Zdziska i Elbieta
-
WIADOMOŚĆ
-
amelia04072006 wrote:nie wiem co to jest. niedziela i poniedzialek umieralam tak mnie wszystko bolalo, tempka spadla, teraz mnie prawie nic nie boli i tempka wysoko. zagniezdzenie moze byc tak pozno i tak bolec ?
No
amelia04072006 lubi tę wiadomość
-
ja wiem ze bierze sie progesteron na podtrzymanie i zaczyna sie od 3-4 tempki wyzszej. tobie tempka sama wzrosla wiec jestes po. akard i progesteron jest po to aby pomoc w zagniezdzeniu. jesli bedzie za pozno wziete to nie pomoze. jak sie zagniezdzi to progesteron sam wzrosnie jak nie to spadniem i przyjdzie @. takie informacje mam ja, ale nie wiem czemu gina przyjal inna zasademik82 wrote:Amelia nie rozumiem? To znaczy Twoim zdaniem brać luteinę i acard razem czy nie?
-
amelia04072006 wrote:wez no mi nie dowalaj tylko powiedz ze nie. nie chce sie wkrecac

Ok
nie nie moze byc...nigdy nie slyszalam o zagniezdzeniu tak pozno
lepiej?
i wogole nie powinno bolec
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 09:39
mik82 lubi tę wiadomość
-
dlatego ja bralam od czwartej wyzszej zeby maksymalnie to wydluzycmik82 wrote:Może...kiedyś czytałam że kobiety które mają fl 12 dni czasem mają problem z zajściem w ciążę bo zdarza się że właśnie w tym dniu dopiero następuje zagnieżdżenie
mik82 lubi tę wiadomość
-
Czyli powinnam zacząć brać od piątku według tego co mówisz.amelia04072006 wrote:ja wiem ze bierze sie progesteron na podtrzymanie i zaczyna sie od 3-4 tempki wyzszej. tobie tempka sama wzrosla wiec jestes po. akard i progesteron jest po to aby pomoc w zagniezdzeniu. jesli bedzie za pozno wziete to nie pomoze. jak sie zagniezdzi to progesteron sam wzrosnie jak nie to spadniem i przyjdzie @. takie informacje mam ja, ale nie wiem czemu gina przyjal inna zasade
Myślisz, że w poniedziałek może być za poźno? Może to mieć takie duże znaczenie? -
ja gdybym wziela za wczesnie nie wiem czy wytrzymalabym do 12 dnia. poniewaz tempka podniosla sie sama i mimo tego ze skakala to i tak wiedzialam ze zaraz po owu nie dochodzi do zagniezdzenia. dlatego pozwolilam zeby tempki se skakaly ale dzieki temu mialam pewnosc ze na pewno jest po owu i ze jej nie zatrzymalam. jak dla mnie wazniejsze jest nie badanie progesteronu ale podtrzymanie tego co samo jajo juz produkuje. ja bym nie czekala ale nie chce ci radzic co powinnas zrobic. mialas juz problemy wiec ja bym sie zastanowila. ja tez polecialam bo nie bralam niczego. teraz wzielam i zobacz jak to wszystko pozno sie robi. nie wiem co z tego bedzie, ale staralam sie. idziesz jeszcze do gina ?mik82 wrote:Czyli powinnam zacząć brać od piątku według tego co mówisz.
Myślisz, że w poniedziałek może być za poźno? Może to mieć takie duże znaczenie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 09:50
-
Amelia Kocham Cie!!! Nie chcę działać na własną rękę, ale wiem też że taka mocno głupia już w tym temacie nie jestem:-) Więc postanowione! Jutro idę na progesteron i zobaczę jaki będzie wynik 3 dni po teoretycznej owu powinien mieć juz koło 10 jeśli wszystko gra i mam luteinę w domu więc pomyślę czy nie zacząć brać jej wcześniej bo i tak mi ją da od poniedziałku i tak. A jak zacznę ją brać wcześniej to też nie wydłużę bez sensu cyklu jeśli nic nie wyjdzie.amelia04072006 wrote:ja gdybym wzeila za wczesnie nie wiem czy wytrzymalabym do 12 dnia. poniewaz tempka podniosla sie sama i mimo tegi ze skakala to i tak wiedzialam ze zaraz po owu nie dochodzi do zagniezdzenia. dlatego pozwolilam zeby tempki se skakaly ale dzieki temu mialam pewnosc ze na pewno jest po owu i ze jej nie zatrzymalam. jak dla mnie wazniejsze jest nie badanie progesteronu ale podtrzymanie tego co samo jajo juz produkuje. ja bym nie czekala ale nie chce ci radzic co powinnas zrobic. mialas juz problemy wiec ja bym sie zastanowila. ja tez polecialam bo nie bralam niczego. teraz wzielam i zobacz jak to wszystko pozno sie robi. nie wiem co z tego bedzie,
A Ty ile brałaś tego duphastonu (wiem że tabletki są 50mg), ale ile ich dziennie brałaś? -
mik82 wrote:Amelia Kocham Cie!!! Nie chcę działać na własną rękę, ale wiem też że taka mocno głupia już w tym temacie nie jestem:-) Więc postanowione! Jutro idę na progesteron i zobaczę jaki będzie wynik 3 dni po teoretycznej owu powinien mieć juz koło 10 jeśli wszystko gra i mam luteinę w domu więc pomyślę czy nie zacząć brać jej wcześniej bo i tak mi ją da od poniedziałku i tak. A jak zacznę ją brać wcześniej to też nie wydłużę bez sensu cyklu jeśli nic nie wyjdzie.
A Ty ile brałaś tego duphastonu (wiem że tabletki są 50mg), ale ile ich dziennie brałaś?

wiem ze bez progesteronu dobrego zagniezdzenia nie bedzie wiec za pozno wziety tez nie pomoze. idz w piatek na badanie a lutka bralabym od soboty. niczym nie ryzykujesz a mozesz pomoc melenstwu. jestes po monitoringu wiec masz z nas najwieksze szanse. ja bralam 2 razy dziennie po 10mg. ale ja nie bralam wczesniej acardu. ty mozesz miec lepsze endometrium .
kiedy bys miala wyniki ? -
Dobrze gadasz. W piątek pójdę na progesteron i sprawdzę wynik ( wyniki mam od razu około południa tego samego dnia) i od soboty będę brała lutkę tak jak mówisz. Mam tą mocniejszą 100 więc jedna na noc wystarczy:-)amelia04072006 wrote:

wiem ze bez progesteronu dobrego zagniezdzenia nie bedzie wiec za pozno wziety tez nie pomoze. idz w piatek na badanie a lutka bralabym od soboty. niczym nie ryzykujesz a mozesz pomoc melenstwu. jestes po monitoringu wiec masz z nas najwieksze szanse. ja bralam 2 razy dziennie po 10mg. ale ja nie bralam wczesniej acardu. ty mozesz miec lepsze endometrium .
kiedy bys miala wyniki ?
Endometrium w 11 dc przy pęcherzyku 16 mm miałam 8 mm więc było w miarę ok.
Jesteś nieoceniona Kochana!!!!
amelia04072006 lubi tę wiadomość
-
I jeszcze teraz sprawdziłam jak było jak teraz z Małą zaszłam w ciążę i faktycznie lutkę brałam od 5 dnia po owu:-)amelia04072006 wrote:

kiedy bys miala wyniki ? -
alez dziekujemik82 wrote:Dobrze gadasz. W piątek pójdę na progesteron i sprawdzę wynik ( wyniki mam od razu około południa tego samego dnia) i od soboty będę brała lutkę tak jak mówisz. Mam tą mocniejszą 100 więc jedna na noc wystarczy:-)
Endometrium w 11 dc przy pęcherzyku 16 mm miałam 8 mm więc było w miarę ok.
Jesteś nieoceniona Kochana!!!!
no wlasnie , ty wiesz wiecej co jest w srodku wiec masz wiecej mozliwosci. ja to robilam na oko ale tez nie chcialam przedobrzyc. dla lekarzy wazne sa wyniki badan efekty juz mniej. jak dla mnie takie leki powinno sie brac w/g tempek a nie dc bo kazdy cykl jest inny. powiedzialam to co wiem, jak cos jeszcze bede wiedziec to chetnie pomoge
-
tak jest najlepiej . moze i chwile sie @ przedluzy w razie gdyby sie nie udalo ale jak by sie mialo udac to w najwazniejszym czasie lekiem sie wspomagamik82 wrote:I jeszcze teraz sprawdziłam jak było jak teraz z Małą zaszłam w ciążę i faktycznie lutkę brałam od 5 dnia po owu:-)
mik82 lubi tę wiadomość
-
No ja też jestem zdania że absolutnie nie powinno się tego brać na podstawie dnia cyklu i zasad, a mój gin właśnie przyjął zasadę że do poniedziałku pęcherzyk pęknie i pewnie w normalnych warunkach kazałby mi przyjść w piątek to sprawdzić ale wtedy nie przyjmuje i dlatego to się wszystko sprowadziło do badań, monitoringu i ewentualnych leków w poniedziałek. a to faktycznie może być za późno.amelia04072006 wrote:alez dziekuje

no wlasnie , ty wiesz wiecej co jest w srodku wiec masz wiecej mozliwosci. ja to robilam na oko ale tez nie chcialam przedobrzyc. dla lekarzy wazne sa wyniki badan efekty juz mniej. jak dla mnie takie leki powinno sie brac w/g tempek a nie dc bo kazdy cykl jest inny. powiedzialam to co wiem, jak cos jeszcze bede wiedziec to chetnie pomoge
Amelia dziękuję
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH