Zdziska i Elbieta
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MalaCzarna wrote:Dzięki Asha. Ja biorę jedną tabletkę 125 mg + w Vita-Minerze Prenatalu mam 50 mg. Starczy tyle?
Ja biore 50 Mg+ 50 vit b5 bo mam w vit prenatalnych dodatkowe i jeszcze w onofoliku jest
Magnezu za duzo nie mozna bo bedzie powodowal skucze i dretwienie,wiec jak zaczniesz miec to zmniejsz dawke, ja mam 50, 125 moim zdaniem to za duzo troche -
MalaCzarna wrote:"Odkąd zaszłaś w ciążę, twoje zapotrzebowanie na magnez wzrosło i wynosi około 350-400 mg na dobę, czyli o około 100 mg więcej, niż potrzebuje dorosły człowiek. " O kuźwa.
NIE!!!! Bo bierzesz tez w jedzeniu itd, jak przedawkujesz to bedziesz sie naprawde zle czula -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MalaCzarna wrote:Co ty? A tu w artykule takie dawki podają to już nie wiem cholera.
Czarna ty nie jestes w ciazy jeszcze , to po pierwsze, w wit dla ciezarnych jest chyba 10 mg, wiec 300 to za duzo...jeszcze w jedzeniu masz,jak bedziesz iala niedobor to lekarz ci zaleci -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa właśnie też cholera, ja Magnez brałam kiedyś na nerwy (po tatusiu to mam). Ale to sobie tak raz brałam raz nie, a teraz biorę codziennie. I nie wiem w końcu jak go brać, ale 9 września mam wizytę u ginka to zapytam.
A wizytę mam bo jak zaszłam to się najpierw zarejestrowałam na NFZ a że termin dopiero na 9 był to odpuściłam i zarejestrowałam się prywatnie i właśnie do tego prywatnie będę chodzić, ale na NFZ jak już jestem zarejestrowana to sobie pójdę, a co.dotik lubi tę wiadomość