Zimne piwko 🍺 i majówka 🌷 - będzie w lutym porodówka 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
No to jak dyskusja to dyskusja 😁
Co do krewetek - serce zdecydowanie ❤️
Co do homarów - sikanie nie moja bajka w intymnych sytuacjach 🤣
Co do skorpionów - kiedyś byłam bardziej szalona w łóżku 😆 może dlatego że miałam mega figurę i mega pewność siebie wtedy 😋 dziś jestem bardziej wstydliwa 😆34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Pomocy 🥴
Jeżeli jesteście i nie porwała Was majówka 😎
Nie wiem co mam o tym myśleć:
Nie mam żadnych obserwacji do tego cyklu. Po ilości śluzu byłam pewna, że owu była zaraz po laparo 🤷🏻♀️ Jutro moj ma badanie nasienia. I tak źle i tak niedobrze. Jak mam go zaciągnąć do łóżka to tylko jak będę mieć pewność 🤪
Nie znoszę tych testów, bo się kiepsko wybarwiają i sama nie wiem czy to pozytyw czy co?…
Starania od 06.2021
•AMH - 22.92 ng/ml, kto da więcej 🙈
•MTHFR w układzie heterozygotycznym
•4G/4G w genie PAI-1 w układzie homozygotycznym
•KIR Bx ( nieobecne 3DS1, 2DS4 norm)
•Komórki NK 16,43%
• KIRy - Ok, nasienie morfologia 3%, fragmentacja 17%
• Endometrioza I st.
… ?
Lipiec 2023: ⏸27.07, beta 95 - 29.07, beta 290.8 - 31.07, Lipiec dał nam mały cud ❤️
Nasz mały cud okazał się synkiem 💙💙💙 rośnij Kochanie. Bardzo na Ciebie czekamy.
21.03.2024 spełniło się nasze największe marzenie ❤️🧡💛💚💚💜
-
Zlosnica Ja bym wykorzystala okazje
Celina ja to sie rozumem kieruje coraz czesciej.
Sikanie tez nie dla mnie :p
To juz wiem czego Ja w zyciu potrzebuje.. Skorpiona 🦂Zło_snica lubi tę wiadomość
26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
Złośnica wszystko zależy jaki masz zazwyczaj poziom LH i jak Tobie się wybarwiają przy piku. Według mnie to jest pozytyw ☺️ który dc jesteś?
Zło_snica lubi tę wiadomość
-
Złośnica na moje oko też pozytyw 🙂 ale to zależy jak się Tobie wybarwiają testy bo to też trochę indywidualna sprawa. Niektórym dziewczynom barwią się aż na bordowo, u mnie osobiście nigdy tak nie było...
-
miska122 wrote:Złośnica wszystko zależy jaki masz zazwyczaj poziom LH i jak Tobie się wybarwiają przy piku. Według mnie to jest pozytyw ☺️ który dc jesteś?
19dc
Wybarwiają się zawsze ładnie, ale tych niebieskich nie cierpię🥴 (kupiłam przypadkiem zamiast różowych). Na różowych zawsze ładnie było widać jak z dnia na dzień ciemnieją. A te nic nic i nagle kreska.
Następnym razem się puknie w głowę na moje głupie pomysły z sikaniem z czapy w środku cyklu😩
Ps. Dziękuje Wam za wsparcie 😉 ❤️
Coś mi się wydaje, że znów naprodukowałam dwa pecherzyki i to jest ten drugi. Ale teraz to sobie mogę gdybać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2023, 19:16
Starania od 06.2021
•Komórki NK 16,43%
• Endometrioza I st.
… ?
Lipiec 2023: ⏸27.07, beta 95 - 29.07, beta 290.8 - 31.07, Lipiec dał nam mały cud ❤️
-
celina550 wrote:ponieważ wieczorami jest już prawie jutro a ja wstaję całkiem późno, będę wrzucać dzień dobry na noc 🙈
1 maja
Ciekawostka na dziś - skorupiaki
Serce ❤️ krewetki 🦐 jest w głowie. Krewetka ma też otwarty układ krążenia - co oznacza, nie ma tętnic, a jej organy pływają sobie bezpośrednio w krwi.
🔸czy to znaczy, że nie trzeba kierować się albo sercem albo rozumem? (u mnie zazwyczaj wygrywa serce ❤️)
Homary 🦞z kolei…sikają ze swoich twarzy - ich pęcherze ulokowane są w głowach.
Gdy samiec ma ochotę na małe co nieco, pozostaje w swojej kryjówce i wytryskuje z niej na zewnątrz mocz. Jeśli do jego schronienia zbliży się chętna samiczka, odpowiada mu ona…także jest strzyknięciem moczem. 😳
🔸pozostawiam to bez komentarza, bo mnie sikanie akurat nie kreci 🤭
I na koniec skorpiony 🦂, które potrafią ukłuć partnerkę i wstrzyknąć jej małą dawkę jadu, żeby ją uspokoić 🙈
🔸 cóż, mnie uspokajać nie trzeba, raczej rozbudzać. jestem wstydliwa w łóżku, więc raczej potrzebuję zastrzyku odwagi zamiast uspokajacza 🤫
zapraszam do dyskusji 😃
Zdecydowanie kieruje się sercem, ale rozum zaraz wkracza i analizuje milion innych opcji ☺️
Sikanie na siebie i w siebie ? Yyy, nie dla mnie 😂 nie kręci mnie ten rodzaj fetyszu 😂
Co do skorpionów… bywam agresywana i pobudzona w lozku, ale lubię tez namiętny i spokojny seks ❤️
Niby skorupiaki czy zwierzęta ale człowiek jednak w pewnym sensie podobny jest do nich
o każdy cykl za długo...
obecnie mieszkamy i staramy się w De 🇩🇪
AMH 3,5
Ona 96 r. 👱🏼♀️
On 94 r. 👨🏻
01.2023 - stymulacja CLO+Duphostan.. ❌
05.2023 - rozpoczęcie starań z pomocą medyczną
16.08.2023 - histero-laparoskopia - 👍🏻✅
🙏🙏🙏 -
Złośnica, ja zas odwrotnie, wole niebieskie 😅
Dla mnie pozytyw.Zło_snica lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Zło_snica wrote:Pomocy 🥴
Jeżeli jesteście i nie porwała Was majówka 😎
Nie wiem co mam o tym myśleć:
Nie mam żadnych obserwacji do tego cyklu. Po ilości śluzu byłam pewna, że owu była zaraz po laparo 🤷🏻♀️ Jutro moj ma badanie nasienia. I tak źle i tak niedobrze. Jak mam go zaciągnąć do łóżka to tylko jak będę mieć pewność 🤪
Nie znoszę tych testów, bo się kiepsko wybarwiają i sama nie wiem czy to pozytyw czy co?…
Kurcze, wyglada na pozytywny na zdjęciu 🤔
Co to za testy ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2023, 19:42
o każdy cykl za długo...
obecnie mieszkamy i staramy się w De 🇩🇪
AMH 3,5
Ona 96 r. 👱🏼♀️
On 94 r. 👨🏻
01.2023 - stymulacja CLO+Duphostan.. ❌
05.2023 - rozpoczęcie starań z pomocą medyczną
16.08.2023 - histero-laparoskopia - 👍🏻✅
🙏🙏🙏 -
zapomniałam o skorpionach, że to jedyny znak zodiaku, w którym bardzo nie chciałam mieć dzieci. a będę mieć dwójkę 🙈
amani_96, Asia2309, Wiolala lubią tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Zło_snica wrote:19dc
Wybarwiają się zawsze ładnie, ale tych niebieskich nie cierpię🥴 (kupiłam przypadkiem zamiast różowych). Na różowych zawsze ładnie było widać jak z dnia na dzień ciemnieją. A te nic nic i nagle kreska.
Następnym razem się puknie w głowę na moje głupie pomysły z sikaniem z czapy w środku cyklu😩
Ps. Dziękuje Wam za wsparcie 😉 ❤️
Coś mi się wydaje, że znów naprodukowałam dwa pecherzyki i to jest ten drugi. Ale teraz to sobie mogę gdybać.
Dobra jak 19 to nie było tematu, bo mój durny łeb już pomyślał "rób ciążowy" 😂😂 a druga myśl jak przeczytałam, że pomysł z czapy z sikaniem w środku cyklu - "kurde, może też zrobię?" 😂😂Zło_snica lubi tę wiadomość
-
miska122 wrote:Dobra jak 19 to nie było tematu, bo mój durny łeb już pomyślał "rób ciążowy" 😂😂 a druga myśl jak przeczytałam, że pomysł z czapy z sikaniem w środku cyklu - "kurde, może też zrobię?" 😂😂
Haha 😂 piąteczka! Dawaj pokombinujemy razem 😄
Amani - horieny ale te z paczki po 50 szt. Różowe są z opakowań po 30 szt., niestety dotarło do to mnie po ostatniej dostawie. Tak się kończą moje szalone oszczędności 🤪
Księgowa - poczekam aż się będziesz starać o 3-cie i się wymienimy 😁
Starania od 06.2021
•Komórki NK 16,43%
• Endometrioza I st.
… ?
-
Złośnica, ja Cie proszę, nie szalej 😅
Zobowiązuje się do analizy tych testów dla Ciebie az Ci sie skończą 😁Zło_snica, Mamausia lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Złośnica i dla mnie pozytyw!
Melduje, że Tel Aviv zaliczony. Nocowanko w Jerozolimie i jutro ruszamy dalej 💪
Zjarałem sobie ramionka i... wierzchnia część stópek 😆😅🤣Księgowa, miska122, Siri, Zło_snica, karola, Tiril, amani_96, Jo_an, Kasiak89, Wiolala, Simons_cat, Ayayanee lubią tę wiadomość
👱♀️ 35l.
TSH ✔️ ft3 ✔️ ft4 ✔️ antyTPO ✔️antyTG ✔️
krzywa cukrową ✔️ insulinową ✔️ glukoza ✔️ insulina ✔️ wit. D ✔️ antytrombina III- lekko ponad normę, białko S ✔️ białko C ✔️homocysteina ✔️ B12❌️
💊siofor 850 2x1, neurovit 1x1
AMH 6,63=>3,11
Czynnik II hetero
MTHFR hetero
PAI-1 hetero
Suple: pregna start, ogestan inozytol, eyeQ
🧔 41l. Lekkie nadciśnienie, alergik
Hormony ok!
Ilość 240mln/ejakulat
Konc. 40mln/ml
Ruch ogólny 53%
Żywotność 56%
Morfologia 2%
HBA 90%
Stres oks. 2,64 mV
Suple: maca, kw.foliowy, NAC, selen, cynk, koenzym q10, l-arginina, wit D, wit. C 4tys.j., ACC
04.2023 IUI ❌️
05.2023 biopsja i immuno: alloMLR 0%=>49,8%, kiry: AA, jeden implantacyjny,
23.06.2023 ET 3.1.2. Accofil, intralipid ❌️💔
26.07.2023 FET 4.2.2.❌️💔
Accofil, intralipid
26.09.2023 FET IVIG, accofil ❌️💔
27.10.2023 FET IVIG, accofil, prograf, clexane 😔
❄️❄️ -
Nie mogę dzisiaj z mojego mózgu 🙈 miałam powiedzieć, że ja też używam niebieskich, po czym sprawdziłam i jednak są różowe 😂😂
Chciałam się zapisać nawet na testowanie w maju, ale wyjątkowo nie ogarniam mojego cyklu 😬 poza tym mój syn jak ostatnio zobaczył, że trzymam na rękach inne dziecko to kazał mi w tej chwili je odłożyć, także nie wiem czy pomysł rodzeństwa mu się spodoba 🙈😂 -
ondzia1112 wrote:Złośnica i dla mnie pozytyw!
Melduje, że Tel Aviv zaliczony. Nocowanko w Jerozolimie i jutro ruszamy dalej 💪
Zjarałem sobie ramionka i... wierzchnia część stópek 😆😅🤣
A jak to tak bez kremiku 🤨
Przesądzone - moje Drogie przewagą bezwzględną stwierdzam owulację.
miska122 wrote:Nie mogę dzisiaj z mojego mózgu 🙈 miałam powiedzieć, że ja też używam niebieskich, po czym sprawdziłam i jednak są różowe 😂😂
Chciałam się zapisać nawet na testowanie w maju, ale wyjątkowo nie ogarniam mojego cyklu 😬 poza tym mój syn jak ostatnio zobaczył, że trzymam na rękach inne dziecko to kazał mi w tej chwili je odłożyć, także nie wiem czy pomysł rodzeństwa mu się spodoba 🙈😂
Nie daj się! Moja siostra zastraszyła rodziców, że brata wyrzuci z balkonu, siostra może być i oto jestem 😄 a że było to 6 piętro to (podobno) się przejęli 😄
Księgowa wrote:Złośnica, ja Cie proszę, nie szalej 😅
Zobowiązuje się do analizy tych testów dla Ciebie az Ci sie skończą 😁
Oki jesteśmy umówione 😁 ❤️
Dam Ci czas żeby ta idea w Tobie rozkwitła 😄❤️❤️
miska122, Księgowa lubią tę wiadomość
Starania od 06.2021
•Komórki NK 16,43%
• Endometrioza I st.
… ?
-
Kurcze, u mnie maj się kiepsko zaczyna. 21 DC i raczej nie ma płodnego śluzu 🤷 za to jest jakiś dziwny, leciutko różowy 😲 więc nie wiem, czy to przez to, że karmię, czy to jakaś infekcja, czy może jednak jakiś dziwny objaw owulacji? Tylko śluzu tyle, co kot napłakał 🤷 wysłałam męża po owulacyjne, zobaczymy, ale kurczę! Byłam taka zadowolona po wizycie u lekarki bo zasugerowała, że teraz już będę mieć ładne cykle, a tu guzik...i jeszcze to że będzie znowu długi cykl, być może bez owulacji to jakoś przełknę, ale nosz kurde niech mi się jeszcze jakaś infekcja przypląta 😔 ech, czeka aż mi w końcu jakiś lekarz zdecyduje się coś zrobić z tymi cyklami ale wiecznie mam czekać...
-
2 maja
Ciekawostka na dziś - słonie
Słonie 🐘 są jedynymi ssakami, które nie mogą… podskakiwać.
Mogą też umrzeć z powodu złamanego serca. 💔
(wzruszające 🥹)
Znane są również z tego, że uwielbiają jeść. Potrafią na tej czynności spędzić nawet 16 godzin dziennie. Są roślinożercami ☘️, dlatego muszą przyswajać baaaardzo duże ilości pokarmu, by zaspokoić głód.
Dodatkowo znane są z tego, że… przechodzą menopauzę. 🙈Nina_02, amani_96, Tiril, Wiolala, Hania123, Simons_cat lubią tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙