Będzie okres czy nie będzie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiak89 wrote:To zależy jaki progesteron bierzesz. Jak taki jak ludzki to podniesie temperaturę. I wtedy teoria mówi, że okres się zacznie dopiero jak skończysz brać, bo nie spadnie skoro go dostarczasz. Jeśli bierzesz duphaston to on zawiera coś co jest bardzo do progesteronu podobne, ale u większości kobiet nie podnosi temperatury, i w badaniu krwi też nie powinien wyjść. Ale tak samo działa na endometrium, więc okres sie zacznie jak skończysz brać, kiedy jego poziom spadnie.
Przy czym u mnie to nie działa i okres mi się zaczyna kiedy jeszcze biorę.Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Tedka wrote:U mnie na ulotce jaka dostałam z ziołami sroki była informacja: pic całe trzy cykle i potem cykl przerwy lub pic tylko do owulacji (jeśli jest pewność ze owu była) następnie odstawić zioła. Lub pic zioła na II fazę (w przypadku problemów z progesteronem). Zatem logicznie rzecz ujmując pic do owu jesli sie chce i nie masz problemów z progiem. Albo pic caly cykl przez trzy cykle jesli chce chce, szczególnie jesli masz problem z progiem, lub tylko na druga fazę jesli masz ten problem :p
Mam problem i kupiłam te na drugą fazę
Zobaczymy co to będziestarania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Tedka wrote:U mnie na ulotce jaka dostałam z ziołami sroki była informacja: pic całe trzy cykle i potem cykl przerwy lub pic tylko do owulacji (jeśli jest pewność ze owu była) następnie odstawić zioła. Lub pic zioła na II fazę (w przypadku problemów z progesteronem). Zatem logicznie rzecz ujmując pic do owu jesli sie chce i nie masz problemów z progiem. Albo pic caly cykl przez trzy cykle jesli chce chce, szczególnie jesli masz problem z progiem, lub tylko na druga fazę jesli masz ten problem :p
Kasia nie wiem jakie to są zioła sroki na drugą fazę skoro te są na pierwszą i drugą 🤔 no ale skoro według Ciebie tak będzie okej to oczywiście życzę powodzenia
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:No dokładnie tak.
Kasia nie wiem jakie to są zioła sroki na drugą fazę skoro te są na pierwszą i drugą 🤔 no ale skoro według Ciebie tak będzie okej to oczywiście życzę powodzenia
Dzięki
Są dużo prostsze, pokrzywa krwawnik i jeszcze coś trzeciego, nie pamiętamstarania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Kasiak89 wrote:Dzięki
Są dużo prostsze, pokrzywa krwawnik i jeszcze coś trzeciego, nie pamiętam
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Ciekawe 🤔 daj znać jaki efekt ☺️
Na razie - 9 dzień picia tych nr 3 - żadnych różnicstarania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Kasiak89 wrote:Na razie - 9 dzień picia tych nr 3 - żadnych różnic
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Jolcia90 wrote:Do mnie dziś zawitała 🐒
Także tego 😂 jeszcze w starym roku mnie uraczyła, może w nowym już jej nie będzie 😁Jolcia90 lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
U mnie zioła pomogły na tyle, żeby wyhodować dwa pecherzyki a nawet leki na stymulację nie dały rady :p także jest to dla mnie wielkie wydarzenie! A to dopiero pierwszy cykl z piciem ziół sroki nr 3, a wlasciwie 12 dni
Teraz mam 3dpo i juz sie nie mogę doczekać - będzie coś z tego czy nie będzie 🤓 póki co ładnie temperatura wysoko jak na mnie, niech sie trzyma tak dalej :pstara Staraczka lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:U mnie zioła pomogły na tyle, żeby wyhodować dwa pecherzyki a nawet leki na stymulację nie dały rady :p także jest to dla mnie wielkie wydarzenie! A to dopiero pierwszy cykl z piciem ziół sroki nr 3, a wlasciwie 12 dni
Teraz mam 3dpo i juz sie nie mogę doczekać - będzie coś z tego czy nie będzie 🤓 póki co ładnie temperatura wysoko jak na mnie, niech sie trzyma tak dalej :p
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
nick nieaktualnyTedka wrote:U mnie zioła pomogły na tyle, żeby wyhodować dwa pecherzyki a nawet leki na stymulację nie dały rady :p także jest to dla mnie wielkie wydarzenie! A to dopiero pierwszy cykl z piciem ziół sroki nr 3, a wlasciwie 12 dni
Teraz mam 3dpo i juz sie nie mogę doczekać - będzie coś z tego czy nie będzie 🤓 póki co ładnie temperatura wysoko jak na mnie, niech sie trzyma tak dalej :p
Fantastycznie Tedka!
Wczoraj zamówiłam więc może jeszcze przed procedura będę pićFelinka94, Tedka lubią tę wiadomość
-
Tak! Koniecznie pijcie to wszystkie! Ja mam nie tylko dowód w postaci Felinki i siebie :p tzn u mnie póki co bez ciąży ale efekty są jednak namacalne :p natomiast wśród znajomych znajomych babeczka dostała od lekarza!!! namiary na te zioła i zaszła tez od razu w sumie. Zasadniczo jeśli ktoś ma problem po swojej stronie, tzn babeczki, z jajnikami, jajeczkowaniem, pękanie, etc. to wydaje mi sie ze są one w stanie pomoc, albo chociaż odrobine zaleczyć i dać lekarzom większe możliwości manewru w dalszym leczeniu. To nie są jakieś naciągane czary mary.
Felinka, jakże chciałabym żebyś sie mogła pośmiać ) czuje sie mocno zmotywowana i mój maz tez sie wkręcił w to wszystko bardzo. On jest taki zadaniowy, jak widzi ze coś jest konkret zaplanowane, mamy plan działania itd i widzi efekty to jest bardzo zaangażowany mam nadzieje ze to wszystko doprowadzi nas do szczęśliwego końca, jeśli nie w tym cyklu to którymś. Daje sobie cały kolejny rok jeszcze. Jak sie nie uda to zamierzam adoptować jakaś biedna mała istotkę nie ma co na sile zmieniać swego losu, co ma być to będzieStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
stara Staraczka wrote:Fantastycznie Tedka!
Wczoraj zamówiłam więc może jeszcze przed procedura będę pić
Pij kochana pij, nie zaszkodzą.Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Tak! Koniecznie pijcie to wszystkie! Ja mam nie tylko dowód w postaci Felinki i siebie :p tzn u mnie póki co bez ciąży ale efekty są jednak namacalne :p natomiast wśród znajomych znajomych babeczka dostała od lekarza!!! namiary na te zioła i zaszła tez od razu w sumie. Zasadniczo jeśli ktoś ma problem po swojej stronie, tzn babeczki, z jajnikami, jajeczkowaniem, pękanie, etc. to wydaje mi sie ze są one w stanie pomoc, albo chociaż odrobine zaleczyć i dać lekarzom większe możliwości manewru w dalszym leczeniu. To nie są jakieś naciągane czary mary.
Felinka, jakże chciałabym żebyś sie mogła pośmiać ) czuje sie mocno zmotywowana i mój maz tez sie wkręcił w to wszystko bardzo. On jest taki zadaniowy, jak widzi ze coś jest konkret zaplanowane, mamy plan działania itd i widzi efekty to jest bardzo zaangażowany mam nadzieje ze to wszystko doprowadzi nas do szczęśliwego końca, jeśli nie w tym cyklu to którymś. Daje sobie cały kolejny rok jeszcze. Jak sie nie uda to zamierzam adoptować jakaś biedna mała istotkę nie ma co na sile zmieniać swego losu, co ma być to będzie
Fajnie ze luźno dałaś sobie kolejny rok (choć myślę że pewnie zejdzie Wam krócej 😏) ja mimo tego że (mam nadzieję) będę mieć swojego malucha to myślę nad adopcją... Tak mi tych maluszków okropnie szkoda... Nawet nie tych maleństw bo one na pewno szybko znajdą rodzinę która je pokocha, bardziej mi żal tych starszych które już tak dużych szans nie mająEedzia11 lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Mówiłaś mu o mojej historii? 😏 Sama jak czytałam opinie "Drugi cykl i ciąża" albo "wróciła owulacja" to sobie myślałam "yhyyy ale czarusie, pewno sami opinie sobie wystawiają" i w sumie długo się na te zioła czaiłam. Ale w końcu myślę "dobra drogie nie są, kupię, popije zobaczymy, nie zabiją mnie a kto wie może faktycznie działają". Pamiętam jak je zamówiłam to opóźniała się dostawa. I chyba Bóg chciał że mi tak samo opóźniał się okres. Rano dostalam paczkę a wieczorem okresu i od razu pierwszy dzień ruszyłam z piciem
Fajnie ze luźno dałaś sobie kolejny rok (choć myślę że pewnie zejdzie Wam krócej 😏) ja mimo tego że (mam nadzieję) będę mieć swojego malucha to myślę nad adopcją... Tak mi tych maluszków okropnie szkoda... Nawet nie tych maleństw bo one na pewno szybko znajdą rodzinę która je pokocha, bardziej mi żal tych starszych które już tak dużych szans nie mają
Nie, o Tobie nikomu nie mówiłam to lekarz od znajomej innej :p ale! Teraz juz mogę sie chwalić dwoma przypadkami razem z Tobą ze one działają :p będę je polecać wszystkim.
Myślisz tak samo jak mój maz on tez jest zdania ze można mieć swoje i adoptować drugie oczywiście pełna zgoda.
Ech wszystko to takie trudne i proste zarazem.
No nic, musze sie uzbroić w cierpliwość i czekać na swoj losstara Staraczka lubi tę wiadomość
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Nie, o Tobie nikomu nie mówiłam to lekarz od znajomej innej :p ale! Teraz juz mogę sie chwalić dwoma przypadkami razem z Tobą ze one działają :p będę je polecać wszystkim.
Myślisz tak samo jak mój maz on tez jest zdania ze można mieć swoje i adoptować drugie oczywiście pełna zgoda.
Ech wszystko to takie trudne i proste zarazem.
No nic, musze sie uzbroić w cierpliwość i czekać na swoj los
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Ja jak piłam od pierwszego dnia cyklu to różnice miałam taka że test owu pierwszy raz w życiu pozytywny i wodnisty śluz. W drugiej fazie nie miałam żadnych objawów czy zmian 🤔
Tych testów owu nie robię, bo w moim przypadku są bez sensu. Śluz jak białko jaja dwa dni w każdym cyklu, tylko jak z wiesiołka zaczęłam jeść olej jakiś taki sztywniejszy się zrobił.
Planuję dla odmiany nie brać progesteronu i zrobić sobie jego badania, i estrogenów. Zobaczymy co będzie.starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Kasiak89 wrote:Tych testów owu nie robię, bo w moim przypadku są bez sensu. Śluz jak białko jaja dwa dni w każdym cyklu, tylko jak z wiesiołka zaczęłam jeść olej jakiś taki sztywniejszy się zrobił.
Planuję dla odmiany nie brać progesteronu i zrobić sobie jego badania, i estrogenów. Zobaczymy co będzie.
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Ja nie wiem dziewuszki jakie są Wasze historie konkretnie, z jakimi problemami sie borykacie, ale mysle ze warto obserwować sie w każdy sposób, szczególnie jeśli podejrzewa sie u siebie jakieś problemy czy choroby. Tylko wtedy mamy możliwość sprawdzać same siebie i poprawność tych różnych sposobów obserwacji. Np. robiąc testy owu i jednocześnie monitoring usg u ginekologa wiem, kiedy testy (jaka grubość i barwa kreski) pokazują faktycznie moje owulacje. Dodatkowo temperatura pokazuje mi ze o! Faktycznie Była owulacja! Temperatura sie nie myli! Ani testy sie nie pomyliły a i na usg wszystko sie zgrywalo w czasie. Dzięki tym trzem czynnikom wiem, kiedy jest owu i jestem w stanie naprawdę w dobrym czasie zaplanować seks, no niestety brutalna rzeczywistość, ale to warto planować. Trzeba. W żadnym wypadku nie ufalabym takim subiektywnym odczuciom jak kłucie w jajniku. To naprawdę nie musi zwiastować tego, co nam sie akurat wydaje, moze bolec nerka, moze być nerwoból, albo bol jajnika moze dopiero zwiastować nadchodząca owulacje albo bolec bo juz jest po niej. Ja całe dwa lata np zaznaczalam sobie okres w kalendarzyku bella, który pokazuje swoje wyliczenia oparte sztywno na jakis jednoznacznych algorytmach. Według nich owu była 14 dnia cyklu, książkowe przy 28dniowych cyklach. A testy, monitoring i temp pokazują u mnie ze gowno prawda! Mam 12dc. I wszystkie bóle które kojarzyłam z tym 14 dniem, wszystkie objawy, śluz itd były tynfa warte! jeśli dodać do tego np. krótki czas życia mojej komórki jajowej to faktycznie okazuje sie ze możliwe ze przez te dwa lata przytulalam sie z mężem dwa dni po owulacji, gdzie juz było po wszystkim… :p
Tylko dokładna obserwacja i fakty powiedzą Wam kiedy jest owu i czy była prawidłowa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2021, 20:33
Kasiak89 lubi tę wiadomość
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.