Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola, z tego co wiem w Polsce raczej nie kapią dzieci w szpitalach. My wykapalismy chyba 2 lub 3 dnia w domu. I teraz kapiemy co 2 dni, codziennie tylko oczywiście buźka, szyja i rączki rano i wieczorem. A teraz łapki częściej bo ciagle są w buzi 😂
-
Karola wzielam reczniczek do szpitala bi byl na liscie ale kompali ją w swoim.Wiec nie uzylam go 😁
U nas kompie sie dziecko inaczej, najpierw glowke potem cialo.
Najpjerw zostawiamy pampersa i zawijamy cialo recznikiem i myjemy glowke a potem wycieramy glowke i rozbieramy i wkladamy dziekco do wanienki.
Pokaze ci filmik mmiej wiecej
Od 2:00 minuty zerknij
https://youtu.be/5FPjZoE9AWs
Jak mam byc szczera, kompalam w zyciu kilka noworodkow i ten sposob jest naprawde super, i malej nie jest zimno w glowke w wanience
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Cześć Dziewczyny:) Z calego serducha gratuluje szczęśliwych rozwiązań i mocno trzymam kciuki za każdą z Was która jeszcze jest w dwupaku;)
Melduję się Wam żeby powiedzieć, ze po wielu perypetiach powoli wracamy do staran. Niestety z uwagi na problemy zdrowotne i wczesniejsza stratę już jestem obstawiona wieloma lekami. A w ewentualnej ciazy będzie ich jeszcze wiecej ale znalazłam lekarza który wzbudził moje zaufanie I jestem dobrej myśli. -
Ja właśnie skończyłam prasowac, miałam ubranka na suszarce trzeba bylo;)
Dziękuję dziewczyny, ja nie wezmę ręcznika ani płyny do kąpieli. I Tak pewnie kąpiel pierwszą będzie miał w domu z tatusiem;)
Marien juz patrze filmik;)
Lenka, hej! Miło Cię czytaćLenka88 lubi tę wiadomość
25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Karolcia, plynu nie bierz bo pierwsze kompiele zazwyczaj robi sie w samej wodzie ja olejek z migdalow i plyn "Dzidzius" dodalam dopiero przy 3 kompaniu.
Dzieki Bogu narazie mala nie ma problemow ze skorka. ✊
Ps jak moge polecic to polecam wkladke do wanienki gabke do kompieli taka na zapinki... mega ulatwia nam kompiele
Wpadnij do mnie na prasowanko 🤪🤪 bo ja juz przestalam prasowac 🤪🥰
Jedyne co to caly czas leci mala ropa z jej oczka ale to podobno normalne... przemywamy oczko przegotowana woda i od czasu do czasu rumiankiem ..
Dziewczyny po porodzie, jaj dlugo krwawilyscie po ?
Ja juz 2 tyg i ciagle leci... lekarz mowi ze to normalne, ale obawiam sie ze to juz troche trwa, a jak sie skonczy to przyjdzie okres 🤦♀️🤦♀️
LENA! ❤ Cudownie cie slyszec, czytac! Mocne kciuki ✊✊ napewno sie uda!
Lenka88 lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Wkładkę mamy do wanienki, była już z wanienki taka chyba piankowa;) milutka w dotyku. Ręcznik odkładam, nie mam miejsca;) i chyba zrezygnuje z grubego szlafroczka;)
Marien mam nadzieję,że oczko wyzdrowieje szybciutko, rumianek dobry na wszystko;)25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Karolcia ja grubego szpafroka nie bralam, tylko cienki. Niepowiem bo po porodzie jest zimno dla organizmu ale to tylko pare godzin.... no i dobrze miec jakis wrazie wu albo cos na dlugi rekaw , ale gruby szlafrok napewno nie zda relacji...
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Ja pewnie teraz będe miała do Was mnóstwo pytań . Stresuje się bardzo po tym szpitalu;)25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Pytaj, chociaz moje odp moga byc inne niz wymagania polskie ale zawsze to cos 😘 pamietam co ja przezywalam... 😑
A planujesz brac epidural?
Wolis SN czy myslisz ze chcialabys CC?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2021, 21:11
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Chciałabym spróbować SN ale jak nie dam rady albo coś się wydarzy i lekarz zadecyduje inaczej to CC;)
znieczulenie hmm.. nie wiem. Brać ?
ja jestem głupia ..czuje sie taka nieprzygotowna ..25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Karloina, na oddziałach tych po porodzie zazwyczaj jest mocno ciepło wiec myśle ze cienki szlafrok wystarczy 😁 fakt ze po samym porodzie trzęsłam się jak galareta i nie mogłam się ogarnąć, było mi jednocześnie koszmarnie zimno i byłam spocona z gorąca bo siedziałam pod dwoma kołdrami 😂 dziwne uczucie.
A co do znieczulenia, wypowiadam się tylko na podstawie swojego porodu, to było zbawienie. Do czasu znieczulenia było boleśnie mocno, miałam skurcze cały czas praktycznie. Od znieczulenia nie dość ze rozwarcie ruszyło w ekspresowym tempie, to nie czułam ze rodzę 🙈 serio nie czułam nawet partych, czułam tylko takie parcie jak na dwójeczkę 😂 ale to nawet nie było nieprzyjemne 🤷♀️ Ale to mój fart, na każdego może to zadziałać inaczej. Tu trzeba podjąć decyzje samemu, ewentualnie podpytać położnej -
Ja mialam wywolywany kroplowka wiec taki bol byl na skurczach ze darlam sie jak glupia, zdazylam zapytac poloznej dlaczego z innych sal sie tak nie drą (jak jechalam to mijalam chyba z 10obok siebie sal porodowych na tym pietrze i powiedzieli mi ze sa wszystkie zajete) wiec bylam zdziwiona co taka cisza tylko ja sie wydzieram( maz mowil ze slyszal z innych sal tez krzyki ale nie takie jak moje)
A polozna powiedziala-bo ty masz kroplowke na wywolanie wiec twoje skurcze sa wymuszone i silne, jak ktos rodzi normalnie to tez boli ale nie tak jak ciebie.
Wtedy juz wiedzialam ze im dalej w kroplowke tym bedzie gorzej i zaczelam blagac o Epidural...
Zaraz przyszedl anastezjolog i w kregoslup dostalam, powiem tak, takiej ulgi nie przezylam nigdy...
Polozylam sie i usmiechnelam do meza i powiedzialam czuje sie jakbym wygrala w lotto... teraz moge rodzic...
Nic nie czulam.... cudowne uczucie...nie da sie opisac..
I jak mialabym rodzic jeszxze raz to blagalabym o To samo na wejsciu...
Znam osoby ktore mowia ze rodzily bez znieczulenia i czuja sie dumne z tego, no ale kto co lubi, jeden lubi bol i jest z tego domny a inny chce to przezyc w najmniejszej traumie....
Luna, dalabys mi znac kochana o tym krwawieniu jakbys mogla bo nie wiem czy to normalne u mnie 🤪👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn, nie ogarnelam, przepraszam 🙈 ja krwawiłam ponad 5 tygodni 🙈 tzn na koniec to było już plamienie ale tez liczę jako oczyszczanie. Później ze 3 tyg spokoju i @. CHYBA 😂 Nie wiem bo to było jakby mocniejsze plamienie, bez bólu, zupełnie inaczej niż przed ciąża. Tak wiec zobaczę za miesiąc czy to się powtórzy 🤷♀️ Ale dziwne to, bo ciagle karmie przecież od samego poczatku, wiec w teorii powinnam dostać okres później. Coz, moje szczęście widocznie zakończyło się po wyjechaniu z porodówki 😂
Z tego co wiem po cc oczyszczanie może trwać krócej ale myśle ze 2 tyg to normalny czas i nie masz się czym martwić ☺️ -
Marienn, powiem Ci ze lepiej że oczyszczasz się dłużej,
Moja siostra po cesarce krwawiła tylko 3 dni uradowana się że tak szybko, po czym na następny dzień dostała gorączki, okazało się że macica przestała się obkurczac, leżała.w.szpitalu, miała na następny dzień mieć łyżeczkowanie, ale dzięki Bogu w nocy tak zaczęła jej krew lecieć że aż z radości to położna i lekarze skakali, mówili że.cud że samo się zaczęło, a też była po cc
Także lepiej dłużej ale wiesz ze się macica obkurcza:)
Ja pół nocy nie śpię.... wczoraj wieczorem zaczęło mnie gardło boleć, w nocy bol się nasilił, praktycznie nie mogę mówić, więc właśnie wjechała woda z cytryna i miodem, mam nadzieje ze pomoże... -
Marien ja wiem ze niektóre kobiety uważają, że znieczulenie jest dla słabych i że przez cesarke wcale nie dałaś komuś życia
Ale takie myślenie jest dla słabych;)
Ja jak będę cierpieć na pewno poproszę o znieczulenie.
Alutka mam nadzieję że przejdzie Ci kochana;)
Ja mam bóle w krzyżu jak podnoszę prawą mogę to już w ogole🤪25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Ufff dzieki uspokoilyscie mnie troche.... dziekuje❤
Wiec pozostaje mi grzecznie czekac..
Alutka wspolczuje, sprobuj tez zjesc kanapke z czostkiem lub cokolwiek z czostkiem i sprobowac mielic ja jak najdluxej w buzi....
Karolina a ty ? Lezysz? 😁 sprawdzam tylko czy nie latasz po mieszkaniu🙈🙈👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Wstałam, zrobiłam śniadanko mężowi. Chciałam zrobić dopóki mogę Jeszcze.
I dzisiaj nic nie robię ,leżę sobie i oglądam.
Dostaliśmy zaproszenie na kolację o 18 i nie wiem czy to nie jakaś zmylka. Wydaje mi się że coś kombinują, znam swojego meza;)
W każdym razie ubiorę sukienkę i się ogarne;)25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻