X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 17 października 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sapka level 1000, mąż nazywa małą świnka peppa, tak chrumka. Poza tym charczy i furczy i przez to wymusilam wizytę na sorze, gdzie się okazało ze to normalne. Dla mnie nadal to nie jest normalne i ciagle myśle ze coś jej dolega. Ona brzmi jakby miała chrypkę 🤷‍♀️
    Skóra się luszczyla, smarowałam kremem z Dermy i przeszło. Chociaż niektórzy mówią żeby zostawić i samo przejdzie. Później mieliśmy sucha skore i wysypkę, smarujemy balsamem z polecenia i ma cudna skore mięciutka i milutka. No i kapiemy tez w emoliencie na polecenie pediatry.
    Z tym laktatorem to zależy od kobiety. Ja na początku ściągałam sporo i mam cała szufladę mleka w zamrażalniku a teraz mam wrażenie ze już uregulowała się laktacja i ściągam max 60 ml z obu piersi na jedno odciąganie. W dobry dzień.. ale nie ściągam już właściwie, w razie potrzeby mam nadzieje ze zaakceptuje to zamrożone.
    I wiadomo ze łatwo się mówi, ale podobno spokój jest najważniejszy dla laktacji. Ja w dzień złych wyników Nadii czułam ze wieczorem jest gorzej z mlekiem i mala bardzo się denerwowała. Niewiele potrzeba żeby zaburzyć wszystko..
    Brawa za kupkę! 🥳😀 kupy i bąki to teraz największa radość Hahah 🙈

Marienn a macie jeszcze jakieś typy czy zdecydujecie jak już ją zobaczycie??

Atena37 lubi tę wiadomość

klz9df9h8o8dolch.png
  • Milka8686 Koleżanka

Wysłany: 17 października 2021, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Nadzieja, mala spadła 200g po porodzie a później już powoli przybierała. Na siatce centylowej spadła o 1 kanał ale już teraz nim idzie ciagle. A jak u Was z przybieraniem?
    Myśle ze diradca laktacyjny to dobry pomysł. Może zwróci uwagę na coś o czym mogłaś nie pomyśleć i zacznie lepiej jeść :) trzymam kciuki i tylko spokój może nas uratować, pamiętaj 😁🙈
    A co do odpoczynku, musisz pomyśleć o sobie! Musisz być wypoczęta i spokojna, ja zauważyłam ze mój nastrój bardzo wpływa na Nadie. Niepokój o dziecko rozumiem, a może w takiej sytuacji warto pomyśleć o monitorze oddechu? Może byłabyś spokojniejsza?
    A mały ma włosy??? 😁 i jak ogolnie malutki?

Marienn, sama musisz podjąć decyzje :) w zgodzie ze sobą i swoim samopoczuciem.

Milka, ja nie pomogę :( a jak się czujesz poza tym?

Gratuluję córeczki!☺
    Dużo zdrówka!

Dziękuję, ja się czuję całą ciążę praktycznie b.dobrze na szczęście. W pierwszej też bylo wszystko ok. Ani razu nie było wymiotow.
    Teraz juz ciężej sie tylko śpi ale mam poduszkę węża więc jest o niebo lepiej siostra mi dała.
    Jedyne zmartwienie to ten hemoroid zewnętrzny😒 raz lepiej juz było i dziś znow pobolewa przy chodzeniu.

• Milka8686 Koleżanka

Wysłany: 17 października 2021, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania123 wrote:
    Alutka tak, ja wiem. Muszę wyluzować. Za dużo się dzieje u mnie ostatnio… i chyba chciałabym, żeby pojawił się jakiś znak, że to ten moment…
    Milka ja mam niestety hemoroida już długo.. ale nie pobolewa… a przy ciąży często dziewczyną się pojawiają, a pod koniec się wchłaniają. Moja koleżanka tak miała.. także smaruj jak możesz póki co 🤷🏼‍♀️
    Marienn luna ma racje.. nikt za Ciebie decyzji nie podejmie 😞 rób tak jak czujesz

Dzięki Ci kochana za radę 🙏 mam nadz ze sie wchlonie albo choć przestanie pobolewac. Niby to nie ostry ból ale przeszkadza mi przy chodzeniu .
    Próbuje go wpychac do środka pod prysznicem ale niestety wypada znów.

• Marienn Autorytet

Wysłany: 17 października 2021, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna jak czytam wasze opisy to zastanawiam sie jak ja se z tym wsztstkim poradze, jak odciagac mleko jak pielegnowac ile tego, ile ml, jezusiuuu jaka to ogromna wiedza 🤦‍♀️🤦‍♀️ 🤪 mam nadzieje ze sama sie wytworzy w moim mozgu... 🥰🥰

A co do imion, no wlasnie chyba nie ma nic co by sie mojemu mezowi spodobalo.. 🙈 jest cholernie wybredny bo uparl sie na Klare ale juz teraz sam nie wie czy to bedzie Klara 🤦‍♀️
    Ja typuje
    Nel, Nina, Lena.

Dla niego to raczej nie... ale obiecalismy se ze bedziemy typowac jak zobaczymy ta buziulke...
    Zastanawiam sie co zrobie z tymi personalizowanymi rzeczmi ktore juz kupilam z imieniem Klara 🤪 ale coz...
    Jezu dziewczyny ja we wtorek mam rodzic 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2021, 23:40

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 03:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, ja nawet nie wiedziałam jak używać laktatora 🤪 to na prawdę wszystko SAMO przychodzi. No i do tego dlugie godziny spędzone w necie na czytaniu o wszystkim 🙈 każdy chyba musi sobie wypracować swój tryb życia z tym małym człowiekiem 😁

To ciekawa jestem jaka decyzje podejmiecie 😁 podobają mi się wszystkie Teoje typy ale my musieliśmy jeszcze dopasować do nazwiska a to nie było łatwe 😂

A to już juuutro! Wszystko będzie dobrze, nie martw się 🥰

klz9df9h8o8dolch.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 18 października 2021, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Marienn, ja nawet nie wiedziałam jak używać laktatora 🤪 to na prawdę wszystko SAMO przychodzi. No i do tego dlugie godziny spędzone w necie na czytaniu o wszystkim 🙈 każdy chyba musi sobie wypracować swój tryb życia z tym małym człowiekiem 😁

To ciekawa jestem jaka decyzje podejmiecie 😁 podobają mi się wszystkie Teoje typy ale my musieliśmy jeszcze dopasować do nazwiska a to nie było łatwe 😂

A to już juuutro! Wszystko będzie dobrze, nie martw się 🥰

Ja to samo. Nawet nie potrafiłam złożyć laktatora,😆
    Zauważyłam że to chrapotanie ma kiedy wchodzi w głębszą fazę snu. Potem nie ma aż tak.
    Jutro mamy pediatrę, martwię się o wagę. Odciagnelam wczoraj bardzo mało przez stres. Był na mm większość nie będę się zarzynać o kp a dziecko było by głodne i nie przybrało.
    Marienn myślałam że imię już dograne u ciebie.
    Jak zobaczyłam swój cud to byłam pewna że imię Jakub pasuje. I też dobieraliśmy aby pasowało do nazwiska.

Mój maluszek
    https://zapodaj.net/7c85c2869fd14.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2021, 08:08

Annamaria, Hania123 lubią tę wiadomość

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki on jest sliczny ❤❤🥰🥰🥰 taki slodziaszek...🥰 naprawde wam sie udal! ❤

A co do imienia to tez myslalam ze jest juz wybrane, nawrt sie juz przyzwyczailam, mowilismy tak do brzuszka, no i moze tak zostanie... tylko przeszyla nas taka mysl czy napewno to ikie bedzie pasowac? I dlatego dalismy se jeszcze wrazie cos wybor 😁

Dzis mam w planach przysiady Malasana.
    Czytalam ze sa skuteczne na wywolanie wiec zobaczymy, zostala mi doba 🤪🤦‍♀️🙈

NadziejaUmiera lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, śliczny ten Twoj synio 😍😍 będzie przystojniak 🥰
    Daj znać koniecznie po wizycie, na pewno wszystko będzie dobrze :) a mały dopomina się sam jedzonka?

Marienn, zegar tyka haha 😂 jedziesz z tymi przysiadam 😂😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • Hania123 Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja cudowny jest!!!!🥰🥰
    Marienn dawaj! Jeszcze zarzuć Sobie jakiegoś ostrego Kebsa 😄

2020r.🔒2021r.🔒2022r🔒2023💓
    Cp - 19.05.21💔
    Cp - 03.01.22💔
    Cp-30.03.22 💔 Wycięty jajowód.
    ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
    29.05.2022〰️ START IVF1️⃣
    4x〰️FET❌💔💔💔💔💔
    ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
    09.01.2023〰️Start IVF2️⃣
    Mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
    27.01.2023〰️ET 4.1.1
    7dpt-13.7, 10dpt-40.6, 12dpt-93.0, 13dpt-165.6, 15dpt-386.4, 18dpt-1056.0
    16.02.2023〰️Mamy pęcherzyk ciążowy 🫶🏻
    23.02.2023〰️Jest 💓
    27.04.2023〰️110g zdrowego Synka💙
    01.08.2023~1340g Leosia🧸
    21.08.2023~2023g Synka✨
    05.09.2023~2500g 🥰
    28.09.2023~3056g Cudu❤️

💙03.10.2023💙Leon 3270g 🧸
    age.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, cały czas mi w głowie Twój porod, więc dzisiaj mi się śniłaś 🤣🤣🤣

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina, jak u Ciebie?

I ogólnie co tam u Was dziewczyny jakie plany na dzisiaj?

Mi mlody znów na szyjke naciska bo znów mnie kluje.

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Nadzieja Ale masz slodzine w domku💗💙
    Marien jeszcze chwila i zobaczysz się że swoim dzieciątkiem;)

Luna masz rację, wszystko wyjdzie w praniu znaków damy radę . Ale na pewno wasze rady są dla nas bardzo pomocne 🙏😊

Alutka dzięki kochana ,u mnie chyba okej😐trochę jestem niezadowolona ponieważ kupiliśmy pralkę o której nie mogą podłączyć bo tej starej nie mogą podnieść ..w umowie mają że mogą tylko przesuwać A ja niestety trzeba podnieść , bo jest między szafka a toaletą . No cóż, ważne że jest pralka ,która mieści 6 kg A nie 3;)

Jeny..kiedys człowiek cieszył się z nowych butów A teraz z pralki. 😅
    Poza tym czuje się dobrze, mały się rozpycha, czuje jego rączki i to jest piękne Ale jak nacisnie na pęcherz to mam problem 🤣
    Zgaga i bol pleców to norma więc powiedzmy ,że jest ok;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 18 października 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weekend mnie pochłonął więc dopiero teraz nadrabiałam co tam u Was słychać i cieszę się że wsyzstko ok :)

Mnie dalej boli miednica i ciężko mi się chodzi plus chyba zaczyna mnie już łapać zmęczenie gdzie przez całą ciążę w sumie nie miałam dużej potrzeby snu czy odpoczywania.

Ustawiłam w końcu suwaczek 🙈 mam nadzieję że będzie widoczny

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina ja się cieszę jak zamienię gąbkę do mycia naczyń 🤣🤣 albo założę nowa kostkę do kibla 🤣🤣🤣🤣

Hania123 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga co do zmęczenia to Cię rozumiem. Mam tak ze wstaje o 5 a później chodzę jak zombie normalnie ..
    W ogóle już się mecze, przejdę się chwilę i zaraz oddycham tak ciężko.
    Alutka dokładnie tak mam! Normalnie TAKI zaciesz bo kostka nową w kiblu..o nie to już chyba starość 😅😅

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina, czy ty też masz tak że wychodzą jakby gluty ? Taki sluz jak glut z nosa ale bardziej kremowy, I to tak około 1cm wielkości ?

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas Alutka nosze wkładki bo mam śluzu dosyć dużo Ale jest on jednolity czasami bezbarwnym A czasami delikatnie bialy;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie 3 dni miałam sucho, a dzisiaj to... I majtki takie mokre plamy, bez śluzu, tylko mokre. Ja wkładek nie noszę bo nie umiem na wkladce kontrolować śluzu

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się,że to normalne Ale nie jestem ekspertem bo ja tak jak mówię cały czas wkładki. W nocy śpię bez majteczek w samej koszuli bo wtedy nie leci . A kiedy masz wizytę?

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 18 października 2021, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Wydaje mi się,że to normalne Ale nie jestem ekspertem bo ja tak jak mówię cały czas wkładki. W nocy śpię bez majteczek w samej koszuli bo wtedy nie leci . A kiedy masz wizytę?

Za tydzień mam wizytę, właśnie na drugim wątki Noelle mi napisała że czop to właśnie taki glut z nosa... I się trochę Martwię.m

qb3c2n0aaonxly0p.png
‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ