Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Będzie okres czy nie będzie?
Odpowiedz

Będzie okres czy nie będzie?

Oceń ten wątek:
  • Camarilla Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Ja zamówiłam wczoraj fertilman plus dla mojego

Mój wraca za 3 tygodnie (oby dotarl na kolejna owulację bo zamorduje) to wtedy mu wcisne.
    Dobrze że chociaż pigułki lubi łykać 🤣

pani_sztygar lubi tę wiadomość

♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
    ♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie

Starania od 08.2018
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    A jakie suple dajecie partnerom?
    Ja fertistim men. I po 3 miesiącach wszystko było lepsze z wyjątkiem morfologi. Ale w przeliczeniu dobrych plemników i tak było więcej

I to się rozpuszcza w wodzie i pije rano, nie pigułka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 11:03

Camarilla lubi tę wiadomość

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    O mega dzięki za instruktarz 😃 dobra to nawet ja nieogar ogarnę. A twój luby tez pije czy tylko ty ?
    Ja progesteron miałam w normie to chyba spróbuje do owulki plus minus przy robieniu testów będę raczej widzieć tak myśle :p

Umówiłam się na piątek na badania krwi
    LH
    FSH
    TESTOSTERON
    ANDROSTEDION
    GLUKOZA NA CZCZO chociaż w 21dc wyszło mi w środku normy 80 jakoś
    DHEAS
    PROGESTERON w 21dc wyszedł 20.30 ng/ml
    AMH
    ESTRADIOL

Mój nie pije, bo te są tylko dla babeczek. Na jajniki :D i wszelkie takie sprawy.
    Natomiast są w tej zielarni też mieszanki ojca sroki o nazwie "na płodność" czy jakoś tak, i te mogą pić i babeczki i facety ;)

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    A jakie suple dajecie partnerom?

My pijemy fertil man i woman PLUS.
    Takie polecił nam lekarz, mają mega duży skład. Nie muszę suplementować już dodatkowo niczego co do tej pory musiałam ze względu na swoje niedobory, tj. wit. D, B12. A tam jest jeszcze masa dodatkowych.
    Przyznam, że dobrze się czuję odkąd je biorę, taka jakby to powiedzieć, zdrowsza ;) ale ja zawsze byłam słabizna i wątła, blada, także pewnie miałam dużo niedoborów ;)

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Mój nie pije, bo te są tylko dla babeczek. Na jajniki :D i wszelkie takie sprawy.
    Natomiast są w tej zielarni też mieszanki ojca sroki o nazwie "na płodność" czy jakoś tak, i te mogą pić i babeczki i facety ;)

A dobra dobra to ja chyba widziałam te na płodność.
    Dobra ale te ziółka z twojego polecenia zamówione. Ja przed spaniem zawsze rumianek pije ale widzę ze tu tez jest także super. 😃 ja właśnie dopiero odkąd się staramy biorę cokolwiek. Suplementy zaczęłam od czerwca jak skończyłam antykoncepcję brać. A tak to wstyd przyznać ale nigdy nie dbałam o jakieś witaminy

Ja 👩🏻1994
    Staramy się od pazdziernika 2021
    On 👦🏻1990
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    My pijemy fertil man i woman PLUS.
    Takie polecił nam lekarz, mają mega duży skład. Nie muszę suplementować już dodatkowo niczego co do tej pory musiałam ze względu na swoje niedobory, tj. wit. D, B12. A tam jest jeszcze masa dodatkowych.
    Przyznam, że dobrze się czuję odkąd je biorę, taka jakby to powiedzieć, zdrowsza ;) ale ja zawsze byłam słabizna i wątła, blada, także pewnie miałam dużo niedoborów ;)

A powiedz jeszcze faktycznie bierzecie dwie rano i dwie na noc ? Końska dawka 😂

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    A dobra dobra to ja chyba widziałam te na płodność.
    Dobra ale te ziółka z twojego polecenia zamówione. Ja przed spaniem zawsze rumianek pije ale widzę ze tu tez jest także super. 😃 ja właśnie dopiero odkąd się staramy biorę cokolwiek. Suplementy zaczęłam od czerwca jak skończyłam antykoncepcję brać. A tak to wstyd przyznać ale nigdy nie dbałam o jakieś witaminy

Żaden wstyd, zasadniczo jeśli się nie ma niedoborów, jest się zdrowym itd. to nie jest nawet wskazane pakować w siebie na zaś... :) także spokojnie.

I w sumie jak człowiek podejmuje świadomą decyzję o potomstwie to wtedy powinien o siebie zadbać szczególnie, głównie kwas foliowy babeczki :) No także bez spiny :)

Tak, te zioła mają też bogaty skład :) też się po nich dobrze czułam. Będę trzymać kciuki :))

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    A powiedz jeszcze faktycznie bierzecie dwie rano i dwie na noc ? Końska dawka 😂

Tak :) są też sporych rozmiarów, ale... jakoś łatwo się łykają :) nawet ja, taki trzęsityłek potrafie przełknąć :) także nie ma się co stresować.

Ogólnie to łykamy po śniadaniu lub w trakcie (pracujemy z domu, więc to czasem jest 8 rano, a czasami... 10 :P). No i jakoś wieczorem jak się nam przypomni, albo do kolacji ok 19, albo tuż po przy serialu, ok 22 :P Ważne, że dzienna dawka zachowana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 12:15

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • pani_sztygar Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2022, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam kupę czasu Falvit dla kobiet, ale prawdę mówiąc, robiąc te same badania co miesiąc nie widziałam żadnej poprawy. Teraz przerzuciłam się na jakieś witaminy z polecenia farmaceutki, żadne znanej marki i mam przepiękne (jak na mnie) wyniki. Do tego doszedł Fertistim, który piję od października i tutaj akurat najlepszy efekt, bo cykle 28 dni jak w zegarku. Czy owulacja była co miesiąc? Nie mam pewności, bo też co miesiąc do ginekologa na monitoring nie chodzę (koszty, cholera..) Ale jeśli ufać śluzowi i temperaturom, to była regularnie :)
    Długo zastanawiałam się też nad ziołami ojca sroki, ale opinie o ich smaku mnie zniechęciły ;D
    A mój samiec pije acertin - strasznie drogie to było, także chyba od następnego cyklu wezmę mu fertistim dla facetów.

01.22 - cp (6tc)
  • pani_sztygar Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2022, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah, no i zrobiłam dzisiaj domowy test z krwi i nie wiem co o nim myśleć. Pobiegłam od razu na betę do laboratorium, po 17-stej będą wyniki, ale coś nie chce mi się w to wierzyć, to byłoby zbyt piękne. Obstawiam, że test był wadliwy.
    Zresztą zajrzyjcie same: https://ibb.co/Jk1XXSB

01.22 - cp (6tc)
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pani_sztygar wrote:
    Ah, no i zrobiłam dzisiaj domowy test z krwi i nie wiem co o nim myśleć. Pobiegłam od razu na betę do laboratorium, po 17-stej będą wyniki, ale coś nie chce mi się w to wierzyć, to byłoby zbyt piękne. Obstawiam, że test był wadliwy.

Nigdy nie widziałam testów z krwi no ale kreska jest ewidentnie :) :D wielka!
    Jeśli tylko nie jakaś fabrykacja, to ciąża pewna ;)

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • pani_sztygar Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2022, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Nigdy nie widziałam testów z krwi no ale kreska jest ewidentnie :) :D wielka!
    Jeśli tylko nie jakaś fabrykacja, to ciąża pewna ;)

Czytałam kiedyś o nich w internecie i też, w jakiej aptece bym nie pytała, zawsze było "nie ma/na zamówienie". No i są droższe, bo ok. 30 zł. Ale ostatnio pani w aptece się pochwaliła, że takie ma, więc wzięłam z czystej ciekawości. A potem było mi szkoda go zrobić, bo wiecie, taki drogi zmarnować na jedną kreskę..? hahah :D

Z moim opinii - test bardzo fajnie się robi, dłużej zajmuje pokazanie wyniku, ale to nie problem. Igła, którą należy sobie nakłóć palec wg mnie jest ciut za słaba - jestem niskociśnieniowcem, więc musiałam się sporo namęczyć żeby uzbierać tej krwi do testu hahaha :D Jeśli macie w sobie coś z małego chemika - polecam!

Tedka lubi tę wiadomość

01.22 - cp (6tc)
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pani_sztygar wrote:
    Daj znać jak wyniki! 😁

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • pani_sztygar Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2022, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mi się dłuży do tej 17-stej, maasaaakraaa! A jaki stres! :X

01.22 - cp (6tc)
  • Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pani_sztygar wrote:
    Czytałam kiedyś o nich w internecie i też, w jakiej aptece bym nie pytała, zawsze było "nie ma/na zamówienie". No i są droższe, bo ok. 30 zł. Ale ostatnio pani w aptece się pochwaliła, że takie ma, więc wzięłam z czystej ciekawości. A potem było mi szkoda go zrobić, bo wiecie, taki drogi zmarnować na jedną kreskę..? hahah :D

Z moim opinii - test bardzo fajnie się robi, dłużej zajmuje pokazanie wyniku, ale to nie problem. Igła, którą należy sobie nakłóć palec wg mnie jest ciut za słaba - jestem niskociśnieniowcem, więc musiałam się sporo namęczyć żeby uzbierać tej krwi do testu hahaha :D Jeśli macie w sobie coś z małego chemika - polecam!
    Też o nich czytałam ale nie wiem czy mam tyle w sobie zacięcia, żeby sama sobie krew pobrać 😆 trzymam za ciebie kciuki 🙂

Kurdę, gdzie nie wejść to ostatnio same dwie kreski! Już wiem co wszyscy robili w grudniu 😁 a u mnie tempka siadła, zatoki zaczynają boleć, czekam na @.

➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
  • pani_sztygar Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2022, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11 wrote:
    Też o nich czytałam ale nie wiem czy mam tyle w sobie zacięcia, żeby sama sobie krew pobrać 😆 trzymam za ciebie kciuki 🙂

Kurdę, gdzie nie wejść to ostatnio same dwie kreski! Już wiem co wszyscy robili w grudniu 😁 a u mnie tempka siadła, zatoki zaczynają boleć, czekam na @.

Faktycznie niziutko już... Chociaż wiesz, powiem Ci szczerze, że wolę gdy tempka mi spada powoli przed okresem, niż jak trzyma wysoko aż do pierwszego dnia @. Jak spada to chociaż wiesz, że przed Tobą kolejny cykl starań. Ja miałam sporo cykli, gdzie tempka wysoka aż do pierwszej krwi i jak taka głupia codziennie sikałam na dwa-trzy testy, "bo może dzisiaj".

01.22 - cp (6tc)
  • Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pani_sztygar wrote:
    Faktycznie niziutko już... Chociaż wiesz, powiem Ci szczerze, że wolę gdy tempka mi spada powoli przed okresem, niż jak trzyma wysoko aż do pierwszego dnia @. Jak spada to chociaż wiesz, że przed Tobą kolejny cykl starań. Ja miałam sporo cykli, gdzie tempka wysoka aż do pierwszej krwi i jak taka głupia codziennie sikałam na dwa-trzy testy, "bo może dzisiaj".
    No, też nie lubię łudzących sytuacji. Sprawa klarowna to idziesz dalej, nie analizujesz ani nie nakręcasz się a tak to jak piszesz, głowa szaleje, testy w ruch i kasa poszła plus rozczarowanie

➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pani_sztygar wrote:

Jezusie trzymam kciuki bo wyglada to mega obiecująco 😍😍

Ja dostałam @ także wpisuje się w następny miesiąc na dwie kreseczki :)

pani_sztygar lubi tę wiadomość

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • pani_sztygar Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2022, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 40,20 🙈🙈🙈

Felinka94, Eedzia11, Tedka, stara Staraczka, Camarilla lubią tę wiadomość

01.22 - cp (6tc)
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pani_sztygar wrote:
    Beta 40,20 🙈🙈🙈

Gratulacje 😍😍😍

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ