Forum W oczekiwaniu na testowanie ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19
Odpowiedz

ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19

Oceń ten wątek:
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2211 3223

    Wysłany: 28 maja 2019, 14:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Nie jest bardzo zła, ale powinna być powyżej 50 :) nie wiem jak będzie u Ciebie, ale u mnie wolno rośnie ;) ja będę zamawiać teraz kropelki z progres labs, może się będą lepiej przyswajac:)

    A co do tej pory brałaś? Teraz to ja nie wiem ,czy kupić sobie na miesiąc sama coś czy czekać co lekarz mi da. To ma jakiś wpływ na starania ? Pytam ,bo nie znam się na tym.

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 1500
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 28 maja 2019, 14:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam że swansona 2x 5000j. + wit. K2 osobno. Nie czekaj na lekarza, to możesz brać bez konsultacji :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 14:56

    Pati96 lubi tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7526 10639

    Wysłany: 28 maja 2019, 14:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do tuńczyka i innych ryb. Ja ich nie jem wcale i też w ciąży nie jestem 😂😜

    Elfia super! Będziecie transferować jednego czy parkę?

    Pati, tej Wit D to może bierz 4000j? Do tego co bierzesz dokup sobie jeszcze 2000j i będzie git. A potem zobaczysz co ci powie lekarz :)

    Iseko, rozumiem że mąż był intensywnie wykorzystywany w ostatnich dniach i za 2 tyg nam wysikasz || :D

    Iseko, Pati96, okularnica91 lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 28 maja 2019, 14:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym zwiekszyla witD do 4000j.
    W sumie mam calkiem ok poziom wit D a na zime tez podnioslam do 4000j.

    Pati96, Iseko lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 28 maja 2019, 15:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Dziewczyny, co do tuńczyka i innych ryb. Ja ich nie jem wcale i też w ciąży nie jestem 😂😜

    Elfia super! Będziecie transferować jednego czy parkę?

    Pati, tej Wit D to może bierz 4000j? Do tego co bierzesz dokup sobie jeszcze 2000j i będzie git. A potem zobaczysz co ci powie lekarz :)

    Iseko, rozumiem że mąż był intensywnie wykorzystywany w ostatnich dniach i za 2 tyg nam wysikasz || :D
    Oczywiście, nie proznowalismy cały weekend i wczoraj na dokładkę ;) mam nadzieję, że pomost nad jeziorem będzie pamietny😂😂😂

    MonikA_89!, Pati96, aeiouy, Linka90, agge, Malgonia, Nuch, okularnica91, Ochmanka, szona, Magduullina, Angelika1313, Ania_85_, moni05 lubią tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7526 10639

    Wysłany: 28 maja 2019, 15:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Oczywiście, nie proznowalismy cały weekend i wczoraj na dokładkę ;) mam nadzieję, że pomost nad jeziorem będzie pamietny😂😂😂
    Heh oby ✊✊✊ No a za kilka lat jak dziecko przyjdzie do ciebie i zapyta skąd się wzięło, to powiesz, że jest owocem romantycznej schadzki na pomoście 😘💟

    Iseko, Angelika1313, Ania_85_, Mama_Zuzia lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2493 3842

    Wysłany: 28 maja 2019, 15:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podeślecie mi linka do czerwcowych starań? Bo ja widzę tylko wątek na którym są 2 strony a pisałyście ze jest ich tam już ponad 11.. :p

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, insulina, neoparin, euthyrox, dopegyt


    h4zp9jcg1yqg5wwe.png
  • szona Autorytet
    Postów: 5720 13505

    Wysłany: 28 maja 2019, 15:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Dziewczyny podeślecie mi linka do czerwcowych starań? Bo ja widzę tylko wątek na którym są 2 strony a pisałyście ze jest ich tam już ponad 11.. :p

    Zgadza się. U nas są 2 strony. Na podgrupie „starających się” (bo tu jest podgrupa testujących) też jest wątek czerwcowy i tam jest 11 stron, albo i więcej już.

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 28 maja 2019, 15:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ef dziękuję Kochana 😙😙 ja cały czas myślę o wszystkich naszych Aniołkowych Mamusiach i wierzę mocno że wyjdzie dla Was słońce❤

    Elfia bardzo się cieszę 🤗 to szykuje się rodzeństwo!

    Ja tam jem niemal wszystko, a co!

    Chyba zrobię test jak wrócę z pracy bo coś mnie pobolewa brzuch. Kurczę...🤔

    Malgonia, szona, okularnica91, agge, Iseko, aeiouy, Ania_85_, ef36 lubią tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Salome Autorytet
    Postów: 2383 3497

    Wysłany: 28 maja 2019, 16:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam mam niezłe combo, jeśli chodzi o dietę - jestem jaroszką, więc mięso odpada, ale to z wyboru! Mam Hashimoto - więc odpada nabiał, soja, kasza jaglana itd. Mam zespół jelita drażliwego - tu odpada większość rzeczy, które uwielbiam! I żyj tak, człowieku ;)

    Pierwszy transfer - nieudany
    Został 1 x ❄️
  • Miska _a Autorytet
    Postów: 343 341

    Wysłany: 28 maja 2019, 16:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    W kontekście jedzenia - teściowa dała nam wczoraj pierzgę. Jadł to ktoś? Ponoć 1-2g dziennie przez 28 dni - ładnie wpływa na owulację. Na facetów też ma chyba dobry wpływ. Nie wiem co to za wynalazek.
    Też mam, mój tato wytwarza, i pyłek pszczeli, ma dużo mikro elementów i wpływa na płodność

    szona, aeiouy lubią tę wiadomość

    Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
    niedoczynność tarczycy-Letrox50
    hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
    -badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
    -Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
    -Ureaplasma... - pokonana!!!!! :)
    15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
    17.01.20-beta 626,7
    29.01.20-❣️😘

    Walczę o cud:)
  • Miska _a Autorytet
    Postów: 343 341

    Wysłany: 28 maja 2019, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisalusmy się z moim M, do programu prokreacyjnego, może ktoś w końcu u nas zrobi porządek, bo ja chodzę osobno, mój m dopiero zaczął i to takie bieganie czekanie na reakcję lekarzy, a tak to po tym spotkaniu mam skierowanie do szpitala na badania 3-5dzien cyklu, mają pobierać mi badania i usg, mój dostał badanie nasienia, zobaczymy co będzie dalej..,

    agge, szona, aeiouy lubią tę wiadomość

    Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
    niedoczynność tarczycy-Letrox50
    hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
    -badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
    -Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
    -Ureaplasma... - pokonana!!!!! :)
    15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
    17.01.20-beta 626,7
    29.01.20-❣️😘

    Walczę o cud:)
  • szona Autorytet
    Postów: 5720 13505

    Wysłany: 28 maja 2019, 16:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d1ce412eec78.jpg

    Szok. Tsh najmniejsze w mojej historii, ostatnio było 2,2. Ale antyTPO urosło, musze sprawdzić jakie było 2 lata temu.

    I prolaktyna w normie 😳

    Co myślicie?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 16:33

    Ochmanka, Iseko lubią tę wiadomość

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet
    Postów: 5720 13505

    Wysłany: 28 maja 2019, 16:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska _a wrote:
    Też mam, mój tato wytwarza, i pyłek pszczeli, ma dużo mikro elementów i wpływa na płodność

    Aaaaaaa to już wiemy dlaczego teściowa mi to dała 😅

    Angelika1313, Miska _a lubią tę wiadomość

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 28 maja 2019, 16:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona > LUBIĘ TO

    szona lubi tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 28 maja 2019, 16:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wiecie co, w tym cyklu na 42 dni wsadziłam termometr w grażyne może z 10 razy i jak na złość taki cykl! Ta niewiedza jest okropna😬 już wolę w weekend też mieć budzik na 4.44 i wiedzieć co jest grane niż macać się po cyckach, grzebać w poszukiwaniu jakiegoś śluzu co ma mi wszystko powiedzieć itp. Owu raczej była a ja nie mam pojęcia ile dpo jestem...
    Zaprzestanie obserwacji TO NIE JEST WYLUZOWANIE!!!

    agge, Magduullina, Mama_Zuzia lubią tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Zajsonek Autorytet
    Postów: 2474 2400

    Wysłany: 28 maja 2019, 17:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie, na szczęście żadnych torbieli nie ma 😍
    Jajniki czysciutkie 😁
    Czekam na @ i działamy dalej 😋
    Z tego wszystkiego zapomniałam zapytać ginka, dziewczyny kiedy najlepiej zbadać progesteron ?
    Co jeszcze warto zbadać?
    Tsh, ft3, ft4 mam okej 😁

    dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 28 maja 2019, 17:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    Ja juz po wizycie, na szczęście żadnych torbieli nie ma 😍
    Jajniki czysciutkie 😁
    Czekam na @ i działamy dalej 😋
    Z tego wszystkiego zapomniałam zapytać ginka, dziewczyny kiedy najlepiej zbadać progesteron ?
    Co jeszcze warto zbadać?
    Tsh, ft3, ft4 mam okej 😁
    Progesteron 7 dni po owulacji.

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 28 maja 2019, 17:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka no to CZEKAM!!!!

    Szona... Nic nie napisze ale trzymam kciuki😁

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 17:22

    Ochmanka, Magduullina lubią tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • Salome Autorytet
    Postów: 2383 3497

    Wysłany: 28 maja 2019, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, tarczycowe super, ale prolaktyna powinna być niższa - tak w połowie normy by było ok.
    Ale ogólnie to ją powinno się sprawdzać tak w 3-5 dc.

    Miska _a, szona lubią tę wiadomość

    Pierwszy transfer - nieudany
    Został 1 x ❄️
‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego