Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Luna i po co straszysz ludzi,ja już myślałam że coś nie tak bylo;(
Ale dobrze że to tylko te globulki
Dziękuję w imieniu mojej mamy,teraz siedzi i mówi "łoj gdybym nie pracowala po 12 godzin to bym wszystkim zrobila"🥰😅
Witam Alutka na statku;)
Dziewczyny pytałam Marien Ale śpi jeszcze z Klarcią.;* kiedy najlepiej połówkowe?
Ostatnio jak byłam to zbadał mnie i było to badanie polowkowe, mam opis Ale mówił żebym jeszcze raz poszła gdzieś w 23 tc bo będzie więcej naczyń sercowych widać. Czy to nie za późno? Albo wcześnie?25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Luna33 wrote:O kuzwa w nocy przeżyłam zawał 🤯 dostałam nowe globulki, wczoraj wieczorem wzięłam pierwsza. W nocy wstałam na siku a na spodenkach taka gęsta, zolciutka maź, konsystencja pasty do zębów w kolorze żółtej kredki. I mnóstwo tego. Rozbudziłam się w sekundę 😂 chwile mi zajęło zanim ogarnelam ze to te globulki, w życiu czegoś takiego nie miałam 😂
Raczej się miniemy z niewyspana, i obstawiam ze Diane poznamy pierwsza 😁
Karloina, wow! Super kosz, na prawdę masz zdolna mamę 😁
Najgorsze gówno jakie kiedykolwiek ktoś kuźwa wymyślił.
Ja stwierdziłam, że pierdziele, mnie biorę tego xD -
To zadzwonię się umówić na połówkowe;)
Dzięki
U mnie temperatura powyżej 30stopni..25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
niewyspana wrote:Macmiror?
Najgorsze gówno jakie kiedykolwiek ktoś kuźwa wymyślił.
Ja stwierdziłam, że pierdziele, mnie biorę tego xD
Tak jest. Ale podobno skuteczne 🤷♀️ Zobaczymy ile wytrzymam bo 12 dni to dramat..
U nas od ndz ma się ochłodzić. Czekam 🙏🏻 -
Najgorsze jest to że zaczyna mi nie wchodzić kawa..a ja bez kawy ..przy ciśnieniu 90/60 bardzo się mecze .25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Karolcia , tak spalysmy jesscze 😂
U nas doktor mowil ze polowkowe najlepiej wykonuje sie od 21-24 a najbardziej on lubi robic 22-23 bo wtedy juz jest ladnie rozwiniete.
Jak pojdziesz 22 + to powinno byc super 🥰
Wrazie wuu masz czas do 24t zeby powtorzyc
A z kawa sie pozegnaj... ja tak mialam... tylko frappe z McDonalda mi wchodzila i to polowa 😂 ale podejrzewam ze to ona u mnie wywoala takie wielkie kwasy bo zimna kawa wlasnie tak dziala na zoladek...
Luna a co to za globulki bierzesz ?
Ja zbieram sie do szpitala na ta krew oddac dzis ponownie za ten zoladek moj...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2021, 10:06
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn, trzymaj się tam, udostępnij kawałek żyły tym razem 😂 strasznie Ci współczuje z tym pobieraniem, a tam u Was robią tez krzywa cukrowa? Nie wyobrażam sobie jakby Cię mieli kłuć 3 razy 😱 chyba ze z wenflonem 🤔
Mam właśnie ten Macmiror o którym pisała niewyspana. Do aplikacji super, poza tym dramat.
A ja z kolei cała ciąże nie piłam kawy bo nie miałam ochoty a ostatnio, pare dni temu mi wróciła i codziennie jakaś wjeżdża. Teraz tylko mrożona 🤤
Czy to normalne ze na koniec ciąży trzeba powtarzać grupę krwi? 😂 kuzwa chyba mi się nie zmieniła a mam zrobić na kolejna wizytę. I odczyn coombsa już chyba 3 raz 🤯 -
Luna u nas nie ma krzywej cukrowej 😂
A to ze nie umieja mi w tym kraju pobrac krwi to juz sie oswoilam chodze potem w siniakach jakby mnie maz bil... 😂😂
Kuzwa nie wiem czy przycisnelam przycisk od recznego w aucie 🙈🤦♀️ a juz jestem w szpitalu 🤦♀️🤦♀️ bede zbierala auto z parkingu ? Niee mozliwe ze az tak mozg mi nie pracuje...
A te kapsulki to od czego sa i po co?
U nas wcale badan nie robia w ciazy wiec dziwi mnie ze w PL tak czesto macie krew itp 🤗👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn, najwyżej zrobisz furorę przed szpitalem 😂 nic się nie martw, mi kiedyś pod biedra zjechał i zablokowałam pół ulicy 🤷♀️😂
Ja mam mega dużo wydzieliny, w posiewach nie wychodzi nic ale lekarz daje mi raz na jakiś czas jakieś globulki co bym się nie nudziła za bardzo 🤷♀️
Ja i tak robie dość rzadko krew i mocz, słyszałam ze czasem kobitki robią na każda wizytę 🤯 i nie wiem, może to jest norma 🤷♀️ Ale ja robiłam przez cała ciąże mocz ze 3 razy i krew może 4. -
Ja robiłam 2 razy krew i mocz od początku ciąży A moja siostra co wizytę robi🙄😏25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Luna33 wrote:Właśnie nie straszę, tylko gdyby Wam się przydarzyło kiedyś, to nie trzeba panikować 😂
Alutka, szybko zleci 😁 a jak u Was pogody? Ciagle tak gorąco?
Karloina, połówkowe powinno się robić do końca 22 tygodnia wiec myśle ze u Coebie będzie ok 😁
No pogoda straszna, codziennie po 40 stopni. I to bez żartów.... Ja się cieszę jak temp spadnie do 30 stopni to jakoś mi chłodniej wtedy i mogę funkcjonować a tak to jest masakra, moja mama się martwi że dziecko gotuje 🤣🤣🤣🤣
-
Luna,
Ja od 20 tygodnia robię na każdą wizytę krew i mocz. 🤷
Grupa krwi jest ważna 3 miesiące, więc niestety trzeba zrobić również przed porodem. 🤦
Ja nie robię już, bo miałam podaną immunoglobulinę w 28/29 TC jako i wtedy też oznaczali.
We wtorek idę już na ostatnie, więcej nie będzie. Tak samo jak za tydzień ostatnia wizyta u lekarza.
Miałam dzisiaj mega ciężką noc, tak naprawdę nadal mam.
W nocy dostałam okropnych boli i pieczenia w klatce piersiowej, za mostkiem. Szczerze? Myślałam, że mam zawał.
To prawdopodobnie nerwobóle. Nadal mnie łapie i boli, nic przyjemnego. Dobrze, że nie pojechałam do szpitala w nocy, jeszcze by mnie zostawili na obserwację.
Dodatkowo tak mnie boli w miejscu, gdzie Mała ma główkę, że nie mogę chodzić, ledwo wstaję z łóżka.
Robiłam dzisiaj o 6 rano resztę przetworów do słoików, chyba na więcej nie mam już siły. -
Niewyspana ty to jestes obrotny czlowiek, przetwory robisz itp .... ja nie wiem jak ty to ogarniasz mi na nic czasu nie starcza 🙈🤦♀️
Wspolczuje ci tych boli, juz niedlugo... musisz troszke wytrzymac. Ale nastepnym razem przy takich objawach moze warto pojechac so szpitala to nie zarty, ja np mam wysobie ryzyko zatoru zylnego zw na historie rodzinna, wiec nie ignoruj tego... 💜
Jestem juz po szpitalu, wyniku jeszcze nie ma, kazali,mi,jechac do domu a jak bedzie zly wynik to zadzwonia, ale pewnie nie zadzwonia 😂
Z moim zoladkiem juz jest lepiej i za to kupilam se 2 Eklerki takie pyszne 🙈 musze! Od tygodnia nie jem slodkiego bo mam zakaz ale teraz juz nie wytrzymam... moze serio mam jakas cukrzyce 😂😂
Mka ? Wypuscili cie ze szpitala?
Luna dzieki za objasnienie ale nawet nie wiem ocb w tych posiewach itp, chyba za dlugo mnie w PL nie ma zebym to rozumiala 🙈🤦♀️👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Tak wypuścili... mimo że mam brazowe lekkie plamienia na papierze... dali duphastpn i mam leżeć... q domu mnie pięknie przywitali ze nie dbam o siebie itp ... oczywiście nie prawda bp naprawdę nic nie robilam... więc teraz leżę I rycze tak się mamusia ucieszyła że jestem w ciąży... w środę mam wizytę u swojego więc może vos więcej... a i za trzy dni mam odebrać resztę wyników badań tylko nie wiem jakich... a jeszcxe muszę zrobi te co mój zalecił a wolałabym dwa razy tego samego nie powtarzać...
CRL 22,4 nm a krwiak 20x20mm... mam nadzieję że się wchlonieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2021, 13:53
-
Marien,
Ja też nie wiem kiedy to robię, dżemy też mam zrobione i frużelinę w wiśni.
Teraz zrobiłam 12 słoików sosu slodko-kwaśnego, ale chciałam jeszcze przed porodem zrobić sosy pomidorowe do spaghettiA nie wiem, czy dam radę...
I jeszcze mam skurcze.
Ale to już nie są skurcze BH, te przepowiadające... Nie idą z kręgosłupa, ale zabiera mi oddech co trochę, więc wiem, że to skurcze
A eklerki Ci zazdroszczę. Bardzo.
Ja zjadłam bułeczkę z serem i brzoskwinią, ale... To nie było to. -
M-ka, to nie Twoja wina.... nie mozesz tak myslec, nie sluchaj "madrych" slow wszystkich wokół.. Najwazniejsze ze wszystko wyglada dobrze, teraz bardziej sie oszczedzaj, ksiezniczkuj i nie martw na zapas
Ściskam mocno, mam nadzieje ze szybko przyjdzie lepszy humor
Marienn, zawsze jak opowiadasz o badaniach jestem w szoku jaka jest roznica miedzy prowadzeniem ciazy w Polsce i u Ciebie. Nasza słuzba zdrowia jest jaka jest ale roznica w ilosci badan i wogole zainteresowaniu pacjentką jest gigantyczna. Moze w Polsce jest tego az za duzo, ciezko mi ocenic, ale tak sie czuje bezpieczniej, mimo ze wydałam juz na wszystkie badania grube miliony xd
Niewyspana, mozesz w koncu usiasc na tyłku? Diana ma juz dosc matki ciagle w ruchu i postanowiła Ci w nocy pokazac kto tu rzadzi
I tez mam ogromny bol miedzy nogami, wlasciwie to kosci tam mnie bola. Oczywiscie, jakzeby inaczej, tak ma byc.
A nam dzis do terminu zostal rowniutki miesiacchociaz mysle ze zobaczymy sie za jakies 3 tyg, oby!
-
Mka, no coś Ty! Olej!
Ale odpoczywaj dalej i dbaj o siebie!
Luna,
No ja właśnie mam problem z usiedzeniem na dupie... A wszystkie mrożonki i przetwory robię, żebyśmy później z mężem przez pierwsze dwa tygodnie mogli aż tak nie siedzieć w kuchni... Ale chyba przesadziłam... 🤦
W takie pogody to jestem pewna, że Nadia też wyjdzie trochę wcześniej! 😊Luna33 lubi tę wiadomość