Zdziska i Elbieta
-
WIADOMOŚĆ
-
czyli tak na chłopski rozum ??????amelia04072006 wrote:Wartość FSH poniżej 3 mIU/ml sygnalizuje niewydolność przysadki.
Wartość FSH 9-12 mIU/ml oznacza obniżoną rezerwę jajnikową.
Wartość FSH 12-18 mIU/ml oznacza wyczerpującą się rezerwę jajnikową, stymulacja przy takim FSH jest trudna.
W przypadku prawidłowego cyklu stosunek LH:FSH jest bliski 1, w niewydolności przysadki ulega zmniejszeniu poniżej 0,6, a w zespole policystycznych jajników (PCOS) wzrasta powyżej 1,5.
estradiol tez zajebist nie jest
dotik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
FSH – folitropina (folikulostymulina) – stymuluje dojrzewanie pęcherzyków w jajniku, wynik sam jest ok, ale bardziej brany jeste stosunek fsh i lh a twoj jest bardzo bliski pco, tylko jajnikowego czy nadnerczowego ? to juz kolejne badania by wykazaly,dotik wrote:czyli niby jestem gdzieś tam w normach, tylko co z tego?
stradiol od 21-251 wiec szalu nie ma ale jeszcze norma
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 15:20
-
Jest git Kochanadotik wrote:Dziewczęta moje! odebrałam wyniki badań. 3dc
estradiol: 42,42 pg/ml
FSH: 6,73 U/l
LH: 9,49 U/l
lh:fsh 1,41
czy będą z tego dzieci?
bo ja zielona jestem 
Estradiol powinien być <75
Stosunek lh do wsh też wydaje się być ok ale jest blisko tej granicy 1,5 która może świadczyć o pco. -
Z interprestacją estradiolu nie koniecznie się zgodzę bo w I fazie dobrze jest jak jest poniżej 75 bo poziomy niższe są lepsze do stymulacji. Podwyższone E2 może oznaczać obecność torbieli lub obniżoną rezerwę jajnikową.amelia04072006 wrote:FSH – folitropina (folikulostymulina) – stymuluje dojrzewanie pęcherzyków w jajniku, wynik sam jest ok, ale bardziej brany jeste stosunek fsh i lh a twoj jest bardzo bliski pco, tylko jajnikowego czy nadnerczowego ? to juz kolejne badania by wykazaly,
stradiol od 21-251 wiec szalu nie ma ale jeszcze norma -
nie wiem czy i endokrynologa, bo jesli szykujesz sie do pco to trzeba by wytlumaczyc skad ono idzie, nie wiem czy gin da rade z nadnerczami. najlepiej endo-ginekologa, zeby potrafil jeszcze odczytac wynikidotik wrote:Dzięki Dziewczyny :* szukam gina. chyba, że polecicie jakiegoś dobrego w warszawie?
mik82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
O to to toamelia04072006 wrote:nie wiem czy i endokrynologa, bo jesli szykujesz sie do pco to trzeba by wytlumaczyc skad ono idzie, nie wiem czy gin da rade z nadnerczami. najlepiej endo-ginekologa, zeby potrafil jeszcze odczytac wyniki
-
Bo Ty Katjaa i gigsa jeszcze młode jesteście to dla Was kosmos:-) My już stare baby to tylko w wynikach badań siedzimy:-)
Katjaa lubi tę wiadomość
-
amelia04072006 wrote:nie wiem czy i endokrynologa, bo jesli szykujesz sie do pco to trzeba by wytlumaczyc skad ono idzie, nie wiem czy gin da rade z nadnerczami. najlepiej endo-ginekologa, zeby potrafil jeszcze odczytac wyniki
Amelia
no to szukam gina endo...
mik82 lubi tę wiadomość
jestem w ciąży, urojonej i spożywczej.
-
mik82 wrote:Jest git Kochana
Estradiol powinien być <75
Stosunek lh do wsh też wydaje się być ok ale jest blisko tej granicy 1,5 która może świadczyć o pco.
ja mam faza fl 21-251 i tak jest uwazane i tutaj na forum i wsrod moich lekarzy i tak czym nizszy wynik tym lepszy, ale tez bez przesady. wiecej powiem w nastepny poniedzialek, bede na świeżo z opinia od endo
-
nick nieaktualnyAle ja chyba też sobie jakiejś porobie żeby sprawdzić czy mam ok wszystko...
Wiecie co oszaleje z tymi cyckami
będę beczec zaraz... Nie dojrze ze sa małe to bolą, swedza, są ciężkie i strasznie wrażliwe
czytałam na necie ze to objawy poowulacyjne... straszna ta owulacja w tym miesiącu była
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 15:31
-
moja poprzednia ginka, zlecala badania, nie informowala kiedy trzeba je zrobic. kiedy ja przychodzilam z wynikami to ani ja ani ona nie wiedzialysmy w jakim dc byly robione, wiec wyniki byly gites. dlatego to wazne aby lekarz wiedzial co zleca i jak je odczytacAsha wrote:Dla mnie tez

Dobrze ze ja tego tu nie robilam bo bym sie tylko zalamala ze oni tego tez nie umieja odczytac
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH