Forum W oczekiwaniu na testowanie ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19
Odpowiedz

ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19

Oceń ten wątek:
  • Maria87 Autorytet
    Postów: 2216 3304

    Wysłany: 9 maja 2019, 08:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, udanego wyjazdu! Bawcie się dobrze 😎

    Sasanko, po plamieniu wszyściusieńko zniknie! Nie będzie potrzeby robienia jakiegokolwiek zabiegu! 😘

    Madziandzia, co jakiś czas wraca mi do głowy ten kalendarz księżycowy. Jeśli faktycznie się to sprawdza... Muszę sprawdzić.
    Innym mamusiom też sie zgadza?

    Frufru, trzymam kciuki!

    Malina, no niestety hashi to straszne g...

    Sasanka55, Madziandzia, szona lubią tę wiadomość

    Rozpoczęcie procedury IVF po 16-stu cyklach starań naturalnych.

    24.05.2020 - start długi protokół. 21.06.2020 punkcja - pobrano 13 kumulusów, w tym 10 dojrzałych komórek, 6 zapłodniono, 6 zarodków w 3 dobie, 2 x ❄️ - 5.1.1 i 3.2.2

    6.02.2020 - start krótki protokół, stymulacja przerwana (tylko 5 pęcherzyków)

    Macierzyństwo Kraków

    👎 Hashimoto (Euthyrox 88)
    👉 AMH 1,48
    👉 ANA słabo dodatnie
    👎 MTHFR_677C-T hetero, MTHFR_1298A-C hetero, PAI-1 4G homo
    👎 wysoka homocysteina
    👎 anty-TG, anty-TPO
    👍 KIR Bx
    👎 NK 24%
    👍 histeroskopia + scratching + sonoHSG
    👍 Ujemne: p/c przeciwplemnikowe i przeciw antygenom jajnika, antykoagulant toczniowy.

    🧔 całkowita liczba 565 mln (było 355 mln), morfologia 3% (bez zmian), ruch postępowy 48%, ruch całkowity 56%, HBA 94%, fragmentacja DNA 28% (było 32%), USG ok, brak bakterii.

    instagram
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 maja 2019, 08:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    Kochana mnie tez syplo nieziemsko ale to zmiana wiosenna mi sie wydaje ... Albo hormony... Aczkolwiek tam tez cos nie tak jakies krosty ropne i swedzi , boli... Przykro mi ze taka beta :( ktory dpo?
    12dpo. Najbardziej mnie teraz ten mocz martwi...

  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 9 maja 2019, 08:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru testuj rano :) dawno żadnych II nie wpisałam :)

    okularnica91 lubi tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 maja 2019, 08:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Frufru testuj rano :) dawno żadnych II nie wpisałam :)

    Iseko rozumiem, że Ty testujesz zgodnie z paskiem za trzy dni ? :D

  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 9 maja 2019, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Szona, udanego wyjazdu! Bawcie się dobrze 😎

    Sasanko, po plamieniu wszyściusieńko zniknie! Nie będzie potrzeby robienia jakiegokolwiek zabiegu! 😘

    Madziandzia, co jakiś czas wraca mi do głowy ten kalendarz księżycowy. Jeśli faktycznie się to sprawdza... Muszę sprawdzić.
    Innym mamusiom też sie zgadza?

    Frufru, trzymam kciuki!

    Malina, no niestety hashi to straszne g...
    Ja nie bardzo wiem jak mam rozumieć ten kalendarz.. Urodziłam się 1 dzień po ostatniej kwadrze, a generalnie cały czas mi owulka wypada 3/4 dni po ostatniej kwadrze. Jeśli chodzi ogólnie o ten okres ostatniej kwadry to wychodzi na to, że u mnie się nie sprawdza, a jeśli ma być konkretnie ten sam dzień tonie mam szans na ciąże raczej ;)

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2209 3221

    Wysłany: 9 maja 2019, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria , ja kiedyś z ciekawości sprawdziłam i mi się nie zgadzało. Ale nie wiem, może innym się sprawdza. ;)

    Zmierzyłam cukier na czczo i miałam 99. Chyba dużo co ?

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 9 maja 2019, 08:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Iseko rozumiem, że Ty testujesz zgodnie z paskiem za trzy dni ? :D
    O ile @ nie dostanę do tej pory :) ale już nie mam wielkich nadziei, bo temp potym super wzroście już drugi dzień w dole.. I dziś znów mam doła i nie wierzę że kiedyś cosz tego będzie. Takie mam wahania nastroju w tym cyklu jakbym już dawno w ciąży była ;)

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2694 2638

    Wysłany: 9 maja 2019, 08:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Maria , ja kiedyś z ciekawości sprawdziłam i mi się nie zgadzało. Ale nie wiem, może innym się sprawdza. ;)

    Zmierzyłam cukier na czczo i miałam 99. Chyba dużo co ?
    Od 70 do 99 jest ok, więc zahaczyłaś górną granicę tolerancji :)

    Zrób krzywe i będzie wszystko wiadomo. Ja glukoze też ma ok, a insulina wariuje, więc tak jak pisała 5ylwia, moja glukoza nie dociera tam gdzie trzeba.

    Róbcie testy róbcie ! Tych emocji nigdy za wiele :D

    Angelika1313, Sasanka55, MonikA_89!, Ochmanka lubią tę wiadomość

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 maja 2019, 08:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Szona, udanego wyjazdu! Bawcie się dobrze 😎

    Sasanko, po plamieniu wszyściusieńko zniknie! Nie będzie potrzeby robienia jakiegokolwiek zabiegu! 😘

    Madziandzia, co jakiś czas wraca mi do głowy ten kalendarz księżycowy. Jeśli faktycznie się to sprawdza... Muszę sprawdzić.
    Innym mamusiom też sie zgadza?

    Frufru, trzymam kciuki!

    Malina, no niestety hashi to straszne g...
    Właśnie o tym poczytałam, no ciekawe. Jak patrzyłam na swój dzień urodzenia to tuż po pełni ;) niestety dopiero teraz by się te cykle pokrywały :P w sensie w maju :P o ile @ by przyszła w terminie a nie jakieś plamienia...

    Magduullina, Ania_85_ lubią tę wiadomość

  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5007 11616

    Wysłany: 9 maja 2019, 08:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona udanego wypadu :)

    Sylwia przykro mi :( idź do rodzinnego niech Ci coś wypisze na ten mocz.

    Madziandzia a jak temperatura?? To może siknij na test? Kiedy robiłaś?

    Miłego dnia kochane :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 08:48

    Sasanka55, szona lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • szona Autorytet
    Postów: 5622 13242

    Wysłany: 9 maja 2019, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 stopni i leje 😎
    Cały lot przespałam 👌

    Będę czytać bez zmian, nacieszcie mnie kreskami :D

    Iseko, moni05, DzulkaJ, Mama_Zuzia, Madziandzia, Niecierpliwa..., Magduullina, okularnica91, Pati96, MonikA_89!, Ochmanka lubią tę wiadomość

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 9 maja 2019, 09:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heca, urodziłam się gdy księżyc był w nowiu i tak tez w styczniu zmajstrowalismy młodego. Wiec coś tam się sprawdza 😋 z przymróżeniem oka, oczywiście 😁

    Sasanka55, Magduullina, aeiouy, aeiouy lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Maria87 Autorytet
    Postów: 2216 3304

    Wysłany: 9 maja 2019, 09:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym już zaszła w ciążę w październiku albo w marcu, gdyby cykle księżyca miały na to wpływ 😊
    Ta strona wydaje mi się najbardziej pomocna i czytelna: https://horoscopes.astro-seek.com/calculate-pregnancy-fertility-days/

    Szona, jeszcze się wypogodzi 😉

    Rozpoczęcie procedury IVF po 16-stu cyklach starań naturalnych.

    24.05.2020 - start długi protokół. 21.06.2020 punkcja - pobrano 13 kumulusów, w tym 10 dojrzałych komórek, 6 zapłodniono, 6 zarodków w 3 dobie, 2 x ❄️ - 5.1.1 i 3.2.2

    6.02.2020 - start krótki protokół, stymulacja przerwana (tylko 5 pęcherzyków)

    Macierzyństwo Kraków

    👎 Hashimoto (Euthyrox 88)
    👉 AMH 1,48
    👉 ANA słabo dodatnie
    👎 MTHFR_677C-T hetero, MTHFR_1298A-C hetero, PAI-1 4G homo
    👎 wysoka homocysteina
    👎 anty-TG, anty-TPO
    👍 KIR Bx
    👎 NK 24%
    👍 histeroskopia + scratching + sonoHSG
    👍 Ujemne: p/c przeciwplemnikowe i przeciw antygenom jajnika, antykoagulant toczniowy.

    🧔 całkowita liczba 565 mln (było 355 mln), morfologia 3% (bez zmian), ruch postępowy 48%, ruch całkowity 56%, HBA 94%, fragmentacja DNA 28% (było 32%), USG ok, brak bakterii.

    instagram
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 9 maja 2019, 09:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, miałam nie mierzyć temperatury, ale przed praca zmierzyłam i nadal 37.. cycuchy zaczęły lekko boleć i raz na dzień czy dwa lekko zacmi brzuch, chyba jednak nic z tego...

    Szona udanego wypoczynku!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 09:20

    Madziandzia, Ania_85_, szona lubią tę wiadomość

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • Maria87 Autorytet
    Postów: 2216 3304

    Wysłany: 9 maja 2019, 09:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzulkaJ wrote:
    Hejo, miałam nie mierzyć temperatury, ale przed praca zmierzyłam i nadal 37.. cycuchy zaczęły lekko boleć i raz na dzień czy dwa lekko zacmi brzuch, chyba jednak nic z tego...

    Ale przecież to dobre objawy! Tempka też!

    Rozpoczęcie procedury IVF po 16-stu cyklach starań naturalnych.

    24.05.2020 - start długi protokół. 21.06.2020 punkcja - pobrano 13 kumulusów, w tym 10 dojrzałych komórek, 6 zapłodniono, 6 zarodków w 3 dobie, 2 x ❄️ - 5.1.1 i 3.2.2

    6.02.2020 - start krótki protokół, stymulacja przerwana (tylko 5 pęcherzyków)

    Macierzyństwo Kraków

    👎 Hashimoto (Euthyrox 88)
    👉 AMH 1,48
    👉 ANA słabo dodatnie
    👎 MTHFR_677C-T hetero, MTHFR_1298A-C hetero, PAI-1 4G homo
    👎 wysoka homocysteina
    👎 anty-TG, anty-TPO
    👍 KIR Bx
    👎 NK 24%
    👍 histeroskopia + scratching + sonoHSG
    👍 Ujemne: p/c przeciwplemnikowe i przeciw antygenom jajnika, antykoagulant toczniowy.

    🧔 całkowita liczba 565 mln (było 355 mln), morfologia 3% (bez zmian), ruch postępowy 48%, ruch całkowity 56%, HBA 94%, fragmentacja DNA 28% (było 32%), USG ok, brak bakterii.

    instagram
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 9 maja 2019, 09:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane:) życzę wam wszystkim miłego dnia :)

    Maria no gdyby to była prawda to by wskazywało na to że przez cały rok ja nie mam szans .. wcale mi się z tym nie pokrywa więc ja w to nie wierze ..

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2694 2638

    Wysłany: 9 maja 2019, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi z tego kalendarza wychodzi, że mój syn powinien być córką. Teraz natomiast najbardziej płodny dzień - 06.05 według kalendarza (to dzień mojego transferu :D ) i niby ma być chłopiec więc będzie dziewczynka :P

    Iseko, moni05, DzulkaJ, Izape_91, Sasanka55, Nuch, Magduullina, okularnica91, Ania_85_, MonikA_89!, szona, aeiouy, aeiouy, aeiouy, Ochmanka lubią tę wiadomość

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 9 maja 2019, 09:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, udanego wyjazdu!

    szona lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 9 maja 2019, 09:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się coś nie zgadza. Niby najbardziej płodne dni pokazuje mi na daty, kiedy trwała lub kończyła się miesiączka😀😀😀

    Sasanka55, Magduullina lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2209 3221

    Wysłany: 9 maja 2019, 09:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla, na pewno temu się przyjrze ,zmierze jeszcze jutro rano na czczo i zobaczę. Zastanawiam się nad tym czy pójść do lekarza rodzinnego ,może da mi na jakieś badania.

    Sprawdziłam ta stronę co Maria podała to miesiąc , w którym zaszłam w ciążę tam pokazuje mi jako najgorszy miesiąc. Tak ,więc mi się nie pokrywa. :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 09:39

    nuśka91 lubi tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50
‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego