Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Luna, karmiac piersia czy jest cos z csego rezygnujesz? Lub ograniczasz mimo ze ci sie mega chce 🤤🤤🤤
Klara znow pokazuje ze ciezko jej puscic bączka czy poplakuje przy kupce.
Mysle sobie napoj gazowany? (Wypilam szklanke)
Batonik? (Zjadlam jeden)
Boczek? 🙈
Nie mam juz pomyslow... czy to poprostu tak jest...
Czytalam ze podobno jedzenie nie wplywa na laktacje...
I zastanawiam sie czy taki urok na poczatku dziecku sie to tam tak normuje 🥰 trafedii nie ma ale cierpi troszke...👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn, mleko tworzy się z krwi wiec wszystko co do niej przenika może szkodzić, chodzi o alergeny. U nas podejrzewali alergie na białko krowie, ale u nas to się objawiało na skórze. Generalnie i położna i pediatra powiedziała ze mogę jeść wszystko dopóki nie ma niepokojących objawów u małej 🤷♀️ Problemów brzuszkowych ani z kupa nie mamy, skóra po zmianie pielęgnacji tez jest super wiec na razie jem wszystko i obserwuje. Mozesz spróbować odstawiać coś stopniowo ale w sumie podobno żeby zobaczyć efekty odstawienia, trzeba zrezygnować z danej rzeczy na około 2 tyg 🤷♀️
Kurczę nie umiem pomoc, napisałam tylko to co usłyszałam od położnej i pediatry. Nie wiem jak to wyglada u Was, mieliście już wizytę jakiegoś lekarza lub spotkanie z położna? -
Takie rzeczg wlasnie u nas tez mowia, ze jedzenie nia ma wplywu... ze glownie chodzi o krew..
Dzis juz nie wzielam witamin, nie wypilam kawy, wiec nie mam pojecia moze to jej taki uklad trawienny...
Czesto ma czkawke, i jak chce zrobic kupe albo baczka to sie mocno spina i pokwiluje, jak juz kupa pojdzie to jest okey. Wiec moze ma tak ze nie umie jeszcze sie spiąc na kupke... bede obserwowac 😘 dziekuje 🥰👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Dziewczyny, poprawie wam humor 🤪😂
Rozmawialismy z mezem o tym ze musze kupic elektryczna odciagaczke do mleka bo wtedy mialabym latwiejsze zycie, narazie nie odciagam bo nie mam potrzeby bo jestem w domu itp ale wiadome ze bedzie trzeba.
Powiedzial on cos tam dzis do swojego taty ze bedziemy musieli kupic odciagaczke.
Pozniej dzwoni jego mama do niego "slyszala ze mamy w planie odciagac mleko" (nosz kuzwa jakby to przestepstwo bylo🤪🤪) ja zdziwiona jej telefonem bo co w tym zlego?
A ona ze no po co? Ze dziecko sie wtedy do butelki przyzwyczai ! Ze nie popelniajcie tego bledu..
A moj maz mowi noo wiesz Ona tez bedzie chciala wyjsc na spacer czy do fryzjera to musi mi jakos odciagnac to mleko o recznym to odciaganie dlugo schodzi.
-Do fryzjera? Oszalala? Jak to ona sie wybiera? Po co? Teraz jej fryzjer w glowie?
...
Zaniemowilam 😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2021, 00:08
Linka94 lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Elektryczny laktator to ulga. Teraz sobie z nim siedzę 😁
Dzięki dziewczyny
Po USG ok, wątroba prawidłowo,nerki, trzustka śledziona też. Ogólnie wszystko. Siusiu zrobił więc widziała jak opróżniania pęcherz.
za 2 miesiące kontrola lekkie powiększenie miedniczek ale mówiła że to może być normalne.
Morfologii nawet na necie wczoraj nie sprawdzilam bo w nocy Kubunio dużo śpi w dzien po godzinie mi się budzi popołudniu. Także zaraz do tego siądę .
Są kłopoty brzuszkowe czekam aż przyniosą nam ulgę kropelki. Myślę że wtedy w dzień będzie spokojny.Synek
Poród SN 8 października 2021
-
Niewyspana, oczywiście masz racje, z reszta Marienn sama tez o tym pisała 😁 moje wypociny to już te gorsze przypadki, ale myśle ze tydzień to za malo żeby stwierdzać jakieś problemy od razu. Cierpliwości Marienn i ulgi dla Klary 🥰
Nadzieja, super ze usg w porządku 💪🏻 Morfologia na pewno tez super. No i oby te kropelki pomogły maluszkowi, niech się już nie meczy biedny ☺️
Tez polecam elektryczny laktator. No i Marienn, chyba jesteś niepoważna ze chcesz gdziekolwiek wyjść?! Jaki fryzjer?? Oszalalas dziewczyno? Teraz do 18 Klary siedzisz w chacie i jesteś na jej każde zawołanie 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2021, 10:56
-
Moja teściowa pytała co bym chciała dla siebie zrobić po urodzeniu. Szczere nie mialam pomysłu. Zaraz pomyślałam o butli winiacza ale z tym będę musiała jeszcze poczekać 😑😝 Ale teściowa zaproponowała że może jakiś masaż na lezaco w końcu albo godzinka basenu, fryzjer cokolwiek. Powiedziała że mam jej dam znać .
Jest kochana naprawdę. Ogólnie coś planują wszyscy na 5.11 ..jakoes tajemnice,ciche rozmowy. Jestem ciekawa co oni kombinują..25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Luna33 wrote:Niewyspana, oczywiście masz racje, z reszta Marienn sama tez o tym pisała 😁 moje wypociny to już te gorsze przypadki, ale myśle ze tydzień to za malo żeby stwierdzać jakieś problemy od razu. Cierpliwości Marienn i ulgi dla Klary 🥰
-
niewyspana wrote:Mogłam nie doczytać, ale nie sypiamy ostatnie 3 dni. 🙄
Jej, a co się dzieje? Cis konkretnego czy po prostu mala się buntuje?
Nadia we wtorek robiła cyrki, środa i czwartek były super, ciagle uśmiechnięta, a dziś od nowa. Nowa atrakcja dziś - Nadia je tylko pod warunkiem ze karmie ja na stojąco. Jak tylko usiądę to ryk 🤦♀️ Przynajmniej w nocy dobrze śpi 😵💫
Karloina, jak super ❤️ To mega miłe ze myślą o tym jak TOBIE sprawić przyjemność i wiedza ze jesteś w całej tej sytuacji ważna, nie tylko dziecko. Daj znac na co sie zdecydowałaś i co to za niespodzianka 😁 -
To prawda, wiem ze mala moze sie tak zachowywac wlasnie ze wzgledu nie rozwinietrgo ukladu pokarkowego i tak to wlasnie wyglada
Dzis w nocy od 22-3:00 nie dala sie uspac, nie to zeby plakala ale za kazdym odlozeniem do lozeczka zaczynal sie placz, ja juz stracilam nadzieje, bylam wykonczona,
Ile pa mpersow zmienilam, ile ubranek bo moze za goraco, nabujalam, az maz swierzym umyslem powiedzial daj jej butle z MM moze nie dojada..
(Dziwne, bo juz butli 2 dni nie miala)
Wypila 60ml 🤤🤤 i zasnela odrazu...
Ufff spala 4h ...
No proprostu magia... ❤
Karolcia z okazji urodzinek szykuja ci impemrezke? ❤❤
Taaaa.... wg mojej tesciowej to NARAZIE mi wyjscia nie pptrzebne przeciez... poco ? I tak w domu siedze 🤦♀️👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Urodziny miałam w maju zaraz po dniu mamy;) więc nie wiem o co chodzi z tym 5.11 Ale dam znać co i jak;)
Aj dziewczyny nie rozumiem tego myślenia, że kobieta ma siedzieć w domu w dresach i opiekować się malenstwem i mężem 😅😑
To smutne..fajnie jest łazić po chacie w dresie i absolutnie jestem na tak ..ale serio odmawiać sobie fryzjera? Wyjścia z domku na chwilkę cokolwiek. A to wszystko przez te stereotypy..
Ja Was podziwiam dziewczyny, jak piszecie o swoich dzieciach to taki spokój czuje mimo i, na pewno stres jest. To instynkt? Bo ja totalnie tego nie czuję, boję się straszenie..25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
W tym kraju ogolem nie ma nacisku na cyca, i kazda polozna czy lekarz mowi " Do not hurt yourself"
Czyli zeby nie narazac siebie i seojego zdrowia mentalnego zmusxsjac sie do karmienia cycem...
Wiec tutaj jest tak ze jak masz chec to karm butelka, jak czujesz ze chcesz dziecku dac butle to mu daj, nie ma w tym nic zlego. Nikt nigdy nie powie ze mam nie dawac, ani ze to do csegos zlego doprowadzi..
Nie bedzie jadla cyca to nie bedzie jadla....
Polozna byla oststnio to powiedziala ze dobrze ze je cyca i ze dokarmiam butelka, pytalam ile czasu moge tak jechac na dwa fronty to mi powiedziala " ile chcesz, karm tak abys ty byla szczesliwa bo ty jestes tutaj najwazniejsza a dziecko ma byc najedzone i tylko to sie liczy"
Takze nie czuje presji, chociaz mowie ze ostatnio 2 dni juz nie dwalam butli i nie bylo problemu po cycu, tylko wczoraj wiec moze mialam jakies slabsze mleko... nie wiem czy to mozliwe ze mozna miec mleko mniej syte lub wiecej ale chyba mozliwe skoro po butli sie ululala odrazu na 3.5h
Karolina nie wiem jak to jest ze ty czujesz od nas spokoj
Ale to jest takie dziwne uczucie 🤪 ciagly strach jest czy spi, czy oddycha, kiedy wstanie, czy juz ma kupke, itp🤦♀️
Teraz przymierzamy sie na dniach do pierwszego spacerku i juz zuje strach czy zdaze ja nakarmic i przebrac itp czy nie zacznie padac deszcz 🤪👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Luna33 wrote:Niewyspana, zapomniałam zapytac, jakie nowe umiejętności przyniosła druga aktualizacja Diany??
Ja właśnie nie wiem czy coś się zmieniło.
Uśmiecha się codziennie co chwilę, bardzo świadomie, ale to jużuśmiechać zaczęła się poprzednio, tylko kilka dni temu zaczęło być intensywnie.
Ale może ona dopiero teraz przechodzi? Z cyca nie schodzi. Zobaczę, jaka będzie dzisiaj noc.
A jak Nadia? -
Marienn jejuuuuu.. czy my nie mamy takiej samej teściowej?😅😅😅 masakra. Mnie to by krew zalała
Nadzieja, cieszę się, że u Was wszystko dobrze 😘
Dzisiaj cały dzień byłam załatana, dopiero siadłam.. wysprzątałam całe mieszkanie 🤮🤮 obecnie jakoś 5/6dpo jestem. Ale powiem Wam, że rano tak mnie mdlilo… ale podejrzewam, że to przez brak snu. Uznałam, że 7.11 zacznę testować, natomiast przez to, że dopiero ostawilam anty nie wiem kiedy mogę mieć Ew @. Apka pokazuje mi 6.11 🤷🏼♀️ Powiem Wam, że dopiero wszystkie testowałyśmy. A tu już cudne mamusie🥰 przeraża mnie ten czas. Kurczę chciałabym bardzo w te święta mieć taki cudny prezent 🤰🏼Ale na luzie.. jeszcze nie mam momentu wypalenia, więc nie jest źle.. przepraszam, ale chyba chciałam się Wam wygadać troszke
2020r.🔒2021r.🔒2022r🔒2023💓
Cp - 19.05.21💔
Cp - 03.01.22💔
Cp-30.03.22 💔 Wycięty jajowód.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
29.05.2022〰️ START IVF1️⃣
4x〰️FET❌💔💔💔💔💔
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
09.01.2023〰️Start IVF2️⃣
Mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
27.01.2023〰️ET 4.1.1
7dpt-13.7, 10dpt-40.6, 12dpt-93.0, 13dpt-165.6, 15dpt-386.4, 18dpt-1056.0
16.02.2023〰️Mamy pęcherzyk ciążowy 🫶🏻
23.02.2023〰️Jest 💓
27.04.2023〰️110g zdrowego Synka💙
01.08.2023~1340g Leosia🧸
21.08.2023~2023g Synka✨
05.09.2023~2500g 🥰
28.09.2023~3056g Cudu❤️
💙03.10.2023💙Leon 3270g 🧸
-
Niewyspana, Nadia tez dość szybko zaczela się uśmiechać całkiem swiadomie, dziś np bardzo ja bawiły krzaki obok których przechodziliśmy na spacerze 😂 w ostatnich dniach oprócz tego ze bywa marudna, zaczela pchać mocno łapki do buzi, ale nie wiem czy to jakaś turbo umiejetność 😂
Karloina, ja np mam tak ze nawet jak Nadia ma gorszy dzień to wiem ze muszę to przeżyć, nie mam innego wyboru 😂 oczywiście staram się żeby było jej jak najlepiej ale jeśli wiem ze jest najedzona, ma sucho, nosze ja, a ona mimo to płacze bo sama nie wie czego chce, No to co mam zrobić. Lulam, karmie, przewijam i tak do porzygu 😂 tylko niedługo ja zacznę korzystać z usług fizjo u którego była bo kręgosłup mi wysiada. Ni trudno, jakoś to przeżyje, bo faajny jest 😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2021, 19:37