Będzie okres czy nie będzie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Felinka94 wrote:Trochę się zmartwiłam że nie widać tego pęcherzyka, no ale może kropek jeszcze nie jest na to gotów
Jeszcze chyba za wcześnie :* nie martw sie i czekaj cierpliwie wszystko wskazuje na to ze jest okStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Tedka wrote:Jeszcze chyba za wcześnie :* nie martw sie i czekaj cierpliwie wszystko wskazuje na to ze jest ok
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Mam nadzieję➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo) -
Eedzia11 wrote:A który tydzień u ciebie jest ciąży wg liczenia lekarza ? Na pewno obliczał po swojemu
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Tak samo jak ja od daty miesiączki więc dziś 4t + 6dni
Nie przejmuj się, jeszcze wcześnie, dlatego nie widać
Zioła ojca sroki nr 3 ze strony kameleon mówisz? :p robię zamówienie w takim razie. Dzisiaj przywitałam @ więc jak to mówią jeszcze pod ten stary i koniecznie nowy rok zaczynam pić ziółka -
atwysz wrote:Nie przejmuj się, jeszcze wcześnie, dlatego nie widać
Zioła ojca sroki nr 3 ze strony kameleon mówisz? :p robię zamówienie w takim razie. Dzisiaj przywitałam @ więc jak to mówią jeszcze pod ten stary i koniecznie nowy rok zaczynam pić ziółka
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Moja owulacja i tak jest dopiero około 17-18 dnia cyklu więc myślę, że jeden dzień w tą czy tamtą już nic nie zmieni 😏 zostały mi jeszcze 2 cykle z ovitrelle, tzn razem z tym, a później nie wiem... 😐
-
Tez miałam ovitrelle, wczoraj zastrzyk, ale tylko jedna ampułka na pęknięcie. I pękło. Rozumiem ze Ty atwysz bierzesz przed owu jako taka stymulację?
Ja teraz mam brać progesteron. Zastanawiam sie czy to jakos wpłynie na mierzona temperaturę, czy coś zaklamie i jak to sie ma do nadchodzącego okresu np? Progesteron spadnie tak czy siak przed okresem, nawet mimo ze będę go brać? coś kojarzycie w tym temacie?Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Tez miałam ovitrelle, wczoraj zastrzyk, ale tylko jedna ampułka na pęknięcie. I pękło. Rozumiem ze Ty atwysz bierzesz przed owu jako taka stymulację?
Ja teraz mam brać progesteron. Zastanawiam sie czy to jakos wpłynie na mierzona temperaturę, czy coś zaklamie i jak to sie ma do nadchodzącego okresu np? Progesteron spadnie tak czy siak przed okresem, nawet mimo ze będę go brać? coś kojarzycie w tym temacie? -
Felinka94 wrote:Byłam już na usg, kropka jeszcze nie widać, jest tylko ciałko żółte No i macica rozpulchniona więc ciąża na pewno jest za tydzień w poniedziałek mam powtórzyć krew i we wtorek przyjść jeszcze raz na usg
Endometrium 21mm 😳 -
Jolcia90 wrote:Tedka, ale fajne wiadomości tak w ogóle 🥰 dzieje się u Ciebie bardzo dużo dobrych rzeczy widzę 🥰🥰🥰 a powiedz mi kochana, ile już się staracie? Który to cykl?
Dokładnie nie wiem, bo nie liczyłam. Pandemia tez nam trochę przerwała starania pod kontrola, wiec ogólnie od 2 lat, ale z jakaś przerwa krótka. Niestety mam tez podejrzenia, ze staraliśmy sie przez jakis czas naturalnie nie w te dni co trzeba, ze wiele nam uciekało. A ze jeszcze ja mam problem w postaci czasami niepekajacych pęcherzyków, to pewnie nie udawało sie ze zdwojona siła. U mnie teraz dużo sie dzieje mam nadzieje ze to coś w końcu pomoże. jak nie w tym cyklu to następnym. Czuje, ze dopiero teraz jestem na dobrej drodze… w sensie zaopiekowania przez forum, lekarza, suplementy, zioła. Wszystko. Niech to doprowadzi mnie do upragnionego końca :pStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka z pewnością wszystko się uda 🤞🤞 musi
Tak to młoda ciąża, ale mam cały czas lęk że coś jest nie tak bo ta moja beta na tym etapie jest poniżej średniej jeśli chodzi o wysokość ogólną.. Niby przyrost ładny... Nie wydaje mi się aby była ta ciąża młodsza niż wyliczam, owu z pewnością miałam 14-16 dzień cyklu a dziś już 36 dc...
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Tak dziś mam wizytę o 17:30 🙈😍
Zioła pije się od 1 dnia cyklu, można pić cały cykl (jak ktoś ma problemy z progiem) lub tylko do owulacji
No i pijemy max 3 cykle a potem cykl przerwy ale mi pykło już w drugim cyklu 😁
Zamawiałam z kameleonkulinarny.pl
A ja znalazłam inaczej, że jak u kogoś nie ma owulacji to cały cykl, a jak problem z progiem to do owulacji, a potem zioła na drugą fazę. I właśnie, że max 3 cykle.
Zamawiałam w innym miejscu bo w kameleonie nie mieli tych na drugą fazę. W jakimś sklepie zielarskim.
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Felinka94 wrote:Tak na prawdę to powinnaś je zacząć od razu pić 1dc bo im później tym przesuwasz owu i wydłużasz cyklstarania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Tedka wrote:
Ja teraz mam brać progesteron. Zastanawiam sie czy to jakos wpłynie na mierzona temperaturę, czy coś zaklamie i jak to sie ma do nadchodzącego okresu np? Progesteron spadnie tak czy siak przed okresem, nawet mimo ze będę go brać? coś kojarzycie w tym temacie?
To zależy jaki progesteron bierzesz. Jak taki jak ludzki to podniesie temperaturę. I wtedy teoria mówi, że okres się zacznie dopiero jak skończysz brać, bo nie spadnie skoro go dostarczasz. Jeśli bierzesz duphaston to on zawiera coś co jest bardzo do progesteronu podobne, ale u większości kobiet nie podnosi temperatury, i w badaniu krwi też nie powinien wyjść. Ale tak samo działa na endometrium, więc okres sie zacznie jak skończysz brać, kiedy jego poziom spadnie.
Przy czym u mnie to nie działa i okres mi się zaczyna kiedy jeszcze biorę.starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Felinka94 wrote:Tedka z pewnością wszystko się uda 🤞🤞 musi
Tak to młoda ciąża, ale mam cały czas lęk że coś jest nie tak bo ta moja beta na tym etapie jest poniżej średniej jeśli chodzi o wysokość ogólną.. Niby przyrost ładny... Nie wydaje mi się aby była ta ciąża młodsza niż wyliczam, owu z pewnością miałam 14-16 dzień cyklu a dziś już 36 dc...
Nie martw się na zapas, średnia to średnia. Oznacza że pewne osoby mają wyższy poziom a inne niższy
Każdy jest wyjątkowy i ma delikatnie inne, odpowiednie dla siebie wartości. Dobrze będzie!starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Kasia mi się wydaje że źle piszesz o tych ziołach
Czytałam screeny ze starej jakiejś książki którą wydał Sroka na temat ziół i tam było napisane dokładnie to co wam przekazałam
Ale każdy ma swoje zdanie, ja piłam tak jak wam mówię, drugi cykl i jest kropuś 🤷🏻♀️❤️
Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze...
Edit próbuje znaleźć tą stronę z tymi screenami i za cholere nie mogę 🤔
U mnie było tak
Bez ziół nie miałam wcale owulacji. Cykle różne od 28 dni do 45 nawet.
1 cykl z ziołami :
1 łyżeczka na szklankę wrzątku, parzyłam pod przykryciem pół godziny. Przed snem wypijałam szklankę powolutku, bez pośpiechu.
Piłam cały cykl. I to był pierwszy cykl z owulacją plus ciąża biochemiczna.
2 cykl piłam od 1dc do 15 dc (tak jak miałam owulację) 11 dpo już miałam bladego pozytywa
Na tym zakończyłam przygodę z ziołami 😁
Zostały mi chyba 3 pełne paczki i ponad pół mogę odsprzedać 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2021, 09:09
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
U mnie na ulotce jaka dostałam z ziołami sroki była informacja: pic całe trzy cykle i potem cykl przerwy lub pic tylko do owulacji (jeśli jest pewność ze owu była) następnie odstawić zioła. Lub pic zioła na II fazę (w przypadku problemów z progesteronem). Zatem logicznie rzecz ujmując pic do owu jesli sie chce i nie masz problemów z progiem. Albo pic caly cykl przez trzy cykle jesli chce chce, szczególnie jesli masz problem z progiem, lub tylko na druga fazę jesli masz ten problem :pStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.