Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak przeszedł ból. Później dołączył bol pleców. Pewnie to wszystko przez wzrost macicy A przede wszystkim dzidzi. Polezalam i przeszło Ale zgaga mam taką że kefir już nie daje rady i wstapie do apteki po mleczko.

To było uczucie takiego rozpierania .

Swoją drogą..jutro już 29 tc. Ale szybko mi leci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2021, 10:46

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Tak przeszedł ból. Później dołączył bol pleców. Pewnie to wszystko przez wzrost macicy A przede wszystkim dzidzi. Polezalam i przeszło Ale zgaga mam taką że kefir już nie daje rady i wstapie do apteki po mleczko.

To było uczucie takiego rozpierania .

Swoją drogą..jutro już 29 tc. Ale szybko mi leci

Mi na zgage pomaga siemie lniane, i leżenie, bo im więcej chodzę tym jest gorzej.

U mnie za 2 dni 28tydzien 😅 też leci szybko :p
    Jeszcze tylko 9 tygodni i donoszona ciaza :)

Ja mam wrażenie że przestał mi rosnąć brzuch 🤔

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka pewnie Ci się tak tylko wydaje;)
    Ja tak myslalam parę dni temu ,a moj chłop powiedział że już jestem dużą kulką i pępek mi wylazł😅nigdy nie chciałam by dostawał,a jednak;/

Ja niestety muszę wstać bo mam lekarze Ale malować mi się nie chcę..

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Alutka pewnie Ci się tak tylko wydaje;)
    Ja tak myslalam parę dni temu ,a moj chłop powiedział że już jestem dużą kulką i pępek mi wylazł😅nigdy nie chciałam by dostawał,a jednak;/

Ja niestety muszę wstać bo mam lekarze Ale malować mi się nie chcę..

No mi pepek w ogóle nie wyszedl 😅 może dlatego ze normalnie mam bardzo gleboki.

Powodzenia na wizycie, 😁

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Ja właśnie zamówiłam sobie ofertę śniadaniową w KFC. Pankejki z sosem truskawkowym i krowkowym oraz kanapka, tost z jajkiem, bekonem i serem. 🙊
    Schudłam tak bardzo, że chyba mogę sobie pozwolić.
    A druga sprawa, że jem codziennie koło 14 pierwszy posiłek, dzisiaj jestem już tak głodna... A wstać z łóżka nie mogę - i tak nie wiem jak odbiorę to jedzenie. 🤣

Smacznego! I tak wiesz ze w czasie gdybprzyjedzie jedzonko Diana postanowi zgłodnieć 😂 przynamniej u nas tak to wyglada 😂

Nadulka w ciągu dnia ma jedna długa drzemkę, rano. Dziś była u nas położna i tak mnie bolało serce jak musiałam ja obudzić wiedząc ze później już nie zaśnie tak mocno.. 😭😂 ale przynajmniej niedługo pójdziemy na spacerek ❤️

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana smacznego 😍 aby udalo ci sie zjesc cieple 🤪😘😍
    Ogolem oferta brzmi tak smacznie ze musze isc cos zjesc 😂 tylko ja nie moge na slodko od rana 🥴

Karolcia kciuki za wizyte 👍

Ja dzis wieczorem wizyta u rodzinnego zobacze co wymysli ciekawego 🙈

Dzis troszke pospalam lepiej wkoncu... ale kichanie mi sie wlaczylo wiec pewnie przeziebienie jakies...

Luna zazdroszcze ze mozwcie tak sobie na spacerki chodzic, u nas pewnie nie bedzie szanst jak klarcia bedzie mala, no chyba ze takie krociutkie bo tutaj jesien jest okropna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2021, 11:53

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moim serduszkiem wszystko ok A poród naturalny ,w razie gdybym dostała częstoskurcz , powinien go tylko zatrzymać, uff.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2021, 16:06

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 21 września 2021, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dziś ktg , skurczy jakichkolwiek brak. Miałam pogadankę z położna no i trochę mnie uspokoiła bo powiedziałam jej szczerze że bardzo się boje porodu. W czwartek pobranie krwi i za tydzień ponownie wizyta.

Niewyspana to przez brak czasu czy nie masz apetytu że tak późno pierwszy posiłek ?
    Luna a Ty jak ?

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien,
    Obrzydliwe to było. Kanapka ok, natomiast ten pancakes to było najgorsze co w życiu jadłam. Obrzydliwe. Czuć było jakiś stary olej... Nie no, nie. Nigdy więcej. Już wolę być głodna.

Luna,
    Pierwsze trzy gryzy były na ciepło 🤣

Nadzieja,
    Nie mam czasu. Diana wymaga noszenia i cycka w paszczy 24 na dobę prawie. Nie umiem słuchać jej płaczu, więc no... Nie wstaje.
    Jak uda mi się ją uśpić ja chwilę, to idę szybko robię sobie herbatę albo piję wodę. Trochę ogarniam mieszkanie na raty, a jedzenie na końcu, bo też przestaje czuć głód w pewnym momencie. 🥴

Muszę iść się wykąpać. No choćby skały srały, muszę 🥴 bo zaczną mnie sąsiedzi czuć. 🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2021, 17:17

klz9krhm1wqtef7i.png
  • monikas1991 Nowa

Wysłany: 21 września 2021, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Jutro mam dostać miesiączkę, 7 września brałam zaszczyk Ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka, 18 września byłam na becie i wynik 3, dzisiaj nie wytrzymałam i przed chwila zrobiłam test, wiem ze powinno być z porannego moczu 🙈 ale wyszła bardzo blada kreska, czy jest do możliwe czy mam omamy 🙈

https://zapodaj.net/565f53b7b6b6c.jpg.html

Wysłany: 21 września 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monikas1991 wrote:
    Dziewczyny! Jutro mam dostać miesiączkę, 7 września brałam zaszczyk Ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka, 18 września byłam na becie i wynik 3, dzisiaj nie wytrzymałam i przed chwila zrobiłam test, wiem ze powinno być z porannego moczu 🙈 ale wyszła bardzo blada kreska, czy jest do możliwe czy mam omamy 🙈

https://zapodaj.net/565f53b7b6b6c.jpg.html

Widać cień drugiej kreski, ja bym ponowiła np. Pojutrze

monikas1991 lubi tę wiadomość

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja super ze troszke sie uspokoilas po tej wizycie i ze to juz fajna koncoweczka 😍

Ja bylam u rodzinnego .... mam podwyzszone cisnienie i mam sprawdzac 2x dziennie jesli bedzie od 140/90 w gore to mam jechac do szpitala albo do rodzinnego.
    Mam totalnie odpoczywac.
    Wczoraj wczorem mialam 152/98 ale nie wzielam tego pod uwage, a dzis 139/89
    No i kazal mi juz co tydzien do niego chodzic.
    Wkurza mnie to ze on dotyka przez brzuch moje dziecko.🤯
    Za kazdym razem szuka gdzie jest glowka i nozka i lapie w rece... sciska mi przy tym brzuch... to jest straszne przezycie dla mnie.. w polsce tez takie rzeczy wam robia? 😖
    I tak za kazda wizyta.... musi wiedziec jak dziecko jest ulozone.. po co ? Od tego jest usg... 😐

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 21 września 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to super że wszystko dobrze. Czyli kardiolog stwierdził że poród naturalny będzie ok, bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam?

Marienn ale dziwne praktyki :/ ja się z tym nie spotkalam, nie słyszałam. Nie brzmi zbyt przyjemnie...

Ja ostatnio miałam spotkanie z położna, bo prowadzi takie indywidualne w ramach szkoły rodzenia i pokazywała pozycję karmienia. Generalnie trochę miałam takie heheszki w głowie że no spoko, ilez to trafić skutkiem do dzioba, ale jak mi dała lalkę w ręce to zrobiło się jakoś poważniej i stwierdziłam że to nie takie proste 🤣

m3sxs65gvjb9w3j9.png

Wysłany: 22 września 2021, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn współczuję tego ściskania brzucha, też nie spotkałam się z czymś takim w Polsce. Mnie też by to mocno irytowało i pewnie bolało.
    Czytałam jakiś czas temu ale nie pamiętam teraz jaki to kraj europejski że to sposób na zmierzenie dziecka przez położną bo też się nie praktykuje USG ani prowadzenia ciąży przez ginekologa.
    Ten lekarz nie zapytał o zgodę na badanie Cię w ten sposób?
    Dobrze że będziesz zaopiekowana jeśli chodzi o Twoje nadciśnienie. Tylko że w przypadku długotrwałego powinnaś otrzymać leki.
    Ja od razu po przyjściu do gabinetu miałam ponad 160, po leżeniu na ktg wyszło mi już normalne bo odpoczęłam ,( mega wysiłek dojście kilkanaście kroków od samochodu do przychodni i wejście na półpiętro 😂😆)

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 22 września 2021, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja na tym etapie to turbo wysiłek 🤣

Wiecie może czy posiew ma jakieś swoje krótkie oznaczenie na skierowaniu na badania czy jest dopisywany słownie? 🤔

Klaudia10047, NadziejaUmiera lubią tę wiadomość

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien na pewno ciśnienie się uspokoi ,trzymam kciuki. ;*
    Nadzieja jak zobaczyłam o której napisałaś to pomyślałam o jednym, chyba się zaczęło u Ciebie 😅🙃

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja pewnie czytalas o tym kraju 🥴 te ich metody sa rozbrajajace... cos ty nie pyta czy moze nawet bo dla nich to norma. Moze tez stad mialam troche podwyzszone cisnienie...
    W domu w nocy przed snem juz 128/79 wiec okey.
    Moze to tak jak mowisz stresowe albo od auta kawalek przejde itp i juz...
    Ja jak przez tel rozmawiam to juz sapie 😂😂😂

Agaga nie pomoge niestety..

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczylam na aplikacji 31 dni do porodu🙈🤯
    Nie ? Jeszcze nie! 😭😂🙈 ja nie jestem na to gotowa 🙈🤪

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam spotkanie z położną. Rozmawiałyśmy o połogu. I powiem Wam szczerze, że po urodzeniu zamierzam na jakiś czas zrezygnować ze stron społecznościowych. Typu instagram, Facebook. Żeby nie patrzeć na te wszystkie pięknie wyglądające kobiety w połogu. Jakoś tak lepiej mi się zrobiło po rozmowie z nią. ;)
    A teraz uciekam na spacerek;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już się nie mogę doczekać Waszych porodów i dzieciaczków! Przebieram już nogami 😁😁

Życzę wytrwałości na końcówce, szybko zapomnicie o tym 😁😁

No i zobaczycie jak dużo rzeczy można zrobić jedna ręka 😱 momentami czuje się jak superwoman 💪🏻 A momentami mam ochotę strzelić se w łeb 😂 równoważą się te emocje i jest stabilnie 😂😂😂
    Ja mam na tyle chora głowę ze jak rano Nadia śpi albo przynajmniej leży bez marudzenia to ja zamiast zjeść śniadanie muszę najpierw ogarnąć kuchnie, zdjąć pranie, wstawić kolejne, odkurzyć.. i jak kończę to Nadia już potrzebuje uwagi 🤦‍♀️ I tym sposobem właśnie jem śniadanie 😂 muszę się tego oduczyć ale nie wiem czy to się uda…

klz9df9h8o8dolch.png
‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ