Zdziska i Elbieta
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki czarna! Moze pomecze jutro gina teledonem i dla pewnosci spytam jak nic ie nie poprawi. Niezastapiona Pomeczylanym Ci jeszcze troche. Bo Ty wywod o kosmetykach pisalas a nie zapisalam sobie. Jak zawsze wlasnie na tradzik uzywalam. Wiec odstawilam i oatatnio bylam w drogerii i chyba 30 min sie na lremy gapilam
I nic nie kupilam. Tylko sie zmeczylam. Potrzebuja krem do paszczy i jakis peeling najlepiej. Ale wychodzi mi tak ze we wszystkim jest cos zakazanego. Co ja mam kupic?( -
nick nieaktualnyIza75 wrote:ooo nie, juz sie staram nie wkręcac...ostatnio mialam rozne objawy i dupa, teraz nawet jak cos tam czuje to nie nastawiam sie bo ostatnie roczarowanie cholernie zabolało
-
nick nieaktualnypompon wrote:Dzieki czarna! Moze pomecze jutro gina teledonem i dla pewnosci spytam jak nic ie nie poprawi. Niezastapiona Pomeczylanym Ci jeszcze troche. Bo Ty wywod o kosmetykach pisalas a nie zapisalam sobie. Jak zawsze wlasnie na tradzik uzywalam. Wiec odstawilam i oatatnio bylam w drogerii i chyba 30 min sie na lremy gapilam
I nic nie kupilam. Tylko sie zmeczylam. Potrzebuja krem do paszczy i jakis peeling najlepiej. Ale wychodzi mi tak ze we wszystkim jest cos zakazanego. Co ja mam kupic?(
Ja sama mam ogromny z tym problem. Jeśli chodzi o peelingi to przede wszystkim powinien być bez kwasu salicylowego ani kwasów owocowych. Jeśli chodzi o kremy to bez retinolu - retinol lub retinyl palmitate, bez kwasu salicylowego, kwasów owocowych, soja też jest niewskazana, tetracykliny, wyciąg z wierzby i olejku wintergreen, olejek rozmarynowy,olejek bergamotowy).
Dobre dla kobiet w ciąży są kremy z naturalnymi ekstraktami, np. z wyciągiem z ogórecznika lub wiesiołka. Dostarczają one skórze nienasyconych kwasów tłuszczowych. Składnikami kosmetyków bezpiecznymi dla ciężarnych są: kwas hialuronowy, gliceryna, allantoina i pantenol. Do substancji bezpiecznych w ciąży należą witaminy: witamina C, witamina E.
Na trądzik dobrze działa olejek z drzewa herbacianego, można nim przemywać twarz zamiast toniku (na noc), a na dzień dodać kroplę do zwykłego kremu do twarzy.
I UWAGA!!! Fluor zawarty w płynach do płukania jamy ustnej – ma działanie toksyczne dla płodu. -
Asha wrote:Dlatego ja chce przestac mierzyc bo tak jest miesiac w miesiac kurwa ja juz nieogarniam
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
amelia04072006 wrote:ja musze bo chce sprawdzic czy mam cykle z owulacja czy bez ale bede to robic dwa cykle gora potem juz nic.nie wiem jak ty to wytrzymujesz dak dlugo
Hahahah...a widzisz...a mowicie mi ze mam sie nie poddawac , ha? Latwo powiedziec co?amelia04072006 lubi tę wiadomość
-
amelia04072006 wrote:bardzo chce tego dziecka ale te niepowodzenia mnie za duzo kosztuja. po kolejnym razie uchodzi ze mnie energia a musze ja miec dla mojej maludy, musze wybrac ona czy zamartwianie sie co ze mna nie tak
Wiesz co ci. Powinnam teraz napisac???? Wiesz????