Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja kupowałam test w Carrefour;)
Ale z rossmana chyba też spoko;)
Trzymam kciuki za 2 kreski;)25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Tadziu ma czasami gorsze dni. Wczoraj nie dał się odłożyć. Ale chyba do tego czas się przyzwyczaić. Nie będzie przecież całe dnie spać
Próbuje gadać skubany ale niestety szybko nudzi się obrazkami;)
A w moim małżeństwie cisza. Piotrka napisał to tej kobiety że nie mogą mieć kontaktu. Napisał " wiem to chore"
Mnie niestety to niesatysfakcjonuje..Bo to że nie może nie znaczy że nie chce..25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
😑 no to jednak jest dziwne... a nie mozesz po cichu mu jakos tam zablokowac ją na messenger ? A jej numer tel zablokowac i potem zmienic kilka cyfr zeby sie do niej nie dodzwonil nawet jakby chcial? Nie wiem czy to pomoze czy pogorszy sprawe ale jak to mowia "Lepiej zapobiegac niz leczyc.." 😬
Sobrze ze chociaz Tadziu nie ma najgorszych dni na swiecie... 😍❤ Tulę cie mocno..
A jak tam psiak? Udalo sie rozwiazac sprawe z wyprowadzaniem? 🥰 kurcze odczowam chyba ze jestes troszke smutna.. ze cos nie tak...👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Kiedyś na stres działał papieros. Teraz nie mogę zapalić.
Pokarmu mam coraz mniej i myślę że to wina stresu. Muszę dokarmiać wieczorem małego MM ,nie wiem jak to robić, czy mam przepajać wodą czy nie, wszędzie piszą inaczej. A najgorsze jest to ,że wstyd mi się przyznać mamie albo teściowej ze dokarmiam małego MM. Że trące pokarm i pewnie nie długo moja przygoda z piersią się skończy. Czuję się bezwartowciowo a przecież każdemu mówiłam, że MM jest spoko,że jest to dobre dla dziecka a jak przyszło mi dokarmiaj to zmieniło wszystko . Jest mi smutno ,bo czuje się z tym wszystkim sama. Mój pies jest rozpieszczony i w oczach teścia na 1 miejscu, co jest dla mnie chore. Tadziu ma się przyzwyczaić do szczekania, do lizania po twarzy i ogólnie do wszystkiego bo tekilka jest na pierwszym miejscu. I niestety " oni są psią rodziną" więc zmieniłam nastawienie do tego psa. Wkurza mnie i tyle. Szuka atencji i jest zazdrosna o Tadzia. Dla mnie dyn na 1 miejscu . Eh..Szkoda słów, dobrze ze chociaż na spacerach mały jest spokojny i pogoda dopisuję.25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Karloina wrote:Kiedyś na stres działał papieros. Teraz nie mogę zapalić.
Pokarmu mam coraz mniej i myślę że to wina stresu. Muszę dokarmiać wieczorem małego MM ,nie wiem jak to robić, czy mam przepajać wodą czy nie, wszędzie piszą inaczej. A najgorsze jest to ,że wstyd mi się przyznać mamie albo teściowej ze dokarmiam małego MM. Że trące pokarm i pewnie nie długo moja przygoda z piersią się skończy. Czuję się bezwartowciowo a przecież każdemu mówiłam, że MM jest spoko,że jest to dobre dla dziecka a jak przyszło mi dokarmiaj to zmieniło wszystko . Jest mi smutno ,bo czuje się z tym wszystkim sama. Mój pies jest rozpieszczony i w oczach teścia na 1 miejscu, co jest dla mnie chore. Tadziu ma się przyzwyczaić do szczekania, do lizania po twarzy i ogólnie do wszystkiego bo tekilka jest na pierwszym miejscu. I niestety " oni są psią rodziną" więc zmieniłam nastawienie do tego psa. Wkurza mnie i tyle. Szuka atencji i jest zazdrosna o Tadzia. Dla mnie dyn na 1 miejscu . Eh..Szkoda słów, dobrze ze chociaż na spacerach mały jest spokojny i pogoda dopisuję.
Przepraszam, że się wtrącę, nie znam dobrze Twojej sytuacji, ale moim zdaniem nie powinno Ci być wstyd za dokarmianie MM, nie masz z kim z rodziny porozmawiać o tym co się dzieje i jak to na Ciebie wpływa? Powinni Cię wesprzeć i zrobić porządek. Nie dawaj się tak, bo się wykończysz kobieto, tupnij nogą, pokaż, że też potrafisz postawić na swoim. Tracisz na tym nie tylko Ty ale i maluszek, on bardzo dobrze czuje Twoje emocje, uwierz mi. Skup się na sobie i dziecku, to najważniejsze. Może jak Ty się otworzysz powiesz co Ci na sercu leży po czym olejesz wszystkich, to coś się zmieni ☺️
7cs
04.01.2022 kropuś 💝
31.12.2021 beta HCG 724,500
29.12.2021 beta HCG 301,100
24.12.2021 ⏸
11.07.2019 👧🏼
19.10.2017 👧🏼 -
Też wiecznie kuliłam ogon i wychodziłam z płaczem, bo nie wypada, bo teściowa czy teściu starsi i święci, czy ktokolwiek inny, ale koniec z tym, ja też mam język, ja też mam uczucia i teraz kiedy coś mi nie leży, potrafi zaboleć. Zaczęłam dosadnie mówić o uczuciach i jest lepiej. Miałam stany depresyjne, nie było kolorowo, wiecznie byłam ta zła i niedobra. Odbijało się na mojej córce mocno. Teraz jesteśmy szczęśliwe, a wszyscy dostrzegli w końcu, że nie jestem tylko szarą myszką, której można wcisnąć wszystko i narzucić wszystko, żeby była jak w zegarku.
7cs
04.01.2022 kropuś 💝
24.12.2021 ⏸
11.07.2019 👧🏼
19.10.2017 👧🏼 -
Z karmieniem Mm to dla mnie zrozumiała sytuacja. Kiedy w szpitalu nie miałam pokarmu też się tak czułam ale musiałam go karmić butla bo dziecko musi jeść. Po powrocie do domu czułam się przybita i źle psychicznie, nie umiałam rozkręcić laktacji i na około słyszałam " może mało pokarmu?, Jakub się nie najada bo jest duży " i zostaliśmy przy butli do tej pory czasem mnie to gryzie bo to nie prawda co gadali ale czuję się szczęśliwa, wypija z piersi tyle ile mam i to nie moja wina. Nie przejmuj się, ważniejsze żeby Mały jadł, przybierał i rósł.
Kraszixp lubi tę wiadomość
Synek
Poród SN 8 października 2021
-
Karolcia... przykro mi strasznie ze jestes z tym sama.
I czuc to bardzo ze jestes przygnebiona, a przeciez to jest twoj czas najpiekniejszy w zyciu, on juz sie nie powtorzy bo nawet jesli z kolejnym dzieckiem to juz nie bedzie tak samo beztrosko... powinnas teraz z mezem tworzyc najpiekniejsze chwile...
Jak bym mogla to bym wygarnela temu twojemu facetowi... cala ciaze sie cieszylas kochana a tu taka przykrosc.... czy on jest powazny?!
Po dwa, ja od poczatku dokarmiam mm..
Nie przepajam wodą. I nie dzieje sie nic... to jest tylko i wylacznie jak chcesz. Jakas tam znajoma moja mowila ze ona podaje 10ml wody przegotowanej, jej dziecko dzis jest 2 razy wieksze niz powinno byc i to podobno przez 'rozciagniety' zoladek. Ale nie mam pojecia ile w tym prawdy...
Pytaj o co chcesz, masz nas, wygadaj sie, anonimowo...
Poradzimy jak mozemy ...
Dlaczego masz nie mowic mamom o dokarmianiu? Przeciez to rzecz normalna i osoby starsze tez powinny zrozumiec, jak powiesz to bedzie ci lzej i nie obwiniaj sie za to, naprawde to jest normalne i Klarca ma ponad 3 miesiace i jeszcze nic jej od tego nie ubylo...
I dobrze spi w nocy i jest spokojna i nie ma problekow skornych wiec sorki ale to mm wcale nie takie zle.
Wazne aby dziecko bylo happy
Jejku tak bardzo chcialabym ci jakos pomoc...
A pies... uwazam ze dobrze robisz... to twoje dziecko i to nie Tesc czy ktos decyduje o tym co moze pies.
Pies to pies, ma swoje miejsce, powinien wiedziec co mu wolno i kazdy bylby szczesliwy. Nie mozna pozwolic dla Psa na tyle co moze czlowiek....
smutno mi.. bo wiem jak sie musisz czuc, bo jestem tez sama tutaj i gdyby tak sie u mnie dzialo to mialabym chyba dosc... wiem... postaraj sie porozmawiac moze z mezem na spokojnie?👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Kraszixp wcale się nie wtrącilaś, dziękuję za słowa wsparcia
Nadzieja ,Marien ..aj lowwww juuu soł macz🥰🤗
Dziękuję bardzo ,że tutaj jesteście i że zawsze mogę Wam się wygadać . Doceniam to bardzo.
Marien Ty jesteś taka dobrą duszą..że wszystkich problemy chętnie wzięłabyś na klatę żeby tylko komuś zrobiło się lepiej . Już Ci to kiedyś pisałam. Twoją dobroć widać i czuć ❤oby na świecie więcej takich osób jak Wy laski .
Dzięki waszym wiadomościom czuje się znacznie lepiej .
25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Karloina wrote:Kraszixp wcale się nie wtrącilaś, dziękuję za słowa wsparcia
Nadzieja ,Marien ..aj lowwww juuu soł macz🥰🤗
Dziękuję bardzo ,że tutaj jesteście i że zawsze mogę Wam się wygadać . Doceniam to bardzo.
Marien Ty jesteś taka dobrą duszą..że wszystkich problemy chętnie wzięłabyś na klatę żeby tylko komuś zrobiło się lepiej . Już Ci to kiedyś pisałam. Twoją dobroć widać i czuć ❤oby na świecie więcej takich osób jak Wy laski .
Dzięki waszym wiadomościom czuje się znacznie lepiej .
Forum dużo daje, chociaż tam po drugiej stronie jesteśmy same ze swoim światem, trzymam za Was kciuki. Nie poddawaj się ☺️
7cs
04.01.2022 kropuś 💝
24.12.2021 ⏸
11.07.2019 👧🏼
19.10.2017 👧🏼 -
Wiem ,że MM jest dobre. Naprawdę nie mam z tym problemu. Tylko od początku karmiłam poersia i wszyscy mi mówili, że nikt się nie spodziewał że dam radę bo byłam zawsze wychudzona wysuszona wręcz. I że mały na moim mleku dużo przybiera i jest taki duży fajny . I chyba stąd ten żal..
25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Karloina wrote:Wiem ,że MM jest dobre. Naprawdę nie mam z tym problemu. Tylko od początku karmiłam poersia i wszyscy mi mówili, że nikt się nie spodziewał że dam radę bo byłam zawsze wychudzona wysuszona wręcz. I że mały na moim mleku dużo przybiera i jest taki duży fajny . I chyba stąd ten żal..[/QUOTE
W takim razie już wiem o co chodzi, hehe miałam tak samo, z resztą o czym tu mówić... Mam 165cm wzrostu i ważę 45 kg nie przejmuj się. Już zawsze będą pie****ić, jednym uchem wpuść drugim wypuść, tak już jest. Dbaj o wasze dobro, jeśli musisz dokarmiać to po prostu to rób ☺️To nie oznacza, że jesteś złą mamą, jesteś wspaniała i tego się trzymaj. ☺️ Na wszystko potrzeba czasu, chociaż boli zawsze wszystko wyjaśni... Ułoży się bo musi
7cs
04.01.2022 kropuś 💝
24.12.2021 ⏸
11.07.2019 👧🏼
19.10.2017 👧🏼 -
Macie racje muszę stawić czoła temu wszystkiemu. Teraz jestem odpowiedzialna nie tylko za siebie.❤
25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Karloina wrote:Macie racje muszę stawić czoła temu wszystkiemu. Teraz jestem odpowiedzialna nie tylko za siebie.❤
I nawet nie próbuj myśleć inaczej ☺️✊✊ ❤️
7cs
04.01.2022 kropuś 💝
24.12.2021 ⏸
11.07.2019 👧🏼
19.10.2017 👧🏼 -
Tak! Wlasnie tak i wiesz co boli kogos najbardziej? Twoje szczescie!
Jesli ty bedziesz szczwsliwa to ktos bedzie strasznie wsciekly..
Do tego Tadziu bedzie napewno spokojniejszy majac szczesliwa mame 🥰
Karolcia to prawda czyjes problemy sa dla mnie strasznym przezyciem i kazdego chce uszczwsliwic.... szczegolnie ludzi ktorzy sa super! ❤
Karloina lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Dziewczyny jakie mleko MM polecacie mały miewał kolki i boję się ze wrócą .25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Karloina wrote:Dziewczyny jakie mleko MM polecacie mały miewał kolki i boję się ze wrócą .
Próbuj Bebilon Comfort na kolki i zaparcia ☺️
7cs
04.01.2022 kropuś 💝
24.12.2021 ⏸
11.07.2019 👧🏼
19.10.2017 👧🏼 -
On ten bebilon comfor wypluwa,nie chce go pić.25.👩
29.👱♂️