X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zdziska i Elbieta
Odpowiedz

Zdziska i Elbieta

Oceń ten wątek:
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa wrote:
    To trzymam kciuki za sprawnych żołnierzy :)

pa :) do jutra :)
    i wzajemnie :-) buźka!

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema laseczki...dojechalismy wlasnie ;-) zjebana jestem jak pies, ale nareszcie w domu ;-) wpadam tylko na sekudne zeby wam dobranoc powiedziec i ide spac bo na oczy nic nie widze juz :-( kocham was i jutro z kawusia sie witam zaraz jak sie wygruze i jak was nadrobie bo nie mialam jak ;-) dziubaski ;-)

dotik, Katjaa, 25staraczka25 lubią tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • dotik Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mik82 wrote:
    ta pierdoła nawet gryźć nie umie a Ty tu o zjedzeniu mówisz hahaha...wyliże mnie na śmierć :-)

hahahahaha :) utopisz się w jego ślinie ;)

mik82 lubi tę wiadomość

jestem w ciąży, urojonej i spożywczej.

• dotik Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przeczytałam wszystko swojej pierdole, no i mik masz przechlapane trochę :) no ale może uda mi się tą moją bestię okiełznać ;)

Amelia!! trzymam kciuki, żeby to było to! i powiem Ci że moja koleżanka też mi mówiła że od razu wiedziała że jest w ciąży. no i teraz córa ma rok prawie :)

Dobranoc Dziewczyny :*

amelia04072006, mik82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mik82 wrote:
    ale zobacz że ona ma progesteron 15 a ja taki też miałam a potem w kolejnym cyklu był 7, i staraczka ma za sobą poronienie w 16 tc bez przyczyny...nie zdziwiłoby mnie gdyby progesteron był powodem choć wtedy chyba powinno polecieć do 13 tc bo potem to już łożysko produkuje progesteron...

No widzisz ja jestem ciemna w tych sprawach , opieram się na słowie lekarza i pieprzonych normach laboratoryjnych . Najwyraźniej jak dobrze nie zapłacisz to nikt Ci nie pomoże ani nie zdiagnozuje tak jak należy ... Trochę się zmartwiłam to moje pierwsze badania hormonów jakie robiłam :/ Wszystko zbiegło mi się w jednym czasie . Zaszłam w ciąże , mąż pojechał trochę więcej zarobić wszystko układało się super do momentu kiedy nie zaczęłam rodzić martwego dziecka . Dojechałam do szpitala już z odchodzącymi wodami i skurczami ... Po poronieniu odebrałam wyniki 3 tygodnie później na których nie było żadnych informacji dlaczego mogło się tak stać a jedynie opis płci i przypuszczalny wiek , stan łożyska i pępowiny . Według @ był to 16 tydzień według histo ciąża obumarła i przestała się rozwijać w 14 tyg ... Moja lekarka która prowadziła ciąże również nie potrafiła mi powiedzieć co mogło być nie tak skoro dwa tygodnie wcześniej badając mnie wszystko było "dobrze" ... Pojechałam za mężem bo gdybym tego nie zrobiła to bym zwariowała ... I tak zostaliśmy tutaj , tu się staramy i tutaj chodze po lekarzach . Jedyne z czego mogę się cieszyć to to że nie prowadzi mnie położna w gp a normalnie jeżdżę do ginekologa . Tłumaczyłam mu wypis ze szpitala i histo i również nie dał odpowiedzi . Skierował na badania . 3 razy robiłam progesteron przez 3 dni z rzędu (podobno wtedy mogą określić czy jest prawidłowy) i nie miał żadnych ale . A tutaj dowiaduję się czegos innego i bądź mądry ... Dziękuję bardzo za pomoc . Będę musiała wybrać się do niego wcześniej i trochę przycisnąć na powtórkę badań a jak nie to zmienić lekarza albo szukać dobrej kliniki

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się Was nadrabiać ale na telefonie ciężko wszystkie posty czytać :D :D Stron przybyło z 10 a ja jeszcze wcześniejsze chciałam poczytać nie ma co :D :D Uwielbiam Was już za pozytywna energię :P: P Amelia trzymam kciuki , że jesteś w ciąży jak Ci Twoje przeczucie mówi i żadna tam sfera marzeń tak jest i tyle :) :) Wewnętrzne głosy nie kłamią :P :P Śpijcie dobrze :)

• mik82 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rańca...no nie takiego rańca ale Was i tak nie ma!
    Staraczka ten Twój progesteron nie jest zły bo mówi się że jak jest powyżej 10 tzn że owu na pewno była ale wiem, że od 18 uważa się za właściwy do zajścia w ciążę (mój gin nawet mówi o 20) Przy niższym zazwyczaj przepisują luteinę albo duphaston. Przeżyłam poród martwego dziecka więc wiem co czujesz. U mnie był 18 tc, obumarłej na etapie 16 tc, ale ja znam przyczynę więc o tyle mi łatwiej to zaakceptować :-(
    Iza mam wizytę tak jak Ty o 9.00, ale będziemy miały przyjemności grzebnięcia z rańca w nowym tygodniu :-)
    Dotik ja mam nadzieję, że tik tak nie wyłapał wszystkiego co pisałam haha...powiedz że forumowa ciotka go kocha i będzie git :-)
    Wstawać laski
    Ja spadam na zakupy i chatę ogarnąć...

Asha, dotik lubią tę wiadomość

wrzesień 2008 - Mikołaj <3
    Starania od 12.2012
    maj 2014 - córeczka 16 tc [*]
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry kobitki :-)

Ndrobilam was z grubsza...oczywiscie jak mnie nie bylo to dzialo :-( sie dzialo ;-) Mik.....Amelia.....??? ;-)

Staraczka...w UK normy progesteronu w drugiej fazie sa ponad 30 wiec jezeli mialas nizsze to owu nie mialas wtedy...moim zdaniem jezeli w tym miesiacu nie zajdziesz...zacznij mierzyc temp...siedem dni po owu zrob progesteron u normalnego gp....pisze ci to bo oni ci powiedza zebys zrobila w 21 dc...a przy twoich cyklach to nie bedzie 7 dni po owu...oni tu sa beznadziejni...nie wiem czemu przy takim progesteronie nic nie zrobil, ale tez mnie w sumie to nie dziwi...jak zaczniesz mierzyc to bedzie wiadomo co i jak ;-)

Witam Karina...tobie tez bym zaproponowala mierzenie, bo ja np w 16 dc juz jestem po owu i nie mam juz zadnedo sluzu...to wszystko zalezy od organizmu, przy tak krotkich cyklach...16 dc to juz jest 10 dni przed @... Czyli teoretycznie 4 dpo....4 dni po owu....jak nie mierzysz...nie robisz testow....i innych pomiarow to nic nie wiadomo...nie wiadomo czy wogole masz plodny sluz....moim zdaniem owu juz mialas...a teraz to juz jest po owu....zakladajac ze cykl jest 26 dniowy :-) czekamy...zobaczymy.....witamy u zrytych

Amelia...co do mierzenia temp...gratuluje osiagnelac...moj pozion budzenia sie w nocy 30 razy i sprawdzania godziny i mierzenia o 4 ...gratuluje :-)

Co do reszty cholera nie pamietam :-( tyle tego bylo ...masakra ...ale kocham was...to wiecie przeciez :-)

U mnie chyba juz po owu :-( i bez bzykania bo stary oddal wszystko w kubek wczoraj wiec wiadomo ze nic w tym miesiacu...szanse i tak zadne by byly a teraz sa jeszcze mniejsze...no nic czekamy na listopad....czekamy tez na wyniki w przyszlym tygodniu...oby chodziaz byly takie jak tamte :-) i bedzie git :-)

Kawusie popijam i czekam na was :-)

amelia04072006, dotik lubią tę wiadomość

• mik82 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Asha
    obiecałam wczoraj Amelii że Cię na nią napuszczę bo ona tu coś o menopauzie gadała a mnie nie słucha bo ja mam mniejszego autoryteta niż ona to we no wyjmij tą swoją armatkę bo Ty masz większy autorytet od niej to może zadziała :-)
    Cieszę się że coś pozytywnego się u Was zadziało, szkoda tej armii Twojego jaka by ona nie była to zawsze armia :-) No cóż... czekamy...no bo co innego byśmy mogły robić :-)
    Ja spadam na razie Będę potem :-)

Asha, amelia04072006, 25staraczka25, dotik lubią tę wiadomość

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • amelia04072006 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mik82 wrote:
    Hej Asha
    obiecałam wczoraj Amelii że Cię na nią napuszczę bo ona tu coś o menopauzie gadała a mnie nie słucha bo ja mam mniejszego autoryteta niż ona to we no wyjmij tą swoją armatkę bo Ty masz większy autorytet od niej to może zadziała :-)
    Cieszę się że coś pozytywnego się u Was zadziało, szkoda tej armii Twojego jaka by ona nie była to zawsze armia :-) No cóż... czekamy...no bo co innego byśmy mogły robić :-)
    Ja spadam na razie Będę potem :-)
    ty cholero to ja jeszcze dotikowi nic nie mowilam a ty juz nakablowałaś? łooooo zemszcze sie :D

mik82, dotik lubią tę wiadomość

zus1znh.png

iv09krhm2hgmouw3.png

Wysłany: 11 października 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Dzien Dobry kobitki :-)

Amelia...co do mierzenia temp...gratuluje osiagnelac...moj pozion budzenia sie w nocy 30 razy i sprawdzania godziny i mierzenia o 4 ...gratuluje :-)

Kawusie popijam i czekam na was :-)
    przecie mowie ze mam autoryteta :D

mik82 lubi tę wiadomość

zus1znh.png

iv09krhm2hgmouw3.png

Wysłany: 11 października 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i co nic? nikogo ? cholera sobota jest ?

zus1znh.png

iv09krhm2hgmouw3.png

Wysłany: 11 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra to ide sprzatac . bede po - jak sie wyrobie :D

zus1znh.png

iv09krhm2hgmouw3.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) Wstałam z ciężkim trudem po przespaniu 5 godzin ale uzależnienie zaglądnięcia na forum silniejsze :-D dzięki Asha będziemy działać inaczej od przyszłego tygodnia . Cieszę się że u Ciebie teraz będzie co raz lepiej :-) Amelia i Mik nie pozabijajcie się dzisiaj z tych zemst :-D :-D lecę się ogarnąć i kawa . Trochę boję się zajrzeć do kuchni , mam nadzieje że się tam odnajdę ;-)

• mik82 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelia04072006 wrote:
    ty cholero to ja jeszcze dotikowi nic nie mowilam a ty juz nakablowałaś? łooooo zemszcze sie :D
    dotik jest mniej groźna niż asha ;-)

amelia04072006, dotik lubią tę wiadomość

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mik82 wrote:

Ladna mi tu opinie wyrabiacie :-( ;-)

• dotik Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mik82 wrote:

no no ;) może mniej groźna ale mam za to groźnego psa, choć on jeszcze o tym nie wie :D

ja byłam raniutko, ale wszystkie spały :) Amelia! trzymam kciuki za Twoją ciążę :)

• Asha Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia...jeden dzien mnie nie bylo a ty juz w ciazy :-) normalnie w szoku jestem :-)

dotik lubi tę wiadomość

• Iza75 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki, widzę sprzataniowo gotowaniowo dzis chyba ;-)
    a mnie wlasnie chuj strzelil bo moja matka wlasnie przyjechała chociaz prosilam ja żeby nie byla wczesniej niż o 14...bo sie chcialam zdążyć bzyknac...ale nie kurwa, po co...i tak czuje, ze ten cykl to juz pozamiatany..zajrze potem..sorki,tak tylko wtracilam na żywo...bo aż mi lzy kurwa ze zlosci polecialy...eeech w morde

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • dotik Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza75 wrote:
    Hej laseczki, widzę sprzataniowo gotowaniowo dzis chyba ;-)
    a mnie wlasnie chuj strzelil bo moja matka wlasnie przyjechała chociaz prosilam ja żeby nie byla wczesniej niż o 14...bo sie chcialam zdążyć bzyknac...ale nie kurwa, po co...i tak czuje, ze ten cykl to juz pozamiatany..zajrze potem..sorki,tak tylko wtracilam na żywo...bo aż mi lzy kurwa ze zlosci polecialy...eeech w morde

Iza :( to może wyślij mamę na spacer z Glutkiem albo do sklepu, że niby cebula się skończyła cy coś i rachu ciachu na szybciora pod ścianą gdzieś ;)

Iza75, mik82 lubią tę wiadomość

‹‹ 1465 1466 1467 1468 1469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ