Będzie okres czy nie będzie?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyxvwb1994 wrote:Jeśli się uda zajść w owulke to od owulki cały czas powinna być wyższa ? Aż do ewentualnej @ ?
Hejka. Tak, taka powinna być tempka jak się zajdzie. Może być też spadek temperatury jedno lub 2 dniowy na implantację. Ale to są naprawdę idealne wykresy ciążowe. A często się zdarza tak, że wykres ciążowy nie jest idealny, tempka ma kilka spadków, niekiedy nawet jest wtedy na poziomie tempki sprzed owulacji ale po takim spadku odbija do góry. Jeśli jest zauważalna tendencja rosnąca to głównie po tym się obserwuje czy jest ewentualna ciąża czy nie 🙂 -
Rzuć okiem na mój cykl :> Jest totalnie pogmatwany, a jednak szczęśliwy bardzo długo doszukiwałam się u siebie idealnych wykresów, pięknych temperatur itp. Ten szczęśliwy cykl nawet spisałam na straty przed te zygzaki w temperaturze 😂01.22 - cp (6tc)
-
Oki czyli ciężko po temp tez do końca przewidzieć co będzie 🙈 No nic czekam aż @ się skończy i lecimy z tematem 😂😂
Będę wam tu udostępniać bliżej owulki. Według appki wypada na 19 stycznia. Testy na owu w drodze, termometr w blokach startowych i ja modląca się o żadne infekcje 🙈🙈Felinka94, Natka23, pani_sztygar lubią tę wiadomość
Ja 👩🏻1994
Staramy się od pazdziernika 2021
On 👦🏻1990 -
nick nieaktualnypani_sztygar wrote:Rzuć okiem na mój cykl :> Jest totalnie pogmatwany, a jednak szczęśliwy bardzo długo doszukiwałam się u siebie idealnych wykresów, pięknych temperatur itp. Ten szczęśliwy cykl nawet spisałam na straty przed te zygzaki w temperaturze 😂
Jesteś idealnym przykładem nie idealnego wykresu ciążowego 😀. Ale prawie na koniec wykresu, chwilę przed robieniem testu ciążowego temperatura miała tendencję rosnącą czyli była nadzieja. Teraz już potwierdzona betą 🙂pani_sztygar lubi tę wiadomość
-
Jak to jest z tymi testami owu przy PCOS. Bo koleżanka mi teraz gada ze wyrzucona kasa bo nie będzie mi nic pokazywać. To jak ja mam wiedzieć ze mam owu 😂
Śluzu nie ogarniam zbytnio, temperaturę dopiero zacznę ogarniać a testy owu cała moja nadzieja w nich 🙈🙈Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
xvwb1994 wrote:Jak to jest z tymi testami owu przy PCOS. Bo koleżanka mi teraz gada ze wyrzucona kasa bo nie będzie mi nic pokazywać. To jak ja mam wiedzieć ze mam owu 😂
Śluzu nie ogarniam zbytnio, temperaturę dopiero zacznę ogarniać a testy owu cała moja nadzieja w nich 🙈🙈
Tez warto zacząć badać szyjkę macicy.
Owszem przy pcos trudno jest wyłapać owulację, aczkolwiek nie jest to niemożliwe. Co widać po mnie też miałam podejrzenie pcos a się okazuje że gówno prawda, prawdopodobnie po prostu nie pękały pęcherzyki przez co miałam torbiele.
Jeśli zaczniesz czuć bolesnośc jajnika zrób test.
Jest jeszcze opcja monitoringu u ginekologa ale to już są koszta.
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
xvwb1994 wrote:Jak to jest z tymi testami owu przy PCOS. Bo koleżanka mi teraz gada ze wyrzucona kasa bo nie będzie mi nic pokazywać. To jak ja mam wiedzieć ze mam owu 😂
Śluzu nie ogarniam zbytnio, temperaturę dopiero zacznę ogarniać a testy owu cała moja nadzieja w nich 🙈🙈
U mnie testy owulacyjne wybarwiały się jak chciały. Dzień po okresie bardzo ciemna kreska, dzień później blada, znów ciemna i tak w kółko.
Dlatego ja skupiłam się na temperaturze i śluzie. Niestety szyjki badać nie umiem, dla mnie zawsze jest taka sama, No, prawie taka sama. Ale wniosków z niej nie wyciągnę.
No i ze śluzem na początku miałam problem, ale w drugim/trzecim cyklu już na spokojnie wyczujesz swój organizm01.22 - cp (6tc) -
A u mnie dziewuszki biel wizira z testu wieczornego. Albo za słaby mocz albo juz zastrzyk z ovitrelle sie wyplukal, choć rano było widać co nieco. Jutro rano robię i jak znowu coś wyjdzie to juz sama nie wiem… chyba pójdę w sobotę na bete. Ale pewnie będzie bielutkiStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
pani_sztygar wrote:Tedka na spokojnie, nie sikaj wieczorem, szkoda nerwów :* poczekaj do rana, weź głęboki oddech i testuj
Masz racje, chyba szkoda nerwów. Zachciało mi sie jakos płakać jak zwykle mi sie nie uda, jak zwykleStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Jeny ile ja nocy wypłakałam.. Nawet dzisiaj jestem cała w nerwach, bo co jeśli jajo jest puste, albo ciąża biochemiczna? Albo beta nie będzie przyrastać prawidłowo?
Chyba nigdy nie jest tak, żeby człowiek w 100% był spokojny i szczęśliwy01.22 - cp (6tc) -
pani_sztygar wrote:U mnie testy owulacyjne wybarwiały się jak chciały. Dzień po okresie bardzo ciemna kreska, dzień później blada, znów ciemna i tak w kółko.
Dlatego ja skupiłam się na temperaturze i śluzie. Niestety szyjki badać nie umiem, dla mnie zawsze jest taka sama, No, prawie taka sama. Ale wniosków z niej nie wyciągnę.
No i ze śluzem na początku miałam problem, ale w drugim/trzecim cyklu już na spokojnie wyczujesz swój organizm➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo) -
Eedzia11 wrote:Opisz dokładniej jakie obserwacje temp ci pomagają w określeniu owulki. Zbieram info 😊
Najpierw cały jeden cykl biorę „na rozgrzewkę”. Patrzę z jaką temperaturą zaczynam cykl (u mnie +/- 36,3).
Potem w okolicach połowy cyklu (od kiedy piję Fertistim, cykle z nawet 40 dniowych wróciły do 28 dniowych; co ciekawe - zaczęłam go pić w 10 dc i już w tym samym cyklu doszło do jego skrócenia i owulacji ) patrzę czy temperatura rośnie. Często robi to bardzo powoli, albo nawet spada nagle, jednodniowo.
Potem jest pik/skok temperatury <—- podejrzenie owulacji Jeśli temperatura pozostaje podwyższona kilka dni po, no to mamy owulację Tak, wiem, monitoring tylko to potwierdzi, ale mówię o metodach hipotetycznych Temperatura nie musi wciąż rosnąć, może tez przed dzień-dwa spaść. Ważne, żeby w ogólnym rozrachunku było więcej niż przed owuEedzia11, xvwb1994 lubią tę wiadomość
01.22 - cp (6tc) -
Tedka słoneczko moje spokojnie pamiętaj że mi z ziołami też nie wyszło od razu
Tedka lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Tedka słoneczko moje spokojnie pamiętaj że mi z ziołami też nie wyszło od razu
Wiem wiem dziękuje ❤️ Ale u mnie to juz tak długo trwa, nie mam juz siły, chciałabym żeby sie to skończyło juzStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Wiem wiem dziękuje ❤️ Ale u mnie to juz tak długo trwa, nie mam juz siły, chciałabym żeby sie to skończyło juz
Tedka lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
pani_sztygar wrote:I też ten skok nie musi być jakiś fenomenalnie duży. Czasem będzie to pół stopnia, a czasem ledwo 0,3 C
Od drugiej strony. Mam gorszy śluz niż wczoraj. Więc biorę najwyższą temp z 6 ostatnich dni (nie licząc dziś) I patrzę czy dziś jest min. 0,2 ° więcej. I obserwuję czy się utrzyma min. 3 dnistarania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Tedka wrote:A u mnie dziewuszki biel wizira z testu wieczornego. Albo za słaby mocz albo juz zastrzyk z ovitrelle sie wyplukal, choć rano było widać co nieco. Jutro rano robię i jak znowu coś wyjdzie to juz sama nie wiem… chyba pójdę w sobotę na bete. Ale pewnie będzie bielutki
Trzymam mocno kciuki ze poranny będzie z dwiema krechami❤️
Niby człowiek wie ze wieczorne słabo robić ale tak kusi i głowa naciska na zrobienie ze nie da się wytrzymać do rana. Przynajmniej ja tak mam 🤯Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
Tak teraz śledzę trochę moje wizyty u ginekologa.
22.10.2021 byłam u gin na usg 14dc. Mówił mi ze lada moment owulacja proszę działać (oczywiście akurat za chwile miałam infekcje wiec klapa)
Potem poszłam na kontrole infekcji czy wszystko Oki
To był 25 dc 2 listopada - dostałam info ze ciałko żółte widoczne na monitorze (infekcja już opanowana)
Próbuje wyłapać kiedy owulka mogła być ale na usg wyraźnie widać ta czarna plamę typowa dla owulacji. Wtedy jeszcze nic nie mierzyłam ani nie badalam.Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990