X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka ♥️ dobrze ze wszystko dobrze, przyda ci sie jakis progesteron i luteina zapewne... przy plamieniach to powimno byc must have!
    Oszczedzaj sie i poczuj sie jak ksiezniczka przez najblisze dni nic nie robiac :)

Karolcia ja czekam na komcowe wykonanie tych waszych wszystkich handmade rzeczy bo naprawde utalentowana rodzinka ♥️🥰

A mowiac juz o dziecku to moje pewnie ma z 1.500g wiec juz wogole nie moge w to uwierzyc 🙈🙈🙈
    Jak np wstaje z lozka i napinam brzuch to dokladnie widze gdzie w brzuchu mam dziecko😭🙈🥰 wszystko sie odznacza... cudowne uczucie jak ona wstaje ze mna rano, kopie mnie....

Wczoraj uslyszalam od wujka ze jak dam malej na imie Klara to ją skalecze... 😭 staralam sie nie plakac ale moj kochany tak sie wkurzyl ze wyszedl i powiedzial ze jego kontakty z tym czlowiekiem sie skonczyly...
    Troche mi glupio bo moglam jakos zareagowac ale ... chyba chcialam uniknac wojny.. :( dzis mi jest troche przykro😪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2021, 11:36

Karloina lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Ja też czasami zadaje sobie pytanie czy to się dzieje naprawdę. ;)
    Niedawno dwie kreski A dzisiaj pod serduszkiem prawie 400 g dziecka;)

Strasznie ten czas szybko leci... Ja jutro już połowa ciąży.... Kiedy to zleciało nie mam zielonego pojęcia...

Za równy tydz mam wizytę, może w końcu się dowiem kto u mnie w brzuszku mieszka 😍 najgorsze jest to że mąż chce iść ze mną a tak to się nie dowiem jaka płeć bo on nie chce znać płci, no chyba że lekarce powiem żeby na kartce zapisała płeć 🤣

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Mka ♥️ dobrze ze wszystko dobrze, przyda ci sie jakis progesteron i luteina zapewne... przy plamieniach to powimno byc must have!
    Oszczedzaj sie i poczuj sie jak ksiezniczka przez najblisze dni nic nie robiac :)

Karolcia ja czekam na komcowe wykonanie tych waszych wszystkich handmade rzeczy bo naprawde utalentowana rodzinka ♥️🥰

A mowiac juz o dziecku to moje pewnie ma z 1.500g wiec juz wogole nie moge w to uwierzyc 🙈🙈🙈
    Jak np wstaje z lozka i napinam brzuch to dokladnie widze gdzie w brzuchu mam dziecko😭🙈🥰 wszystko sie odznacza... cudowne uczucie jak ona wstaje ze mna rano, kopie mnie....

Wczoraj uslyszalam od wujka ze jak dam malej na imie Klara to ją skalecze... 😭 staralam sie nie plakac ale moj kochany tak sie wkurzyl ze wyszedl i powiedzial ze jego kontakty z tym czlowiekiem sie skonczyly...
    Troche mi glupio bo moglam jakos zareagowac ale ... chyba chcialam uniknac wojny.. :( dzis mi jest troche przykro😪

Klara to piękne imię, ja mojemu podałam kilka imion które chciałabym jakby była dziewczynka to mówi że Klara i tylko Klara, więc jak będzie dziewucha to mamy dwie Klary na wątku :)

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien u mnie w pracy śmieją się z imieniem Tadeusz. Raz usłyszałam "weź tylko nie Tadzik "
    Wiesz co odpowiedziałam?
    " słuchaj Gosiu, twoja córka ma na imię Kinga i mi osobiście to imię się nie podoba. Ale takie wybrałaś i dla Ciebie jest najpiękniejsze, prawda? Więc twoje komentarze są nie miejscu .I nie rób tego więcej "

I zamknęła się..przecież to Jest wasza córka 🥰i za przeproszeniem sraj na takie komentarze.

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowicie że tak szybko mija to dobrze :p bo początki narazie są ciężkie... Marienn nie przejmuj się opinia ludzi Karolina ma rację to Twoje dziecko ;) mój też chciał Klara albo Laura nie mogę sobie przypomnieć 🤣 piękne imiona wybraliście 😁 a moja siora ma Nine i Olgierda i na początku też było dziwnie ale każdy się przyzwyczaił;)
    Musze wam się przyznać że nikt nie wie o ciazy bo chciałam byc pewna że wszystko ok... nawet moja mama która z nami mieszka 😅 chyba czas najwyższy powiedzieć tym bardziej że będę się obijać 😆

Milka8686 lubi tę wiadomość

• Karloina Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej powiedz domownikom, żeby mogli Ci pomóc;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Lepiej powiedz domownikom, żeby mogli Ci pomóc;)

Taki jest plan 😅

• Marienn Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka ale masz w sobie sile 🙈 mamie ktora z wami mieszka do dzis nie powiedzialas to jest moc 💪 chyba musisz im zrobic niespodzianke 🥰

A co do imienia to nie zareagowalam bo nie chcialam sie klucic....
    Ja chcialam Nina, Laura tez piekne ale mamy juz w rodzinie Laure oraz była mojego to Laura wiec bez przesady 😂

O to chodzi ze jak ktos wybiera imie to nie dla kogos tylko dla siebie.. a ludzie maja tak niewyparzone języki ze umieja tak mocno ci dowalic nie myslac ze sprawiaja komus przykrosc...

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę moim zdaniem nie powinnaś sie tym aż tak mocno przejmować . Przykro i głupio powinno być tym wszystkim ludziom. ;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mówiłam bo nie chciałam sytuacji żeby się stresowała jakby było coś nie tak... no a teraz to już powiem ;)
    Chyba ogólnie trzeba czasem olać gadanie innych bo nic nie wnosi a tylko się denerwujemy :)

• Marienn Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie chyba trzeba zapomniec bo nie warto 🥰
    Lepiej sie relaxowac 🤗

M-ka1990 lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I prawidlowo ;) umrę z głodu w tym szpitalu, myślałam że mnie wypiszą a nie zanosi się...

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele... Moja lekarka Jest na urlopie do 16.08.... wizytę miałam mieć 05.08.... i została mi ewentualnie wizyta u tego konowala ale nie chce do niego.... Czekać czy iść prywatnie?

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka ja bym nie poszla do tego goscia...
    Jesli to bedzie po 20tygodniu to tzw Polowkowe? Czy zwykla kontrol?

Jesli polowkowe to poszlabym prywatnie u jakiegos dobrego lekarza.
    Jesli nie polowe tylko kontrol zwykla to mozesz poczekac na swoja doktor.

Mka a co mowia w szpitalu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2021, 17:43

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Alutka ja bym nie poszla do tego goscia...
    Jesli to bedzie po 20tygodniu to tzw Polowkowe? Czy zwykla kontrol?

Jesli polowkowe to poszlabym prywatnie u jakiegos dobrego lekarza.
    Jesli nie polowe tylko kontrol zwykla to mozesz poczekac na swoja doktor.

Zwykła kontrola, tu nie ma połówkowych.
    Chyba poczekam aż wróci moja lekarka z urlopu i do niej pójdę... Ale już się cieszyłam że maleństwo zobaczę i się dowiem jaka płeć a tu dupa... To chyba jakiś znak że nie mogę znać płci do końca 🤣

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no co ze mam leżeć i odpoczywać i dostałam duphaston ale od usg lekarza nie było...
    Alutka ja też bym poszła prywatnie;)

• Marienn Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka a lecisz do tych niemiec do rodziny?

Dziewczyny dostalam oscypki w peezencie z polski,
    Czy moge je zjesc?
    Zdania w necie sa podzielone... 🙈

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy czy są z mleka pasteryzowanego, a tego raczej się nie dowiesz :( ja bym niestety odpuściła. Chociaż pewnie nic się nie stanie ale jeśli nie powinno się to ja unikam 😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie wiesz, czy są z mleka pasteryzowanego to dla świętego spokoju można odpuścić.
    Ale ja bym pewnie umarła z rozpaczy 🙈

Luna, moja D. Pewnie jest już większa od Nadii! 😂😂😂😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Jeśli nie wiesz, czy są z mleka pasteryzowanego to dla świętego spokoju można odpuścić.
    Ale ja bym pewnie umarła z rozpaczy 🙈

Luna, moja D. Pewnie jest już większa od Nadii! 😂😂😂😂

Nadia sobie ze mnie jaja robi po prostu 😂 No i my z pierwszego usg jesteśmy ponad tydzień młodsze niż Wy 🙈 ja już nie ogarniam tego dziecka 🤷‍♀️

klz9df9h8o8dolch.png
‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ