Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas sapka level 1000, mąż nazywa małą świnka peppa, tak chrumka. Poza tym charczy i furczy i przez to wymusilam wizytę na sorze, gdzie się okazało ze to normalne. Dla mnie nadal to nie jest normalne i ciagle myśle ze coś jej dolega. Ona brzmi jakby miała chrypkę 🤷♀️
Skóra się luszczyla, smarowałam kremem z Dermy i przeszło. Chociaż niektórzy mówią żeby zostawić i samo przejdzie. Później mieliśmy sucha skore i wysypkę, smarujemy balsamem z polecenia i ma cudna skore mięciutka i milutka. No i kapiemy tez w emoliencie na polecenie pediatry.
Z tym laktatorem to zależy od kobiety. Ja na początku ściągałam sporo i mam cała szufladę mleka w zamrażalniku a teraz mam wrażenie ze już uregulowała się laktacja i ściągam max 60 ml z obu piersi na jedno odciąganie. W dobry dzień.. ale nie ściągam już właściwie, w razie potrzeby mam nadzieje ze zaakceptuje to zamrożone.
I wiadomo ze łatwo się mówi, ale podobno spokój jest najważniejszy dla laktacji. Ja w dzień złych wyników Nadii czułam ze wieczorem jest gorzej z mlekiem i mala bardzo się denerwowała. Niewiele potrzeba żeby zaburzyć wszystko..
Brawa za kupkę! 🥳😀 kupy i bąki to teraz największa radość Hahah 🙈
Marienn a macie jeszcze jakieś typy czy zdecydujecie jak już ją zobaczycie??
Atena37 lubi tę wiadomość
-
Luna33 wrote:Nadzieja, mala spadła 200g po porodzie a później już powoli przybierała. Na siatce centylowej spadła o 1 kanał ale już teraz nim idzie ciagle. A jak u Was z przybieraniem?
Myśle ze diradca laktacyjny to dobry pomysł. Może zwróci uwagę na coś o czym mogłaś nie pomyśleć i zacznie lepiej jeść trzymam kciuki i tylko spokój może nas uratować, pamiętaj 😁🙈
A co do odpoczynku, musisz pomyśleć o sobie! Musisz być wypoczęta i spokojna, ja zauważyłam ze mój nastrój bardzo wpływa na Nadie. Niepokój o dziecko rozumiem, a może w takiej sytuacji warto pomyśleć o monitorze oddechu? Może byłabyś spokojniejsza?
A mały ma włosy??? 😁 i jak ogolnie malutki?
Marienn, sama musisz podjąć decyzje w zgodzie ze sobą i swoim samopoczuciem.
Milka, ja nie pomogę a jak się czujesz poza tym?
Gratuluję córeczki!☺
Dużo zdrówka!
Dziękuję, ja się czuję całą ciążę praktycznie b.dobrze na szczęście. W pierwszej też bylo wszystko ok. Ani razu nie było wymiotow.
Teraz juz ciężej sie tylko śpi ale mam poduszkę węża więc jest o niebo lepiej siostra mi dała.
Jedyne zmartwienie to ten hemoroid zewnętrzny😒 raz lepiej juz było i dziś znow pobolewa przy chodzeniu.
-
Hania123 wrote:Alutka tak, ja wiem. Muszę wyluzować. Za dużo się dzieje u mnie ostatnio… i chyba chciałabym, żeby pojawił się jakiś znak, że to ten moment…
Milka ja mam niestety hemoroida już długo.. ale nie pobolewa… a przy ciąży często dziewczyną się pojawiają, a pod koniec się wchłaniają. Moja koleżanka tak miała.. także smaruj jak możesz póki co 🤷🏼♀️
Marienn luna ma racje.. nikt za Ciebie decyzji nie podejmie 😞 rób tak jak czujesz
Dzięki Ci kochana za radę 🙏 mam nadz ze sie wchlonie albo choć przestanie pobolewac. Niby to nie ostry ból ale przeszkadza mi przy chodzeniu .
Próbuje go wpychac do środka pod prysznicem ale niestety wypada znów.
-
Luna jak czytam wasze opisy to zastanawiam sie jak ja se z tym wsztstkim poradze, jak odciagac mleko jak pielegnowac ile tego, ile ml, jezusiuuu jaka to ogromna wiedza 🤦♀️🤦♀️ 🤪 mam nadzieje ze sama sie wytworzy w moim mozgu... 🥰🥰
A co do imion, no wlasnie chyba nie ma nic co by sie mojemu mezowi spodobalo.. 🙈 jest cholernie wybredny bo uparl sie na Klare ale juz teraz sam nie wie czy to bedzie Klara 🤦♀️
Ja typuje
Nel, Nina, Lena.
Dla niego to raczej nie... ale obiecalismy se ze bedziemy typowac jak zobaczymy ta buziulke...
Zastanawiam sie co zrobie z tymi personalizowanymi rzeczmi ktore juz kupilam z imieniem Klara 🤪 ale coz...
Jezu dziewczyny ja we wtorek mam rodzic 🤦♀️🤦♀️🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2021, 23:40
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn, ja nawet nie wiedziałam jak używać laktatora 🤪 to na prawdę wszystko SAMO przychodzi. No i do tego dlugie godziny spędzone w necie na czytaniu o wszystkim 🙈 każdy chyba musi sobie wypracować swój tryb życia z tym małym człowiekiem 😁
To ciekawa jestem jaka decyzje podejmiecie 😁 podobają mi się wszystkie Teoje typy ale my musieliśmy jeszcze dopasować do nazwiska a to nie było łatwe 😂
A to już juuutro! Wszystko będzie dobrze, nie martw się 🥰 -
Luna33 wrote:Marienn, ja nawet nie wiedziałam jak używać laktatora 🤪 to na prawdę wszystko SAMO przychodzi. No i do tego dlugie godziny spędzone w necie na czytaniu o wszystkim 🙈 każdy chyba musi sobie wypracować swój tryb życia z tym małym człowiekiem 😁
To ciekawa jestem jaka decyzje podejmiecie 😁 podobają mi się wszystkie Teoje typy ale my musieliśmy jeszcze dopasować do nazwiska a to nie było łatwe 😂
A to już juuutro! Wszystko będzie dobrze, nie martw się 🥰
Ja to samo. Nawet nie potrafiłam złożyć laktatora,😆
Zauważyłam że to chrapotanie ma kiedy wchodzi w głębszą fazę snu. Potem nie ma aż tak.
Jutro mamy pediatrę, martwię się o wagę. Odciagnelam wczoraj bardzo mało przez stres. Był na mm większość nie będę się zarzynać o kp a dziecko było by głodne i nie przybrało.
Marienn myślałam że imię już dograne u ciebie.
Jak zobaczyłam swój cud to byłam pewna że imię Jakub pasuje. I też dobieraliśmy aby pasowało do nazwiska.
Mój maluszek
https://zapodaj.net/7c85c2869fd14.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2021, 08:08
Annamaria, Hania123 lubią tę wiadomość
Synek
Poród SN 8 października 2021
-
Jaki on jest sliczny ❤❤🥰🥰🥰 taki slodziaszek...🥰 naprawde wam sie udal! ❤
A co do imienia to tez myslalam ze jest juz wybrane, nawrt sie juz przyzwyczailam, mowilismy tak do brzuszka, no i moze tak zostanie... tylko przeszyla nas taka mysl czy napewno to ikie bedzie pasowac? I dlatego dalismy se jeszcze wrazie cos wybor 😁
Dzis mam w planach przysiady Malasana.
Czytalam ze sa skuteczne na wywolanie wiec zobaczymy, zostala mi doba 🤪🤦♀️🙈NadziejaUmiera lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Nadzieja, śliczny ten Twoj synio 😍😍 będzie przystojniak 🥰
Daj znać koniecznie po wizycie, na pewno wszystko będzie dobrze a mały dopomina się sam jedzonka?
Marienn, zegar tyka haha 😂 jedziesz z tymi przysiadam 😂😂NadziejaUmiera lubi tę wiadomość
-
Nadzieja cudowny jest!!!!🥰🥰
Marienn dawaj! Jeszcze zarzuć Sobie jakiegoś ostrego Kebsa 😄NadziejaUmiera lubi tę wiadomość
2020r.🔒2021r.🔒2022r🔒2023💓
Cp - 19.05.21💔
Cp - 03.01.22💔
Cp-30.03.22 💔 Wycięty jajowód.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
29.05.2022〰️ START IVF1️⃣
4x〰️FET❌💔💔💔💔💔
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
09.01.2023〰️Start IVF2️⃣
Mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
27.01.2023〰️ET 4.1.1
7dpt-13.7, 10dpt-40.6, 12dpt-93.0, 13dpt-165.6, 15dpt-386.4, 18dpt-1056.0
16.02.2023〰️Mamy pęcherzyk ciążowy 🫶🏻
23.02.2023〰️Jest 💓
27.04.2023〰️110g zdrowego Synka💙
01.08.2023~1340g Leosia🧸
21.08.2023~2023g Synka✨
05.09.2023~2500g 🥰
28.09.2023~3056g Cudu❤️
💙03.10.2023💙Leon 3270g 🧸
-
Hej dziewczyny:)
Nadzieja Ale masz slodzine w domku💗💙
Marien jeszcze chwila i zobaczysz się że swoim dzieciątkiem;)
Luna masz rację, wszystko wyjdzie w praniu znaków damy radę . Ale na pewno wasze rady są dla nas bardzo pomocne 🙏😊
Alutka dzięki kochana ,u mnie chyba okej😐trochę jestem niezadowolona ponieważ kupiliśmy pralkę o której nie mogą podłączyć bo tej starej nie mogą podnieść ..w umowie mają że mogą tylko przesuwać A ja niestety trzeba podnieść , bo jest między szafka a toaletą . No cóż, ważne że jest pralka ,która mieści 6 kg A nie 3;)
Jeny..kiedys człowiek cieszył się z nowych butów A teraz z pralki. 😅
Poza tym czuje się dobrze, mały się rozpycha, czuje jego rączki i to jest piękne Ale jak nacisnie na pęcherz to mam problem 🤣
Zgaga i bol pleców to norma więc powiedzmy ,że jest ok;)NadziejaUmiera lubi tę wiadomość
25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Weekend mnie pochłonął więc dopiero teraz nadrabiałam co tam u Was słychać i cieszę się że wsyzstko ok
Mnie dalej boli miednica i ciężko mi się chodzi plus chyba zaczyna mnie już łapać zmęczenie gdzie przez całą ciążę w sumie nie miałam dużej potrzeby snu czy odpoczywania.
Ustawiłam w końcu suwaczek 🙈 mam nadzieję że będzie widoczny -
Aga co do zmęczenia to Cię rozumiem. Mam tak ze wstaje o 5 a później chodzę jak zombie normalnie ..
W ogóle już się mecze, przejdę się chwilę i zaraz oddycham tak ciężko.
Alutka dokładnie tak mam! Normalnie TAKI zaciesz bo kostka nową w kiblu..o nie to już chyba starość 😅😅25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Ja cały czas Alutka nosze wkładki bo mam śluzu dosyć dużo Ale jest on jednolity czasami bezbarwnym A czasami delikatnie bialy;)
25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Wydaje mi się,że to normalne Ale nie jestem ekspertem bo ja tak jak mówię cały czas wkładki. W nocy śpię bez majteczek w samej koszuli bo wtedy nie leci . A kiedy masz wizytę?25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Karloina wrote:Wydaje mi się,że to normalne Ale nie jestem ekspertem bo ja tak jak mówię cały czas wkładki. W nocy śpię bez majteczek w samej koszuli bo wtedy nie leci . A kiedy masz wizytę?
Za tydzień mam wizytę, właśnie na drugim wątki Noelle mi napisała że czop to właśnie taki glut z nosa... I się trochę Martwię.m