Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Hania123 Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka piękny brzuszek!!
    Karola każdy ma czasem taki dzień, ale minie!
    Ja to ogólnie od paru dni strasznie narzekam na ból jajników. 2 ostatnich tabletek anty nie wzięłam, a przytulalismy się po tym. Od 3 dni śluz jak jajko jak wstaje rano.. ale na pewno to nie infekcja i zastanawiam się co jest grane. A te jajniki od rana do wieczora strasznie bolą. Właściwie to jeden, tylko lewy🤷🏼‍♀️ A tak to ogólnie oki, spędzamy czas rodzinnie

2020r.🔒2021r.🔒2022r🔒2023💓
    Cp - 19.05.21💔
    Cp - 03.01.22💔
    Cp-30.03.22 💔 Wycięty jajowód.
    ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
    29.05.2022〰️ START IVF1️⃣
    4x〰️FET❌💔💔💔💔💔
    ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
    09.01.2023〰️Start IVF2️⃣
    Mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
    27.01.2023〰️ET 4.1.1
    7dpt-13.7, 10dpt-40.6, 12dpt-93.0, 13dpt-165.6, 15dpt-386.4, 18dpt-1056.0
    16.02.2023〰️Mamy pęcherzyk ciążowy 🫶🏻
    23.02.2023〰️Jest 💓
    27.04.2023〰️110g zdrowego Synka💙
    01.08.2023~1340g Leosia🧸
    21.08.2023~2023g Synka✨
    05.09.2023~2500g 🥰
    28.09.2023~3056g Cudu❤️

💙03.10.2023💙Leon 3270g 🧸
    age.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania, nie zapomnij żebyś się nie nakręcała, serio Ci mówię.... wiem że ciężko jest się nie nakręcać, ale uwierz, że lepiej się mile zaskoczyć niż rozczarować.. popatrz, Karloina i Ja w momencie kiedy odpuscilysmy udało nam się zajść w ciążę.

Karloina, u mnie od rana zgaga, ale jeszcze nie jest strasznie, najbardziej piecze jak siedzę, jak leżę to przechodzi wiec dzisiaj więcej leżę,

Marienn, mojej siostrze w Niemczech położne kazały wypić pół szklanki szampana, pół szklanki soku pomarańczowego i dodać to tego wszystkiego pół łyżeczki oleju rycynowego, jej pomogło to urodzić, może spróbuj?

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś miałam szczęśliwy dzień. W momencie gdy wychodziłam na paznokcie przyjechali do nas teściowie. Jak wróciłam to właśnie wychodzili. Ale smuteczek 😱🙈😂😂

Współczuje Wam tych dolegliwości, ale pomyślcie ze warto to przeżyć dla efektu końcowego 😁 a jak te zgagi nie skończą się wlochaczami małymi to skladalabym zażalenie 😂😂

Marienn, szkoda ze masz ten termin wywołania, bo skoro dobrze się czujesz mogłabyś czekać na akcje.. ale przy ciśnieniu lepiej nie ryzykować. Wszystko dla dobra dzidziucha i Twojego 🥰

klz9df9h8o8dolch.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna dokładnie, jeśli moj maly urodzi się łysy to składam reklamacje 🤣🤣🤣 właśnie musiałam wypić siemie lniane 😏

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 16 października 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn jak tam ? Czekamy!😜

Luna jak było u Was z przybieraniem małej na wadze w pierwszych dniach, tygodniu itp. ? Niewyspana a u Ciebie?
    U mnie dziecko się nie najada i mamy walkę z przystawianiem. Nie znaleźliśmy wygodnej pozycji.
    Podobno do mnie nie przyjedzie położną bo mam gdzie indziej położną na siebie, a gdzie indziej na dziecko i tam POZ. Wezmę raczej doradcze laktacyjna prywatnie.
    Fizycznie nie mogę sobie dojść i nie mogę spać wcale. Jak Jakub śpi to ciągle patrzę co on robi czy wszystko ok itp. jak byliśmy na wizycie lekarka mi powiedziała że to instynkt, ale żebym znalazła czas dla siebie a nie. W ogóle zobaczyła jakie mam przekrwione oczy .. mąż bardzo zaangażowany, prawie wszystko robi.
    Na nikogo z mojej rodziny okazało się że nie mogę liczyć. Cóż
    Mnie zgaga męczyła do dnia porodu także wiem co macie 😁

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co, juz nie wiem co zrobic ... nie mam jakiegos mextkansko,wielkiego cisnienia. Teraz na tabletkach to 142/92 mniej wiecej. I kazdy mi mowi ze to troche nie kwalifikuje sie do infukcji no ale lekarz chyba wolal zapobiegac...
    Jedyne co to powiedziala mi polozna ze mam prawo zadzwonic rano we wtorek i powiedziec ze dobrze sie czuje i nie mam ochoty jeszcze skorzystac z indukcji, i ze poprosze o wizyte z ginekologiem np za kilka dni.
    No ale ze jak juz bym przyjechala to mialabym to za soba i po co czekac...

Zrobili mi metlik w glowie, nie wiem co jest lepsze co gorsze..

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Milka8686 Koleżanka

Wysłany: 16 października 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dawno mnie tu nie było ciąża mija mi b.szybko 😱
    Przypadkiem dostalam ofertę pracy ale noe fizycznej tylko umysłowej bardziej i mnie to pochlonelo bez reszty takze muszę zacząć w końcu przygotowania. Termin mam na 28 grudnia 😱😅🙈 ciekawa jestem czy grosze w grudniu czy styczniu.....
    Mam jednak od kilku dni jeden dotkliwy problem niestety wyszedl mi hemoroid guzek ktory uwiera przy chodzeniu i lekko pobolewa.
    Kupiłam procto glyvenol można te masc stosować od 4 mca.
    Ale za wiele nie pomaga chyba ze za wcześnie.
    Wkladam guzek do środka ale wypada czy ktos tak ma ?
    Wchlonie się?

• Luna33 Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, mala spadła 200g po porodzie a później już powoli przybierała. Na siatce centylowej spadła o 1 kanał ale już teraz nim idzie ciagle. A jak u Was z przybieraniem?
    Myśle ze diradca laktacyjny to dobry pomysł. Może zwróci uwagę na coś o czym mogłaś nie pomyśleć i zacznie lepiej jeść :) trzymam kciuki i tylko spokój może nas uratować, pamiętaj 😁🙈
    A co do odpoczynku, musisz pomyśleć o sobie! Musisz być wypoczęta i spokojna, ja zauważyłam ze mój nastrój bardzo wpływa na Nadie. Niepokój o dziecko rozumiem, a może w takiej sytuacji warto pomyśleć o monitorze oddechu? Może byłabyś spokojniejsza?
    A mały ma włosy??? 😁 i jak ogolnie malutki?

Marienn, sama musisz podjąć decyzje :) w zgodzie ze sobą i swoim samopoczuciem.

Milka, ja nie pomogę :( a jak się czujesz poza tym?

Milka8686 lubi tę wiadomość

klz9df9h8o8dolch.png
  • Hania123 Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka tak, ja wiem. Muszę wyluzować. Za dużo się dzieje u mnie ostatnio… i chyba chciałabym, żeby pojawił się jakiś znak, że to ten moment…
    Milka ja mam niestety hemoroida już długo.. ale nie pobolewa… a przy ciąży często dziewczyną się pojawiają, a pod koniec się wchłaniają. Moja koleżanka tak miała.. także smaruj jak możesz póki co 🤷🏼‍♀️
    Marienn luna ma racje.. nikt za Ciebie decyzji nie podejmie 😞 rób tak jak czujesz

Milka8686 lubi tę wiadomość

2020r.🔒2021r.🔒2022r🔒2023💓
    Cp - 19.05.21💔
    Cp - 03.01.22💔
    Cp-30.03.22 💔 Wycięty jajowód.
    ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
    29.05.2022〰️ START IVF1️⃣
    4x〰️FET❌💔💔💔💔💔
    ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
    09.01.2023〰️Start IVF2️⃣
    Mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
    27.01.2023〰️ET 4.1.1
    7dpt-13.7, 10dpt-40.6, 12dpt-93.0, 13dpt-165.6, 15dpt-386.4, 18dpt-1056.0
    16.02.2023〰️Mamy pęcherzyk ciążowy 🫶🏻
    23.02.2023〰️Jest 💓
    27.04.2023〰️110g zdrowego Synka💙
    01.08.2023~1340g Leosia🧸
    21.08.2023~2023g Synka✨
    05.09.2023~2500g 🥰
    28.09.2023~3056g Cudu❤️

💙03.10.2023💙Leon 3270g 🧸
    age.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, nie licz na nikogo ❤ masz meza i siebie, postaraj sie skupic na sobie bo to ty jestes potrzbna dla Kubusia...
    Wiec jestes najwazniejsza i twoje samopoczucie...

Dobrze ze Maz jest taki zaangazowany ❤

Ja wlasnie tak bym chciala, byc z mezem, i zadne babcie, mamusie i tesciowe do niczego mi nie sa potrzebne...
    Niech przyjda na godzinke i se ida.
    Jakas taka samolubna jestem juz chyba 🙈🙈🤪🤪🤪
    Albo poprostu wkurzaja mnie takie gadania starodawne 🤪

Dzis tez byly obie mamuski u nas, i ja se skacze na pilce a moja mowi o nie skac juz ttyle bo przyzwyczaisz mala do bijania i ci z rak nie zejdzie, mowie,okey nie martw sie bede starala sie wychowywac tak zeby nie byla tak bardzo za rekoma... "Jasne, a co ty tam wiesz, zobaczysz jeszcze sie przekonasz" -no tak mnie takie slowa irytuja...
    To ja bede matka i nawet jak popelnie jakis blad to bedzie moj. ... wolalanym uslyszec, oj tak coreczko zycze ci aby ci sie ukladalo... itp
    No ale coz... - dlatego uwazam ze z mezem poradziny se jak umiemy ❤
    I wiem ze ty tez se radzisz napewno, postaraj sie znalezc chwilke dla siebie 🥰
    A pokazesz nam Kubusia? ❤

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png

Wysłany: 17 października 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna po pierwszej dobie spadł ponad 210 g, potem przybrał a znów po 4 dobie za mało przybiera. Mamy problem z dostawieniem do piersi i pozycją. W 2 i 3 dobie w ogóle nie miałam pokarmu. Mam zalecenie że mam karmić ściągac laktatorem dokarmiać ale tak tego mało że więcej jest na mm. Wizytę mamy we wtorek.
    Tę noc cała się martwiłam bo kupki twarde i zbite. Dopiero dziś z rana dodzwonilam się do pediatry. Mam obserwować czy nie ma innych niepokojących objawów bo jeśli tylko to ok. I ma być rzadsza . No zobaczę ..jak nie to jedziemy do szpitala pod koniec dnia.

Tak włoski ma czarne po tatusiu. Podeślę Wam wkrótce

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 17 października 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, jak można przyzwyczaić dziecko do bujania???przecież ono przez 9 miesięcy w brzuchu jest bujane, więc ono zna to od początku 🤷‍♀️ nie rozumiem takiego gadania że się przyzwyczai dziecko do bujania i do noszenia... jeśli maluch chce być noszony to znaczy że potrzebuję bliskości, I nie powinno się wtedy odkładać tylko przytulać ile się da, w końcu przyjdzie taki moment w życiu że już nie będzie chciało się przytulać....

Marienn czy sytuacja się jakoś rozwinęła? Skurcze jakies są? :)

Karloina, jak Twoja zgaga? Mam nadzieje ze juz trochę lepiej :)

Dzisiaj mi się śniło że urodziłam takiego pięknego włochatego chłopczyka, no cudny był, no i w śnie dzwoniłam do mojego męża ze szpitala na video rozmowie żeby go zobaczył bo nie ma odwiedzin a on pijany w cholere 🤣🤣🤣 chyba sny przepowiadające 🤣🤣🤣

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 17 października 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah Alutka to masz sny 🙈🤪 ale zazwyczaj jest na odwrot 🙈🤪 wiec szanse ze tak nie bedzie są...

Nic sie nie dzieje, nasze przytulania nocne i poranne nie pomagaja... brzuch juz nawet mniw tak nie boli jak bolal...
    Aahh chyba jednak nie pospiesze jej.... trudno moze chociaz cos se tam zmiekcze i wywolanie bedzie zlejsze...

:/

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 17 października 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Hah Alutka to masz sny 🙈🤪 ale zazwyczaj jest na odwrot 🙈🤪 wiec szanse ze tak nie bedzie są...

Nic sie nie dzieje, nasze przytulania nocne i poranne nie pomagaja... brzuch juz nawet mniw tak nie boli jak bolal...
    Aahh chyba jednak nie pospiesze jej.... trudno moze chociaz cos se tam zmiekcze i wywolanie bedzie zlejsze...

:/

Nie no mąż akurat mnie poinformował że jak urodze to dwa dni będzie pijany, I doskonale o tym wiem że tak będzie 🤣🤣

Marienn, ja bym na Twoim miejscu dala się na wywołanie żeby już mieć to z głowy.

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 17 października 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom chyba musze sie nastawic na to.. nie mam wyjscia we wtorek bedzie 39+4 , a nawet jak sie akcja zacznie to pewnie w srode 39+5 wiec jakbym nie pojechala to zaraz za dzien lub dwa moge jechac powrotnie wiec to bez sensu chyba...
    Lepiej juz sie tam stawie i moze jakos to bedzie.
    Ciekawe czy przy moim cisnieniu nie skonczy sie cc
    Tak se mysle... skoro tak mi skacze to roznie moze byc ...

Ale juz sie ciekawie jak ona wyglada ❤🥰

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 17 października 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien nic na siłę, mała na pewno wie kiedy ma wyjść, wiem że wolałabys uniknąć wywoływania Ale co ma być to będzie,ważne żebyś czuła się dobrze;)

Mnie ZUS robi w balona..wyslali mi we wrześniu 70% wypłaty A na resztę czekam do tej pory... myślałam że już mam z głowy i wszystko ruszyło fajnie..

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 17 października 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, pewnie to wiesz ale podobno to ze laktatorem mało ściągasz to nie oznacza ze nie ma pokarmu. Natomiast jeśli przybiera niewiele to to już trzeba kontrolować. Doradca na pewno Wam pokaże a Ty sama zdecydujesz czy walczysz za wszelka cenę o kp czy np karmisz mieszanie. Ja myśle ze nie dałabym rady odciągać co chwile, żeby rozhulać laktację. Z reszta ja na początku strasznie panikowalam czy mala nie jest głodna, wiec byłam w stanie bez dyskusji podać mm. Nie było takiej konieczności ostatecznie ale miałam na prawdę elastyczne podejście do kwestii karmienia. Byle tylko była najedzona.

A co do kupek, nie mieliście zalecenia stosowania jakiś kropelek, probiotyków czy czegoś? Kurczę nie znam się na tym zupełnie… mam nadzieje ze szpital nie będzie koniecznością i kupki się poprawia. Nie masz wrażenia ze staniesz się wkrótce specjalista od kup dziecięcych? Ja się czuje jak profesor z tego zakresu 🙈😂
    No i ja tak sobie myśle ze stres o nią w ciąży był niczym w porównaniu do stresu teraz.. wiadomo ze panikowalam momentami ale prawda jest ze nie przestaniemy się stresować już nigdy.. mój stary mówi ze jak się nie ogarnę to go wywiozą do wariatkowa z moim panikowaniem. No coz, myśle ze mnie wywiozą pierwsza 🤷‍♀️ Faceci zawsze na chłodno potrafią do wszystkiego podejść. Ja zdecydowanie nie 😂

Po wizycie u fizjo odkryliśmy jak kłaść Nadie na brzuchu żeby nie krzyczała po minucie. Polecam w razie czego spróbować takiego leżenia na naszych kolanach, wytrzymuje jakieś 5 do 10 min wiec jest progres 😂😂

da433dfb63b0.jpg

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 17 października 2021, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna dziekuje za polecenie ❤❤❤❤ Dobrze wiedziec o takich pozycjach :)
    Ale Nadia jest sliczna 🥰 i naprawde juz taka duza !

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 17 października 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis moj maz wymyslil ze a moze jednak nie bedzie Klara?
    🤯
    No i dalo nam to do myslenia...
    Bo przeciez nie wiadome czy bedize do jej buzki pasowalo....
    Wiec narazie moze Klara ,ale z tym ze ustalimy juz w szpitalu 🥰 🤦‍♀️

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png

Wysłany: 17 października 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Nadia faktycznie wygląda jak na więcej niż ma 😘 silna dziewczynka
    Luna jaka ty szczuplutka!
    A jak u Was z sapka i łuszczenie ?
    Kubunio jest kąpany w emolintach a łuszczenie jest 😔. Jak śpi to chrapie..? Albo tak ciężko oddycha... Będę rozmawiać z pediatra bo nie wiem nic 😆
    O tym nie wiedziałam że laktator mało ściąga . Ale jak nie umiem dziecka przystawić prawidłowo to i on się irytuje że nię leci i ja że go nie wykarmie. I takie błędne koło.
    Zamówiłam dziś telewizyte pediatry bo znów w południe ta sama kupka. Za jakąś godz i przed samym telefonem lekarza pojawiła się już normalna "musztarda" więc byłam bardzo szczęśliwa😜 co nie zmienia faktu o mojej czujności i spokoju.
    Marienn czekam na wieści 😄 a może mała zaskoczy w terminie jak mój Kubunio.
    Karola ja miałam problem z wypłata przez mojego pracodawcę wynagrodzenie dostawałam co 3 miesiące i musiałam się upominać.
    Milka ja też nie pomogę

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ