Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, z tego co wiem w Polsce raczej nie kapią dzieci w szpitalach. My wykapalismy chyba 2 lub 3 dnia w domu. I teraz kapiemy co 2 dni, codziennie tylko oczywiście buźka, szyja i rączki rano i wieczorem. A teraz łapki częściej bo ciagle są w buzi 😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola wzielam reczniczek do szpitala bi byl na liscie ale kompali ją w swoim.Wiec nie uzylam go 😁

U nas kompie sie dziecko inaczej, najpierw glowke potem cialo.
    Najpjerw zostawiamy pampersa i zawijamy cialo recznikiem i myjemy glowke a potem wycieramy glowke i rozbieramy i wkladamy dziekco do wanienki.
    Pokaze ci filmik mmiej wiecej
    Od 2:00 minuty zerknij
    https://youtu.be/5FPjZoE9AWs

Jak mam byc szczera, kompalam w zyciu kilka noworodkow i ten sposob jest naprawde super, i malej nie jest zimno w glowke w wanience :)

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Lenka88 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2021, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:) Z calego serducha gratuluje szczęśliwych rozwiązań i mocno trzymam kciuki za każdą z Was która jeszcze jest w dwupaku;)
    Melduję się Wam żeby powiedzieć, ze po wielu perypetiach powoli wracamy do staran. Niestety z uwagi na problemy zdrowotne i wczesniejsza stratę już jestem obstawiona wieloma lekami. A w ewentualnej ciazy będzie ich jeszcze wiecej ale znalazłam lekarza który wzbudził moje zaufanie I jestem dobrej myśli.

• Karloina Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie skończyłam prasowac, miałam ubranka na suszarce ;) trzeba bylo;)

Dziękuję dziewczyny, ja nie wezmę ręcznika ani płyny do kąpieli. I Tak pewnie kąpiel pierwszą będzie miał w domu z tatusiem;)

Marien juz patrze filmik;)

Lenka, hej! Miło Cię czytać;)

Lenka88 lubi tę wiadomość

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, plynu nie bierz bo pierwsze kompiele zazwyczaj robi sie w samej wodzie :) ja olejek z migdalow i plyn "Dzidzius" dodalam dopiero przy 3 kompaniu.
    Dzieki Bogu narazie mala nie ma problemow ze skorka. ✊
    Ps jak moge polecic to polecam wkladke do wanienki gabke do kompieli taka na zapinki... mega ulatwia nam kompiele :)

Wpadnij do mnie na prasowanko 🤪🤪 bo ja juz przestalam prasowac 🤪🥰
    Jedyne co to caly czas leci mala ropa z jej oczka ale to podobno normalne... przemywamy oczko przegotowana woda i od czasu do czasu rumiankiem ..

Dziewczyny po porodzie, jaj dlugo krwawilyscie po ?
    Ja juz 2 tyg i ciagle leci... lekarz mowi ze to normalne, ale obawiam sie ze to juz troche trwa, a jak sie skonczy to przyjdzie okres 🤦‍♀️🤦‍♀️

LENA! ❤ Cudownie cie slyszec, czytac! Mocne kciuki ✊✊ napewno sie uda!

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkładkę mamy do wanienki, była już z wanienki taka chyba piankowa;) milutka w dotyku. Ręcznik odkładam, nie mam miejsca;) i chyba zrezygnuje z grubego szlafroczka;)

Marien mam nadzieję,że oczko wyzdrowieje szybciutko, rumianek dobry na wszystko;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ja grubego szpafroka nie bralam, tylko cienki. Niepowiem bo po porodzie jest zimno dla organizmu ale to tylko pare godzin.... no i dobrze miec jakis wrazie wu albo cos na dlugi rekaw , ale gruby szlafrok napewno nie zda relacji...

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie teraz będe miała do Was mnóstwo pytań . Stresuje się bardzo po tym szpitalu;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytaj, chociaz moje odp moga byc inne niz wymagania polskie ale zawsze to cos 😘 pamietam co ja przezywalam... 😑

A planujesz brac epidural?
    Wolis SN czy myslisz ze chcialabys CC?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2021, 21:11

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka trzymamy kciuki ✊

• Karloina Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym spróbować SN ale jak nie dam rady albo coś się wydarzy i lekarz zadecyduje inaczej to CC;)
    znieczulenie hmm.. nie wiem. Brać ?;)

ja jestem głupia ..czuje sie taka nieprzygotowna ..

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina, na oddziałach tych po porodzie zazwyczaj jest mocno ciepło wiec myśle ze cienki szlafrok wystarczy 😁 fakt ze po samym porodzie trzęsłam się jak galareta i nie mogłam się ogarnąć, było mi jednocześnie koszmarnie zimno i byłam spocona z gorąca bo siedziałam pod dwoma kołdrami 😂 dziwne uczucie.
    A co do znieczulenia, wypowiadam się tylko na podstawie swojego porodu, to było zbawienie. Do czasu znieczulenia było boleśnie mocno, miałam skurcze cały czas praktycznie. Od znieczulenia nie dość ze rozwarcie ruszyło w ekspresowym tempie, to nie czułam ze rodzę 🙈 serio nie czułam nawet partych, czułam tylko takie parcie jak na dwójeczkę 😂 ale to nawet nie było nieprzyjemne 🤷‍♀️ Ale to mój fart, na każdego może to zadziałać inaczej. Tu trzeba podjąć decyzje samemu, ewentualnie podpytać położnej :)

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam wywolywany kroplowka wiec taki bol byl na skurczach ze darlam sie jak glupia, zdazylam zapytac poloznej dlaczego z innych sal sie tak nie drą (jak jechalam to mijalam chyba z 10obok siebie sal porodowych na tym pietrze i powiedzieli mi ze sa wszystkie zajete) wiec bylam zdziwiona co taka cisza tylko ja sie wydzieram( maz mowil ze slyszal z innych sal tez krzyki ale nie takie jak moje)
    A polozna powiedziala-bo ty masz kroplowke na wywolanie wiec twoje skurcze sa wymuszone i silne, jak ktos rodzi normalnie to tez boli ale nie tak jak ciebie.
    Wtedy juz wiedzialam ze im dalej w kroplowke tym bedzie gorzej i zaczelam blagac o Epidural...
    Zaraz przyszedl anastezjolog i w kregoslup dostalam, powiem tak, takiej ulgi nie przezylam nigdy...
    Polozylam sie i usmiechnelam do meza i powiedzialam czuje sie jakbym wygrala w lotto... teraz moge rodzic...
    Nic nie czulam.... cudowne uczucie...nie da sie opisac..
    I jak mialabym rodzic jeszxze raz to blagalabym o To samo na wejsciu...

Znam osoby ktore mowia ze rodzily bez znieczulenia i czuja sie dumne z tego, no ale kto co lubi, jeden lubi bol i jest z tego domny a inny chce to przezyc w najmniejszej traumie....

Luna, dalabys mi znac kochana o tym krwawieniu jakbys mogla bo nie wiem czy to normalne u mnie 🤪

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 04:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, nie ogarnelam, przepraszam 🙈 ja krwawiłam ponad 5 tygodni 🙈 tzn na koniec to było już plamienie ale tez liczę jako oczyszczanie. Później ze 3 tyg spokoju i @. CHYBA 😂 Nie wiem bo to było jakby mocniejsze plamienie, bez bólu, zupełnie inaczej niż przed ciąża. Tak wiec zobaczę za miesiąc czy to się powtórzy 🤷‍♀️ Ale dziwne to, bo ciagle karmie przecież od samego poczatku, wiec w teorii powinnam dostać okres później. Coz, moje szczęście widocznie zakończyło się po wyjechaniu z porodówki 😂

Z tego co wiem po cc oczyszczanie może trwać krócej ale myśle ze 2 tyg to normalny czas i nie masz się czym martwić ☺️

klz9df9h8o8dolch.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, powiem Ci ze lepiej że oczyszczasz się dłużej,
    Moja siostra po cesarce krwawiła tylko 3 dni uradowana się że tak szybko, po czym na następny dzień dostała gorączki, okazało się że macica przestała się obkurczac, leżała.w.szpitalu, miała na następny dzień mieć łyżeczkowanie, ale dzięki Bogu w nocy tak zaczęła jej krew lecieć że aż z radości to położna i lekarze skakali, mówili że.cud że samo się zaczęło, a też była po cc
    Także lepiej dłużej ale wiesz ze się macica obkurcza:)

Ja pół nocy nie śpię.... wczoraj wieczorem zaczęło mnie gardło boleć, w nocy bol się nasilił, praktycznie nie mogę mówić, więc właśnie wjechała woda z cytryna i miodem, mam nadzieje ze pomoże...

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien ja wiem ze niektóre kobiety uważają, że znieczulenie jest dla słabych i że przez cesarke wcale nie dałaś komuś życia ;)
    Ale takie myślenie jest dla słabych;)

Ja jak będę cierpieć na pewno poproszę o znieczulenie.

Alutka mam nadzieję że przejdzie Ci kochana;)
    Ja mam bóle w krzyżu jak podnoszę prawą mogę to już w ogole🤪

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff dzieki uspokoilyscie mnie troche.... dziekuje❤
    Wiec pozostaje mi grzecznie czekac..

Alutka wspolczuje, sprobuj tez zjesc kanapke z czostkiem lub cokolwiek z czostkiem i sprobowac mielic ja jak najdluxej w buzi....

Karolina a ty ? Lezysz? 😁 sprawdzam tylko czy nie latasz po mieszkaniu🙈🙈

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam, zrobiłam śniadanko mężowi. Chciałam zrobić dopóki mogę Jeszcze.
    I dzisiaj nic nie robię ,leżę sobie i oglądam.

Dostaliśmy zaproszenie na kolację o 18 i nie wiem czy to nie jakaś zmylka. Wydaje mi się że coś kombinują, znam swojego meza;)
    W każdym razie ubiorę sukienkę i się ogarne;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Alexsa Znajoma

Wysłany: 5 listopada 2021, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)
    Powiedzcie mi czy u was jak byłyście po owulce to temperatura nie spadała aż do @ interdykt się okazywało ze jesteście w ciąży. Czy któraś z was musiała tak ze nie było wzrostu temperatury a później @ nie przyszła ?

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, prawdziwy miod od pszczelarza to jest siła.
    O 5 rano wypiłam jeden kubek wody z cytryna i tym miodem, teraz pije drugi i już mi przechodzi bol gardła. Jestem w szoku...

qb3c2n0aaonxly0p.png
‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ