X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka ♥️ dobrze ze wszystko dobrze, przyda ci sie jakis progesteron i luteina zapewne... przy plamieniach to powimno byc must have!
    Oszczedzaj sie i poczuj sie jak ksiezniczka przez najblisze dni nic nie robiac :)

Karolcia ja czekam na komcowe wykonanie tych waszych wszystkich handmade rzeczy bo naprawde utalentowana rodzinka ♥️🥰

A mowiac juz o dziecku to moje pewnie ma z 1.500g wiec juz wogole nie moge w to uwierzyc 🙈🙈🙈
    Jak np wstaje z lozka i napinam brzuch to dokladnie widze gdzie w brzuchu mam dziecko😭🙈🥰 wszystko sie odznacza... cudowne uczucie jak ona wstaje ze mna rano, kopie mnie....

Wczoraj uslyszalam od wujka ze jak dam malej na imie Klara to ją skalecze... 😭 staralam sie nie plakac ale moj kochany tak sie wkurzyl ze wyszedl i powiedzial ze jego kontakty z tym czlowiekiem sie skonczyly...
    Troche mi glupio bo moglam jakos zareagowac ale ... chyba chcialam uniknac wojny.. :( dzis mi jest troche przykro😪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2021, 11:36

Karloina lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Ja też czasami zadaje sobie pytanie czy to się dzieje naprawdę. ;)
    Niedawno dwie kreski A dzisiaj pod serduszkiem prawie 400 g dziecka;)

Strasznie ten czas szybko leci... Ja jutro już połowa ciąży.... Kiedy to zleciało nie mam zielonego pojęcia...

Za równy tydz mam wizytę, może w końcu się dowiem kto u mnie w brzuszku mieszka 😍 najgorsze jest to że mąż chce iść ze mną a tak to się nie dowiem jaka płeć bo on nie chce znać płci, no chyba że lekarce powiem żeby na kartce zapisała płeć 🤣

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Mka ♥️ dobrze ze wszystko dobrze, przyda ci sie jakis progesteron i luteina zapewne... przy plamieniach to powimno byc must have!
    Oszczedzaj sie i poczuj sie jak ksiezniczka przez najblisze dni nic nie robiac :)

Karolcia ja czekam na komcowe wykonanie tych waszych wszystkich handmade rzeczy bo naprawde utalentowana rodzinka ♥️🥰

A mowiac juz o dziecku to moje pewnie ma z 1.500g wiec juz wogole nie moge w to uwierzyc 🙈🙈🙈
    Jak np wstaje z lozka i napinam brzuch to dokladnie widze gdzie w brzuchu mam dziecko😭🙈🥰 wszystko sie odznacza... cudowne uczucie jak ona wstaje ze mna rano, kopie mnie....

Wczoraj uslyszalam od wujka ze jak dam malej na imie Klara to ją skalecze... 😭 staralam sie nie plakac ale moj kochany tak sie wkurzyl ze wyszedl i powiedzial ze jego kontakty z tym czlowiekiem sie skonczyly...
    Troche mi glupio bo moglam jakos zareagowac ale ... chyba chcialam uniknac wojny.. :( dzis mi jest troche przykro😪

Klara to piękne imię, ja mojemu podałam kilka imion które chciałabym jakby była dziewczynka to mówi że Klara i tylko Klara, więc jak będzie dziewucha to mamy dwie Klary na wątku :)

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien u mnie w pracy śmieją się z imieniem Tadeusz. Raz usłyszałam "weź tylko nie Tadzik "
    Wiesz co odpowiedziałam?
    " słuchaj Gosiu, twoja córka ma na imię Kinga i mi osobiście to imię się nie podoba. Ale takie wybrałaś i dla Ciebie jest najpiękniejsze, prawda? Więc twoje komentarze są nie miejscu .I nie rób tego więcej "

I zamknęła się..przecież to Jest wasza córka 🥰i za przeproszeniem sraj na takie komentarze.

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowicie że tak szybko mija to dobrze :p bo początki narazie są ciężkie... Marienn nie przejmuj się opinia ludzi Karolina ma rację to Twoje dziecko ;) mój też chciał Klara albo Laura nie mogę sobie przypomnieć 🤣 piękne imiona wybraliście 😁 a moja siora ma Nine i Olgierda i na początku też było dziwnie ale każdy się przyzwyczaił;)
    Musze wam się przyznać że nikt nie wie o ciazy bo chciałam byc pewna że wszystko ok... nawet moja mama która z nami mieszka 😅 chyba czas najwyższy powiedzieć tym bardziej że będę się obijać 😆

Milka8686 lubi tę wiadomość

• Karloina Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej powiedz domownikom, żeby mogli Ci pomóc;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Lepiej powiedz domownikom, żeby mogli Ci pomóc;)

Taki jest plan 😅

• Marienn Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka ale masz w sobie sile 🙈 mamie ktora z wami mieszka do dzis nie powiedzialas to jest moc 💪 chyba musisz im zrobic niespodzianke 🥰

A co do imienia to nie zareagowalam bo nie chcialam sie klucic....
    Ja chcialam Nina, Laura tez piekne ale mamy juz w rodzinie Laure oraz była mojego to Laura wiec bez przesady 😂

O to chodzi ze jak ktos wybiera imie to nie dla kogos tylko dla siebie.. a ludzie maja tak niewyparzone języki ze umieja tak mocno ci dowalic nie myslac ze sprawiaja komus przykrosc...

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę moim zdaniem nie powinnaś sie tym aż tak mocno przejmować . Przykro i głupio powinno być tym wszystkim ludziom. ;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mówiłam bo nie chciałam sytuacji żeby się stresowała jakby było coś nie tak... no a teraz to już powiem ;)
    Chyba ogólnie trzeba czasem olać gadanie innych bo nic nie wnosi a tylko się denerwujemy :)

• Marienn Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie chyba trzeba zapomniec bo nie warto 🥰
    Lepiej sie relaxowac 🤗

M-ka1990 lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I prawidlowo ;) umrę z głodu w tym szpitalu, myślałam że mnie wypiszą a nie zanosi się...

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele... Moja lekarka Jest na urlopie do 16.08.... wizytę miałam mieć 05.08.... i została mi ewentualnie wizyta u tego konowala ale nie chce do niego.... Czekać czy iść prywatnie?

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka ja bym nie poszla do tego goscia...
    Jesli to bedzie po 20tygodniu to tzw Polowkowe? Czy zwykla kontrol?

Jesli polowkowe to poszlabym prywatnie u jakiegos dobrego lekarza.
    Jesli nie polowe tylko kontrol zwykla to mozesz poczekac na swoja doktor.

Mka a co mowia w szpitalu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2021, 17:43

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Alutka ja bym nie poszla do tego goscia...
    Jesli to bedzie po 20tygodniu to tzw Polowkowe? Czy zwykla kontrol?

Jesli polowkowe to poszlabym prywatnie u jakiegos dobrego lekarza.
    Jesli nie polowe tylko kontrol zwykla to mozesz poczekac na swoja doktor.

Zwykła kontrola, tu nie ma połówkowych.
    Chyba poczekam aż wróci moja lekarka z urlopu i do niej pójdę... Ale już się cieszyłam że maleństwo zobaczę i się dowiem jaka płeć a tu dupa... To chyba jakiś znak że nie mogę znać płci do końca 🤣

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no co ze mam leżeć i odpoczywać i dostałam duphaston ale od usg lekarza nie było...
    Alutka ja też bym poszła prywatnie;)

• Marienn Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka a lecisz do tych niemiec do rodziny?

Dziewczyny dostalam oscypki w peezencie z polski,
    Czy moge je zjesc?
    Zdania w necie sa podzielone... 🙈

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy czy są z mleka pasteryzowanego, a tego raczej się nie dowiesz :( ja bym niestety odpuściła. Chociaż pewnie nic się nie stanie ale jeśli nie powinno się to ja unikam 😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie wiesz, czy są z mleka pasteryzowanego to dla świętego spokoju można odpuścić.
    Ale ja bym pewnie umarła z rozpaczy 🙈

Luna, moja D. Pewnie jest już większa od Nadii! 😂😂😂😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Jeśli nie wiesz, czy są z mleka pasteryzowanego to dla świętego spokoju można odpuścić.
    Ale ja bym pewnie umarła z rozpaczy 🙈

Luna, moja D. Pewnie jest już większa od Nadii! 😂😂😂😂

Nadia sobie ze mnie jaja robi po prostu 😂 No i my z pierwszego usg jesteśmy ponad tydzień młodsze niż Wy 🙈 ja już nie ogarniam tego dziecka 🤷‍♀️

klz9df9h8o8dolch.png
‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ