X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Będzie okres czy nie będzie?
Odpowiedz

Będzie okres czy nie będzie?

Oceń ten wątek:
  • Camarilla Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Ja zamówiłam wczoraj fertilman plus dla mojego

Mój wraca za 3 tygodnie (oby dotarl na kolejna owulację bo zamorduje) to wtedy mu wcisne.
    Dobrze że chociaż pigułki lubi łykać 🤣

pani_sztygar lubi tę wiadomość

♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
    ♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie

Starania od 08.2018
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    A jakie suple dajecie partnerom?
    Ja fertistim men. I po 3 miesiącach wszystko było lepsze z wyjątkiem morfologi. Ale w przeliczeniu dobrych plemników i tak było więcej

I to się rozpuszcza w wodzie i pije rano, nie pigułka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 11:03

Camarilla lubi tę wiadomość

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
    IVFET V 25 - 8/10tydz poronienie 💔
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    O mega dzięki za instruktarz 😃 dobra to nawet ja nieogar ogarnę. A twój luby tez pije czy tylko ty ?
    Ja progesteron miałam w normie to chyba spróbuje do owulki plus minus przy robieniu testów będę raczej widzieć tak myśle :p

Umówiłam się na piątek na badania krwi
    LH
    FSH
    TESTOSTERON
    ANDROSTEDION
    GLUKOZA NA CZCZO chociaż w 21dc wyszło mi w środku normy 80 jakoś
    DHEAS
    PROGESTERON w 21dc wyszedł 20.30 ng/ml
    AMH
    ESTRADIOL

Mój nie pije, bo te są tylko dla babeczek. Na jajniki :D i wszelkie takie sprawy.
    Natomiast są w tej zielarni też mieszanki ojca sroki o nazwie "na płodność" czy jakoś tak, i te mogą pić i babeczki i facety ;)

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    A jakie suple dajecie partnerom?

My pijemy fertil man i woman PLUS.
    Takie polecił nam lekarz, mają mega duży skład. Nie muszę suplementować już dodatkowo niczego co do tej pory musiałam ze względu na swoje niedobory, tj. wit. D, B12. A tam jest jeszcze masa dodatkowych.
    Przyznam, że dobrze się czuję odkąd je biorę, taka jakby to powiedzieć, zdrowsza ;) ale ja zawsze byłam słabizna i wątła, blada, także pewnie miałam dużo niedoborów ;)

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Mój nie pije, bo te są tylko dla babeczek. Na jajniki :D i wszelkie takie sprawy.
    Natomiast są w tej zielarni też mieszanki ojca sroki o nazwie "na płodność" czy jakoś tak, i te mogą pić i babeczki i facety ;)

A dobra dobra to ja chyba widziałam te na płodność.
    Dobra ale te ziółka z twojego polecenia zamówione. Ja przed spaniem zawsze rumianek pije ale widzę ze tu tez jest także super. 😃 ja właśnie dopiero odkąd się staramy biorę cokolwiek. Suplementy zaczęłam od czerwca jak skończyłam antykoncepcję brać. A tak to wstyd przyznać ale nigdy nie dbałam o jakieś witaminy

Ja 👩🏻1994
    Staramy się od pazdziernika 2021
    On 👦🏻1990
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    My pijemy fertil man i woman PLUS.
    Takie polecił nam lekarz, mają mega duży skład. Nie muszę suplementować już dodatkowo niczego co do tej pory musiałam ze względu na swoje niedobory, tj. wit. D, B12. A tam jest jeszcze masa dodatkowych.
    Przyznam, że dobrze się czuję odkąd je biorę, taka jakby to powiedzieć, zdrowsza ;) ale ja zawsze byłam słabizna i wątła, blada, także pewnie miałam dużo niedoborów ;)

A powiedz jeszcze faktycznie bierzecie dwie rano i dwie na noc ? Końska dawka 😂

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    A dobra dobra to ja chyba widziałam te na płodność.
    Dobra ale te ziółka z twojego polecenia zamówione. Ja przed spaniem zawsze rumianek pije ale widzę ze tu tez jest także super. 😃 ja właśnie dopiero odkąd się staramy biorę cokolwiek. Suplementy zaczęłam od czerwca jak skończyłam antykoncepcję brać. A tak to wstyd przyznać ale nigdy nie dbałam o jakieś witaminy

Żaden wstyd, zasadniczo jeśli się nie ma niedoborów, jest się zdrowym itd. to nie jest nawet wskazane pakować w siebie na zaś... :) także spokojnie.

I w sumie jak człowiek podejmuje świadomą decyzję o potomstwie to wtedy powinien o siebie zadbać szczególnie, głównie kwas foliowy babeczki :) No także bez spiny :)

Tak, te zioła mają też bogaty skład :) też się po nich dobrze czułam. Będę trzymać kciuki :))

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    A powiedz jeszcze faktycznie bierzecie dwie rano i dwie na noc ? Końska dawka 😂

Tak :) są też sporych rozmiarów, ale... jakoś łatwo się łykają :) nawet ja, taki trzęsityłek potrafie przełknąć :) także nie ma się co stresować.

Ogólnie to łykamy po śniadaniu lub w trakcie (pracujemy z domu, więc to czasem jest 8 rano, a czasami... 10 :P). No i jakoś wieczorem jak się nam przypomni, albo do kolacji ok 19, albo tuż po przy serialu, ok 22 :P Ważne, że dzienna dawka zachowana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 12:15

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • pani_sztygar Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2022, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam kupę czasu Falvit dla kobiet, ale prawdę mówiąc, robiąc te same badania co miesiąc nie widziałam żadnej poprawy. Teraz przerzuciłam się na jakieś witaminy z polecenia farmaceutki, żadne znanej marki i mam przepiękne (jak na mnie) wyniki. Do tego doszedł Fertistim, który piję od października i tutaj akurat najlepszy efekt, bo cykle 28 dni jak w zegarku. Czy owulacja była co miesiąc? Nie mam pewności, bo też co miesiąc do ginekologa na monitoring nie chodzę (koszty, cholera..) Ale jeśli ufać śluzowi i temperaturom, to była regularnie :)
    Długo zastanawiałam się też nad ziołami ojca sroki, ale opinie o ich smaku mnie zniechęciły ;D
    A mój samiec pije acertin - strasznie drogie to było, także chyba od następnego cyklu wezmę mu fertistim dla facetów.

01.22 - cp (6tc)
  • pani_sztygar Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2022, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah, no i zrobiłam dzisiaj domowy test z krwi i nie wiem co o nim myśleć. Pobiegłam od razu na betę do laboratorium, po 17-stej będą wyniki, ale coś nie chce mi się w to wierzyć, to byłoby zbyt piękne. Obstawiam, że test był wadliwy.
    Zresztą zajrzyjcie same: https://ibb.co/Jk1XXSB

01.22 - cp (6tc)
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pani_sztygar wrote:
    Ah, no i zrobiłam dzisiaj domowy test z krwi i nie wiem co o nim myśleć. Pobiegłam od razu na betę do laboratorium, po 17-stej będą wyniki, ale coś nie chce mi się w to wierzyć, to byłoby zbyt piękne. Obstawiam, że test był wadliwy.

Nigdy nie widziałam testów z krwi no ale kreska jest ewidentnie :) :D wielka!
    Jeśli tylko nie jakaś fabrykacja, to ciąża pewna ;)

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • pani_sztygar Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2022, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Nigdy nie widziałam testów z krwi no ale kreska jest ewidentnie :) :D wielka!
    Jeśli tylko nie jakaś fabrykacja, to ciąża pewna ;)

Czytałam kiedyś o nich w internecie i też, w jakiej aptece bym nie pytała, zawsze było "nie ma/na zamówienie". No i są droższe, bo ok. 30 zł. Ale ostatnio pani w aptece się pochwaliła, że takie ma, więc wzięłam z czystej ciekawości. A potem było mi szkoda go zrobić, bo wiecie, taki drogi zmarnować na jedną kreskę..? hahah :D

Z moim opinii - test bardzo fajnie się robi, dłużej zajmuje pokazanie wyniku, ale to nie problem. Igła, którą należy sobie nakłóć palec wg mnie jest ciut za słaba - jestem niskociśnieniowcem, więc musiałam się sporo namęczyć żeby uzbierać tej krwi do testu hahaha :D Jeśli macie w sobie coś z małego chemika - polecam!

Tedka lubi tę wiadomość

01.22 - cp (6tc)
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pani_sztygar wrote:
    Daj znać jak wyniki! 😁

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • pani_sztygar Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2022, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mi się dłuży do tej 17-stej, maasaaakraaa! A jaki stres! :X

01.22 - cp (6tc)
  • Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pani_sztygar wrote:
    Czytałam kiedyś o nich w internecie i też, w jakiej aptece bym nie pytała, zawsze było "nie ma/na zamówienie". No i są droższe, bo ok. 30 zł. Ale ostatnio pani w aptece się pochwaliła, że takie ma, więc wzięłam z czystej ciekawości. A potem było mi szkoda go zrobić, bo wiecie, taki drogi zmarnować na jedną kreskę..? hahah :D

Z moim opinii - test bardzo fajnie się robi, dłużej zajmuje pokazanie wyniku, ale to nie problem. Igła, którą należy sobie nakłóć palec wg mnie jest ciut za słaba - jestem niskociśnieniowcem, więc musiałam się sporo namęczyć żeby uzbierać tej krwi do testu hahaha :D Jeśli macie w sobie coś z małego chemika - polecam!
    Też o nich czytałam ale nie wiem czy mam tyle w sobie zacięcia, żeby sama sobie krew pobrać 😆 trzymam za ciebie kciuki 🙂

Kurdę, gdzie nie wejść to ostatnio same dwie kreski! Już wiem co wszyscy robili w grudniu 😁 a u mnie tempka siadła, zatoki zaczynają boleć, czekam na @.

czerwiec 2025:
    TSH 2,711 uIU/ml
    FSH 12,79 mlU/ml
    LH 5,88 mlU/ml
    Estradiol 51,3 pg/ml
    Prolaktyna 41,18 ng/ml
    DHEA-SO4 215 ug/dl
    Testosteron 55,9 ng/dl
    SHBG 35,3 nmol/l
    Progesteron 2,12 ng/ml
    AMH 0,20 ng/ml
    Kwas foliowy >23,40 ng/ml
    FT3 3,45 pg/ml (zakres 2,60-5,10)
    FT4 0,94 ng/dL (zakres 0,64-1,25)
    Stwierdzona anemia (mikrocytoza, hipochromia ercs.)
    do poprawy (anemia):
    MCV 67,4fL (zakres 80-98)
    HGB 10,8g/dL (zakres 12-16)
    HCT 32,9% (37-47)

d6f40cd609a1bc8e53555774d83c8af9.png

➡️ kwiecień 2021 ⏸️
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 ⏸️
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 ⏸️
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
    ➡️ 16 lipca 2025 ⏸️
  • pani_sztygar Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2022, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11 wrote:
    Też o nich czytałam ale nie wiem czy mam tyle w sobie zacięcia, żeby sama sobie krew pobrać 😆 trzymam za ciebie kciuki 🙂

Kurdę, gdzie nie wejść to ostatnio same dwie kreski! Już wiem co wszyscy robili w grudniu 😁 a u mnie tempka siadła, zatoki zaczynają boleć, czekam na @.

Faktycznie niziutko już... Chociaż wiesz, powiem Ci szczerze, że wolę gdy tempka mi spada powoli przed okresem, niż jak trzyma wysoko aż do pierwszego dnia @. Jak spada to chociaż wiesz, że przed Tobą kolejny cykl starań. Ja miałam sporo cykli, gdzie tempka wysoka aż do pierwszej krwi i jak taka głupia codziennie sikałam na dwa-trzy testy, "bo może dzisiaj".

01.22 - cp (6tc)
  • Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pani_sztygar wrote:
    Faktycznie niziutko już... Chociaż wiesz, powiem Ci szczerze, że wolę gdy tempka mi spada powoli przed okresem, niż jak trzyma wysoko aż do pierwszego dnia @. Jak spada to chociaż wiesz, że przed Tobą kolejny cykl starań. Ja miałam sporo cykli, gdzie tempka wysoka aż do pierwszej krwi i jak taka głupia codziennie sikałam na dwa-trzy testy, "bo może dzisiaj".
    No, też nie lubię łudzących sytuacji. Sprawa klarowna to idziesz dalej, nie analizujesz ani nie nakręcasz się a tak to jak piszesz, głowa szaleje, testy w ruch i kasa poszła plus rozczarowanie

czerwiec 2025:
    TSH 2,711 uIU/ml
    FSH 12,79 mlU/ml
    LH 5,88 mlU/ml
    Estradiol 51,3 pg/ml
    Prolaktyna 41,18 ng/ml
    DHEA-SO4 215 ug/dl
    Testosteron 55,9 ng/dl
    SHBG 35,3 nmol/l
    Progesteron 2,12 ng/ml
    AMH 0,20 ng/ml
    Kwas foliowy >23,40 ng/ml
    FT3 3,45 pg/ml (zakres 2,60-5,10)
    FT4 0,94 ng/dL (zakres 0,64-1,25)
    Stwierdzona anemia (mikrocytoza, hipochromia ercs.)
    do poprawy (anemia):
    MCV 67,4fL (zakres 80-98)
    HGB 10,8g/dL (zakres 12-16)
    HCT 32,9% (37-47)

d6f40cd609a1bc8e53555774d83c8af9.png

➡️ kwiecień 2021 ⏸️
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 ⏸️
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 ⏸️
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
    ➡️ 16 lipca 2025 ⏸️
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pani_sztygar wrote:

Jezusie trzymam kciuki bo wyglada to mega obiecująco 😍😍

Ja dostałam @ także wpisuje się w następny miesiąc na dwie kreseczki :)

pani_sztygar lubi tę wiadomość

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • pani_sztygar Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2022, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 40,20 🙈🙈🙈

Felinka94, Eedzia11, Tedka, stara Staraczka, Camarilla lubią tę wiadomość

01.22 - cp (6tc)
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pani_sztygar wrote:
    Beta 40,20 🙈🙈🙈

Gratulacje 😍😍😍

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ