ale pewnie jakiś microlife wpadnie.
A bezdotykowe takie zwykłe, nieprofesjonalne zawsze są do dupy... Najlepszy stary, dobry rtęciowy. 😂
Mam nadxieje ze pochwalisz się efektami sesji, chociaż jakieś urywki 😁
Co do ubranek, wszędzie czytam zeby sobie przygotować gotowe zestawy w torebeczkach strunowych. Ale dziś stwierdziłam ze właśnie rodzimy o takiej porze ze to niemożliwe, może być 12 albo 32’stopnie. To osobnych torebeczkę popakuje sobie body z krótkim, z długim, pajace, spodenki i tyle. Bez przesady ze się w tym pogubię, nie ma tego aż tyle. Tylko po porodzie zeobie właśnie jak Ty gotowy zestaw - o tym czytałam tez 😁
Co do reszty, dam sobie jeszcze pare dni na przemyślenie i zamowie. Jeśli coś będzie totalnym niewypałem to kupie coś innego, trudno.
Tez dziś stwierdziłam do M ze rtęciowy to jest niezawodna marka a nie jakieś cuda 😂 -
Luna33 wrote:Mam nadxieje ze pochwalisz się efektami sesji, chociaż jakieś urywki 😁
Co do ubranek, wszędzie czytam zeby sobie przygotować gotowe zestawy w torebeczkach strunowych. Ale dziś stwierdziłam ze właśnie rodzimy o takiej porze ze to niemożliwe, może być 12 albo 32’stopnie. To osobnych torebeczkę popakuje sobie body z krótkim, z długim, pajace, spodenki i tyle. Bez przesady ze się w tym pogubię, nie ma tego aż tyle. Tylko po porodzie zeobie właśnie jak Ty gotowy zestaw - o tym czytałam tez 😁
Co do reszty, dam sobie jeszcze pare dni na przemyślenie i zamowie. Jeśli coś będzie totalnym niewypałem to kupie coś innego, trudno.
Tez dziś stwierdziłam do M ze rtęciowy to jest niezawodna marka a nie jakieś cuda 😂
Myślę, że na spokojnie. U nas woreczek strunowy jest na porodówkę i nara, nie będę kombinować i reszty tak pakować 😂
Dobrze, że mamy już końcowe... Powiem Ci szczerze, że ja już nie mam ochoty ani siły na te wyprawki, zakupy i myślenie... Coraz bardziej chce mi się tylko leżeć. 🙄
-
Mam to samo. Niby wszystko mam a ciagle myśle co jeszcze bym mogła mieć albo czego mam może za mało. Jakby w dniu porodu mieli zamknąć wszystkie sklepy 🤪
No i myślałam tez ze 3 trymestr będzie taki fajny i spokojny pod względem nie martwienia się o wszystko. DUPA. Ciagle mam myśli ze przecież w każdej chwili może coś się zacząć, albo ze czegoś nie zauważę a poza tym to nie ogarnę noworodka 😂 jak nie skończę w wariatkowie to to będzie cud 🙈 -
A weź... Ja dołączę do Ciebie w tym wariatkowie. Nie mam pojęcia jak zajmować się dzieckiem, nawet swoim. W sumie to nawet jeszcze nie mam swojego dziecka na dobrą sprawę, mój brzuch ma xd
Nie mam już siły.
A jeszcze kokon trzeba wyprać, materiały z kołyski no... Wózek? Pierzesz coś z wózka? -
Stwierdziłam ze z wózka nic nie piorę. Wiadomo, prześcieradełka do gondoli tak, ale żadnych części wózka nie. Nie wiem, może tego pożałuje, oby nie, ale nie chce tez przesadzać w ta stronę. Fotelika tez nie wypiore a jednak do niego najpierw wsiądzie Nadia 🤷♀️
Jeśli nie wyjdą nam żadne uczulenia, wysypki, podrażnienia, czy chust wie co, to nie będę szalec, ona musi się oswajać z bakteriami i sterylne warunki nie są wskazane. Może doświadczone mamy popukają się w głowę na to co pisze, ale po prostu będę się uczyć na własnych błędach 😁 -
Mnie też się nie widzi tego prać... Ani wózek, ani fotelik... Reszta spoko, materiały z kołyski też koniecznie, bo widać, że syf.
Ale reszta, nie. 🙈
Tak samo jak prasowanie ubranek - pierwsze prania ok, wszystko wyprasowalam, ale nie wyobrażam sobie prasować kolejnych partii prania. A w życiu!