X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, wybacz, musiałam przeoczyć albo już zapomniałam ze pokazywałas wózek. Super, tez o nim myślałam przez chwile 😁

Karola, Wasz już pamietam, super 😁😁

Marienn, ja bawić to bym się mogła z nią całymi dniami ale jak jest moja słodka śmiejąca się Nadia. Jak ma dzień wycia to z jednej strony mi jej mega szkoda i złe mi ze nie wiem jak jej pomoc a z drugiej wysiadam psychicznie. Z całego serca podziwiam dziewczyny które maja bardziej wymagające dzieci niż moje. Może po prostu natura wie z czym matka sobie poradzi i takie dostaje dziecko 🤷‍♀️Ja bym chciała mieć kiedyś drugie ale boje się co będzie jeśli okaże się trudniejsze. Ja się chyba nie nadaje

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, ja ciebie rozumiem, nie wyobrazam sobie przejsc tylko na cyca bo bym doe bala ze sie odwodni, wczoraj sciagnelamz z obu piersi 50ml 😭 ja mam pokarm taki w nocy co mi leci, jak mala spi np 5h-6h
    Ostatnio czytalam ze nocny pokarm jest bardzo wartosciowy i dziecko sie nim szybciej najada...
    Wydaje mi sie ze mozesz probowac nie dawac butli po kazdym karmieniu, ja daje 3 razy dziennie butle.. na noc zjada 120ml anw dzien 2x po jakies 40ml mm (jak chce wiecej to dolewam wiecej)
    Ale jak przysnie ci na piersi to pobudzaj i dostawiaj dalej do tej samej... ostanio sie dowiedzialam ze pod koniec w cycu jest najbardziej wartosciowo wiec dobrze by dziecko jedna piers ssalo do konca :)

Luna ,moze cos w tym jest co mowisz.. ze natura wie jakie dziecko komu dac... 😁 moze mi dala takie co by nie mialo kolek? 😂🙈 dobrze ze masz cierpliowsc sie tak z nia bawic, ja chwilke cos i wymyslam ze chce mi sie herbaty, jesc..i musze isc 😂😂🙈🙈 wiadome ze jak piszczy pomalu to juz lece i zle mi z tym 😑poprostu moja cierpliwosc jest slaba 🥴 ale moze dlatego ze jeszcze nie potrzebuje tyle sie bawicz i to wszystko do mnie dojdzie... ;)
    Ja to bym chciala nawet 3 dzieci...ale jak mam ich ogarniac majac inne ? Jak to sie robi??🤣
    Jedno placze inne chce siku a najmniejsze trzeba przebrac... ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2021, 10:33

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też podziwiam dziewczyny które mają psiaki i wychodzą z nimi na spacery. My właściwie mamy 2 piesely ale mamy też ogródek więc głównie wychodzą tam żeby pobiegać i się pobawić. To są takie szoguny że ja już od dawna nie wychodzę z nimi na spacer bo potrafią ciągnąć i nie czułam się bezpiecznie. No i mamy też wsparcie teściów, jak trzeba je wypuścić czy nakarmić to nie ma problemu. Teraz też pogoda nie sprzyja i psy wracają po prostu brudne i mokre więc jest trochę jeżdżenia na szmacie.

Śniło mi się dziś że urodziłam swojego syna, chociaż w śnie totalnie był pominięty sam moment wyjścia i ogólny ból (może dlatego żeby mi oszczędzić albo że będzie taki, jakiego sobie nawet nie wyobrażam 🤣). Generalnie w tym szpitalu nikt się nami nie zajmował i ja po dwóch dniach się kapnelam że nie nakarmilam dziecka ani razu 🤦‍♂️ ale jak go przystawilam to zaczął jeść - żaden problem z przystawieniem, głodem 🤣 jakiś taki słodko-gorzki ten sen :D

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaga też miałam taki sen ,w którym zapomniałam nakarmić Tadzia. To chyba stres tak działa;)

Zaczęłam robić z mamą obiad..ale mam skurcze,narazie takie same ,nie rozkręca się.
    Mama się śmieje ,że dzisiaj obiadu nie zrobimy . ;)

Szczerze, mam taką nadzieję;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie! Czekam Karolcia na rozwiniecie sytuacji 🥰

Ps. Znalazlam prezent dla meza! ❤ odrazu zamowilam. Moze wam sie pomysl przyda...
    JBL Tune 125TWS Wireless Bluetooth Earbuds

Sluchawki bezprzewodowe, mozna prowadzic przez nie rozmowe. Kiedysssss takie chcial,potem zapomnial ze chce... a teraz dostanie 🤣

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to Karolina czekamy 😁 ja tam mojemu w tym roku nic nie kupuje bo jemu też nie chce się szukać dla mnie 😅

• Marienn Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ma gorzej, bo kazal mi nic nie kupowac dla niego bo on nie wie co dla mnie, a jak mowilam ze i tak cos kupie to pytal co ja chce to odpowiedz jest tylko jedna :
    Termomix 🤣
    Odpowiedz zwrotna:
    - zapomnij... 🙈

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dobre 😁

• NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna haxacima i prevenarem szczepilismy. Czy Nadia miała jakieś dolegliwości po szczepieniu?
    Mój jest już trochę płaczliwy, nie mogę go dziś na chwilę zostawić😔 a na dodatek nie chce spać.

Marienn dużo na raz w nocy zjada twója niunia. U nas jest że 2 x po 80-90. W dzień też tyle było co 3-4h. Teraz testujemy. Karmie cycem odkładam widzę że głodny to butle 90 i jak część zostawia to się najadał.Nie robię co każde karmienie i nie wiem czy to nie błąd ?
    W ogóle mamy gówniane te zalecenie 600-700 na dobę a skąd ja się dowiem ile zje z piersi 🤨🙄

A Kolki to coś strasznego. Najgorzej jak przyjdzie godzina 18.00.

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaga hahaha lepiej późno nakarmić niż wcale 😆😆😆 sny w ciąży to jakiś inny level głupoty 😂

Karola, oby to było już niedługo 🥰

Mój stary ZAWSZE wie co chce dostać i mnie o tym informuje. Twierdzi ze jestem beznadziejna w robieniu prezentów i woli mi sam powiedzieć co chce 😆 za to ja nigdy nie wiem i on dla mnie zawsze wymyśla, gada o tym ciagle i powtarza ze mi nie powie co to, a ja i tak zawsze zgaduje bo daje mi nieświadomie wskazówki 😂 i tak przy każdej okazji

Nadzieja, Nadie ewidentnie bolała noga po szczepieniu bo okropnie płakała. Krzyczała tak, ze mi w uszach dzwoniło. Po jakimś czasie stwierdziłam ze nie będę jej dluzej męczyć, dałam paracetamol i przeszło szybko. Później już było ok. Pielęgniarka która jej robiła mówiła ze tak może być bo ma chudziutkie nózie 🤷‍♀️ Teraz zaczyna teoche koksowac to może w styczniu będzie lepiej.
    A reakcja Twojego synka jest chyba całkiem normalna tez. Trzeba przeczekać niestety :(

klz9df9h8o8dolch.png
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2021, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Karola trzymamy kciuki za rozkręcenie akcji 🤩

Co do prezentów to ja też jestem beznadziejna ale mój mąż zawsze czegoś potrzebuje 😅 niestety lubi też niespodzianki więc trochę mam wyrzuty sumienia że bardzo rzadko na takie wpadam 🙈

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mam wskazówkę, pewnie na u każdego to działa ale można spróbować. Mam sposób żeby moja córka polezala sama i się zajęła np gryzakiem. Muszę ja rozebrać do gołego tylka 😆 i tak sobie leży na podkładzie z gola dupina, memła grzybka i gada z żyrandolem. Jak tylko założę pampersa, zaczyna się marudzonko 😂 Polecam 😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już prezenty czekają:)
    I na choinkę czekam;)

https://ibb.co/gRHwBvg

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah Luna dobrze że Ty umiesz odkryć to co na Nadie działa.

Boże ale miałam wycisk... tyle płaczu .. A zaczęło się gdy mylam mu rączki. Płakał w niebo głosy potem przy zmianie pampersa, karmieniu piersią, przebieraniu czy nawet tuleniu..😩 zrobiłam butle i zasnął u mnie na brzuchu. Nawet się już nie ruszam i nie odkładam go.
    My mamy robić okład z sody ale lek jeśli wystąpi gorączka. A u Was po jednym dniu wszystko ustąpiło ? W sensie ten ból nóżki ?

Ja czuję się taka zafiksowana że nawet nie myślę o prezentach w tym roku 😆
    mąż już obiecał Kubuniowi choinkę i prezent 😂 i dla mnie to starczy póki co

Karolina Jakie nastawienie na poród ?🙂 Bo teraz to już możesz w każdej chwili

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2021, 17:04

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, Nadii przeszło po tym pedicetamolu i już było ok. Nam tez mówiła żeby dać w razie gorączki ale ona tak krzyczała ze aż cała się trzesla, wiec stwierdziłam ze nie będę jej męczyć dluzej. Okłady tez robiłam ale nam to chyba nie pomogło.
    W takim razie siły dla Ciebie i oby małemu szybko przeszło i niech się nie męczy dluzej..

Karola jak tam?

klz9df9h8o8dolch.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest stres ,wiadomo Ale zaraz ruszam z mamą na spacer. Muszę się ruszać..w nocy spać nie mogę, biodra mnie bolą.

I tak czekam aż się coś rozkręci, jutro mam lekarza i jestem ciekawa co on powie

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haniu ,jesteśmy z Tobą kochana. Odzywaj się do nas 😔🥰😊

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, powiem ci jak to u nas wyglada.... ja nie wiem ale meczy mnie juz karmienie piersia.
    Jestem zbyt haotyczna, ja nie mam cierpliwosci tak siedziec na cycu jak ona by chciala, ona je a ja mysle co ja bym w tym czasie zrobila 🥴
    Potrafi wisiec na cycku z godzine albo nawet dwie... i co ? I jak zasnie na cycku i ja odloze to mamy turbo drzemke max 30minut...
    Wiec my idziemy na gore do sypialni o 20:00 myjemy raczki buzke przebieramy sie i gasimy swiatlo, wlaczamy lampke i karmimy sie cycem..(dzieki Bogu mam tam tv bo bym oszalala) siedzimytm tak do 21.30 jakos... potem odbijamy o ile sie uda, zmieniamy zrobionego pampersa i za chiny nie usnie... wiec polezy tak do 22moze i juz pcha rece do buzi, ja mam juz wolne wiec sie kompie itp a tatus daje butle jakies 70ml moze zje... i wtedy idzie spac... wczoraj zjadla o 23.00 120ml 😳😳😳 nie mogla odbic nie mam pojecia czemu, wiec krecila sie do 1.00 w nocy i zasnela, ja wtedy odciagnelam juz "pelne cyce" uzbieralam 50ml ,zamrozilam.... wstala o 6.30 rano...
    Cycka jednego zjadla i poszla spac do 9.00
    Wtedy znowu cyce ale gorzej juz bo po nich nie bylo spania... rece do buzi ale dostala smoka... i tak sobie drzemnela 30minut.. potem znow cyce z 2h lezala z nimi, spala,ciagnela itp... nawet juz nie odkladalam jej.. zeszlo nam do 14:00 😑 mislam juz dosc.. wiec poszla butla 30ml... dziecko mi ulalo wiec tyle... polezala i turbo drzemka 20minut.. ja ruszylam wkoncu zrobic sobie cos jesc... to ona w placz wiec dostala 90ml butli i lezy... popiskuje pcha piastki do buzi... ja juz zjadlam i odciagam sobie mleko recznie...

Teraz jakies karmienie bedzie pewnie o 18 i 20 z cyca tylko a potem na noc wjedzie butla....

Mala zazwyczaj przesypia cala noc.... ale zdarzy sie jej obudzic o 4 rano jakos to wtedy tez tylko cyc jeden jej wystarcza a drugiego musze odciagnac.

Mwiec my nie dajemy jakos czesto butli...
    W nocy napewno nie dostaje, bo mleko z cycka w nocy jest jakies syte i to czytalam w necie dlatego jest okey.

Ja jestem juz tak zmeczona karmieniem z cyca ze mam ochote jej dawac odciagniete z butelki... tak jest mega prosciej ale lubie tez te nasze przytulanki... ehh..

Mysle ze jak masz samozaparcie to mozesz probowac dostawiac so cyca, odbijac, i znow dostawiac... jak placze i pcha raczki to znow do cyca... a moze odciagaj sobie?
    I dawaj z butelki...

Ja raz, raz w zyciu sciagnelam z dwoch cyckow 90ml szok.... a tak to 50ml-60ml z dwoch...

Podobno nie da sie okreslic ile ma sie mleka bo dziecko inaczej ciagnie niz odciagaczka... no ale przyblizenie mam
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2021, 17:31

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia serio ?🤭 wow jaka ty jestes zaradna! 😍
    Zazdroszcze ci tego ze juz masz to za soba, ja nie mam nawet pomyslow a tym bardziej oszczednosc w tym roku mnie troche powala... jak kupie kazdemu cos drogiego to maz mnie z domu wyrzuci bo budowa...
    A taniego co moge kupic? Masakra... on uwaza ze nikt nic nie powinien dostac 🙈🥴 wiec wspsrcia w nim nie mam 😅

A o co chodzi z Hania? Przeoczylam cos?
    Ja czekam na jej kolejny test ! 😍

Karolcia rodzisz ? 🥰

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię mieć wszystko gotowe wcześniej, ma to swoje plusy i minusy🙄😊
    Ja kupiłam drobiazgi, nie szalalam bo w tym roku średnio z pieniążkami;) I nas nie stać 🤷‍♀️

Hania pisała na grudniowym wątku. Ale czekamy aż się sama odezwie bo mi tak głupio pisać;)
    Mam nadzieję, że do nas zajrzy i będzie chciała trochę poprzeklinac😌😊

Nie rodzę .. kurczaki;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ