Wynik beta HCG- wiarygodność
-
nick nieaktualnyWitajcie dziewczyny,
Czy wg Waszej wiedzy, test beta HCG wykonany 10 dni po owulacji (pęknięcie pęcherzyka potwierdzone monitoringiem) będzie wiarygodny? Wyszedł mi negatywny i już pogodziłam się, że w tym cyklu się nie udało, ale spóźnia mi się okres, a przed chwilą miałam jakieś dziwne zawroty głowy i zasłabnięcie, które do tej pory mi się nie zdarzały. Dodam, że betę zrobiłam ok godziny 16, po czym w laboratorium zepsuła się 'maszyna i badanie wykonano 4 dni po oddaniu próbki -
nick nieaktualnyRobiłam test dziś rano, wyszedł negatywny, ale mam taką dziwną 'przypadłość',że przed snem sporo piję, tzn. Ok. 3 szklanki płynów przy połykaniu leków, niektóre rozpuszczalne w wodzie, wstaje do toalety w nocy min 1 raz, często 2-3 razy i zastanawiam się czy ten mój mocz nie jest aby za bardzo rozcieńczony
-
Asieńka wiem, ze bardzo byś chciała usłyszeć co innego, ale jeśli ani beta ani test nie potwierdzają ciąży to szanse są niewielkie.
Ile spóźnia Ci się już okres? -
nick nieaktualnyWiadomo, wolałabym być w ciąży, ale przede wszystkim zależy mi na pewności czy jestem czy nie. W piątek będę uczestniczyć w pewnym wydarzeniu branżowym, na którym niestety będę 'zmuszona' pić alkohol, jeśli odmowie będę musiała się mocno tłumaczyć, a gdyby to była wczesna ciąża, to nie widzę sensu mówić o tym prawie obcym osobom. Mogę też z tego zrezygnować, ale zapisałam się już jakiś czas temu, to odbywa się tylko raz w roku i w sumie chcę pójść, tylko wiem, że bez alkoholu mi się nie uda. Gdyby okazało się, że ciąża, to wiadomo, zrezygnuje, ale muszę wiedzieć to odpowiednio wcześniej a narazie jestem w kropce. Okres powinnam dostać w niedzielę rano, a do tej pory nic
-
nick nieaktualnyDziękuję Ci za zainteresowanie moją sprawą dzwoniłam do innego laboratorium w moim mieście i powiedziano mi, że badanie wykonuje się rano i najlepiej na czczo, jeśli nie ma takiej możliwości, przez co najmniej 4 godziny przed pobraniem tylko posiłki lekkostrawne. Ciekawe, w poprzednim nic słowem nie wspomnieli kiedy przyszłam po 16. Czemu to wszytko nie może być bardziej jednoznaczne;) więc jutro rano wybieram się na betę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 18:50
Malgonia lubi tę wiadomość
-
Asieńka88 wrote:Dziękuję Ci za zainteresowanie moją sprawą dzwoniłam do innego laboratorium w moim mieście i powiedziano mi, że badanie wykonuje się rano i najlepiej na czczo, jeśli nie ma takiej możliwości, przez co najmniej 4 godziny przed pobraniem tylko posiłki lekkostrawne. Ciekawe, w poprzednim nic słowem nie wspomnieli kiedy przyszłam po 16. Czemu to wszytko nie może być bardziej jednoznaczne;) więc jutro rano wybieram się na betę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 22:01
-
nick nieaktualnyDziś 16 dzień po owulacji. W moim przypadku zastanawia mnie czas, jaki moja próbka krwi spędziła w laboratorium zanim wykonano badanie, jeśli chodzi o mocz z tego co czytałam, należy wykonywać test bezpośrednio po oddaniu do 15 minut, a ta moja krew leżała 4 dni zanim wykonano badanie. Ale może to nie ma znaczenia. Tak czy siak, dziś już będę miała pewność i będę spokojna, byłam przed chwilą na becie, zupełnie na czczo, więc już nic nie zaburzy wyniku
-
nick nieaktualnyNapewno dam znać dziewczyny a jeśli to nie ciąża to co może mi być? Mam trochę obaw, bo od owulacji pobolewa mnie podbrzusze i jajniki na zmianę. W tym cyklu po raz pierwszy brałam aromek (letrozol) na ładne pęcherzyki i spowodował owulację z obu jajnikow jednocześnie (W każdym był pęcherzyk, który pękł). Natomiast nigdy nie miałam badanej drożności ani hsg i mam jakieś straszne myśli, że te pęcherzyki gdzieś po drodze utknęły i dzieje się tam coś niedobrego
-
nick nieaktualny
-
Asienka by mize jak pekly Ci dwa pecherzyki to profesteron byl wyzszy i troche wiecej czasu zajelo mu spadanie.
Baw sie dobrze na imprezie, a na Swieta bedzie kolejna owulacja. -
nick nieaktualnyCałkiem możliwe, to nawet logiczne. Ale pojawiły się plemienia, więc myślę, że i okres niedługo nadejdzie. Mam zamiar bardzo dobrze się bawić, bo szczerze wierzę, że to jedna z ostatnich dużych imprez zanim w moim życiu pojawi się mały szkrab Dziękuję!
-