X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Anna27 Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane

Jestem tu nowa i od razu przejdę do sedna.
    Staramy się z mężem o drugie maleństwo. W szafie czeka na mnie test o czułości 25 ... Powiedźcie mi czy po 8 dniach od stosunku ( w razie jakbym była w ciąży ) pojawi się choćby blada kreska na teście? Wiem że takie pytanie jest głupie skoro jedno dzieciątko już mam , ale przy pierwszym było o tyle łatwiej że byliśmy w podróży poślubnej i nie miałam czasu na myślenie o teście , po prostu wiedziałam że jak wrócę to zrobię i wtedy pojawiła mi się bladziutka kreska. 🙂 Teraz po prostu nie mogę się doczekać by dowiedzieć się czy nasze marzenie się spełnia czy jeszcze musimy starać się dalej .

• Marienn Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola , ja tez nie lubie karmi ale moze przed porodem sie skusze, bardzo bym chciala miec pokarm , wiem ze moj stres nie ma pomaga, ale chyba bynajmniej na poczatku..
    No ale nic na sile... nie bedzie to trudno...

A wlosy? Hmm.. no moja fryzjerka zgodzila sie wziasc mnie na malowanie na 2tyg przed slubem... 😑 uwazam ze to za wczesnie...
    I jeszcze w srode mam dostac odpowiedz od innej czy dalaby rade mnie wcisnac na kilka dni przed slubem....
    Poprostu miazga... ale coz jakies wyjscie jest...

Ania, ja test 25 bym nie robila tak wczesnie. Jak nie mozesz wytrzymac to lec so apteki po 10 i zrob z pierwszego siku najlepiej z rana. :) daj znac jak wyszlo :)

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    No i super 🥰 aby tak dalej ♥️
    Laski dzis dowiedzialam sie ciekawostke i podobno prawda, piwo Karmi pobudza laktacje i to naprawde zdrowo.
    Tylko ja sprawdzilam Karmi i ono ma 0.5 % to jest za duzo na ciaze, bo w ciazy piwo powinno byc do max 0.05%
    Ale wyobrazcie se to codziennie z rana po irodzeniu Browar Karmi na sniadanie 🙈😂 hahaha
    To nie tylko karmi, chodzi po prostu o słód jęczmienny na pobudzenie laktacji. :)
    U mnie też mąż już wie, że jak będę w szpitalu to musi zgrzewkę do domu kupić. 😊

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pewnie i ja się skuszę;)
    Niewyspana jak się czujesz?

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, mojej związkowej mąż jest fryzjerem, ogarniał mnie do ślubu. Tez mnie farbował około 2 tyg wcześniej bo stwierdził ze jak się zrobi delikatny bardzo odrost to będzie to wyglądać bardziej naturalnie na zdjęciach. Zaufałam i byłam zadowolona, ale oczywiście zrobisz jak uważasz 😁

Karloina, tez bym poszła prywatnie, mnie IP przeraża tym ze chcieliby mnie zatrzymać bez żadnego powodu tylko po to żeby stwierdzić ze wszystko ok. A lekarz od razu Cię o tym zapewnił, super 🥰

Alutka, No nie jest Ci dane poznanie płci 😂 oszalalabym gdybym musiala tak długo czekać 😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    To pewnie i ja się skuszę;)
    Niewyspana jak się czujesz?
    Właśnie byłam na badaniach krwi. Ledwo się zwlokłam z łóżka.
    Podbrzusze mnie boli z dnia na dzień coraz mocniej - według mnie szyjka się skraca 🤷
    Już nawet w samochodzie czuję się jak słoń,brzuch mam naprawdę duży, w dodatku opadł, więc nie wygląda już ładnie.😂

No i nie wyszło mi ciasto drożdżowe od rana, bo robię focaccie - to już powód, żeby szykować się na poród, bo ja i ciasto drożdżowe to jak jeden organizm. 🤣🤣🤣

klz9krhm1wqtef7i.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i smutno, bo nie mogę założyć obrączki :|

klz9krhm1wqtef7i.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wracam z badania krwi. Już żyły u mnie nie widać 😐
    Ja już obrączki nie noszę od przeszło dwóch tygodni, oczywiście założę ale już zdjąć jej nie mogę.
    Dziś będę mieć wycieczkę do woj. Łódzkiego 😋 mąż musi tam jechać po części więc się wybiorę 😁

Karloina lubi tę wiadomość

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna też się cieszę że poszłam i jestem spokojniejsza. Moja mama pracuje na sorze w rodzinnej miejscowości i wiem jak to teraz wygląda, jak to zawsze tam wyglądało 😅

Niewyspana szkoda że obrączki nie możesz wcisnąć Ale lepiej Ty jak twój mąż hihi;)
    Ciasto drożdżowe..mmmmm uwielbiam 🥰😍

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszcie się ze zdążyliście je zdjąć 😭 moja chyba będzie do cięcia, będę płakać i się wyrywać, przysięgam..

O proszę, Nadzieja, a gdzie się wybieracie? 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja pierwszy raz nie mogłam tej cholery założyć 😂 no trudno.

Luna, próbowałaś wszystkich możliwych sposobów? Mydła i zimnej wody też?

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lód, woda, olej, mydło, masło, sznurek, wszystko.. chce mi się aktualnie wyć z wściekłości

klz9df9h8o8dolch.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna miejscowość Ujazd 😊

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ujezdzie polecam rybkę nad takimi stawami była pyszna ;)
    Dziewczyny cyrki jakieś w tym szpitalu... kazali mi się zgłosić po resztę wyników z badań, a te panie nic nie wiedzą i drugi dzień mnie odsyłają do laboratorium a w laboratorium mówią że skoro bylam w szpitalu to tam mają wyniki... więc byłam nie miła i jutro dzwonie a jak nie to wysyłam tam męża;p

• Luna33 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez polecam rybę w ujezdzie! Super miejsce a ryby pyyyycha oczywiście jeśli się lubi ryby 😂

Mka, Polska w jednym zdaniu 😂😂😂 ja nie wiem jak ci ludzie pracuja nie ogarniając takich podstawowych rzeczy.. wysyłaj męża albo rób dym 😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście jeśli się lubi ryby ale tam są pycha dawno takiej nie jadlam a i wcale nie drogo;)
    No racja Pani wczoraj już że na nią krzycze ;p a tak nie było 😅

• Luna33 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka, Ty jesteś z łódzkiego?

Haha, dopiero pozna Wasze możliwości 😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może Wy mi wyjaśnicie.
    Jaki jest sens nadawania drugich imion?

W sensie, ja oczywiście szanuję, że ktoś to robi. Sama mam dwa imiona, ale... Dla mnie to męczące i beznadziejne. Nigdy nie używam swojego drugiego, nie wiem po co je mam? 😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak mowa o obraczkach to ja na szczescie jeszcze zareczynowy nosze ale chyba bede przymierzala sie do zdjeci bo po nocy jest jednak juz opuchnieta reka, ciekawe czy na slubie mi maz wlozy obraczke 😂😂
    Luna sprobuj miske z zimna woda, i wrzuc do niej kostke mydla mocz tam reke przez jakis czas i w tej misce zdejmuj ale jak reka od krecenia sie zmeczy to saj w tej wodzie odpoczac.
    Powinnna puscic.

Niewyspana to jak tak mowisz to ja juz codziennie sobie mysle czy nie jedziesz na porodowke 😂
    A dwa imiona nie mam pojecia tez nie chcielismy dwoch bo utrudnia to zycie ale moze ludziom chodzi o jakis sentyment do babci czy dziadka dlatego drugie daje sie po kims..🤷‍♀️🤷‍♀️

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze na świadectwa szkolnych zamiast mieć Karolina Agnieszka to miałam Karolina A że w akcie chrztu mam z Agusią to zawsze musiałam czekać aż poprawią..;)

Co dzisiaj macie na obiad? U mnie leczo;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ