Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola myslalam ze tylko za granica narzeka sie na brak przyjazni, bo tutaj ciagle trzeba zmieniac prace, przeprowadzac sie no i polak polakowi wilkiem...
Serio zawsze patrzylam z delikatna zazdroscia jak w Polsce dziewczyny sie spotykaja na kawach, szpingują czy organizuja jakies wypady z mezami itp.
Ale z tego co mowisz to chyba tylko moja wyobraznia 😐
Jestem za granica od 16 roku zycia i troche to trudne nie miec prawdziwych przyjaciol tylko przelotne kolezanki ktore zaraz uciekaly albo wyprowadzki .. ale juz nauczylam sie z tym zyc i czasem lubie swoja samotnosc...
Alutka kichaj mocno to sie sasiadka z siedzenia przeniesie 🙈😂
Luna ja nie kupowalam kokona wlasnie dlatego ze mam za duzo tego typu lozeczko na gorze, jedno na dole, wozek, i kosz mojrzesza .... wiec uznalam ze to bezsensu chyba i to co napisalas dodalo mi otuchy 🥰
I wierze ze jak juz obcielas jej pazurki to jestes super mamuska 🥰❤ jak urodze to pewnie bede potrzebowala instrukcji od ciebie 😂
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
No coś Ty Marien. Ja nauczyłam się z psem gadac😅25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Też myślę że kokon może się bardziej przydać gdy nie ma dodatkowych łóżeczek czy koszy ale tak naprawdę to każdy z naszych przypadków będzie inny i każdej może się sprawdzić co innego. ja już mam w końcu zrobiona szafę PRAWIE w całości a to oznacza że już musze się wziąć za przegląd ubranek, policzenie i konkretne zakupy 😬
-
Karolcia 😂😁 doskonale rozumiem😁, dobrze ze moja papuga umie mowic 😂 tez mi to dodaje otuchy 😆
Agaga znam to uczucie kiedy jakis Job is Done ✅ z listy ktora niezmiernie prowadze.... potem tak lzej na duszy 🤣
Mi juz zostalo tylko przesegregowac komody z dokumentami i przygotowac domumenty do rozliczenia na koniec roku...
Jeszcze popiore koce rozne w domu, poduszki i to chyba tyle 😂
Jak dotrwam do jutra to bedzie ciąza donoszona 😎😍
A tymczasem mam ochote na McDonalda 😋 tylko maz jest przeciwny 😐😑Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2021, 19:35
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Cześć.
Podczytałam co tam u Was słychać, trzymam za wszystkie kciuki, coraz bliżej "święta" można rzec. 😊
U nas powoli do przodu, wpadłam w wir macierzyństwa. Moje dziecko zmienia się z dnia na dzień, pierwszy skok rozwojowy już przeszłyśmy. Mamy łezki, pierwsze świadome uśmiechu, wędrowanie po całym łóżku - z tego powodu musieliśmy zmienić z dnia na dzień kołyskę na zwykłą dostawkę, bo Mała noskiem dojeżdżała do materiału kołyski, ja jej nie widziałam, różnie mogło być. Od wczoraj jednak mamy już łóżeczko dostawne i cały czas mam ją pod kontrolą.
Jeśli któraś z Was planuje dostawkę Lionelo Leonie, to polecam umówić się na ozonowanie od razu, ewentualnie mieć świadomość, że takie łóżeczko musi odstać dobę na świeżym powietrzu, bo fabryczny zapach jest nie do zniesienia.
Przybieramy na wadze, rośniemy wzdłuż. Nadal udaje mi się karmić piersią, choć to jest wyzwaniem które wymaga naprawdę wieku wyrzeczeń, w tym trzeba zawrzeć to, że kręgosłup odpada, a ja spędzam większość czasu w łóżku z dzieckiem.
Ale co mam innego do roboty?
W związku z tym, że mam tak "dużo" czasu, wzięłam się za korektę książek. Próbuje sił w czymś innym, niż to co robiłam na co dzień.
Oczywiście nie ma kiedy tego robić, ale weekend zaraz, mąż w domu, może Mała pozwoli mu się sobą zająć.
Jutro jedziemy na USG bioderek.
I tak ten czas mija. Przewijanie, karmienie, noszenie, usypianie, kąpiel. I tak w kółko.
Czasami uda mi się coś zjeść, czasami nie. Zależy od dnia..
-
Niewyspana, milo cie czytac ❤🥰 juz sie martwilysmy o Ciebie... nie rob nam tego tak z nienacka 🙈 nie opuszczaj nas na tak dlugo ! 🙈 Twoje porady i wiadomosci sa rownie cenne dla nas 😁
Apropos... mega super ze wszystko wam sie uklada... i naprawde fajnie ze mloda tak ladnie rosnie i jest taka energiczna 😍
A ta korekta ksiazek to oznacza ze piszesz czy jak? Bo przepraszam ale czasem jest mi ciezko zalapac o czym mowa. Mam nadzieje ze dobrze zrozumialam ze chcesz napisac ksiazke? Jesli to nie to to sorki 😘
No i o tym mleku jak czytam... naprawde zastanawiam sie jak to jest ze te kobiety ktore karmia piersia mowia ze jest jakis problemik mniejszy, wiekszy z malenstwem... wiadome, niedojada, ze trzeba uwazac co sie je... napewno wymaga wiecej wysiku i wkladu wlasnego❤ a te ktore mowia ze podaja butelke to "ohhh jaka cisza,spokoj, jest takie grzeczne dziecko, spi je robi kupe, no naprawde idealne dziecko na butelce"
Oczywiscie wiem ze cyc to cyc i jest najzdrowszym skladnikiem ale czasem mysle se ile prawdy jest w tej butelce z mlekiem? Czy tylko ja o tym rozmyslam, bo chcialabym o dobra dziecka i wygody dla siebie?
Tak cholernie boje sie ze bedzie płaczką.... 😭 nieprzespane noce... moja niemoc.... 🙄
Okej jestem nienormalna 🤯🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2021, 23:21
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Przepraszam, ten skok rozwojowy nas troszkę zajął. Nie wiem gdzie ten czas ucieka, obudzę się, nagle jest 15, potem nadchodzi kąpiel... I idę spać, bo będę nieprzytomna.
Dzisiaj jakoś nie chce mi się spać, nie mam ochoty.
Co do karmienia piersią, to ja zawsze mówiłam i będę mówić, że najważniejsze, aby dziecko było najedzone. Czy to KP, KPI, czy MM.
Moja mała też jest spokojna, grzeczna... Nie mogę powiedzieć na nią złego słowa.
Ale fakt, że na przykład po MM dzieci zwykle śpią dłużej, bo mleko jest bardziej tłuste - maluchy są pełniejsze, mm trawi się dłużej, więc i dłużej śpią.
Ale u nas są tylko max dwie pobudki. A czasami jedna, jak zaśnie koło 21/22, śpi do 3/4 a później już wstaje koło 6/7.
Ja tam jestem wyspana:)
Nigdy niewiadomo jaki będzie Bobas - zobaczysz sama Marien, jak już się pojawi. 🖤
Co do korekty - będę poprawiała książki po autorach. Błędy ortograficzne, interpunkcyjne, składnie zdań, sens. Mnóstwo roboty, ale ja chyba czuję, że mogę dać radę.
Co do książki, to mam napisaną 1/3 swojej - taka komedia romantyczna, obyczaj. Ale teraz już czasu na nią nie mam i motywacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2021, 00:56
-
A widzisz niewyspana to mnie troszke uspokiilas z tym mleczkiem 🥰
A co do tej korekty to szacunek! Musisz byc zdolna z Jezyka Polskiego 😊 to akurat sie ceni u ludzi, i zycze ci zeby sie udalo i taka praca ci wyszla na dobre 🥰
A twoja ksiazke jak juz wydasz to chetnie przeczytam 😊❤
Zrob Update Eciociom i pokaz nam Dianke 😍
Ja sie z Wami witam w bezpiecznym okresie i ciazy donoszonej 🥳🥳🥳🥳🥳🥳👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Kurde, mam dzisiaj rozwolnienie i to z takim bólem że aż mi słabo się robi momentami . Martwię się25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Nie mam pojęcia. Dzisiaj rano tak mnie zlapalo raz A później drugi raz. Na chwilę obecną przeszło. Ale oapdlam z sił .
Gdzieś w 17/18 tyg miałam podobny skręt jelit,taki skurcz po którym było mi słabo i myślałam, że zemdleje. Teraz czuje się dobrze ,pije dużo wody.
Ale jak złapie mnie jeszcze raz to jadę do lekarza.
Cholera A na się wyszykowalam po czajnik do media i parę gratow do salonu. 😅oczywiście nieryzykuje, zostaje w domu. Mój chop pojechal:)25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Karolina wiadomo, teraz lepiej dmuchać na zimne.
Ja za to pochwalę się że w końcu wzięłam się za ubranka które dostaliśmy, przejrzałam, poukładałam i spisalam czego ile mam. Rozmiar 56 myślę że akurat albo nawet kilku nie zdążę ubrać, za to 62 trochę mi brakuje ale szwagierka znajomej chce sprzedać i też naszykowalan mi torbę do przejrzenia.
Dodatkowo kupiłam w końcu suszarkę do ubrań 💪 i zrobiłam pierwsze zakupy na allegro. Kupiłam m.in. przewijak, materac do lozeczka, pieluchy, butelkę itd
W końcu poczułam że zaczynam nad tym wszytskim powoli panować i że to już nie taka czarna magia 🤣 -
Hej hej ;* nie pisalam juz wczoraj bo wrocilam mega umeczona z chrzcin.
Jak mam podsumowac to bylo fajnie ale... no wlasnie... nie bywam na takich imprezach ale dziwne to bylo.... wydawalo mi sie ze na chrzciny ide do dziecka, ze to ono tak jest glowna atrakcja, ze kazdy bedzie mial okazje pobujac w wozeczku czy zrobic se foteczke...
A caly czas bylo "nie bo spi, nie bo bedzie jadl, nie bo musze go przebrac, nie bo mu cos z noska leci to mu wytre..." okey rozumiem ze nie kazdy rodzic uwielbia by dziecko bylo w centrum uwagi i to szanuje ale to naprawde bylo dziwne....
No ale coz, bynajmniej dobrze pojadlam i Klarcia chyba tez nawet za duzo bo ciezko spalysmy w nocy...😍😂
Agaga super ze ruszylas piwoli z zakupkami itp bo to dodaje takiego kopniaka 🥰
Karolcia a ty dzis jak tam? ❤
Nadzieja rodzisz? 🙈😍👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Ja wczoraj też jakoś po tej podróży nie miałam weny żeby cokolwiek napisać, dziś już odpoczęłam, ale oczywiście dwa dni mnie nie było a sprzątania sprzątania jak za cały tydzień..
Cały czas czuje ruchy, non stop Tu ręka tu noga 🤣 chyba ma już powoli malo miejsca że tak bardzo go czuje 😂 -
Hej Marien. Dla mnie temat chrzcin i różnych takich podobnych uroczystości to temat bardzo kontrowersyjny A nawet czasami jak słucham historii albo patrzę co takie dzieciątko dostało w prezencie to aż mnie śmieszy;)
Oczywiście jest to moje i tylko moje zdanie żyjemy w takich czasach i ciężko jest się oprzeć pokusie. A jak nas stać to już w ogóle dajemy swoim dzieciom ogrom tego wszystkiego. Ale to wszystko jest teraz ,przesadzone. Dużo rodziców chrzestnych bądź ich rodzeni rodzice nie potrafią w zdaniu powiedzieć co to takiego jest chrzest i jak ważna jest rola takiego rodzica chrzestnego;)
Ja do kościoła co niedzielę nie chodzę, ale szanuję ludzi którzy chodzą. Nie należę do osób jak to się mówi " święto jebliwych" Ale jednak takie uroczystości bardzo szanuję . A niestety większość rodziców robi to na pokaz i bardziej zależy im na makijażu, samochodziki na akumulator i jak najwięcej kasy w kopercie. Ale co tu więcej mówić, tak jak pisałam wyżej. Żyjemy w takich czasach i trudno unikać takich sytuacji. Wez teraz nie kup dziecko 10letniemu telefonu..
Marien Ale tak jak mówisz, chociaż się objadlas;*
I żeby mnie nikt źle nie zrozumiał, każdy sobie robi jak chce i tyle ma na ile go stać;
A ja czuje się w miarę dobrze;)
Wstałam z bólem gardła,,osłabiona lekko jestem.
Wypiłam elektrolity, pije herbaty . I leżę z termoforkiem. Rozwolnienia jak narazie nie mam i oby tak Zostało.
Nie wiem dlaczego mnie tak wczoraj lapalo. Bałam się, że może ja już się czyszcze przed porodem A nie jestem gotowa na to w ogóle.25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Boje się że przechodzę i nie będę wiedziała co mnie czeka w szpitalu. Nastawiłam się na SN.
Czytałam październikowe mamy i patrzyłam po suwaczkach że one dalej jak ja i też nic.
Wczoraj się forsowalam sprzątaniem, dużo chodziłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2021, 12:30
Synek
Poród SN 8 października 2021
-
Karolcia, Dokladnie tak jak mowisz, dla mnie obrzed takiego dnia to jest cos co powinno wspolgrac z dzieckiem. Kazdy idzie tam dla dziecka. Nie wazne jest nic innego 🥰
Ale coz, bylo minelo...
Dobrze ze czujesz sie lepiej, ja tez zaczelam pokichiwac, ciagac nosem itp, ale coz, pazdziernik to juz jesien... wiec licze ze pewnie moze powiac itp...
Nadzieja ja trzymam kciukasy za delikatny twoj porod. Pokaz brzuchol na koncowce 🙈🥰👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Już sama nie wiem co się że mną dzieje bolą mnie plecy w okolicach nerek. Teraz z termoforkiem leżę Ale wiem że za długo też nie można. Cały czas herbatki Ale boli mnie głowa;(
Jedyny plus to taki że dzisiaj rozwolnienie odpuscilo. No cóż muszę to przeżyć.
Przyszła jesień...🤨25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻