Zdziska i Elbieta
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:ehh ja kocham parzoche.. ten zapach iaromat.. mmm
tata mnie tak nauczyl ipije
a kuchnie jaka ma zrobic moj mezuu bedzie cos a'la
tylko wszytsko na cichy domyk i moje kochane cargo mi zamontuje
no i na wysepce nie bedzie kuchni tylko blat -
noo zobaczymy jak sie zbierze coprawda chce ja zrobic przez zime wiec zobaczymy zrestza to bedzie jego probna kuchnia bo od nowego roku bedzie probowal robic meble mna wymiar
25staraczka25, Cwalinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnywitam i ja
Asha super ze wsystko pozalatwiane
Red wyplata nie doszla musialam pozyczyc kase od mamy
wlasnie wrocilam z zakupow ale i tak niekupilam wszystkiego co chcialm wiec jk tylko wqyplata sie pojawi ide jeszcze raz oby dzis pod wieczor
wlasnie bede wcinac sniadanko
pobrali mi krew na TSH i d3
mam wyniki LH FH i estradiol ale nic mi one nie mowia
Aniu kuchnia bedzie ciekawa
czesc Zuza25staraczka25, Ania_84 lubią tę wiadomość
-
chcialbym zeby zaczal robic bo po pierwsze sie czyms zajmie a po drugie .. zacznie wierzyc bardziej w siebie ..
on naparwde ma spory talent jelsichodzi o stolarstwo..ma sporo pomyslow osttatnio sluchal audycji jak dziecko opowiadalo o pianinku.. i wpadl na pomysl zeby zrobic takie pianinko z drewna.. i zamontowac tam np odglosy psa kota itp itd .. i jak dziecko nacisnie jakis klawisz z rysunkiem kota to zamiauczy .. itp25staraczka25, Cwalinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCwalinka wrote:witam i ja
Asha super ze wsystko pozalatwiane
Red wyplata nie doszla musialam pozyczyc kase od mamy
wlasnie wrocilam z zakupow ale i tak niekupilam wszystkiego co chcialm wiec jk tylko wqyplata sie pojawi ide jeszcze raz oby dzis pod wieczor
wlasnie bede wcinac sniadanko
pobrali mi krew na TSH i d3
mam wyniki LH FH i estradiol ale nic mi one nie mowia
Aniu kuchnia bedzie ciekawa
czesc Zuza
Cześć Kochana :*Cwalinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:chcialbym zeby zaczal robic bo po pierwsze sie czyms zajmie a po drugie .. zacznie wierzyc bardziej w siebie ..
on naparwde ma spory talent jelsichodzi o stolarstwo..ma sporo pomyslow osttatnio sluchal audycji jak dziecko opowiadalo o pianinku.. i wpadl na pomysl zeby zrobic takie pianinko z drewna.. i zamontowac tam np odglosy psa kota itp itd .. i jak dziecko nacisnie jakis klawisz z rysunkiem kota to zamiauczy .. itpAnia_84, Cwalinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
25staraczka25 wrote:bardzo ambitny facet pozazdrościć Może mu się uda trzeba wierzyć
fajt blokuje nasz inwestycja w to wszytsko bo material trzeba kupic.. ;/
Cwalinka dawaj wynikiCwalinka, 25staraczka25 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cwalinka wrote:estradiol 17,6 pg/ml
FSH 4,6 mlU/ml
LH 6,3 mlU/ml
tyle ze one nic a nic mi niemowia
niby wszystkie sa w normie ale co to oznacza??
FSH – folitropina (folikulostymulina) – stymuluje dojrzewanie pęcherzyków w jajniku.
LH - lutropina (hormon luteinizujący) – stymuluje wytwarzanie androgenów w jajniku (androstendionu i testosteronu), nagły wzrost jego stężenia w środku cyklu zapoczątkowuje ostatnie stadium dojrzewania komórki jajowej i wywołuje pękniecie pęcherzyka, a potem stymuluje ciałko żółte do produkcji progesteronu.
Wartość FSH poniżej 3 mIU/ml sygnalizuje niewydolność przysadki.
Wartość FSH 9-12 mIU/ml oznacza obniżoną rezerwę jajnikową.
Wartość FSH 12-18 mIU/ml oznacza wyczerpującą się rezerwę jajnikową, stymulacja przy takim FSH jest trudna.
Przy FSH > 18 mIU/ml stymulacja owulacji jest bardzo trudna, a często niemożliwa, prawdopodobieństwo ciąży jest bardzo małe.
Istotny jest stosunek stężeń obu gonadotropin. W przypadku prawidłowego cyklu stosunek LH:FSH jest bliski 1, w niewydolności przysadki ulega zmniejszeniu poniżej 0,6, a w zespole policystycznych jajników (PCOS) wzrasta powyżej 1,5. Wynik może zależeć od metody badania.
Do stwierdzenia PCOS – tak naprawdę nie można sugerować się tylko i wyłącznie stosunkiem LH:FSH, od tej metody tak naprawdę już się odeszło…jedyną pewna metoda potwierdzenia PCOS jest USG jajników ( dopochwowe ).
Estradiol
Kobieta
Faza folikularna 84 - 970 pg/ml (0,3 - 3,5 nmol/l)
Szczyt owulacyjny 13 - 330 pg/ml (0,48 - 1,17 nmol/l)
Faza lutealna 73 - 200 pg/ml (0,26 - 0,73 nmol/l)
Menopauza 11,2 - 42 pg/ml (0,04 - 0,15 nmol/l)Cwalinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny