Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 😍😍 ciesze sie ze masz pomoc! Fajnie ze jest lepiej ❤

Haha dzis na grupie wyszla zlota rada moze sie przyda 🥰🙈🤯

Udostępniam tajniki płaczu niemowlaka, teraz będzie już z górki, nie dziękujcie 😂
    Uwielbiam ten tekst ☺️

🤭Dlaczego niemowlak płacze?🤭
    1. bo mokro
    2. bo pieluszka szorstka
    3. bo się odparzyło
    4. bo metka uwiera
    5. bo guzik uwiera
    6. bo szewek uwiera
    7. bo swędzi
    8. bo chce odbić
    9. bo ulało
    10. bo chce puścić bąka
    11. bo nie może puścić bąka
    12. bo właśnie puściło bąka, ratunku, coś mi strzeliło koło pupy!
    13. bo gazy po brzuszku wędrują
    14. bo chce zrobić kupę
    15. bo zrobiło kupę
    16. bo za dużo wrażeń
    17. bo za mało wrażeń, nudno, nic się nie dzieje
    18. bo za głośno
    19. bo za cicho
    20. bo nie zna tego głosu
    21. bo usłyszało mamę
    22. bo chce się przytulić
    23. bo chce possać cyca
    24. nie, nie tego cyca, tego drugiego
    25. tego też nie!
    26. bo chce słuchać bicia serca mamy
    27. bo się obudziło i cyca nie było
    28. bo niewygodnie
    29. bo się obudziło i było samo, ratunku, zaraz zje mnie tygrys!
    30. bo za mocny zapach
    31. bo za jasno
    32. bo za ciemno
    33. bo zimno
    34. bo gorąco
    35. bo trzeba oddychać
    36. bo się przestraszyło własnych rączek
    37. bo jest zmęczone
    38. bo chce spać
    39. bo nie chce spać
    40. bo ogólnie niewygodnie i źle
    41. bo się za dużo najadło
    42. bo coś boli
    43. bo jest nieruchome
    44. bo chce zmienić pozycję
    45. bo chce ssać częściej
    46. bo mleko ma inny smak
    47. bo z butelki szło łatwiej
    48. bo wolałoby być w macicy
    49. bo samo nie wie właściwie
    50. bo...

..i naprawdę nie dlatego, świeżo upieczona matko, że masz za chude mleko 😉

Ja bym do tego dodała
    51. Bo ktoś mnie dotknął
    52. Bo nikt nie dotknął
    53. Bo mam skarpetki
    54. Bo nie ten smoczek
    55. Bo szumiś nie szumi tym dźwiękiem co trzeba
    56. Bo mi ktoś poprawił nóżkę/ rączkę/ kołderkę przez sen
    57. Bo jak leżę na matce to matka oddycha
    58. Bo jak leżę na matce to matka próbuje jeść
    59. Bo zła czapeczka
    60. Bo w ogóle jakąkolwiek czapeczka
    Itp 😂

Są dzieci, które po prostu dużo płaczą, nawet po najedzeniu się - mogą mieć tyle powodów! A nieustanne głosy typu "daj mu butelkę, płacze, bo jest głodny" naprawdę nie pomagają. Tatusiu młody, świeżo upieczona babciu, nie lećcie z awaryjną butelką na każde piśnięcie dziecka, "bo mama sobie nie radzi". Lepiej zróbcie karmiącej mamie dobry obiad, przynieście coś do picia i dobrą książkę do czytania. Niech sobie leżą, przytulają się i karmią. Mleko na pewno popłynie😍❤️

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam materac z ikea;)
    Średnią grubość;)

Yh... Mam nadzieję ,że wyskoczy bez żadnych ingerencji:)

Marien, niezle to..robie screena 😅

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Ja mam materac z ikea;)
    Średnią grubość;)

Yh... Mam nadzieję ,że wyskoczy bez żadnych ingerencji:)

Marien, niezle to..robie screena 😅

A możesz podesłać z ciekawości jaki ? Bo ja patrzyłam ale np za 90 zł ma więcej bawełny i zdejmowany pokrowiec niż tex za 150 🤣
    Dobrze będzie 😁

• Magdalena1997 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, trzymam kciuki co by poszło przed poniedziałkiem 😍
    Jej, jak ja bym chciała już być na Twoim etapie.

Ja dzisiaj ruszyłam z praniem, ale powoli piorę po trochu, mam czas w sumie jeszcze.

Dziewczyny, pamiętacie może czy około 33 tygodnia miałyście takie bóle jak na miesiączkę ? Od wczoraj czuje taki ból co jakiś czas. Niekiedy promieniuje do kręgosłupa. Pisałam do lekarza, czekam na odpowiedz. Trochę mnie to niepokoi. Wizytę mam we wtorek.

l22npx9ikikem2mh.png

Córcia o imieniu Marysia ❤️🎀
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, widziałam to wczoraj, świetne 😂

Nadzieja, super ze masz pomoc i super ze małemu pomogło. Ja się biłam z myślami czy dac ten paracetamol ale nie żałuje, bardzo jej ulżyło.

Ja również mam materac z ikea. Ale mala nie spała na nim jeszcze ani razu. Wydaje się spoko 🤷‍♀️

Karola, tez urodziłam giganta, chociaż prognozowali 3800 😂 jeśli Cię to pocieszy to wcale nie było zle. Ale wiem ze niektórzy proponują cesarkę od 4kg wiec zobaczymy jak u Ciebie. Mie przejmuj się ta waga bo wiesz sama ze usg może się mocno mylić.

klz9df9h8o8dolch.png
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to będzie intensywny weekend :D generalnie z tym wywołaniem jest tak że jak nie będzie chciało to chyba i tak nie wyjdzie ale trzeba próbować. A jak szyjka itd? Coś się przygotowuje?

Ja dlatego chcę zacząć od przyszłego tygodnia więcej aktywności, piłki, chodzenia, seksu bo może to wcale nie pomoc a może pomóc za tydzień czy 2 🤣 a u mnie też szykuje się klocek :o

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena tak ja oamietam wlasnie ze na tym etapie tez zadawalam to samo pytanie, bol jak na okres i wtedy wlasnie ponownie uslyszalam ze jesli to nie jest bol silniejszy od okresowego to nie ma czym sie martwic... to normalne na tym etapie. I jak dobrze sobie przypominam to niewyspana tez mi pisala ze tak miala...

Na tym etapie tez ja i ona mialysmy oczysczanie(biegunke) ktora wystraszyla ale nic nie znaczyla.. :)

Dziewczyny czy mialyscie kiedykolwiek problem z odbijaniem? Klara ostatnio nie chce mi ladnie bekac i nosze ja z 20 minut i klepie, odbijam tez na kolanie, i nic... ona usypia i potrm odkladam i widze jak sie gniecie,wygina krzywi, charczy, zle oddycha.. widze ze sie meczy, ale nie umiem jej pomoc bo nie chce odbic, probuje ponownie i nic... boje sie w nocy.... jest jakis extramalny sposob na odbicie ? Spotkalyscie sie z tym?

Magdalena1997 lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaga wrote:
    Karola to będzie intensywny weekend :D generalnie z tym wywołaniem jest tak że jak nie będzie chciało to chyba i tak nie wyjdzie ale trzeba próbować. A jak szyjka itd? Coś się przygotowuje?

Ja dlatego chcę zacząć od przyszłego tygodnia więcej aktywności, piłki, chodzenia, seksu bo może to wcale nie pomoc a może pomóc za tydzień czy 2 🤣 a u mnie też szykuje się klocek :o

Aga u mnie jest przyklad ze wywolywano, przebito mi wody, mialam skurcze po kroplowce, darlam ryja, dostalam epidural a szyjka nie puscila i trzeba bylo sztbko cesarke robic..
    Dzis dowiedzialam sie ze ja sie urodzilam w 41tyg. Wiec Klara tez pewnie miala raki zamiar 😑 do dzis zaluje ze ją ciagneli na sile 😑 nie wiem dlaczego ale mam taki uraz... ciezko mi sie z tym pogodzic... 😑 wolalabym wiedziec kiedy ona byla gotowa wyjsc....

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co noc gonie starego "Idz na bok bo chrapiesz"
    "Poluz sie na bok!!!" "NIE CHRAP" gdy tylko uslysze jego pierwszy chrapek!

Dzis, teraz leze i czytam neta, patrze w kamere jak mala walczy w tym refluksem od godziny w lozeczku, wygina sie charczy, itp obserwuje ja na kamerze i katem oka czytam wiadomosci🤫 szumis skonczyl szumic 5minut temu... mi sie chce pic ale nawet nie drgne bo boje sie ze mnie uslyszy i zacznie plakac... nagle stary sie przekreca na plecy i zaczyna koncert 😭😭😭 mysle sobie nie! Kopie go, tracam, ale on nic.... mysle ok w doopie tam trudno najwyzej... i co? I nagle mala bam spi! 🤣 jakby ją różczką dotkną 🙈🙈🙈😳😳😳

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2021, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn haha, tatuś najlepszym szumisiem dla Klarci 🤣

Na odbijanie nie pomogę 😕 ale pewnie też bym się stresowała na noc...

A co do terminu to nie pokładam wielkich nadziei że przyspieszanie coś da i zgadzam się że jak dziecko i organizm będą gotowe to wtedy się zacznie. Z drugiej strony mam nadzieję że może uda się przyspieszyć to choć troche, tak żeby wszystko się samo zaczelo...

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2021, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn my mamy problem z odbijaniem od początku. Czasem odbijemy czasem nie, noszę Kubusia wtedy ok 15-20 min. Lekarze mi mówią że to nic bo niektóre dzieci wcale nie odbijają. 😲
    U nas podobne wyginanie i stękanie zostało zdiagnozowane jako kolka jelitowa ☹️. Pojawia się w regularnych godzinach. Straszna męczarnia dla dziecka i rodzica. Mój sposób to totalna cisza w pokoju, muzyka Mozarta, trzymanie na rękach i tulenie do gołego cyca, karmienie piersią ( wiadomo) smoczek, lampka przysłonięta czerwoną koszulka. A wczoraj doszły opowieści. Czekam już na ten moment aż ten okropny stan nas opuści.

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia jak zaśnie przy cycu to nie odbije choćbym ja nosiła 2h. Z tył ze jej to raczej nie przeszkadza. Noe wiem jak pomoc, może jakieś inne pozycje? Może w necie coś piszą?

Mój tez tak chrapie czasem ze mam ochotę go ubić. Najlepiej jak siedzę na łóżku i karmie mala a on zaczyna swój koncert 😤

Karola, spróbować wygonić małego nie zaszkodzi. A czy pomoże to zobaczymy 😁 może się zacznie w najmniej oczekiwanym momencie 😁

A ja kupiłam album do wklejania zdjęć, jakieś ozdoby, naklejki i wywołałam zdjęcia i będę tworzyć 😂 w mojej głowie to wyglada tak pięknie ale zdaje sobie sprawę ze ja wogole nie mam talentu do takich rzeczy i pewnie wyjdzie beznadziejne i będę miała ochotę to wywalić 🙄

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja widze ze juz wszystko masz opatentowane nawet koszulki na lampkach itp, naprawde nie zazdroszcze ❤
    Kolka to cos strasznego, probowaliscie termoforek? Nawet w cigau dnia ludzie przykladaja dzieciom, podobno zapobiegawczo... kurcze okropne jest to ze taki maluch cierpi..
    A jeszcze zapytam, moze MM wam nie sprzyja? Zmienialas?
    Ale dobrze wiedziec ze nie tylko moje dziecko ma problem z odbijaniem i takimi gimnastykami....

Luna czytalam ze dziecko jak je powoli cyca bez stresui przy tym zasypia to sie nie zapowietrza, dlatego nie moze odbic...
    Ale to ma sie nijak, bo zje, nie poganiam jej, zasnie, nie odbije, klade na plasko do lozeczka i zaczyna sie jakby wlasnie zapowietrzenie, widsc ze ja to meczy az glowke stara sie podniesc..

Nie wiem czy to bylyby kolki jelitowe bo ona przy tym nie placze wiec mysle ze to zapowietrzenie i brak odbicia.
    Tak samo widze ze jak je i w pewnym momencie sie spina, wygina i denerwuje to znak ze musze ja odbic i po odbiciu dac jeszcze bo to zapowietrzenie nie pozwala jej jesc..

Teraz mi ladnie odbila wiec to nie jest zawsze...
    Poszukam jeszcze rozwiazan ❤ dziekuje 🥰

Luna, wierze ze ten Album bedzie piekny! I nie wmawiaj sobie inczej ! 😎

Ja mam tyle zdjec wywolanych a ani jednego albumu 🤣musze wkoncu zrobic inwestycje 😆

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2021, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zmianialismy mleko ze zwykłego Nan na komfort a potem na pepti bo podejrzewali alergie. Wróciliśmy do komfort bo objawów na alergię brak. A Wy jakie mleko modyfikowane podajcie ?

A ja mam album ale jeszcze żadnego zdjęcia nie wywołanego 😆 chyba jestem wyrodna🤯

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od poczatku kiedy sie urodzila to samo, u nas sie to nazywa Aptamil ale wyglada identycznie, nawet logo jak Polskie Bebilon. I ja nawet jeszcze nie kupilam tego w proszku tylko to gotowe w butelkach co tylko strzachasz.. to co daja w szpitalu...
    Boje sie zmienic na proszkowe, a moze to z lenistwa bo nie chce mi sie robic, ale juz mysle o kupnie tej maszyny do robienia mm...i wtedy moze zmienimy na proszkowe ...

Od 2 dni widze u malej na plecach czerwone plamki, niektore z nich maja biale jakbh krostki, duzo tego na plecach a kilka na reszty ciala...
    I nie wiem co myslec? Innych objawow brak..
    Za godzine wizyta u rodzinnego, rutynowa wiec pewnie uslysze "It's normal, don't worry...."
    Ale ciekawi mnke czy to uczulenie czy rzeczywiscie normalne..

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja też kiedyś kupiłam album do wklejania, po 2 latach wywołałam do niego zdjęcia a jak po kolejnym pół roku zebrałam się do wklejania to przeklinałam dzień w którym wpadłam na ten pomysł 🤣 myślałam że to przyklejanie, przyciskanie mnie wykończy plus miałam zagwozdke co ze zdjęciami które chciałabym wymieniać w ramkach 🤣 ani zostawić pustego miejsca na wklejenie, ani potem kolejnych odrywać
    ...

Teraz albo standardowe wkładane albo może te fotoksiazki, włożyć w ramkę nie włożę ale za jednym zamachem mam i album i zdjęcia 👍

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaga, ja wczoraj 10 min przed zamknięciem rosmana wywoływałam zdjęcia bo wiedziałam ze jak tego nie zeobie wczoraj to już nigdy 😂 dziś zamierzam do tego usiąść wieczorem. Jak nie to se palne w łeb 😂
    Stary się ze mnie tylko smieje ze mala do roczku będzie miała 10 albumów, tyle ich wczoraj wywołałam a to dopiero 3 msc 🙈

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Nadia jak zaśnie przy cycu to nie odbije choćbym ja nosiła 2h. Z tył ze jej to raczej nie przeszkadza. Noe wiem jak pomoc, może jakieś inne pozycje? Może w necie coś piszą?

Mój tez tak chrapie czasem ze mam ochotę go ubić. Najlepiej jak siedzę na łóżku i karmie mala a on zaczyna swój koncert 😤

Karola, spróbować wygonić małego nie zaszkodzi. A czy pomoże to zobaczymy 😁 może się zacznie w najmniej oczekiwanym momencie 😁

A ja kupiłam album do wklejania zdjęć, jakieś ozdoby, naklejki i wywołałam zdjęcia i będę tworzyć 😂 w mojej głowie to wyglada tak pięknie ale zdaje sobie sprawę ze ja wogole nie mam talentu do takich rzeczy i pewnie wyjdzie beznadziejne i będę miała ochotę to wywalić 🙄
    Dlatego kupiłam zwykły album i wkładam foty xD
    Jestem totalnym beztalenciem i nie umiem narysować prostej kreski 😂

Dziewczyny przepraszam, że ja tak od czasu do czasu, ale kuźwa......... Wiedziałam, że dziecko to czasochłonna i ciężka instytucja ale nosz.... Wystawie za okno. 😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie prosciej jest wywolac zdjecia z aplikacji emipik foto?
    Kosztuje chyba 0.20gr zdjecie czy cos. Kiedys tak zamawialam dla babci do polski i szybka dostawa :)

Luna mam to samo, mala ma 6tyg a ja mam ponad 100szt wyeolanych jej zdjec... 🙈🙈

Jestem po wizycie z rodzinnym...
    Ja nie wiem jak tutaj leczą, ten system jest szokujacy...
    W Polsce tez przysicka sie ciemiaczko dla dziecka?
    🤯 tutaj tak...
    Mala wazy 4kg rowne... 54cm (a w ubranka 56cm sie nie miesci🤣 wiec nie wiem jak ona ja zmierzyla)
    Ale wyszlo jej,ze Klarcia jest zawysoka do tej wagi...
    Czyli wytllumaczyla mi ze jej waga jest na linii.. nie jest za chuda ale moglaby tyc wiecej... no i teraz nie wiem...

Do tego dostane skierowanie z nia do pediatry ortopedy na paluszki... ale to bedzie jakies 2 miesiace oczekiwan...

A plamki czerwone tak jak myslalam.. niby nic, mam obserwowac.. aha.. :)

niewyspana lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musiałam mieć zdjęcia JUŻ TERAZ bo jakby przyszły za pare dni to już mogłoby mi się nie chcieć 😂😂

Marienn, ja mam taka apke Child Growth Tracker. Wpisuje tam wszystkie pomiary jej wagi i obserwuje siatkę centylowa. Jeśli nie spada znacząco na siatce to znaczy ze jest ok :) u nas są delikatne spadki i wzrosty ale generalnie trzyma się swojego centyla. Uważam ze fajna aplikacja 😁

klz9df9h8o8dolch.png
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ