Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Będzie okres czy nie będzie?
Odpowiedz

Będzie okres czy nie będzie?

Oceń ten wątek:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Trochę się zmartwiłam że nie widać tego pęcherzyka, no ale może kropek jeszcze nie jest na to gotów :)

Jeszcze chyba za wcześnie :* nie martw sie i czekaj cierpliwie :) wszystko wskazuje na to ze jest ok :)

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Jeszcze chyba za wcześnie :* nie martw sie i czekaj cierpliwie :) wszystko wskazuje na to ze jest ok :)
    Mam nadzieję :(

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Mam nadzieję :(
    A który tydzień u ciebie jest ciąży wg liczenia lekarza ? Na pewno obliczał po swojemu

➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11 wrote:
    A który tydzień u ciebie jest ciąży wg liczenia lekarza ? Na pewno obliczał po swojemu
    Tak samo jak ja od daty miesiączki więc dziś 4t + 6dni

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • atwysz Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Tak samo jak ja od daty miesiączki więc dziś 4t + 6dni

Nie przejmuj się, jeszcze wcześnie, dlatego nie widać :)

Zioła ojca sroki nr 3 ze strony kameleon mówisz? :p robię zamówienie w takim razie. Dzisiaj przywitałam @ więc jak to mówią jeszcze pod ten stary i koniecznie nowy rok zaczynam pić ziółka :)

02.18 -> rozpoczynamy starania o bobo 👶
    ____

❌ Niedoczynność tarczycy ❌
    ❌ Hashimoto ❌
    ❌ IO ❌
    ❌ Hiperprolaktynemia ❌
    ____
    11.2021 - pierwszy cykl starań z Ovitrelle i Luteiną -> 🥰

---
    06feb73ec0406761d1feaca46d967b14.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atwysz wrote:
    Nie przejmuj się, jeszcze wcześnie, dlatego nie widać :)

Zioła ojca sroki nr 3 ze strony kameleon mówisz? :p robię zamówienie w takim razie. Dzisiaj przywitałam @ więc jak to mówią jeszcze pod ten stary i koniecznie nowy rok zaczynam pić ziółka :)
    Tak na prawdę to powinnaś je zacząć od razu pić 1dc bo im później tym przesuwasz owu i wydłużasz cykl ;)

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • atwysz Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja owulacja i tak jest dopiero około 17-18 dnia cyklu więc myślę, że jeden dzień w tą czy tamtą już nic nie zmieni 😏 zostały mi jeszcze 2 cykle z ovitrelle, tzn razem z tym, a później nie wiem... 😐

02.18 -> rozpoczynamy starania o bobo 👶
    ____

❌ Niedoczynność tarczycy ❌
    ❌ Hashimoto ❌
    ❌ IO ❌
    ❌ Hiperprolaktynemia ❌
    ____
    11.2021 - pierwszy cykl starań z Ovitrelle i Luteiną -> 🥰

---
    06feb73ec0406761d1feaca46d967b14.png
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez miałam ovitrelle, wczoraj zastrzyk, ale tylko jedna ampułka na pęknięcie. I pękło. Rozumiem ze Ty atwysz bierzesz przed owu jako taka stymulację?

Ja teraz mam brać progesteron. Zastanawiam sie czy to jakos wpłynie na mierzona temperaturę, czy coś zaklamie i jak to sie ma do nadchodzącego okresu np? Progesteron spadnie tak czy siak przed okresem, nawet mimo ze będę go brać? :) coś kojarzycie w tym temacie?

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Tez miałam ovitrelle, wczoraj zastrzyk, ale tylko jedna ampułka na pęknięcie. I pękło. Rozumiem ze Ty atwysz bierzesz przed owu jako taka stymulację?

Ja teraz mam brać progesteron. Zastanawiam sie czy to jakos wpłynie na mierzona temperaturę, czy coś zaklamie i jak to sie ma do nadchodzącego okresu np? Progesteron spadnie tak czy siak przed okresem, nawet mimo ze będę go brać? :) coś kojarzycie w tym temacie?
    Ja miałam ostatnio akcje że spóźniał mi się okres 8 dni. Pojechałam do ginekologa, bo testy nie wychodziły i miałam nadzieję, że ciąża. Co prawda Pani stwierdziła że coś widać, ale jak się okazało dwa dni później to był skrzep krwi a nie pęcherzyk. W każdym razie, zmierzam do tego, że dostałam duphaston...na podtrzymanie/wywołanie miesiączki....i w dzień kiedy dostałam 🐒 temperatura normalnie spadła

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Tak na prawdę to powinnaś je zacząć od razu pić 1dc bo im później tym przesuwasz owu i wydłużasz cykl ;)
    To ja w tym cyklu raczej nie dam rady 😅
    Zamówię i zacznę od kolejnego...

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Byłam już na usg, kropka jeszcze nie widać, jest tylko ciałko żółte No i macica rozpulchniona więc ciąża na pewno jest :) za tydzień w poniedziałek mam powtórzyć krew i we wtorek przyjść jeszcze raz na usg :)
    Endometrium 21mm 😳
    Młodziutka jeszcze ciąża, więc to normalne, że nic nie widać ☺️ na kolejnej wizycie na pewno już zobaczysz swoją kropeczke/kropeczka 🥰

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka, ale fajne wiadomości tak w ogóle 🥰 dzieje się u Ciebie bardzo dużo dobrych rzeczy widzę 🥰🥰🥰 a powiedz mi kochana, ile już się staracie? Który to cykl?

• Tedka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Tedka, ale fajne wiadomości tak w ogóle 🥰 dzieje się u Ciebie bardzo dużo dobrych rzeczy widzę 🥰🥰🥰 a powiedz mi kochana, ile już się staracie? Który to cykl?

Dokładnie nie wiem, bo nie liczyłam. Pandemia tez nam trochę przerwała starania pod kontrola, wiec ogólnie od 2 lat, ale z jakaś przerwa krótka. Niestety mam tez podejrzenia, ze staraliśmy sie przez jakis czas naturalnie nie w te dni co trzeba, ze wiele nam uciekało. A ze jeszcze ja mam problem w postaci czasami niepekajacych pęcherzyków, to pewnie nie udawało sie ze zdwojona siła. U mnie teraz dużo sie dzieje :) mam nadzieje ze to coś w końcu pomoże. :) jak nie w tym cyklu to następnym. Czuje, ze dopiero teraz jestem na dobrej drodze… :) w sensie zaopiekowania przez forum, lekarza, suplementy, zioła. Wszystko. Niech to doprowadzi mnie do upragnionego końca :p

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka z pewnością wszystko się uda 🤞🤞 musi :)

Tak to młoda ciąża, ale mam cały czas lęk że coś jest nie tak bo ta moja beta na tym etapie jest poniżej średniej jeśli chodzi o wysokość ogólną.. Niby przyrost ładny... Nie wydaje mi się aby była ta ciąża młodsza niż wyliczam, owu z pewnością miałam 14-16 dzień cyklu a dziś już 36 dc...

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Tak dziś mam wizytę o 17:30 🙈😍
    Zioła pije się od 1 dnia cyklu, można pić cały cykl (jak ktoś ma problemy z progiem) lub tylko do owulacji :)
    No i pijemy max 3 cykle a potem cykl przerwy ale mi pykło już w drugim cyklu 😁
    Zamawiałam z kameleonkulinarny.pl

A ja znalazłam inaczej, że jak u kogoś nie ma owulacji to cały cykl, a jak problem z progiem to do owulacji, a potem zioła na drugą fazę. I właśnie, że max 3 cykle.
    Zamawiałam w innym miejscu bo w kameleonie nie mieli tych na drugą fazę. W jakimś sklepie zielarskim.

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Myślę że zioła stymulują jajniki do lepszej pracy, jak się je krócej pije to po prostu stymulacja jest mniejsza, to nie jest tak że po konkretnej liczbie dni picia jest owu.

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:

To zależy jaki progesteron bierzesz. Jak taki jak ludzki to podniesie temperaturę. I wtedy teoria mówi, że okres się zacznie dopiero jak skończysz brać, bo nie spadnie skoro go dostarczasz. Jeśli bierzesz duphaston to on zawiera coś co jest bardzo do progesteronu podobne, ale u większości kobiet nie podnosi temperatury, i w badaniu krwi też nie powinien wyjść. Ale tak samo działa na endometrium, więc okres sie zacznie jak skończysz brać, kiedy jego poziom spadnie.
    Przy czym u mnie to nie działa i okres mi się zaczyna kiedy jeszcze biorę.

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Tedka z pewnością wszystko się uda 🤞🤞 musi :)

Tak to młoda ciąża, ale mam cały czas lęk że coś jest nie tak bo ta moja beta na tym etapie jest poniżej średniej jeśli chodzi o wysokość ogólną.. Niby przyrost ładny... Nie wydaje mi się aby była ta ciąża młodsza niż wyliczam, owu z pewnością miałam 14-16 dzień cyklu a dziś już 36 dc...

Nie martw się na zapas, średnia to średnia. Oznacza że pewne osoby mają wyższy poziom a inne niższy ;)
    Każdy jest wyjątkowy i ma delikatnie inne, odpowiednie dla siebie wartości. Dobrze będzie!

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia mi się wydaje że źle piszesz o tych ziołach
    Czytałam screeny ze starej jakiejś książki którą wydał Sroka na temat ziół i tam było napisane dokładnie to co wam przekazałam ;)
    Ale każdy ma swoje zdanie, ja piłam tak jak wam mówię, drugi cykl i jest kropuś 🤷🏻‍♀️❤️

Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze...

Edit próbuje znaleźć tą stronę z tymi screenami i za cholere nie mogę 🤔
    U mnie było tak
    Bez ziół nie miałam wcale owulacji. Cykle różne od 28 dni do 45 nawet.
    1 cykl z ziołami :
    1 łyżeczka na szklankę wrzątku, parzyłam pod przykryciem pół godziny. Przed snem wypijałam szklankę powolutku, bez pośpiechu.
    Piłam cały cykl. I to był pierwszy cykl z owulacją plus ciąża biochemiczna.
    2 cykl piłam od 1dc do 15 dc (tak jak miałam owulację) 11 dpo już miałam bladego pozytywa :)
    Na tym zakończyłam przygodę z ziołami 😁
    Zostały mi chyba 3 pełne paczki i ponad pół mogę odsprzedać 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2021, 09:09

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na ulotce jaka dostałam z ziołami sroki była informacja: pic całe trzy cykle i potem cykl przerwy lub pic tylko do owulacji (jeśli jest pewność ze owu była) następnie odstawić zioła. Lub pic zioła na II fazę (w przypadku problemów z progesteronem). Zatem logicznie rzecz ujmując pic do owu jesli sie chce i nie masz problemów z progiem. Albo pic caly cykl przez trzy cykle jesli chce chce, szczególnie jesli masz problem z progiem, lub tylko na druga fazę jesli masz ten problem :p

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ