X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zimne piwko 🍺 i majówka 🌷 - będzie w lutym porodówka 🤰
Odpowiedz

Zimne piwko 🍺 i majówka 🌷 - będzie w lutym porodówka 🤰

Oceń ten wątek:
  • celina550 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 maja

Ciekawostka na dziś - krety

pobrane-1.jpg

Krety w swoim menu mają sporo rarytasów - owady 🦟, pająki 🕷️, larwy , a nawet myszy 🐁 (którym zdarzy się podejść zbyt blisko małego drapieżnika).

Ich głównym pokarmem są jednak dżdżownice 🪱. Gdy kret znajdzie jedną z nich, ściska ją między łapami, żeby oczyścić jej wnętrzności z ziemi i gliny.

Krety zjadają dżdżownice od razu po wyciśnięciu albo zostawiają sobie takie przygotowane danie na później..

Zdarza się, że te malutkie zwierzątka unieruchamiają swoje ofiary poprzez nadgryzienie ich splotów nerwowych - sparaliżowane (ale wciąż żywe) dżdżownice są przechowywane w specjalnie do tego przystosowanych podziemnych spiżarniach.

Ale krety są też bardzo aktywne 🏋️‍♀️.
    Jeden mały krecik może w ciągu godziny wyryć korytarz o długości 1️⃣4️⃣ metrów!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2023, 01:14

Simons_cat, Tedka lubią tę wiadomość

👰🏻‍M&M🤵🏻

"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"

06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
    07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
    ❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby

19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
    24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀

19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙

age.png
  • amani_96 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w weekend 🌼

Tedka dobrze, że zajęłaś czymś głowę. Jednak taka lista to taki spokoj dla głowy. ☺️ Mówiłam ze wszystko z tobą wporządku so Keep Calm girl ☺️
    Myślałam tez o mierzeniu temp, ale chyba po drożności zacznę. Muszę kupić termometr odpowiedni bo mam tylko ten w formie pistoletu. Bądź co bądź będziesz miała podgląd na cykl ciut szerszy :)

Kochane, jak już wspomniałam będę miała robiona drożność jajowodów… ale powiedzcie mi proszę, jak się przygotować do tego ? 🫣 Czytałam kiedyś, myślałam ze wszystko wiem a tak na prawdę nie wiem już nic 🥲 czy to boli ? Czy L4 po tym brać ? A co jeśli będzie któryś niedrożny a płyn go nie udrożni ? 😵‍💫

Tedka lubi tę wiadomość

o każdy cykl za długo...
    obecnie mieszkamy i staramy się w De 🇩🇪
    AMH 3,5

Ona 96 r. 👱🏼‍♀️
    On 94 r. 👨🏻

01.2023 - stymulacja CLO+Duphostan.. ❌
    05.2023 - rozpoczęcie starań z pomocą medyczną
    16.08.2023 - histero-laparoskopia - 👍🏻✅

🙏🙏🙏
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amani_96 wrote:
    Dzień dobry w weekend 🌼

Tedka dobrze, że zajęłaś czymś głowę. Jednak taka lista to taki spokoj dla głowy. ☺️ Mówiłam ze wszystko z tobą wporządku so Keep Calm girl ☺️
    Myślałam tez o mierzeniu temp, ale chyba po drożności zacznę. Muszę kupić termometr odpowiedni bo mam tylko ten w formie pistoletu. Bądź co bądź będziesz miała podgląd na cykl ciut szerszy :)

Kochane, jak już wspomniałam będę miała robiona drożność jajowodów… ale powiedzcie mi proszę, jak się przygotować do tego ? 🫣 Czytałam kiedyś, myślałam ze wszystko wiem a tak na prawdę nie wiem już nic 🥲 czy to boli ? Czy L4 po tym brać ? A co jeśli będzie któryś niedrożny a płyn go nie udrożni ? 😵‍💫
    Cześć nie udzielam się za czesto ale was podczgtuje i trzymam kciuki ;)
    Jeśli chodzi o drożność jajowodow ja byłam prywatnie więc trwało to dosłownie 10-15 minut lekki nieprzyjemny bol ,chwilowy... u mnie niestety wyszedł jeden niedrozny jajowod ,po tym miałam skierowanie na laparoskopie do szpitala I tam wyszło że lewy w ogóle nie drożny a prawy ledwo ledwo 🤦‍♀️ ale mimo to staraliśmy się odrazu po laparoskopi i mamy rocznego (ponad) chłopczyka;)
    A drożność myślę że każdy ma inny prog bólu ale mimo wszystko nie trzeba zwolnienia;) chyba że dla odpoczynku glowy ;)

• ondzia1112 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celina dopiero będziemy miec ten pakiet 24.05. Powiedziala że koło piątki musimy naszykować 🙈 koszt transportu z Katowic do krosna 800zla ale M wiezie sam bo przy okazji załatwi interesy zawodowe 🤭

👱‍♀️ 35l.
    TSH ✔️ ft3 ✔️ ft4 ✔️ antyTPO ✔️antyTG ✔️
    krzywa cukrową ✔️ insulinową ✔️ glukoza ✔️ insulina ✔️ wit. D ✔️ antytrombina III- lekko ponad normę, białko S ✔️ białko C ✔️homocysteina ✔️ B12❌️
    💊siofor 850 2x1, neurovit 1x1
    AMH 6,63=>3,11
    Czynnik II hetero
    MTHFR hetero
    PAI-1 hetero
    Suple: pregna start, ogestan inozytol, eyeQ

🧔 41l. Lekkie nadciśnienie, alergik
    Hormony ok!
    Ilość 240mln/ejakulat
    Konc. 40mln/ml
    Ruch ogólny 53%
    Żywotność 56%
    Morfologia 2%
    HBA 90%
    Stres oks. 2,64 mV
    Suple: maca, kw.foliowy, NAC, selen, cynk, koenzym q10, l-arginina, wit D, wit. C 4tys.j., ACC
    04.2023 IUI ❌️
    05.2023 biopsja i immuno: alloMLR 0%=>49,8%, kiry: AA, jeden implantacyjny,
    23.06.2023 ET 3.1.2. Accofil, intralipid ❌️💔
    26.07.2023 FET 4.2.2.❌️💔
    Accofil, intralipid
    26.09.2023 FET IVIG, accofil ❌️💔
    27.10.2023 FET IVIG, accofil, prograf, clexane 😔
    ❄️❄️
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amani_96 wrote:
    Dzień dobry w weekend 🌼

Mogę Ci powiedzieć jak to u mnie wyglądało. Miałam dwa razy. Pierwszy hsg w szpitalu na NFZ: zgłosiłam się dzień wcześniej, rano na czczo bo RTG, bolało bardzo, dostałam głupiego Jasia więc było mi nie dobrze i prawie zwymiotowałam ale jajowody (niby) były ok . A niby bo po roku zaszłam w ciążę ale pozamaciczną w dodatku bliźniaczą i w obu jajowodach jednocześnie... Chociaż możliwe, że po prostu wpuścili mi jakąś bakterię wtedy...
    Drugi raz: sono hsg (hycosy) prywatnie w klinice, przyjechałam rano po śniadaniu, na wejściu zrobili mi biocenozę, wynik był dobry więc kroplówka z paracetamolu i na zabiegowy. Badanie trwało w sumie z 10 minut przy czym ten moment gdzie wpuszczają kontrast i faktycznego bólu może z minutę. Chociaż mnie nie bolało mocno ale to może przez to, że po wcześniejszych przygodach podniósł mi się próg bólu. Jajowody wyszły drożne z lekkim zwężeniem w lewym ale to pewnie po nacięciu przy usuwaniu cp więc tak już musi zostać...

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciekawostki, krety są obrzydliwe 🙈🙉

age.png
  • Asia2309 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:

A dla mnie są słodkie 😍 tylko wkurzały mnie jak robiły kopce na mojej rowniotkiej trwawie 😅

21 cs- 5.11.2021 r. ⏸

23.11- 6t1d jest 💙
    8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn
  • Jo_an Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ondzia ja miałam pobierana biopsję w Klinice i sama wysyłałam. Klinika dopiero podpisywała jakaś umowę z nimi na wysyłkę,więc jeszcze sami tego nie ogarniali. Ja wysłałam zwykłym kurierem, bodajże Dhl-jedynie zaznaczyłam,że paczka niestandardowa i dorecznie kolejny dzień do 10 czy 12godz-juz nie pamiętam jakie opcje były. Płaciłam koło 700-800zł. U mnie w wynikach nic nie wyszło,ale za to biopsja jest jak scratching i w cyklu po naturalnie zaszłam w ciążę😉

86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
    4.21 cb, 4.21 IUI, 6.21-2 IUI :(
    7.21 IVF:11pęcherzyków❄️❄️❄️❄️❄️8.21 i 9.21-2 transfery :(
    ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%

Naturalny cud:
    27.11 beta 36
    18.06 33+0🐣Adaś
    age.png
  • celina550 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:

chyba wolę krety niż dżdżownice 🙈 te to mnie brzydzą dopiero 🤢

👰🏻‍M&M🤵🏻

"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"

06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
    07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
    ❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby

19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
    24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀

19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙

age.png
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amani_96 wrote:
    Dzień dobry w weekend 🌼

Bardzo lubię jak mnie pocieszasz :) czuje Twój luz ;)

Ja miałam sono hsg w Warszawie w klinice bocian. Ogólnie sama się na to zapisałam, sama wyszukałam sobie, że to sono jest mniej bolesne niż takie wykonywane w szpitalu na NFZ (moja koleżanka miała i wspominała okropnie). Ja wspominam ok. Przyszłam na umówiona godzinę, lekarz przeprowadził krótki wywiad, niestety nie pamiętam który to musiał być dzień cyklu. Na krześle ginekologicznym najpierw wprowadził coś do środka, nie wiem co i powiedział że jak teraz sobie przełoży jakieś coś w tym narzędziu to poczuje ból. Poczułam ale krótki tylko faktycznie w momencie tego przeskoku narzędzia (chyba rozszerzające szyjkę) i porównałabym to do bólu... Skurczu w trakcie okresu. Takiego mocniejszego ale jednak mimo wszystko nic strasznego, odczuwamy go co miesiąc :) jak skurcz w pierwszym dniu mocnego krwawienia ;) później już nic nie bolało, działał sobie tam wpuszczał kontrast podgląd na USG, wszystko może 10 minut trwało. Lekki ból przy wyciąganiu tego narzędzia, ale to już pikuś. Nie ma się czego bać:) o tym na NFZ wiem tylko tyle, że każą brać Ibuprom przed, czeka się w kolejce, wpuszczają jakiś kontrast który właśnie boli najbardziej. Przy tym sono hsg mają taki kontrast w piance, nic nie czuć
    :)

_konwalia, amani_96 lubią tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie że już 4 dzień z rzędu mam pozytywne testy owu? Dziwne. Co prawda nie dostałam tych z rossmanna, tylko mam domowe laboratorium i są ogólnie jakieś blade łącznie z kreska testowa, ale no porównując do niej druga kreskę jest identyczna. Ciekawe... Śluz jakby się rozwinął, ale nie jest taki piękny czysty. Temperatura skoczyła mi raptem o 1,5 stopnia. Zobaczę jutro jak będzie, czy dalej będzie szła w górę. Zupełnie nie wiem czy była owulacja czy znowu coś się nie udalo. Niestety nie byłam na monitoringu... Żałuję. Kusi mnie, żeby nie brać progesteronu i zbadać po 7 dniach i zobaczyć po wyniku jak stoi sprawa. Jednak ciągle z tyłu głowy mam, że jeśli się udało jakimś cudem i nie wezmę proga to może ześle na siebie nieszczęście. I bądź tu człowieku mądry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2023, 12:39

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Wiecie że już 4 dzień z rzędu mam pozytywne testy owu? Dziwne. Co prawda nie dostałam tych z rossmanna, tylko mam domowe laboratorium i są ogólnie jakieś blade łącznie z kreska testowa, ale no porównując do niej druga kreskę jest identyczna. Ciekawe... Śluz jakby się rozwinął, ale nie jest taki piękny czysty. Temperatura skoczyła mi raptem o 1,5 stopnia. Zobaczę jutro jak będzie, czy dalej będzie szła w górę. Zupełnie nie wiem czy była owulacja czy znowu coś się nie udalo. Niestety nie byłam na monitoringu... Żałuję. Kusi mnie, żeby nie brać progesteronu i zbadać po 7 dniach i zobaczyć po wyniku jak stoi sprawa. Jednak ciągle z tyłu głowy mam, że jeśli się udało jakimś cudem i nie wezmę proga to może ześle na siebie nieszczęście. I bądź tu człowieku mądry.

A jaki bierzesz progesteron?

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 33l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹13.08 12+6 6.5 cm akrobaty 💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹24.09 18+6 300 g modela 💙
    🔹07.10 20+5 prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celina550 wrote:
    chyba wolę krety niż dżdżownice 🙈 te to mnie brzydzą dopiero 🤢

Ja jak bylam mala i rodzice mi powiedzieli, ze dzdzownice uzyzniaja ziemie, zeby lepiej rosły truskawki to chodziłam po działce, zbierałam je do wiaderka, a potem je "rozmnazalam", zeby bylo ich więcej i byly lepsze truskawki 😂

Tedka, Wiolala, Siri, Simons_cat, Mersalla, amani_96 lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    A jaki bierzesz progesteron?

Doustny mam zapisany, bo po luteinę dopochwowej miałam dyskomfort. Besins chyba się nazywa :)

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Ja jak bylam mala i rodzice mi powiedzieli, ze dzdzownice uzyzniaja ziemie, zeby lepiej rosły truskawki to chodziłam po działce, zbierałam je do wiaderka, a potem je "rozmnazalam", zeby bylo ich więcej i byly lepsze truskawki 😂

Mistrz 😂 ja kiedyś zbierałam jako przynęta na ryby 🙈 i sama nadziewałam na haczyk... Wiem jestem bardziej obrzydliwa niż te krety 🤣🤣

Księgowa lubi tę wiadomość

age.png
  • Paulina1106 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amani_96 wrote:
    Dzień dobry w weekend 🌼

To ja ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć, że:

Sono hsg miałam dwa razy, i za każdym razem bolało inaczej.
    Ja miałam zalecone 2x ketonal 4h przed, 2x ketonal 1h przed
    Do tego rozkurczowo buscopan 2h i 1h przed i espumisan ale nie pamietam ile tego.

Samo badanie do przeżycia, chociaż za drugim razem gdy mialam przytkany prawy jajowód to bolało jak jasny gwint. Za pierwszym razem bolało mniej.

Siadasz na samolocie, lekarz w środku przemywa Cię jakąś dezynfekcją, potem zakłada balonik do szyjki macicy (to trochę średnie uczucie) No i zaczyna go pompować, ogląda macicę pod usg a potem zaczyna te kontrasty wstrzykiwać. Całość 10 min.

L4 raczej nie potrzebne ale ja po drugim zabiegu wzięłam przeciwbólowe jeszcze, bo po pierwszym gdy te ketonale ze mnie zeszły to czułam ból w jamie brzucha jak na taki silny okres (ja sobie tłumacze że to te kontrasty mi wypłynęły i to bolało ale to moja teoria) więc za drugim razem chciałam tego uniknąć.

No i nie polecam białych spodni do zabiegu🤦🏼‍♀️ bo może trochę krwi się pojawić po😉

amani_96 lubi tę wiadomość

👩‍💼 35
    👨‍💼 39

08.2020 💔
    03.2022 7+5 Lilka 👼

MTFR hetero😿 PAI homo😿
    KIR BX nieobecny: 2DS3
    Cross match -25% ➡️ 2% 🎉
    Allo mlr- 37%➡️ 55,2🎉

14.11.2022 ⏸️ 🙏🏻
    03.08.2023 👶🏻 Izabela
    3920g, 57cm💪🏻

age.png

22.06.2024 ⏸️ 🙏🏻

preg.png
  • Paulina1106 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celina550 wrote:
    6 maja

Ciekawostka na dziś - krety

pobrane-1.jpg

Krety w swoim menu mają sporo rarytasów - owady 🦟, pająki 🕷️, larwy , a nawet myszy 🐁 (którym zdarzy się podejść zbyt blisko małego drapieżnika).

Ich głównym pokarmem są jednak dżdżownice 🪱. Gdy kret znajdzie jedną z nich, ściska ją między łapami, żeby oczyścić jej wnętrzności z ziemi i gliny.

Krety zjadają dżdżownice od razu po wyciśnięciu albo zostawiają sobie takie przygotowane danie na później..

Zdarza się, że te malutkie zwierzątka unieruchamiają swoje ofiary poprzez nadgryzienie ich splotów nerwowych - sparaliżowane (ale wciąż żywe) dżdżownice są przechowywane w specjalnie do tego przystosowanych podziemnych spiżarniach.

Ale krety są też bardzo aktywne 🏋️‍♀️.
    Jeden mały krecik może w ciągu godziny wyryć korytarz o długości 1️⃣4️⃣ metrów!

O Krety spoko- jako dziecko próbowałam złapać jednego i ma niesamowicie przyjemną sierść!
    Dżdżownice też spoko:) jako dziecko zbierałam je z asfaltu żeby nie ginęły na drodze:)

W porównaniu do wczorajszej ciekawostki to ta niebo a ziemia bo mnie ślimaki🤮🤢

👩‍💼 35
    👨‍💼 39

08.2020 💔
    03.2022 7+5 Lilka 👼

MTFR hetero😿 PAI homo😿
    KIR BX nieobecny: 2DS3
    Cross match -25% ➡️ 2% 🎉
    Allo mlr- 37%➡️ 55,2🎉

14.11.2022 ⏸️ 🙏🏻
    03.08.2023 👶🏻 Izabela
    3920g, 57cm💪🏻

age.png

22.06.2024 ⏸️ 🙏🏻

preg.png
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Doustny mam zapisany, bo po luteinę dopochwowej miałam dyskomfort. Besins chyba się nazywa :)
    To besins tak nie bardzo wychodzi w krwi ☺️ bo sprawdzałam to 😆 ja już sporo rzeczy testowałam 😆

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 33l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹13.08 12+6 6.5 cm akrobaty 💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹24.09 18+6 300 g modela 💙
    🔹07.10 20+5 prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    To besins tak nie bardzo wychodzi w krwi ☺️ bo sprawdzałam to 😆 ja już sporo rzeczy testowałam 😆

Czyli kochana mam rozumieć, że nawet jak będę brać to jak pójdę na krew to wyjdzie mi poziom mojego? 🤪
    Ja w poprzednim cyklu po owulacji zaczęłam brać proga, dwa dni luteinę dopochwowo,a później doustnie. Po 7 dniach zrobiłam krew i miałam 27. Myślę że taki wynik wysoki to jednak były te tabsy.

Zastanowię się jeszcze. Tak czy siak ciekawi mnie jutrzejszy pomiar temperatury mojej
    :D zafiksowalam się znowu w obserwacje a chciałam oczyścić trochę głowę w tym miesiącu i nawet nie zamierzałam się zapisywać na jakieś testowania.

Cycki mnie nie bolą nic a nic, wszystko przechodzi w organizmie jakoś po cichutku. Ani owu nie czułam/czuje, ani kurna nic.

Za jakis tydzień zbadam sobie też B12, to będzie jakiś miesiąc brania tej metylowanej, ciekawe czy cokolwiek ruszylo po niej, choćby drgnelo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2023, 16:19

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • ondzia1112 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie czytając o tej biopsji wpadłam na info o scratchingu 😍 ja w następnym cyklu zaczynam procedurę, ale ten cykl mam rozpisany sztuczny (chyba) I będzie dość długi... może uda się żeby po tej biopsji był świeży transfer po punkcji...

👱‍♀️ 35l.
    TSH ✔️ ft3 ✔️ ft4 ✔️ antyTPO ✔️antyTG ✔️
    krzywa cukrową ✔️ insulinową ✔️ glukoza ✔️ insulina ✔️ wit. D ✔️ antytrombina III- lekko ponad normę, białko S ✔️ białko C ✔️homocysteina ✔️ B12❌️
    💊siofor 850 2x1, neurovit 1x1
    AMH 6,63=>3,11
    Czynnik II hetero
    MTHFR hetero
    PAI-1 hetero
    Suple: pregna start, ogestan inozytol, eyeQ

🧔 41l. Lekkie nadciśnienie, alergik
    Hormony ok!
    Ilość 240mln/ejakulat
    Konc. 40mln/ml
    Ruch ogólny 53%
    Żywotność 56%
    Morfologia 2%
    HBA 90%
    Stres oks. 2,64 mV
    Suple: maca, kw.foliowy, NAC, selen, cynk, koenzym q10, l-arginina, wit D, wit. C 4tys.j., ACC
    04.2023 IUI ❌️
    05.2023 biopsja i immuno: alloMLR 0%=>49,8%, kiry: AA, jeden implantacyjny,
    23.06.2023 ET 3.1.2. Accofil, intralipid ❌️💔
    26.07.2023 FET 4.2.2.❌️💔
    Accofil, intralipid
    26.09.2023 FET IVIG, accofil ❌️💔
    27.10.2023 FET IVIG, accofil, prograf, clexane 😔
    ❄️❄️
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ