X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wysoki progesteron a okres
Odpowiedz

Wysoki progesteron a okres

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Alieme Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2023, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,rowno 24h temu progesteron ponad 19,Beta hcg nieobecna.
    Dziś,6 dni przed terminem okres (?) różowa krew.. czy progesteron wczoraj nie powinien się obniżyć ? Nie mam pcos..

• MargOla Nowa

Wysłany: 10 stycznia 2023, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze to plamienie Implantacyjne? Sama miałam wczoraj podobne dziwne plamienie tylko u mnie dawno po terminie miesiączki. Beta dopiero po zagnieżdżeniu wzrasta.

Alieme lubi tę wiadomość

• Såsen Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2023, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alieme wrote:
    Dziewczyny,rowno 24h temu progesteron ponad 19,Beta hcg nieobecna.
    Dziś,6 dni przed terminem okres (?) różowa krew.. czy progesteron wczoraj nie powinien się obniżyć ? Nie mam pcos..

Jeśli krwawienie nie rozkręci się, to zrob za pare dni test 😊

Alieme lubi tę wiadomość

• Alieme Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2023, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MargOla wrote:
    A moze to plamienie Implantacyjne? Sama miałam wczoraj podobne dziwne plamienie tylko u mnie dawno po terminie miesiączki. Beta dopiero po zagnieżdżeniu wzrasta.
    No właśnie nie wiem jak to rozumieć :-( bo dość sporo przy podcieraniu tego było. Nie tylko kropla,jak niektóre dziewczyny pisały..:(

• Såsen Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2023, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alieme wrote:
    No właśnie nie wiem jak to rozumieć :-( bo dość sporo przy podcieraniu tego było. Nie tylko kropla,jak niektóre dziewczyny pisały..:(

Zobacz czy masz szyjkę nisko- otwarta czy wysoko-zamknięta 😃

• Alieme Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2023, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Såsen wrote:
    Zobacz czy masz szyjkę nisko- otwarta czy wysoko-zamknięta 😃
    Chyba nie umiem tego sprawdzić 🤔 a wiesz może ile przed okresem spada progesteron? Czy to tak w ciągu 24h czy jednak dłużej trwa spadek?

• Såsen Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2023, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alieme wrote:
    Chyba nie umiem tego sprawdzić 🤔 a wiesz może ile przed okresem spada progesteron? Czy to tak w ciągu 24h czy jednak dłużej trwa spadek?

Hmm nie wyczuwasz szyjki przy badaniu ? 🤔

Nie jestem pewna, wiem tyle ze spadek następuje przed okresem

• Alieme Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2023, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Såsen wrote:
    Hmm nie wyczuwasz szyjki przy badaniu ? 🤔

Nie jestem pewna, wiem tyle ze spadek następuje przed okresem
    Nie badałam nigdy :-(

• Såsen Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2023, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alieme wrote:
    Nie badałam nigdy :-(

To zawsze musi być ten pierwszy raz! 😊

Alieme lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ