Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, wybacz, musiałam przeoczyć albo już zapomniałam ze pokazywałas wózek. Super, tez o nim myślałam przez chwile 😁

Karola, Wasz już pamietam, super 😁😁

Marienn, ja bawić to bym się mogła z nią całymi dniami ale jak jest moja słodka śmiejąca się Nadia. Jak ma dzień wycia to z jednej strony mi jej mega szkoda i złe mi ze nie wiem jak jej pomoc a z drugiej wysiadam psychicznie. Z całego serca podziwiam dziewczyny które maja bardziej wymagające dzieci niż moje. Może po prostu natura wie z czym matka sobie poradzi i takie dostaje dziecko 🤷‍♀️Ja bym chciała mieć kiedyś drugie ale boje się co będzie jeśli okaże się trudniejsze. Ja się chyba nie nadaje

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, ja ciebie rozumiem, nie wyobrazam sobie przejsc tylko na cyca bo bym doe bala ze sie odwodni, wczoraj sciagnelamz z obu piersi 50ml 😭 ja mam pokarm taki w nocy co mi leci, jak mala spi np 5h-6h
    Ostatnio czytalam ze nocny pokarm jest bardzo wartosciowy i dziecko sie nim szybciej najada...
    Wydaje mi sie ze mozesz probowac nie dawac butli po kazdym karmieniu, ja daje 3 razy dziennie butle.. na noc zjada 120ml anw dzien 2x po jakies 40ml mm (jak chce wiecej to dolewam wiecej)
    Ale jak przysnie ci na piersi to pobudzaj i dostawiaj dalej do tej samej... ostanio sie dowiedzialam ze pod koniec w cycu jest najbardziej wartosciowo wiec dobrze by dziecko jedna piers ssalo do konca :)

Luna ,moze cos w tym jest co mowisz.. ze natura wie jakie dziecko komu dac... 😁 moze mi dala takie co by nie mialo kolek? 😂🙈 dobrze ze masz cierpliowsc sie tak z nia bawic, ja chwilke cos i wymyslam ze chce mi sie herbaty, jesc..i musze isc 😂😂🙈🙈 wiadome ze jak piszczy pomalu to juz lece i zle mi z tym 😑poprostu moja cierpliwosc jest slaba 🥴 ale moze dlatego ze jeszcze nie potrzebuje tyle sie bawicz i to wszystko do mnie dojdzie... ;)
    Ja to bym chciala nawet 3 dzieci...ale jak mam ich ogarniac majac inne ? Jak to sie robi??🤣
    Jedno placze inne chce siku a najmniejsze trzeba przebrac... ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2021, 10:33

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też podziwiam dziewczyny które mają psiaki i wychodzą z nimi na spacery. My właściwie mamy 2 piesely ale mamy też ogródek więc głównie wychodzą tam żeby pobiegać i się pobawić. To są takie szoguny że ja już od dawna nie wychodzę z nimi na spacer bo potrafią ciągnąć i nie czułam się bezpiecznie. No i mamy też wsparcie teściów, jak trzeba je wypuścić czy nakarmić to nie ma problemu. Teraz też pogoda nie sprzyja i psy wracają po prostu brudne i mokre więc jest trochę jeżdżenia na szmacie.

Śniło mi się dziś że urodziłam swojego syna, chociaż w śnie totalnie był pominięty sam moment wyjścia i ogólny ból (może dlatego żeby mi oszczędzić albo że będzie taki, jakiego sobie nawet nie wyobrażam 🤣). Generalnie w tym szpitalu nikt się nami nie zajmował i ja po dwóch dniach się kapnelam że nie nakarmilam dziecka ani razu 🤦‍♂️ ale jak go przystawilam to zaczął jeść - żaden problem z przystawieniem, głodem 🤣 jakiś taki słodko-gorzki ten sen :D

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaga też miałam taki sen ,w którym zapomniałam nakarmić Tadzia. To chyba stres tak działa;)

Zaczęłam robić z mamą obiad..ale mam skurcze,narazie takie same ,nie rozkręca się.
    Mama się śmieje ,że dzisiaj obiadu nie zrobimy . ;)

Szczerze, mam taką nadzieję;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie! Czekam Karolcia na rozwiniecie sytuacji 🥰

Ps. Znalazlam prezent dla meza! ❤ odrazu zamowilam. Moze wam sie pomysl przyda...
    JBL Tune 125TWS Wireless Bluetooth Earbuds

Sluchawki bezprzewodowe, mozna prowadzic przez nie rozmowe. Kiedysssss takie chcial,potem zapomnial ze chce... a teraz dostanie 🤣

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to Karolina czekamy 😁 ja tam mojemu w tym roku nic nie kupuje bo jemu też nie chce się szukać dla mnie 😅

• Marienn Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ma gorzej, bo kazal mi nic nie kupowac dla niego bo on nie wie co dla mnie, a jak mowilam ze i tak cos kupie to pytal co ja chce to odpowiedz jest tylko jedna :
    Termomix 🤣
    Odpowiedz zwrotna:
    - zapomnij... 🙈

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dobre 😁

• NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna haxacima i prevenarem szczepilismy. Czy Nadia miała jakieś dolegliwości po szczepieniu?
    Mój jest już trochę płaczliwy, nie mogę go dziś na chwilę zostawić😔 a na dodatek nie chce spać.

Marienn dużo na raz w nocy zjada twója niunia. U nas jest że 2 x po 80-90. W dzień też tyle było co 3-4h. Teraz testujemy. Karmie cycem odkładam widzę że głodny to butle 90 i jak część zostawia to się najadał.Nie robię co każde karmienie i nie wiem czy to nie błąd ?
    W ogóle mamy gówniane te zalecenie 600-700 na dobę a skąd ja się dowiem ile zje z piersi 🤨🙄

A Kolki to coś strasznego. Najgorzej jak przyjdzie godzina 18.00.

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaga hahaha lepiej późno nakarmić niż wcale 😆😆😆 sny w ciąży to jakiś inny level głupoty 😂

Karola, oby to było już niedługo 🥰

Mój stary ZAWSZE wie co chce dostać i mnie o tym informuje. Twierdzi ze jestem beznadziejna w robieniu prezentów i woli mi sam powiedzieć co chce 😆 za to ja nigdy nie wiem i on dla mnie zawsze wymyśla, gada o tym ciagle i powtarza ze mi nie powie co to, a ja i tak zawsze zgaduje bo daje mi nieświadomie wskazówki 😂 i tak przy każdej okazji

Nadzieja, Nadie ewidentnie bolała noga po szczepieniu bo okropnie płakała. Krzyczała tak, ze mi w uszach dzwoniło. Po jakimś czasie stwierdziłam ze nie będę jej dluzej męczyć, dałam paracetamol i przeszło szybko. Później już było ok. Pielęgniarka która jej robiła mówiła ze tak może być bo ma chudziutkie nózie 🤷‍♀️ Teraz zaczyna teoche koksowac to może w styczniu będzie lepiej.
    A reakcja Twojego synka jest chyba całkiem normalna tez. Trzeba przeczekać niestety :(

klz9df9h8o8dolch.png
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2021, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Karola trzymamy kciuki za rozkręcenie akcji 🤩

Co do prezentów to ja też jestem beznadziejna ale mój mąż zawsze czegoś potrzebuje 😅 niestety lubi też niespodzianki więc trochę mam wyrzuty sumienia że bardzo rzadko na takie wpadam 🙈

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mam wskazówkę, pewnie na u każdego to działa ale można spróbować. Mam sposób żeby moja córka polezala sama i się zajęła np gryzakiem. Muszę ja rozebrać do gołego tylka 😆 i tak sobie leży na podkładzie z gola dupina, memła grzybka i gada z żyrandolem. Jak tylko założę pampersa, zaczyna się marudzonko 😂 Polecam 😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już prezenty czekają:)
    I na choinkę czekam;)

https://ibb.co/gRHwBvg

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah Luna dobrze że Ty umiesz odkryć to co na Nadie działa.

Boże ale miałam wycisk... tyle płaczu .. A zaczęło się gdy mylam mu rączki. Płakał w niebo głosy potem przy zmianie pampersa, karmieniu piersią, przebieraniu czy nawet tuleniu..😩 zrobiłam butle i zasnął u mnie na brzuchu. Nawet się już nie ruszam i nie odkładam go.
    My mamy robić okład z sody ale lek jeśli wystąpi gorączka. A u Was po jednym dniu wszystko ustąpiło ? W sensie ten ból nóżki ?

Ja czuję się taka zafiksowana że nawet nie myślę o prezentach w tym roku 😆
    mąż już obiecał Kubuniowi choinkę i prezent 😂 i dla mnie to starczy póki co

Karolina Jakie nastawienie na poród ?🙂 Bo teraz to już możesz w każdej chwili

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2021, 17:04

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, Nadii przeszło po tym pedicetamolu i już było ok. Nam tez mówiła żeby dać w razie gorączki ale ona tak krzyczała ze aż cała się trzesla, wiec stwierdziłam ze nie będę jej męczyć dluzej. Okłady tez robiłam ale nam to chyba nie pomogło.
    W takim razie siły dla Ciebie i oby małemu szybko przeszło i niech się nie męczy dluzej..

Karola jak tam?

klz9df9h8o8dolch.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest stres ,wiadomo Ale zaraz ruszam z mamą na spacer. Muszę się ruszać..w nocy spać nie mogę, biodra mnie bolą.

I tak czekam aż się coś rozkręci, jutro mam lekarza i jestem ciekawa co on powie

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haniu ,jesteśmy z Tobą kochana. Odzywaj się do nas 😔🥰😊

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, powiem ci jak to u nas wyglada.... ja nie wiem ale meczy mnie juz karmienie piersia.
    Jestem zbyt haotyczna, ja nie mam cierpliwosci tak siedziec na cycu jak ona by chciala, ona je a ja mysle co ja bym w tym czasie zrobila 🥴
    Potrafi wisiec na cycku z godzine albo nawet dwie... i co ? I jak zasnie na cycku i ja odloze to mamy turbo drzemke max 30minut...
    Wiec my idziemy na gore do sypialni o 20:00 myjemy raczki buzke przebieramy sie i gasimy swiatlo, wlaczamy lampke i karmimy sie cycem..(dzieki Bogu mam tam tv bo bym oszalala) siedzimytm tak do 21.30 jakos... potem odbijamy o ile sie uda, zmieniamy zrobionego pampersa i za chiny nie usnie... wiec polezy tak do 22moze i juz pcha rece do buzi, ja mam juz wolne wiec sie kompie itp a tatus daje butle jakies 70ml moze zje... i wtedy idzie spac... wczoraj zjadla o 23.00 120ml 😳😳😳 nie mogla odbic nie mam pojecia czemu, wiec krecila sie do 1.00 w nocy i zasnela, ja wtedy odciagnelam juz "pelne cyce" uzbieralam 50ml ,zamrozilam.... wstala o 6.30 rano...
    Cycka jednego zjadla i poszla spac do 9.00
    Wtedy znowu cyce ale gorzej juz bo po nich nie bylo spania... rece do buzi ale dostala smoka... i tak sobie drzemnela 30minut.. potem znow cyce z 2h lezala z nimi, spala,ciagnela itp... nawet juz nie odkladalam jej.. zeszlo nam do 14:00 😑 mislam juz dosc.. wiec poszla butla 30ml... dziecko mi ulalo wiec tyle... polezala i turbo drzemka 20minut.. ja ruszylam wkoncu zrobic sobie cos jesc... to ona w placz wiec dostala 90ml butli i lezy... popiskuje pcha piastki do buzi... ja juz zjadlam i odciagam sobie mleko recznie...

Teraz jakies karmienie bedzie pewnie o 18 i 20 z cyca tylko a potem na noc wjedzie butla....

Mala zazwyczaj przesypia cala noc.... ale zdarzy sie jej obudzic o 4 rano jakos to wtedy tez tylko cyc jeden jej wystarcza a drugiego musze odciagnac.

Mwiec my nie dajemy jakos czesto butli...
    W nocy napewno nie dostaje, bo mleko z cycka w nocy jest jakies syte i to czytalam w necie dlatego jest okey.

Ja jestem juz tak zmeczona karmieniem z cyca ze mam ochote jej dawac odciagniete z butelki... tak jest mega prosciej ale lubie tez te nasze przytulanki... ehh..

Mysle ze jak masz samozaparcie to mozesz probowac dostawiac so cyca, odbijac, i znow dostawiac... jak placze i pcha raczki to znow do cyca... a moze odciagaj sobie?
    I dawaj z butelki...

Ja raz, raz w zyciu sciagnelam z dwoch cyckow 90ml szok.... a tak to 50ml-60ml z dwoch...

Podobno nie da sie okreslic ile ma sie mleka bo dziecko inaczej ciagnie niz odciagaczka... no ale przyblizenie mam
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2021, 17:31

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia serio ?🤭 wow jaka ty jestes zaradna! 😍
    Zazdroszcze ci tego ze juz masz to za soba, ja nie mam nawet pomyslow a tym bardziej oszczednosc w tym roku mnie troche powala... jak kupie kazdemu cos drogiego to maz mnie z domu wyrzuci bo budowa...
    A taniego co moge kupic? Masakra... on uwaza ze nikt nic nie powinien dostac 🙈🥴 wiec wspsrcia w nim nie mam 😅

A o co chodzi z Hania? Przeoczylam cos?
    Ja czekam na jej kolejny test ! 😍

Karolcia rodzisz ? 🥰

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię mieć wszystko gotowe wcześniej, ma to swoje plusy i minusy🙄😊
    Ja kupiłam drobiazgi, nie szalalam bo w tym roku średnio z pieniążkami;) I nas nie stać 🤷‍♀️

Hania pisała na grudniowym wątku. Ale czekamy aż się sama odezwie bo mi tak głupio pisać;)
    Mam nadzieję, że do nas zajrzy i będzie chciała trochę poprzeklinac😌😊

Nie rodzę .. kurczaki;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ