X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka ty się w ogóle nie przejmuj bo ja też mam bezobjawowa ciążę 🤣
    I też miałam tak z brzuchem że rano płaski a wieczorem bęben 🤣 jeszcze trochę i poczujesz ruchy maleństwa to będziesz spokojniejsza:)

Mnie strach wziął a propo porodu, bo w sumie nie wiem czy rodzic że znieczuleniem czy bez...
    Niewyspana, Luna a jak u Was było? Kiedy miałyście podane znieczulenie?

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie znowu zaczęła męczyć zgaga.

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka, my sobie tej nocy od 2 do 5.30 oglądałyśmy czarny żyrandol na białym suficie i trochę rozmawiałyśmy i dużo machaliśmy rączkami i nóżkami 😂 dopiero tatuś ja uśpił, mnie miała w dupie 😂 w tym czasie jedno ubranko zasikala w trakcie przebierania, na jedno ulała i na kolejne trysnelo mleko jak głupie. Wiec mieliśmy dużo nocnych stylowek 😂😂 teoche byłam już zła ze nie chce spać a rano miałam wyrzuty sumienia ze się złościłam 😭 ale poza tym nadal jest cudownie.

Alutka, ja miałam podane znieczulenie przy rozwarciu 4 cm. Jakaś godzinę leżałam z mega skurczami i wtedy się zdecydowałam. Bałam się czy nie za wcześnie i czy nie zahamuje to akcji, ale wręcz przeciwnie, nawet akcja przyspieszyła i to mocno 😁 cieszę się ze nie czekałam dluzej bo mogłoby byc za późno na podanie

klz9df9h8o8dolch.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna No ja właśnie w ogóle zastanawiam jak tutaj w Serbii to wygląda... I tego się najbardziej boję że nic nie wiem... I się zaczynam denerwować tym że mogę ich nie rozumieć co do mnie będą mówić mimo iż serbski znam bardzo dobrze, ale strach jest... kurcze no tak jak się wcześniej porodem nie przejmowałam tak teraz strach mnie obleciał 🤣

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Alutka mam nadzieje ze jak poczuje ruchy to będę spokojniejsza 😅 no nic jakoś dam radę za tydzień wizytą;)
    Luna to była ciekawa noc ;) ważne ze tatuś pomaga i się spisuje 😁
    Karloina co próbowałaś na tą zgagę już?
    A co do porodu to właśnie się zastanawiam bo chyba anna Maria miała chyba wszystkie bez znieczulenia i jakoś dala rade ;) nie wiem czy to zależy od tego jakie kobiety są wytrzymałe na bol czy jak ... mi się wydaje że do tej pory tyle tych boli przeżywałam że jakoś dam rade chyba ;p dwa lata temu kamień z nerki mi schodził i porównują to do rodzenia więc ciekawe 😂

• NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 7 września 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała ze znieczuleniem i nawet od razu😁 boje sie strasznie. nie mam wskazań do cc, mam się przygotować na poród sn.
    Dziś miałam posiew A za 2 tygodnie następna wizyta.

Luna to 3 zmiany garderoby w jedna noc😂 mama mi mówiła że trzeba być przygotowanym właśnie na takie atrakcje i lepiej jak ubranek jest więcej ( także już głowę mam spokojna bo wcześniej miałam tak dużo nie kupować)
    A dziś kupiliśmy zapas pampersow 😂

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niski próg bólu, ja za każdym razem umierałam z bólu jak przychodził okres, a porod jest gorszy od okresu, nie wiem, może jednak uda mi się urodzić bez znieczulenia, tylko się boję że jak już się zdecyduje na znieczulenie to po prostu już będzie za późno żeby je podać.

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde alutka w sumie sobie coś zaplanujesz a i tak wyjdzie różnie;)

• Karloina Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba dlatego nie chce planować . Jak się zacznie to ocenie i jak będzie hardcore to poproszę o znieczulenie .
    Jestem ciekawa czy mój Tadzio ma już 1kg ;)
    Jutro 27 tc i nie wiem kiedy naprawdę. Właśnie przeczytałam w apce że powinnam juz zacząć
    przygotowywać się do porodu. Tylko jak? 😅

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znieczulenie też było podane przy 4cm. I również po podaniu rozwarcie poszło jak szalone nagle na 8cm.
    Szok, jak to wszystko działa. 😊
    Najważniejsze, że działa.

Luna,
    U nas póki co w nocy dwie pobudki są, zobaczymy jak dzisiaj, bo przespała prawie cały dzień... Więc może być różnie.

Marien,
    Wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia. 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 20:15

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy u Was też w 25tc pojawiły się takie śmierdzące (przepraszam ze dosłownie) gazy? Bo ja już ze sobą wytrzymać nie mogę, a codziennie rano normalnie oddaje stolca.... sorki ze tak dosłownie 🤣🤣🤣

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wieczór był mocno nieciekawy. Od 18 do 22 walczyliśmy. Co chwile przy cycku, mam wrażenie ze jej za szybko leci, ona się krztusi, denerwuje i nie chce dalej jeść. W końcu sporo odciagnelam, dałam w butelce, zjadła całość i od razu usnęła 🙄 ciekawe jaka będzie dzisiejsza noc. W ciągu dnia normalnie je z cycka i zasypia. Nie wiem co z tym zrobić.

Niewyspana, trzymam kciuki za kolejna taka spokojna noc 😁 u nas do tej pory zdarzyły się 2 takie trudne jak ta wczorajsza wiec nie jest zle, ale mam nadzieje ze wrócimy do pobudek co 3h, pampers, jedzenie i spanie dalej🤞🏻

Alutka, takie gazy to podobno norma, wiec trzeba przeżyć 😂

A co do porodu to chyba nie ma co się nastawiać na konkretny plan bo później jak cis pójdzie inaczej to ciężko to przetrawić. Wiem co mówię 🤪
    Co ma być to będzie, dzidzia się i tak urodzi, nie na wszystko mamy wpływ. Teraz tak do tego bym podeszła. Jednak nie da się tego zaplanować tak jak ja bardzo chciałam.

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki! ♥️ Chwale sie, slub sie udal! 🥰 Wesele bylo przednie, mam mega zakwasy, tanczylam ile moglam i nie oszczedzalam sobie! 🥰♥️ Poplakalismy z mezem wiele razy ze wzruszenia ze to sie jednak udalo ❤
    A tu kilka fotek z tego jak wygladalam 🥰

https://zapodaj.net/4e37aae5e8398.jpg.html

https://zapodaj.net/b65e276ccdc6d.jpg.html

https://zapodaj.net/db0edae4f0c7e.jpg.html

https://zapodaj.net/ed943ccf5dbef.jpg.html

Nie cytujcie prosze 😊 usune pozniej😘

Hania123 lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 02:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka,
    Norma, trzeba niestety przeżyć. Po ciąży przechodzi :D

Luna,
    Spróbuj na chwilę przed karmienie odciągnąć z 10ml. U mnie jest dość szybki wypływ, Diana sobie zwykle radzi, ale są sytuacje, że wypluwa cyca,bo sobie nie radzi, denerwuje się, wszystko jest w mleku... I jeszcze trzeba uważać, bo jak się jej leje, to wszystko leci na szyjkę - a to trzeba w miarę szybko wycierać, bo od tego mleka w tych wałeczkach szybko się odparzenia robią.
    My kolejną noc z rzędu mamy pobudkę co 4 godziny. Aż jestem w szoku, nie spodziewałam się takiej litości ze strony noworodka. 😳

Ale walczymy z kąpielami, najgorszy moment dnia... Dzisiaj spróbujemy cieplejszą wodę wlać.

Jakiej używasz butelki?
    W ogóle jak u Ciebie waga? Leci?
    U mnie jeszcze półtora kilograma do wagi sprzed ciąży, ale wszystko zaczyna na mnie wisieć, każde legginsy. Dupę straciłam całkowicie, a zawsze byłam mega zadowolona z tego, jak wygląda. Teraz nawet mój mąż powiedział, że chudnę anorektycznie, a nie tak "zdrowo" zrzucając kilogramy. Średnio mi schodzi 400h dziennie.
    Brzuszek mam jeszcze, bo ta skóra jednak potrzebuje troszkę czasu, żeby się wchłonąć, ale na dobrą sprawę tylko ja go widzę, bo przed ciążą byłam tam wklęsła. 🤣

Marien,
    Pięknie wyglądałaś, a ja jaka radość promienieje! Jeszcze raz ogromne gratulacje. Teraz możesz odpoczywać. 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2021, 02:32

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana, używamy avent, tej 0 i na pewno jest trudniejsza niż cycek 🤪 właśnie próbuje w ten sposób, z odciaganiem małej ilości przed jedzeniem i jak ma razie drugie karmienie w nocy ok. Oby tak dalej.

U nas właśnie pobudka po 2h od ostatniej ale są to katmienia u nasvrrwaka max 7-10 min. Wiec jak tylko szybko usypia to jest i tak super. Ale wasze co 4h brzmi jak spełnienie marzeń przy noworodku 😁

Za ta kąpiele uwielbia, w wodzie id razu się uspokaja, cokolwiek by się nie działo. I wodę mamy mooocno ciepła.

A co do wagi to nadal takowej nie posiadam 🙄🤪 nie mam pojęcia ile wazę ale dokładnie, nogi już się robią chude, legginsy wiszą 🙄 tyłek tez się spłaszcza ehh. Ale z brzucha tez jestem zadowolona, jest płaski, tylko taki mieciiutki jeszcze ale jeszcze ma czas.

Marienn, piękni jesteście, piękne dekoracje, na pewno piękny ślub i wesele 🥰

klz9df9h8o8dolch.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn przepięknie wyglądałaś, jak księżniczka ❤

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien wygladaliscie obłędnie, torcik mnie wzruszył, jak zobaczyłam te obrazki to o ja🥺
    Jeszcze raz wszystkiego najlepszego dla Was 🥳😘

Pytam faceta w którym tyg ciąży jestem.
    On -yyy hmm hmmm ymmm jummm huum w 30?
    Ja- 27..
    On- podróbek masz jak na 30

To miało być śmieszne Ale właśnie zabrałam kołdrę i poszłam do salonu😅

Alutka128, niewyspana lubią tę wiadomość

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Mój mąż ciągle mnie pyta "na kiedy termin, na listopad?" 🤣🤣🤣

Ja dzisiaj mam 100 dniówkę, idę tańczyć poloneza 💃💃

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mnie mdli. Dawno tak nie miałam 😑

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny! Wyspalam sie! 😁❤ wkoncu! Wstalam o 11.30 i nadrobilam wasze posty 😁
    Dobrze ze piszecie o maluchach to bedziemy widziec jak to bedzie u nas ❤

Dzis juz czuje i widze takie plynne ruchy malej ze juz wiem ze ona tam jest "w calosci" i pewnie gdyby chciala wyjsc to by se juz poradzila 🥰 ale chcialabym do 39t donosic 🤗

Karolcia jak masz zgage to mdlosci przy tym czasem to norma.... mi tez sie po 28t pojawialy mdlosci z rana...

Luna, niewyspana a wy kapiecie male tylko w olejku migdalowym czy od pierwszej kapieli dodajecie jakies plyny?
    Mam olejek migdalowy i kupilam wrazie wuu Polski plyn dla noworodka Dzidzius.

Nadzieja jak samopoczucie na tym etapie? 😁😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2021, 13:00

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ