X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ZAGNIEZDZANIE A BOL NA @
Odpowiedz

ZAGNIEZDZANIE A BOL NA @

Oceń ten wątek:
  • Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2023, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeczek wrote:
    Ja tak mam, dzisiaj 25dc i test pozytywny (9dpo). Ale podobno nie powinno się kierować szyjką, wiele dziewczy pisało że miały szyjke nisko a były w ciąży.
    Gratulacje a test robiłaś domowy czy betę?

• Karola :) Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeczek wrote:
    Ja tak mam, dzisiaj 25dc i test pozytywny (9dpo). Ale podobno nie powinno się kierować szyjką, wiele dziewczy pisało że miały szyjke nisko a były w ciąży.
    No dokładnie, szyjka nie jest żadnym wyznacznikiem. Ja miałam nisko np.

Pokaz te twoje kreseczki 9dpo 😊

age.png

10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞

02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨‍👩‍👦
    10.06.17 r 💏👰🏼‍♂️👨‍💼

09.11.22 r --- ⏸️
    10.11.22 r --- beta 343,40
    28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
    04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
    01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
    26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
    12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
    24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
    14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
    05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
    19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy

09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3)
  • Tereska95 Nowa

Wysłany: 21 lutego 2023, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje ❤️ razem z mezem się staramy już około roku.. Szczerze to od kilku cykli badam szyjkę a to co jest teraz to nigdy wczesnie tak nie było... Tak wysoko to jeszcze nie było... Przed okresem zawsze była nisko że na pół palca ijuz było czuć...

• niemamnicku Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2023, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tereska95 wrote:
    Gratulacje ❤️ razem z mezem się staramy już około roku.. Szczerze to od kilku cykli badam szyjkę a to co jest teraz to nigdy wczesnie tak nie było... Tak wysoko to jeszcze nie było... Przed okresem zawsze była nisko że na pół palca ijuz było czuć...

Jak tam u Ciebie sytuacja?:)
    Też mam po owulacji pierwszy raz wyjątkowo wysoko szyjkę, całkiem twarda i zamknięta, jak nigdy. Na nic się natomiast nie nastawiam, współżylismy raz dwie doby przed owu, staramy się już bardzo długo i nic z tego nie wychodzi, więc marne szanse.

• Tereska95 Nowa

Wysłany: 24 lutego 2023, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie dalej wysoko i zamknięta i twarda dzisiaj rano robiłam test ale negatywnie 😭 i jedynie co mam to bolące piersi... Co prawda 2 dni do okresu ale nie mam żadnych boli brzucha zawsze były. Mam też takie jakby bulgotanie w brzuchu..

• Jojojo91 Znajoma

Wysłany: 24 lutego 2023, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam 23 dc. 9 dpo. Miałam monitoring cyklu więc jestem pewna daty owulacji. Tak 5-6 dni po owulacji miałam lekki bol taki jakby na miesiączkę... później chwilą spokoju i dziś jak mnie dopadło to aż mi się słabo robiło w ciągu dnia. Jakbym miała jakiś mega okres tak mnie bolał brzuch i w krzyżu...no dramat. I zrobiłam od czapy popołudniu dziś test ciazowy u jest pozytywny. Jutro z rana lecę na bete.

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ