X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Będzie okres czy nie będzie?
Odpowiedz

Będzie okres czy nie będzie?

Oceń ten wątek:
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi i mężowi też bardzo smakują :) może sypiesz za dużo?

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
    IVFET V 25 - 8/10tydz poronienie 💔
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atwysz tamte mogą być zwietrzałe :)
    Wlasnie może za mocne? 🤔 Ja robiłam z jednej łyżeczki do herbaty :)

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie są takie złe :) ja to bym i benzynę wypiła żeby tylko podziałało :p zaciskaj nos i wylewaj w siebie na sile :p nie pożałujesz :) ja owulacje miałam zawsze, tylko tyle ze nie pękały mi pecherzyki czasami. A teraz po raptem 12 dniach picia piękne dwa dojrzałe pecherzyki ;) moze i nie uda sie tym razem, ale prawda jest ze działają! U mnie nawet lepiej niż leki na stymulację, po których rósł zwyczajny jeden mały pęcherzyk :p

Jolcia90 lubi tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Nie są takie złe :) ja to bym i benzynę wypiła żeby tylko podziałało :p zaciskaj nos i wylewaj w siebie na sile :p nie pożałujesz :) ja owulacje miałam zawsze, tylko tyle ze nie pękały mi pecherzyki czasami. A teraz po raptem 12 dniach picia piękne dwa dojrzałe pecherzyki ;) moze i nie uda sie tym razem, ale prawda jest ze działają! U mnie nawet lepiej niż leki na stymulację, po których rósł zwyczajny jeden mały pęcherzyk :p
    Kochana pamiętaj aby pić je wolno a nie duszkiem <3
    Cieszę się 😁 teraz tak myślę żeby u nas przypadkiem od tych ziółek bliźniaków nie było 😳😳😳
    Idę dziś do ginekologa, będę wszystko wiedzieć 🙈

Tedka lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka swoją drogą to już po zabiegu? <3

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Tedka swoją drogą to już po zabiegu? <3

Nie, jeszcze nie. Jestem umówiona na 15:30 :) tylko wlasnie pisałam na innym wątku o tym, bo boje sie żeby nie było za późno juz. Dzisiaj juz temperatura mi skoczyła rano, 36,61 z 36,35. Apka wyznacza dzisiaj owulacje wiec w sumie idealnie, ale godzinowo juz nie wiem czy to nie będzie za późno. Nie wiem kiedy była owu, a zastrzyk ovitrelle miałam wczoraj ok 12:00. Nie wiem czy pękło od razu czy dopiero w nocy czy moze jeszcze nie. Juz zaczynam sie martwić. Dla pewności jeszcze z mężem wieczorem wczoraj sie przytulalismy ;p

Cykl bardzo bardzo intensywny od przytulasow naturalnych i zabieg dziś. Kurde no, musi sie w końcu udać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2021, 10:44

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Nie, jeszcze nie. Jestem umówiona na 15:30 :) tylko wlasnie pisałam na innym wątku o tym, bo boje sie żeby nie było za późno juz. Dzisiaj juz temperatura mi skoczyła rano, 36,61 z 36,35. Apka wyznacza dzisiaj owulacje wiec w sumie idealnie, ale godzinowo juz nie wiem czy to nie będzie za późno. Nie wiem kiedy była owu, a zastrzyk ovitrelle miałam wczoraj ok 12:00. Nie wiem czy pękło od razu czy dopiero w nocy czy moze jeszcze nie. Juz zaczynam sie martwić. Dla pewności jeszcze z mężem wieczorem wczoraj sie przytulalismy ;p

Cykl bardzo bardzo intensywny od przytulasow naturalnych i zabieg dziś. Kurde no, musi sie w końcu udać
    Słuchaj No skok by wskazywał że już po 🤔 Aczkolwiek jajeczko jest płodne 36h :) więc jeśli IUI będzie za późno to przytulasy na pewno za późno nie były :D nie martw się na zapas <3

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie z ta płodnością jajeczka to wszędzie piszą co innego. Raz ze 12, raz ze 24, 18 czy nawet do 36h. Ale masz racje, nie martwić sie tylko działać i mieć nadzieje :) moze jeszcze to drugie jest i czeka na pęknięcie :p

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    No wlasnie z ta płodnością jajeczka to wszędzie piszą co innego. Raz ze 12, raz ze 24, 18 czy nawet do 36h. Ale masz racje, nie martwić sie tylko działać i mieć nadzieje :) moze jeszcze to drugie jest i czeka na pęknięcie :p
    Może z tego wszystkiego za chwilę będzie dwójka 🤭🤣

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc chyba i ja się skusze na te zioła? Obojętnie gdzie kupić czy polecacie jakieś miejsce? No i słyszałam że to się pije jakoś specjalnie...że jedna dziennie do któregoś tam dnia cyklu, tak? Co cykl można powtarzać?

Tedka 🤞🤞🤞🤞
    Napisz jak już będziesz po. Ciekawa jestem co lekarz powiedział.

Felinka, dziś masz wizytę? 🥰 Dobrze przeczytałam?

U mnie jakoś wyjątkowo nie zapowiada się na okres, z wczorajszej bety na ciążę też nie...chyba muszę zbadac hormony...piersi to mam wrażenie że zaraz wybuchną...wielkie się zrobiły i bolesne, wczoraj wieczorem miałam dość silny i długi ból jajnika. To nie był ból miesiączkowy. Pierwszy raz mi się tak zdarzyło. Jakby skurcze tylko w jednym miejscu co chwile...może około 2 godzin mnie tak trzymało, a dziś już spokój. 🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2021, 14:04

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i temperatura jakoś wysoko się cały czas utrzymuje. Pomijając ciążę...myślicie że jest za to odpowiedzialny jakiś hormon, który u mnie zaczął szwankować?

• Karola :) Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia nie mam pojęcia tak szczerze. Ale póki nie ma @ to wiesz... ja bym pewnie za 2 dni znowu testowała oczywiście o ile się nie pojawi🙉
    Wykres masz cudny.

age.png

10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞

02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨‍👩‍👦
    10.06.17 r 💏👰🏼‍♂️👨‍💼

09.11.22 r --- ⏸️
    10.11.22 r --- beta 343,40
    28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
    04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
    01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
    26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
    12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
    24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
    14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
    05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
    19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy

09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3)
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    No więc chyba i ja się skusze na te zioła? Obojętnie gdzie kupić czy polecacie jakieś miejsce? No i słyszałam że to się pije jakoś specjalnie...że jedna dziennie do któregoś tam dnia cyklu, tak? Co cykl można powtarzać?

Tedka 🤞🤞🤞🤞

U mnie jakoś wyjątkowo nie zapowiada się na okres, z wczorajszej bety na ciążę też nie...chyba muszę zbadac hormony...piersi to mam wrażenie że zaraz wybuchną...wielkie się zrobiły i bolesne, wczoraj wieczorem miałam dość silny i długi ból jajnika. To nie był ból miesiączkowy. Pierwszy raz mi się tak zdarzyło. Jakby skurcze tylko w jednym miejscu co chwile...może około 2 godzin mnie tak trzymało, a dziś już spokój. 🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️
    Jolcia jak nie dostaniesz okresu do jutra (Ty chyba już po terminie? 🤔) to siknij na test. Czasem zwyczajnie wszystko się opóźnia ;)

Tak dziś mam wizytę o 17:30 🙈😍
    Zioła pije się od 1 dnia cyklu, można pić cały cykl (jak ktoś ma problemy z progiem) lub tylko do owulacji :)
    No i pijemy max 3 cykle a potem cykl przerwy ale mi pykło już w drugim cyklu 😁
    Zamawiałam z kameleonkulinarny.pl

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola :) wrote:
    Jolcia nie mam pojęcia tak szczerze. Ale póki nie ma @ to wiesz... ja bym pewnie za 2 dni znowu testowała oczywiście o ile się nie pojawi🙉
    Wykres masz cudny.
    No jest idealny ;) wręcz książkowy 🤞 mówię, że gdyby nie ta beta wczoraj to bym była pewna, że jest ciąża 😂

Karola :) lubi tę wiadomość

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Jolcia jak nie dostaniesz okresu do jutra (Ty chyba już po terminie? 🤔) to siknij na test. Czasem zwyczajnie wszystko się opóźnia ;)

Tak dziś mam wizytę o 17:30 🙈😍
    Zioła pije się od 1 dnia cyklu, można pić cały cykl (jak ktoś ma problemy z progiem) lub tylko do owulacji :)
    No i pijemy max 3 cykle a potem cykl przerwy ale mi pykło już w drugim cyklu 😁
    Zamawiałam z kameleonkulinarny.pl
    No dziś powinnam mieć miesiączkę...ale serio nie czuje żebym miała ją dostać...jak już się 🐒 zbliża to czuję ja dwa dni wcześniej...jakieś plamienia się pojawiają i cycki coraz mniej wtedy bolą 😂 no ale każdy cykl jest inny, nie ma co sobie wkręcać 😛

Zamówię te zioła i będę je piła. Zobaczymy czy mi też pomogą. U mnie dopiero albo już 6 cykl starań wejdzie teraz. Czy to już czas na kompleks badań pod względem płodności?

Daj koniecznie znać co się dowiesz 👶😍🥰

• Tedka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:

Tedka 🤞🤞🤞🤞

Kobietki ja juz po wizycie ale nie było IUI. Za dużo sie seksilismy i nie było wystarczającej próbki :p ale z dobrych wiadomości jeden pęcherzyk pękł! A seksu były były oj były :p w czas! A drugi nadal jest i moze pęknąć… zatem działamy dalej :p kto wie :p nie smuce sie, więcej, jestem pozytywnie nastawiona. Mysle ze ta inseminacja i tak byłaby juz bez sensu, wiec dobrze sie stało ze robiliśmy swoje nie trzymając abstynencji. :) módlcie sie za mnie! A teraz od jutra progesteron w globulkavh biorę i 11.01 na betę. Zobaczymy :) buziaki!

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Kobietki ja juz po wizycie ale nie było IUI. Za dużo sie seksilismy i nie było wystarczającej próbki :p ale z dobrych wiadomości jeden pęcherzyk pękł! A seksu były były oj były :p w czas! A drugi nadal jest i moze pęknąć… zatem działamy dalej :p kto wie :p nie smuce sie, więcej, jestem pozytywnie nastawiona. Mysle ze ta inseminacja i tak byłaby juz bez sensu, wiec dobrze sie stało ze robiliśmy swoje nie trzymając abstynencji. :) módlcie sie za mnie! A teraz od jutra progesteron w globulkavh biorę i 11.01 na betę. Zobaczymy :) buziaki!
    Trzymam mocno kciuki az są sine 🤞🤞🤞🤞🍀🍀🍀🍀

Tedka lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam już na usg, kropka jeszcze nie widać, jest tylko ciałko żółte No i macica rozpulchniona więc ciąża na pewno jest :) za tydzień w poniedziałek mam powtórzyć krew i we wtorek przyjść jeszcze raz na usg :)
    Endometrium 21mm 😳

Tedka lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo sie cieszę Felinka! Super! :* ❤️ Ależ szczęście!

Felinka94 lubi tę wiadomość

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Bardzo sie cieszę Felinka! Super! :* ❤️ Ależ szczęście!
    Trochę się zmartwiłam że nie widać tego pęcherzyka, no ale może kropek jeszcze nie jest na to gotów :)

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ