Zdziska i Elbieta
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyshimmer_lip wrote:Hej. Tsh 2,1 a progesteron 26 czyli chyba ani jedno ani drugie dupy nie urywa
Poziom progesteronu - normy
1-28 ng/ml - po owulacji
9-47 ng/ml - do 12. tygodnia ciąży
17-146 ng/ml - 12.-28. tydzień ciąży
55-200 ng/ml - powyżej 28. tygodnia ciąży
Progesteron ok
TSH w normie, ale mogłoby być z deczo niższe. -
Sylwia87 wrote:Poziom progesteronu - normy
1-28 ng/ml - po owulacji
9-47 ng/ml - do 12. tygodnia ciąży
17-146 ng/ml - 12.-28. tydzień ciąży
55-200 ng/ml - powyżej 28. tygodnia ciąży
Progesteron ok
TSH w normie, ale mogłoby być z deczo niższe.
tsh dla zaciazajacych 1-1,5 bardzo maksymalnie 2,00 wiec chyba powinnas odwiedzic endokrynologa -
amelia04072006 wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/36c3839a726c.jpg .
pierwsze dwie kreski szkoda ze w owulacyjnym :)a i tak negatywnyamelia04072006 lubi tę wiadomość
-
shimmer_lip wrote:Hej. Tsh 2,1 a progesteron 26 czyli chyba ani jedno ani drugie dupy nie urywa
-
mik82 wrote:Ale ten pik lh czasem ciężko wyłapać na teście, czasem może być tylko przez chwilę ten skok więc działaj amelia, bo dużej różnicy między kreskami nie ma
-
amelia04072006 wrote:ja raczej jestem juz po owu tylko tempka cos mi nie rosnie , dlatego sobie je robie. jutro juz pewnie wcale jej nie bedzie
-
nick nieaktualnyZnalazłam takie stwierdzenie:
Quote:U kobiet w ciąży stosujemy jednak inną górną granicę normy dla TSH niż w ogólnej populacji. Uznaje się, że TSH w ciąży nie powinno przekraczać 2.5 (Amerykańskie Towarzystwo Tarczycowe proponuje górną granicę TSH w pierwszym trymestrze-2.5, w drugim trymestrze 3.0, w trzecim trymestrze 3.5).
http://www.tarczyca.info/aktualnosci/podwyzszone-tsh-kobiety-ciazy/
Ale co lekarz to inna opinia... Trochę jodu nie zaszkodziWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 13:43
-
Aktualne rekomendacje Towarzystwa Endokrynologicznego (Endocrine Society) uznają poziom TSH w pierwszym trymestrze ciąży za najkorzystniejszy w granicach 0,1-2,5 mIU/l, przy czym należy podkreślić poprawkę na odrębność norm.
Takie cos znalazlam. Gina mam 9 wrzesnia. Jestem w Zakopanem. Nic wiecej nie poradze. Co ma byc to bedzie. I chyba przestaje mierzyc temp i czytac forum bo strasznie mnie to stresuje smutam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
shimmer_lip wrote:Aktualne rekomendacje Towarzystwa Endokrynologicznego (Endocrine Society) uznają poziom TSH w pierwszym trymestrze ciąży za najkorzystniejszy w granicach 0,1-2,5 mIU/l, przy czym należy podkreślić poprawkę na odrębność norm.
Takie cos znalazlam. Gina mam 9 wrzesnia. Jestem w Zakopanem. Nic wiecej nie poradze. Co ma byc to bedzie. I chyba przestaje mierzyc temp i czytac forum bo strasznie mnie to stresuje smutam