Zdziska i Elbieta
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzymam kciuki IzaIza75 wrote:Dzien dobry
pije wlasnie kawke, zaraz ide wlosy suszyc i jazda do roboty. matko kiedy ja pilam kawe o tej godzinie?!
chociaz obudzilam sie o 3.20 sama i wlasciwie to moglam juz wstac..nerwy jednak sa...
Iza75 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypompon wrote:Hej dziewczyny. Ja odebrałam własnie część wyników i TSH 2,674. Jestem załamana i przestrachana ostro
zaraz maila z wynikami do mojego gina wysle, niech on mi przepisuje ten euthyrox. Kurna! Zawsze coś 
No troszkę za wysokie. Czytając na temat podwyższonego TSH w ciąży znalazłam takie coś:
doszło do zaskakującej rozbieżności zdania organizacji eksperckich odnośnie problemu opisanego powyżej. Na przykład:
> Towarzystwo Endokrynologiczne (Endocrine Society) zaleca podawanie hormonów tarczycy w ciąży już od poziomu TSH >2,5.
> Amerykańskie Towarzystwo Tyreologiczne (ATA) - od poziomu TSH > 2,5 pacjentkom, u których współistnieje podwyższony poziom przeciwciał aTPO (ponieważ ryzyko pogłębienia się zaburzeń jest wtedy większe), od poziomu TSH> 10 wszystkim.
> Amerykańskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (ACOG) nie zaleca takich działań aż to poziomu TSH >10.
-
Nie Kochanie, nie powinien, spokojnie...w ciąży TSH zawsze się podnosi. Ja miałam około 2,5 i mój gin mówił że jest ok.pompon wrote:Norme mam na wyniku do 4,700 ale co ztego, skoro w ciąży powinien być bliżej 1.
-
nick nieaktualny
-
Niestety możesz:-( ale na razie ten spadek nie sugeruje niedomogi. Ja jak zaczęłam monitorować cykl to pierwszy wynik progesteronu miałam 17 i niby jest to norma ale mój gin jest zdania że powinien być około 20. Potem w każdym kolejnym cyklu było u mnie tylko gorzej:-( Musiałabyś poobserwować swoje wyniki w kolejnych cyklach. Jeśli jest na zbliżonym poziomie co ten teraz to jest ok.dotik wrote:też piję kawkę i zaraz muszę suszyć łeb. Iza trzymam kciuki za pierwszy dzień

a u mnie temp spadła:/ coś jest jednak nie tak. mogę mieć niedomogę lutealną mimo, że progesteron wyszedł mi 17... ? -
nick nieaktualnypompon wrote:Boże dziewczyny, dzięki. Oby było wszystko dobrze, ja już strach w oczach i czarne myśli
do gina i tak napisze, bo do wizyty nie dotrwam. Myślicice, że będzie trzeba zbijać? Dzisiaj zrobilam jeszcze ft3 i 4.
Może troszkę będzie chciał zbić. Przeczytałam też właśnie, że lekarze czasem przepisują preparaty jodowe. -
Trudno powiedzieć jakie zdanie na ten temat ma Twój gin. Sama widzisz, że różne są szkoły co do tego kiedy zbijać. Jeśli Cie to uspokoi to napisz do gina. Ja bym tak zrobiła.pompon wrote:Boże dziewczyny, dzięki. Oby było wszystko dobrze, ja już strach w oczach i czarne myśli
do gina i tak napisze, bo do wizyty nie dotrwam. Myślicice, że będzie trzeba zbijać? Dzisiaj zrobilam jeszcze ft3 i 4.
dotik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymik82 wrote:Niestety możesz:-( ale na razie ten spadek nie sugeruje niedomogi. Ja jak zaczęłam monitorować cykl to pierwszy wynik progesteronu miałam 17 i niby jest to norma ale mój gin jest zdania że powinien być około 20. Potem w każdym kolejnym cyklu było u mnie tylko gorzej:-( Musiałabyś poobserwować swoje wyniki w kolejnych cyklach. Jeśli jest na zbliżonym poziomie co ten teraz to jest ok.
Czytałam, że przy niedomodze ciałka żółtego temperatura spada stopniowo przez kilka dni. No i fl trwa mniej niż 10 dni. -
mik82 wrote:Niestety możesz:-( ale na razie ten spadek nie sugeruje niedomogi. Ja jak zaczęłam monitorować cykl to pierwszy wynik progesteronu miałam 17 i niby jest to norma ale mój gin jest zdania że powinien być około 20. Potem w każdym kolejnym cyklu było u mnie tylko gorzej:-( Musiałabyś poobserwować swoje wyniki w kolejnych cyklach. Jeśli jest na zbliżonym poziomie co ten teraz to jest ok.
no powtórzę badanie w nast cyklu i z wynikami pójdę do gina. jeszcze na początku cyklu zrobię fsh lh estradiol i zobaczymy...
mik82 lubi tę wiadomość
jestem w ciąży, urojonej i spożywczej.
-
Mit:-) Moja faza lutealna trwa 12-13 dni:-) Spadek też mam konkretny pod koniec cyklu a na bank jestem przykłsdem niedomogi ciałka żółtego o czym swiadczą moje wyniki progesteronu mimo potwierdzonej owulacjiSylwia87 wrote:Czytałam, że przy niedomodze ciałka żółtego temperatura spada stopniowo przez kilka dni. No i fl trwa mniej niż 10 dni.