X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna zylandor przepiekny naprawde ♥️ gustowny ♥️

Ok daruje wam ten haos w pokoikach 🥰 ale nie daruje pozniej...😂

A ta kamizelka rozowa jest ze smyka , byla na przecenie chyba za 35zl 🥰♥️nie wiem czy nadal sa, ale przeceny wiem ze nadal sa super w smyku ;)

Niewyspana moze jak to czop itp to sie niedlugo zacznie... kurcze nie wiem jak pomoc bo sama bym pewnie juz panikowala...

Alutka mnie jak kopie to do dzis nie boli ale moze zalezy w co kopie :)

Mam dylemat skoro lozeczko na poczatku bedzie stalo w sypialni a pokoik malej bedzie obok i tam nie bedzie lozeczka to naklejki z kroliczkiem mam przyklejac w naszej sypialni nad lozeczkiem? 🙈🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2021, 12:42

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieeee, czop to akurat żadna panika :D bez tego to akurat można przechodzić jeszcze grube ciążowe tygodnie bez spiny:)
    Po prostu chciałabym wiedzieć. 🤣

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka u mnie nie jest to ból Ale taki dyskomfort bardziej, właśnie tatuś Tadzia przyjechał po Żonke i się wzruszył..sluchajcie widzieliśmy się jak miałam płaski brzuch i mały nie kopał. Dzisiaj zobaczył kawałek brzuszka i poczuł kopniaczka Tadzia.
    No łzy ciekły A ja razem z nim płakałam;(

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2021, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna fajna lampa:) a chmurkę nad łóżeczkiem mój Jakub też ma :D ciekawe czy ta sama my w Ikei kupiliśmy.

Marien piękne rzeczy, ja też lubię rzeczy z uszkami. Widzę że sie zdecydowałaś na ochraniacz do łóżeczka, piękany, ja upatrzyłam błękitny z falbanką ale na razie nie zamówiłam bo się naczytałam, że powinno sie zrezygnować przynajmniej w pierwszych miesiącach, bo dopływ powietrza itp. Pościel, prześcieradełko na łóżeczko to będę rozkładać na samym końcu lub zrobi to mąż kiedy będę wychodzić ze szpitala bo mam wrażenie że jako to bedzie leżeć to się zakurzy ( zresztą pytałam się tu jak robią dziewczyny:D
    P.S Marien zauważywłam że uległaś urokowi różowemu :D ja kocham taki jasny pudrowy

Karloina ja zaczynam prać od tego tygodnia, wyprasuje i schowam.
    No i jeszcze zacznę już prać koszulę i inne rzeczy szykować do walizki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2021, 17:44

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ndzieja dzieki kochana 🥰 to prawda ze uleglam rozowemu ale staram sie aby byl tylko brudny róż... nie bardzoxprzepadam za takim slodkim rozowym i staram sie aby byl taki brudny albo jakis w fiolet wpadajacy....
    No i oczywiscie dodatki wszystki szafe i biale.
    Juz w rodzinie wiedza zeby nie bylo przynoazenia roznych kolorkow ;) ja najchetniej to bym na czarno wiekszosc zrobila i dodala brudny róz 🙈🥰

Dobrze ze mowisz nadzieja ze teraz zaczynasz to robic to ja za 2 tyg tez juz tak ostatecznie sie za to wezme...
    Teraz mam rozkminke jaka mam kupic walizke do szpitala, bo u nas trzeba miec
    1x oddzielna torba/plecak na porodowke
    1x walizka na sale
    Bo tej waliski na porodowke wziasc nie wolno.
    I nie wiem czy ta walizka taka kabinowa mala mi wystarczy 🙈 czy lepsza wieksza 🙈 jezusiu ile to myslenia...

Edit:
    Karolcia rozumiem ♥️ to musialobyc piekne dla twojego przezycie ♥️ teraz juz bedziecie codziennie mogli sie cieszyc razem 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2021, 00:22

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, nasza chmurką przyjechała prosto z Chin wiec mamy inne 😂 myśle ze to optymalny czas żeby zacząć pranko i prasowanki wiec powodzenia 😁✊🏻

Karloina, jak miło 🥰🥰 super reakcja chłopa 🥰
    Chociaż ani ja ani mój stary nie jesteśmy tacy wrażliwi, romantyczni ani nocna tych rzeczy 😂
    Dzisiaj stary opisywał sobie rzeczy dla małej. Krem po kupie. Wit D codziennie. Podkłady żeby nie zasikac łóżka. Podkłady do majtek. No coz, grunt żeby wiedział o co chodzi xdd

Powiem Wam ze bałam się ze przegielam z wielkością walizki i wyjdę na nienormalną 😂 Ale okazuje się ze wcale nie, spakowalam właśnie do niej prawie wszystko i miejsca mi zostało troooszke.. także jeśli do Waszych szpitali tez trzeba zabierać wszystko łącznie z papierem toaletowym 🤯 to szykujcie duze torby 😂 z tym ze ja mam jedna walizkę tylko.

Niewyspana, co trzeba mieć naszykowane na porodówkę bezpośrednio? Oprócz oczywiście zestawu ubranek, pampersa i jakiejś pieluchy?

klz9df9h8o8dolch.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i macie plan porodu? Ja nie wiem czy wogole jest sens go tworzyć 🤷‍♀️

klz9df9h8o8dolch.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smieje się sama z siebie wogole, bo wcześniej się zastanawiałam czy zabrać rogala do karmienia 😂 stwierdziłam ze jak mi zostanie za dużo miejsca to wezmę. No kuzwa, chyba na brzuchu bym go musiała nieść 😂😂😂😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja mam zamiar brać poduchę do karmienia, może się przydać. Na razie nic nie wiem o planie porodu, ciekawe czy lekarz mi coś powie w ogóle.
    Zaczynam od prania właśnie a potem walizka. Tej walizki się boję że nie ogarnę co i jak. Nie wiem ile mam spakować ciucszków, tych kompetów, wiem ze na wyjscie ma być:D

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Niewyspana, co trzeba mieć naszykowane na porodówkę bezpośrednio? Oprócz oczywiście zestawu ubranek, pampersa i jakiejś pieluchy?

W mini walizce niewyspanej można znaleźć:
    Koszulę na poród
    Koszulę po porodzie
    Ręcznik
    Pajacyk+czapeczka+pampers+tetra+łapki( bo miałam w zestawie, to już wezmę)
    Kocyk
    Butelkę filtrującą
    Batonik + suszone morele
    Kapcioszki
    Para majtek siateczkowych
    Podkład x1
    Wkładka poporodowa X1
    Pomadka ochronna
    Jeszcze by się seta przydała, ale obstawiam, z wyrzucą mnie ze szpitala, a zaraz po porodzie zabiorą dziecko od patologicznej matki.🙈

A poduszki do karmienia nie biorę, damy sobie radę bez tego ja pewno :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2021, 16:00

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, jasne ze się może przydać, tez bym wzięła gdyby tylko mi się zmieściła :(

Niewyspana, dzięki 😁
    Kuuuuzwa to wyjmuje ta setkę, skoro twierdzisz ze mogą się czepiać 🙄

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też właśnie zrezygnowałam, jak już pojadę to niech chociaż mnie nakarmią i tak dalej....
    Aaa co do planu porodu to ja mam - robiłam kilka dni temu z pomocą strony rodzicpoludzku

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego męża 7 letnia córka chce iść ze mną jutro do lekarza na wizytę, i nie wiem czy ją wziąć czy nie, co o tym sądzicie ?

Moja lekarka wróciła z urlopu wcześniej 😍

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja wczoraj pół dnia w trasie Ale już jesteśmy w domku. ;)
    Czekam na mojego psiaka ,nie śpię już od 6 . Ale niestety z powodu bólu brzucha, który dociera aż do pleców. Musiałam wziąć nospe .
    Czuje Tadzia Ale martwi mnie ten ból. Wczoraj z mężem nas poniosło. Oczywiście nie uprawialiśmy dzikiego seksu🙄 tylko na sam koniec doszło do krótkiego stosunku, bardzo delikatnego ..mimo wszystko mam teraz wyrzuty.

Alutka zrobisz jak chcesz ;) skoro małej zależy to czemu nie;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Hej dziewczyny ja wczoraj pół dnia w trasie Ale już jesteśmy w domku. ;)
    Czekam na mojego psiaka ,nie śpię już od 6 . Ale niestety z powodu bólu brzucha, który dociera aż do pleców. Musiałam wziąć nospe .
    Czuje Tadzia Ale martwi mnie ten ból. Wczoraj z mężem nas poniosło. Oczywiście nie uprawialiśmy dzikiego seksu🙄 tylko na sam koniec doszło do krótkiego stosunku, bardzo delikatnego ..mimo wszystko mam teraz wyrzuty.

Alutka zrobisz jak chcesz ;) skoro małej zależy to czemu nie;)

Młoda jednak stwierdziła że go pierdzieli i woli więcej spać niż iść ze mna. Ja właśnie idę do lekarza :)

A czy to są skurcze? Kurcze może lepiej jechać i to sprawdzić? Lepiej sprawdzić 100razy za dużo niż o jeden za mało...

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że skurcze, bol promieniuje na plecy i doszły gazy. Może mi się chce do toalety i jeszcze o tym nie wiem?
    Hmm na pewno poczekam na działanie nospy.

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Wydaje mi się że skurcze, bol promieniuje na plecy i doszły gazy. Może mi się chce do toalety i jeszcze o tym nie wiem?
    Hmm na pewno poczekam na działanie nospy.

Mi jak się chce właśnie do toalety to tak mam że boli mnie brzuch i plecy, jak się wyproznie to jak ręką odjął 🤣🤣🤣

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzej że ja mam zaparcia i się pewnie trochę pomęcze.;(

Udanej wizyty Alutka♡♡

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zrobił mi USG bo jutro i tak muszę iść na krew żeby oznaczyć grupę krwi, więc usg dopiero w środę...

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę szkoda;(

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ