Będzie okres czy nie będzie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny,
Śledzę wasze pytania i odpowiedzi chyba już 3 miesiące… czas na mnie bo chyba nie wytrzymam do miesiączki. No właśnie kto wie kiedy będzie bo cykl mi się zepsuł ostatnio…
A wiec tak ostatnia miesiączka 8 grudnia.
Zrobiłam progesteron 21 dc i wynosi 20.30 ng/ml
Z tego co tu wyczytałam to świadczy ze owulacja była.
Od dwóch dni wieczorem jak idę już do łóżka ok 22 czuje jakieś gazy, jeździ mi ba brzuchu jakby na biegunkę. Sutki mnie co jakiś czas szczypią/swędzą.
Choinka mi jakoś zaczęła brzydko pachnieć. Mogę sobie mawiać wiem
Byłam 16 dc u ginekologa i mówi ze nic nie widać ani pęcherzyka ani owu. Wytłumaczenie jego ze może cykl bez owu albo już zapłodnienie nastąpiło. Mega dziwne bo progesteron wskazuje ze owulacja była.
Według mojej aplikacji @ powinen być 05.01
Nie robiłam testu ani nie mam kiedy pójść na betę.
Boje się rozczarowania
Temperatura
29.12 - 37.00
30.12 - 37.00
31.12 - 36.9
01.01- 36.8Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2022, 18:33
Ja 👩🏻1994
Staramy się od pazdziernika 2021
On 👦🏻1990 -
Ten progesteron w 21 dc całkiem wysoko 🤔
Temperatura też ładna.
Zrób test, jeśli zaskoczyło to z pewnością już wykaże
Dziwne tylko ze ginekolog nic nie widział na tym usg 🤔xvwb1994 lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Przepraszam, jestem dziś jakaś mało kontaktowa 🙄
Z potencją wszystko ok? Może po prostu potrzebuje większego podniecenia? Ja nie wiem jak to u nas się stało że mój nie mąż nagle był w stanie dojść 3x w tygodniu gdzie wcześniej dochodził 3x w miesiącu 🤔
Może większy luz, mniejsze zmęczenie. Mój jak jest totalnie wyluzowany, bez stresu to też jest lepiej. Niestety okresy bez spiny są coraz rzadsze bo niestety nasza praca nie wpływa na nas zbyt dobrze ale wyboru nie mamy.
Dlatego modlę się o tej złoty strzał w tym miesiącu.
Mam straszne wzdęcia od 2 dni i problem z WC. Podobno na zaparcia ma wpływ wysoki progesteron, zobaczymy w poniedziałek.♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie
Starania od 08.2018 -
xvwb1994 wrote:Hej dziewczyny,
Śledzę wasze pytania i odpowiedzi chyba już 3 miesiące… czas na mnie bo chyba nie wytrzymam do miesiączki. No właśnie kto wie kiedy będzie bo cykl mi się zepsuł ostatnio…
A wiec tak ostatnia miesiączka 8 grudnia.
Zrobiłam progesteron 21 dc i wynosi 20.30 ng/ml
Z tego co tu wyczytałam to świadczy ze owulacja była.
Od dwóch dni wieczorem jak idę już do łóżka ok 22 czuje jakieś gazy, jeździ mi ba brzuchu jakby na biegunkę. Sutki mnie co jakiś czas szczypią/swędzą.
Choinka mi jakoś zaczęła brzydko pachnieć. Mogę sobie mawiać wiem
Byłam 16 dc u ginekologa i mówi ze nic nie widać ani pęcherzyka ani owu. Wytłumaczenie jego ze może cykl bez owu albo już zapłodnienie nastąpiło. Mega dziwne bo progesteron wskazuje ze owulacja była.
Według mojej aplikacji @ powinen być 05.01
Nie robiłam testu ani nie mam kiedy pójść na betę.
Boje się rozczarowania
Temperatura
29.12 - 37.00
30.12 - 37.00
31.12 - 36.9
01.01- 36.8
Przy takim progu owu była. Masz w domu test? Ja bym już 5 obsikała, ale rozumiem że boisz się rozczarowania.
Temperatura niby spada, ale dalej jest wyższa niż w 1 fazie?♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie
Starania od 08.2018 -
Camarilla wrote:Może większy luz, mniejsze zmęczenie. Mój jak jest totalnie wyluzowany, bez stresu to też jest lepiej. Niestety okresy bez spiny są coraz rzadsze bo niestety nasza praca nie wpływa na nas zbyt dobrze ale wyboru nie mamy.
Dlatego modlę się o tej złoty strzał w tym miesiącu.
Mam straszne wzdęcia od 2 dni i problem z WC. Podobno na zaparcia ma wpływ wysoki progesteron, zobaczymy w poniedziałek.Camarilla lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Dziewczynki! Ode mnie też lecą do was życzenia! Pięknych dwóch kresek dla tych, które jeszcze dzielnie walczą i cudownej ciąży dla tych, które już je kreseczki zobaczyły 🥰🥰🥰
Ja wczoraj się wyluzowalam i potańczyłam, więc nowy rok zaczynam w dobrym nastroju 🥰 mam nadzieję, że to pozytywnie wpłynie na starania 😁
Xvwb1994, podziwiam za nie zrobienie jeszcze testu. Ja co cykl sobie obiecuję, że zrobię dopiero w dzień 🐒, ale jeszcze nigdy mi się to nie udało :p taka w gorącej wodzie jestem kąpana 😂Felinka94 lubi tę wiadomość
-
Felinka94 wrote:Ten progesteron w 21 dc całkiem wysoko 🤔
Temperatura też ładna.
Zrób test, jeśli zaskoczyło to z pewnością już wykaże
Dziwne tylko ze ginekolog nic nie widział na tym usg 🤔
Właśnie zastanawiam się czy nie za wcześnie na test ? Boje się tak bardzo rozczarowania..
A z tym usg to dziwne bardzo. Tez nie rozumiem co oznaczylo ze może nic nie być bo wczesna ciąża ale w 16dc ? Dziwne bardzo chyba ze ja się nie znam w ogóle bo dopiero się zaczynam dowiadywać wszystko o cyklu.
Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
Camarilla wrote:Przy takim progu owu była. Masz w domu test? Ja bym już 5 obsikała, ale rozumiem że boisz się rozczarowania.
Temperatura niby spada, ale dalej jest wyższa niż w 1 fazie?
Temperatura wcześniej ciagle około 36.4 albo 36.5 potem zaczęła rosnąć.
Bije się z myślami czy nie kupić w pon testu albo poczekać do wyliczonej @ w środę.Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
Hej, mam pytanie co do aplikacji Ovufriend. Nie mierzę temperatury, ale zapisuję swoje objawy, bo przez ostatnie kilka miesięcy bardzo rozregulował mi się cykl (stres w pracy). Ostatnie 3mce miałam poczucie, że chyba jest stabilnie, aż tu nagle Ovufriend stwierdził, że mialam owulacje w 8dc??? Czy to w ogóle możliwe? Zazwyczaj mam cykle 28-29 dni i nie wiem za bardzo czy w ogóle się sugerować aplikacją. Rzeczywiście sluz był wodnisty i libido wystrzeliło w kosmos już 5dc i piersi bolały już od 11dc (skok proga po owulce?). Moja faza lutealna trwa 14-15 dni i szczerze zgłupiałam... może ktoś tu coś powiedzieć o moim wykresie?
-
Jolcia90 wrote:Dziewczynki! Ode mnie też lecą do was życzenia! Pięknych dwóch kresek dla tych, które jeszcze dzielnie walczą i cudownej ciąży dla tych, które już je kreseczki zobaczyły 🥰🥰🥰
Ja wczoraj się wyluzowalam i potańczyłam, więc nowy rok zaczynam w dobrym nastroju 🥰 mam nadzieję, że to pozytywnie wpłynie na starania 😁
Xvwb1994, podziwiam za nie zrobienie jeszcze testu. Ja co cykl sobie obiecuję, że zrobię dopiero w dzień 🐒, ale jeszcze nigdy mi się to nie udało :p taka w gorącej wodzie jestem kąpana 😂
Nawet nie wiesz jak walczę sama ze sobą żeby nie zrobić. Jakbym miała w domu to na bank bym zrobiła ! Ale ze nie mam i mówię dobra nowy rok nie robię testu bo może za szybko.. ale chyba zrobię z początkiem tygodnia bo dziś 25 dc 🙈 chyba ze @ mnie wyprzedzi 🤮bo na środę niby aplikacja mi pokazuje. Cykle mam normalnie jak w zegarku ale ostatni mi sie spóźnił i teraz nie wiadomo 🤯Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
xvwb1994 wrote:Właśnie zastanawiam się czy nie za wcześnie na test ? Boje się tak bardzo rozczarowania..
A z tym usg to dziwne bardzo. Tez nie rozumiem co oznaczylo ze może nic nie być bo wczesna ciąża ale w 16dc ? Dziwne bardzo chyba ze ja się nie znam w ogóle bo dopiero się zaczynam dowiadywać wszystko o cyklu.
Mi test pozytywny wyszedł w 25dc czyli 10 dni po owulacji spróbuj siknac na test teraz i jak nie wyjdzie to za jakie 5 dni znowu
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Jolcia90 wrote:Dziewczynki! Ode mnie też lecą do was życzenia! Pięknych dwóch kresek dla tych, które jeszcze dzielnie walczą i cudownej ciąży dla tych, które już je kreseczki zobaczyły 🥰🥰🥰
Xvwb1994, podziwiam za nie zrobienie jeszcze testu. Ja co cykl sobie obiecuję, że zrobię dopiero w dzień 🐒, ale jeszcze nigdy mi się to nie udało :p taka w gorącej wodzie jestem kąpana 😂
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
calza wrote:Hej, mam pytanie co do aplikacji Ovufriend. Nie mierzę temperatury, ale zapisuję swoje objawy, bo przez ostatnie kilka miesięcy bardzo rozregulował mi się cykl (stres w pracy). Ostatnie 3mce miałam poczucie, że chyba jest stabilnie, aż tu nagle Ovufriend stwierdził, że mialam owulacje w 8dc??? Czy to w ogóle możliwe? Zazwyczaj mam cykle 28-29 dni i nie wiem za bardzo czy w ogóle się sugerować aplikacją. Rzeczywiście sluz był wodnisty i libido wystrzeliło w kosmos już 5dc i piersi bolały już od 11dc (skok proga po owulce?). Moja faza lutealna trwa 14-15 dni i szczerze zgłupiałam... może ktoś tu coś powiedzieć o moim wykresie?
Dobrze by było gdybyś zrobiła test owu w okolicach wyznaczonej owulacji jednak sam śluz i libido to średnie wyznaczniki. Ja miałam zawsze duże libido, bóle jajnika w okolicach owulacji (śluzu nie miałam) a testy owu zawsze negatywnie a u gina okazuje się że torbiele na jajnikach więc podejrzenie pcos.
Dopiero jak zaczęłam mierzyć temp, badać szyjkę i robić testy owu to byłam w stanie mniej więcej określić czas owulacji (np w tym miesiącu ovu friend z 12 grudnia przesunął na 9 a potem niewiadomo czemu na 8 🤷🏻♀️). Gdzie oczywiście muszę zaznaczyć że owulację mam tylko dzięki ziołom ojca sroki nr 3. Nigdy nie miałam śluzu jak białko jaja kurzego, zawsze wodnisty kilka dni i na tym koniec.
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Wiesz są dziewczyny które mają owulację przed 14 dniem cyklu aczkolwiek jeśli nawet wczesna ciąża to na pewno nie zagnieżdżona więc raczej jajnik jeszcze powinien wskazywać że owu była 🤔
Mi test pozytywny wyszedł w 25dc czyli 10 dni po owulacji spróbuj siknac na test teraz i jak nie wyjdzie to za jakie 5 dni znowu
W opisie widzę ze tez masz diagnozę PCOS która dopiero postawiono mi w grudniu. w październiku 23 za to inny lekarz nic nie mówił o PCOS. Tylko ze lada moment piękna owulacja..
ja właśnie biorę na zbicie prolaktyny Dostinex.
Reszta wyników ok
TSH 0.858
Progesteron tak jak wyżej 21 dc 20.30 ng/ml
Prolaktyna po obciążeniu MTC spora 4023 ng/ml jeśli się nie mylę (od razu po @ robione badanie)
Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
xvwb1994 wrote:W opisie widzę ze tez masz diagnozę PCOS która dopiero postawiono mi w grudniu. w październiku 23 za to inny lekarz nic nie mówił o PCOS. Tylko ze lada moment piękna owulacja..
ja właśnie biorę na zbicie prolaktyny Dostinex.
Reszta wyników ok
TSH 0.858
Progesteron tak jak wyżej 21 dc 20.30 ng/ml
Prolaktyna po obciążeniu MTC spora 4023 ng/ml jeśli się nie mylę (od razu po @ robione badanie)
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Camarilla wrote:Jak w stopce, pisalysmy o tym na wątku męskie sprawy z Lupo. Tutaj nie ma szans na badanie nasienia.
On w domu na problem a co dopiero w pokoju w klinice.
Do 2 msc robimy mu badania laboratoryjne FSh, lh, testosteron itd i z tym do andro. Jeżeli będzie źle to jedyna opcja będzie biopsja jądra i ivf, ale łudzę się że będzie złoty strzał. Chociaż ciężko w to wierzyc jak się człowiek stara od 2018 r.
Chyba zbadam tego proga.
W domu to można do takiej specjalnej prezerwatywy złapać, tylko potem szybko na badanie trzeba dowieźć.starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Felinka94 wrote:Robili tomografię ze względu na tą prolaktynę?
Nie bo lekarz mówi ze prolaktyna zwykła jest w środku normy 332,7 mu/L przy normie 108,8 - 558 mu/L
A po podaniu MTC wyszło 4023, 22 mu/L przy tej samej normie.
Jeden gin mówi ze już się nie robi tej po obciążeniu tym bardziej se zwykła jest w normie. Zwariować się da. Dostałam 1 tabl dostinex na tydzień przez 6 tyg. Zostało mi 4 tyg jeszcze.Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
xvwb1994 wrote:Nie bo lekarz mówi ze prolaktyna zwykła jest w środku normy 332,7 mu/L przy normie 108,8 - 558 mu/L
A po podaniu MTC wyszło 4023, 22 mu/L przy tej samej normie.
Jeden gin mówi ze już się nie robi tej po obciążeniu tym bardziej se zwykła jest w normie. Zwariować się da. Dostałam 1 tabl dostinex na tydzień przez 6 tyg. Zostało mi 4 tyg jeszcze.
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak.