ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19
-
WIADOMOŚĆ
-
Agge, gratuluję synka Widzę, że skromny dzidziulek będzie, bo na zdjęciach śliczna główka a nie jajka 😂
agge, Magduullina, Malgonia, Angelika1313, szona lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
MonikA_89! wrote:Agge, gratuluję synka Widzę, że skromny dzidziulek będzie, bo na zdjęciach śliczna główka a nie jajka 😂
MonikA_89!, Ania_85_, Magduullina, Sasanka55, Angelika1313 lubią tę wiadomość
-
Ania_85_ wrote:To teraz ja poproszę o kciuki, bo mam pierwszą wizytę o 18
i trochę się już zaczynam stresowaćAnia_85_, Magduullina lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Agge cudownosci❤️❤️❤️
Ania ✊✊✊Ania_85_, Magduullina lubią tę wiadomość
32 lata | starania od stycznia 2017
IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌
💉Szczepienia limfocytami
12.01.2022 Allo-mlr 54,5%
06.2022 - start IVF
21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
8tc 💔 3.09.2022 🖤
27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓
22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
6tc💔 -
Agge piękny maluszek . Ja już odliczam dni do mojego USG . Dawno nie widziałam mojej Zośki (o ile nadal jest Zośka 😂)
Izape ja też porównywałam testy do siebie . I jak wyszla kreska nie tak jak bym chciała to też myślałam że jest już po wszystkim . Dlatego zrobiłam w dzień spodziewanej@elektroniczny i to w środku nocy az mojego obudziłam jak był plus i 2-3 tyg . Trzymam kciuki by teraz u Ciebie było wszystko dobrze .
Ania trzymam kciuki ✊✊✊.
A ja od wczoraj próbuje się dodzwonić do dentysty . Pocztę głosowa to ja znam na pamięć . Ahh brakuje mi mojej szefowej w pobliżu .
Ania_85_, Magduullina, agge, ef36 lubią tę wiadomość
Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
Agge jakie śliczne zdjęcie... to teraz można się zastanawiać nad imieniem
Ania trzymamy kciuki!
A z moją psychiką jest naprawdę źle. Moja przyszła bratowa zadzwoniła żeby powiedzieć że jest w 10tc (poszła dzisiaj w końcu do ginekologa) oczywiście powiedziałam że fajnie a po rozłączeniu się płakałam jak bóbr. Najgorsze jest to że nigdy nie oczuwałam uczucia zazdrości a dzisiaj...aż szkoda słów ;(Ania_85_, agge, Magduullina, Iseko lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
nick nieaktualnyAgge!! gratuluję ślicznego chłopczyka!! Rośnij zdrowo maluszku!!! :*
Ania ja też bardzo mocno trzymam kciuki!! Czekamy dziś na wieści od Ciebie!!
Misiaa.. ;( bardzo mi przykro. Nie ma sensu tłumić w sobie złych emocji...zazdrość w takiej sytuacji jest NORMALNYM uczuciem, więc nie walcz z nią...Spokojnie przeżyj..i WALCZ DALEJ!!!
Bardzo Cie przytulam!!!Ania_85_, agge, Magduullina, aeiouy lubią tę wiadomość
-
Reset, a co "bierzesz"? u mnie acard i heparyna nie wystarczyły, wskazań do encortonu właściwie nadal nie ma, ale w nastepnej ciąży i tak będę brała profilaktycznie...
Ja teraz cały czas zastanawiam się co przegapiłam i zadaje sobie pytanie dlaczego.
1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
Misiaa- polubiłam za kciuki, a nie za Twój zły nastrój tak strasznie mi przykro Wiem co czujesz, bo też mi było przykro jak koleżanki chwaliły się zdjęciami swoich maluszków, albo jak widziałam ich śliczne ciążowe brzuszki... Ale zobaczysz- Ty też niedługo będziesz Mamusią ❤️ Pogłaszczesz ciążowy brzuszek przyszłej bratowej i szybciutko się zarazisz 😍
Magduullina lubi tę wiadomość
-
agge wrote:Ja już w domu.
Z maleństwem wszystko w porządku na 70% chłopak 😂 chciałam córeczkę, ale wcale nie jestem zawiedziona. Najważniejsze, że zdrowy dzidziuś
Wklejam zdjęcia:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b37a4fbeb7b.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a4a510f3a8bf.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d05ef8e0166.jpg
Piękności ❤❤❤agge lubi tę wiadomość
1 x CP
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
nick nieaktualny
-
Pati, jak wrócę do domu to postaram się znaleźć listę tych badań które robiłam po poprzednim poronieniu i tych które chcę zrobić jeszcze raz teraz i napisze.1 x CP
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
Agge prześliczny dzidziuś 😍
Ania mocne kciuki za wizytę ✊
Misiaa Twoje odczucia są zupełnie zrozumiałe! To musi być bardzo bolesne, patrzeć jak ludzie wpadają i tak beztrosko podchodzą do ciąży Nigdy nie zrozumiem dlaczego los niektórych tak okrutnie doświadcza, a innym idzie jak z platka. Ale wierzę, że w końcu karta się odwróci i spotka Cię szczęście, na które tak czekasz 😘
Wczoraj nasi znajomi stracili dziecko w 18 tc i nie mogę przestać o tym myślećagge, Ania_85_ lubią tę wiadomość
-
ef36 wrote:Reset, a co "bierzesz"? u mnie acard i heparyna nie wystarczyły, wskazań do encortonu właściwie nadal nie ma, ale w nastepnej ciąży i tak będę brała profilaktycznie...
Ja teraz cały czas zastanawiam się co przegapiłam i zadaje sobie pytanie dlaczego.
Acard, heparynę, letrox, duphaston, witaminy z metylami. Encorton był profilaktycznie, bo mam fajnego immunologa, który znając moją historię włączył wszystko, co się dało. Potem, w ciąży, powtórzyłam ANA i okazało się, że nie mam, więc teraz bez encortonu. Już chyba nie ma wiele co włączyć (jasne, można żonglować zamiast duphastonu dawać prolutex, zamiast encortonu metypred, ale to jedno cholerstwo). A masz wykluczoną IO? Bo są badania - choć w Polsce jeszcze słabo honorowane - zgodnie z którymi IO przyczynia się do poronień i dlatego zostawia się na min. pierwszy trymestr metforminę. Wiem, że mało kto to w Polsce robi, ale mój immunolog gotów był ją nawet zostawić (tylko, że u mnie cukier w normie, brałam ją profilaktycznie).
Ef, wy w końcu nie robiliście badań genetycznych po poronieniu? Bo sama wiesz, nawet pewnie lepiej ode mnie, że to nie musiało być coś tkwiącego po Twojej stronie, a np. wada zarodka, genetyczny chichot losu (bo pgd zarodków nie robiliście, prawda?). A kariotypy badaliście?ef36 lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyAgge, gratuluję synka, widać już, że przystojniak Cieszę się, że wszystko dobrze.
Ania, kciukasy! Daj znać po.
Misiaa, trzymaj się Kochana. To co czujesz jest naturalne. Wypłacz się i spróbuj sobie jakoś poprawić humor, zrób dla siebie coś miłego dzisiaj. To maleństwo jest szczęściarzem bo będzie miało super fajną Ciocię.
agge, Ania_85_ lubią tę wiadomość