X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Będzie okres czy nie będzie?
Odpowiedz

Będzie okres czy nie będzie?

Oceń ten wątek:
  • Koala27 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2022, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Dziwne. Jesteś pewna że test owu pokazał pozytyw?
    Według mnie owulacji jeszcze nie było bo nie masz wyraźnego skoku. Cały czas są te same wartości 🤔 ewentualnie odczekaj jakieś 7 dni od rzekomej owulacji i zbadaj progesteron.
    Teoretycznie 21 DC wypada mi w sobotę, myślisz że lepiej iść na badanie w piątek 20dc czy w poniedziałek 23dc?

• xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala27 wrote:
    Dziewczyny spójrzcie na mój wykres, pierwszy cykl z ziołami ojca sroki nr 3, ovu ciągle przesuwał mi owulację i ciągle mam spadek temp zaraz po. Myślicie że to cykl bezowulacyjny?

Dla mnie trochę jakbyś jeszcze nie miała owu. Ekspertem nir jestem. A robiłaś tylko jeden test owu ? Ja myśle ze ten progesteron faktycznie sprawdź. Mi raz wyszło x prog ze miałam owu a z usg niby nic nje było widać.

Ja 👩🏻1994
    Staramy się od pazdziernika 2021
    On 👦🏻1990
  • Koala27 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2022, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co robić, czuje że stoję pod ścianą

• xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala27 wrote:

Ja miałam podobnie zeszły cykl. Totalna kropka. Zmieniałam akurat wtedy ginekologa bo przestałam temu u którego byłam ufać. Jak masz możliwość to chyba bym poszła na usg sprawdzić co i czy coś widać? Bo ja poszłam na progesteron 21dc w grudniu nie wiedząc czy miałam owulacje 7 dni wcześniej.

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala27 wrote:
    Jeszcze za wcześnie na dokładniejsza interpretacje, mierz temperaturę, śledź objawy i przytulaj sie bo może jeszcze nie było owulki. Za mało wartości żeby oszacować

Felinka94 lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Koala27 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2022, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Jeszcze za wcześnie na dokładniejsza interpretacje, mierz temperaturę, śledź objawy i przytulaj sie bo może jeszcze nie było owulki. Za mało wartości żeby oszacować
    Robię testy, badam szyjkę, zapisuje śluz, mierze temp to nie wiem jeszcze co mam zrobić 😔
    Zapisałam się do gin dzisiaj zobaczymy co powie.
    Nie wiem co robić, każdy cykl to zderzenie ze ścianą, a jestem w tym sama bo mężowi wystarcza cierpliwości tylko na 5 min później mówi że przesadzam i olewa temat. Badania podstawowe mam dobre, tarczycowe też, ogólnie jestem zdrowa, jeszcze przed 30 a tutaj lipa, nic nie wychodzi.

• xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala27 wrote:
    Robię testy, badam szyjkę, zapisuje śluz, mierze temp to nie wiem jeszcze co mam zrobić 😔
    Zapisałam się do gin dzisiaj zobaczymy co powie.
    Nie wiem co robić, każdy cykl to zderzenie ze ścianą, a jestem w tym sama bo mężowi wystarcza cierpliwości tylko na 5 min później mówi że przesadzam i olewa temat. Badania podstawowe mam dobre, tarczycowe też, ogólnie jestem zdrowa, jeszcze przed 30 a tutaj lipa, nic nie wychodzi.

Daj znać co wyszło u ginekologa :) trzymam kciuki 🍀

Koala27 lubi tę wiadomość

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala27 wrote:
    Teoretycznie 21 DC wypada mi w sobotę, myślisz że lepiej iść na badanie w piątek 20dc czy w poniedziałek 23dc?
    Lepiej wcześniej niż później tak sobie myślę

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zdrowia, Ty możesz być zdrowa ale z partnerem może być coś na rzeczy, a z reguły (wiem z doświadczenia 🤦🏻‍♀️) facet absolutnie nie bierze tego pod uwagę 🥴 ile czasu już się staracie? Nam się udało za 12 cyklem... I to też nie wiem w sumie czemu. Zaczęłam suplementowac duże wartości Wit D i jednocześnie pić zioła ojca sroki nr 3 i nagle cyk 🤔

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Koala27 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2022, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    A co do zdrowia, Ty możesz być zdrowa ale z partnerem może być coś na rzeczy, a z reguły (wiem z doświadczenia 🤦🏻‍♀️) facet absolutnie nie bierze tego pod uwagę 🥴 ile czasu już się staracie? Nam się udało za 12 cyklem... I to też nie wiem w sumie czemu. Zaczęłam suplementowac duże wartości Wit D i jednocześnie pić zioła ojca sroki nr 3 i nagle cyk 🤔
    Jak z partnerem to raczej się nie dowiem bo nie jest skłonny do badań, dlatego zaczęłam od siebie. Wlansie jak zobaczyłam co suplementujesz to postawiłam na to samo 😂😂. Staramy się już tak na poważnie od 4msc, a ostatni rok raczej specjalnie się nie zabezpieczaliśmy.

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala27 wrote:
    Jak z partnerem to raczej się nie dowiem bo nie jest skłonny do badań, dlatego zaczęłam od siebie. Wlansie jak zobaczyłam co suplementujesz to postawiłam na to samo 😂😂. Staramy się już tak na poważnie od 4msc, a ostatni rok raczej specjalnie się nie zabezpieczaliśmy.
    Powiem Ci tak. Mój jest taki sam. Absolutnie nawet nie chciał słyszeć o badaniach czy czymkolwiek 🙄 niestety prawda jest taka że bez sensu jest nasza diagnostyka jeśli facet pierwszy się nie przebada z racji tego że u nich jest mniej rzeczy do "popsucia"
    W 12 cyklu kiedy to właśnie okazał się szczęśliwym a jednocześnie totalnie spisałam go na straty mieliśmy ostrą awanturę. Właśnie apropo tego że ja robię wszystko w kierunku dziecka a on nic. Żeby było lepiej to ta awantura była w owulację gdy mi z rana powiedział "to nie jest twój ostatni cykl żebyś az tak się wkurzała ze nie mam akurat ochoty na seks" a tak się złożyło że to była moja druga owulacja od bardzo dawna.
    Generalnie po tej awanturze zapisałam nas do kliniki niepłodności na styczeń a 18.12 okazało się że jestem w ciąży ;)
    Chodzi mi o to że może zacznij na spokojnie mu tłumaczyć że to nie jest wstyd. Że dużo par stara się o dziecko z pomocą medyczną. U mnie te tłumaczenia nie zdały egzaminu, ale może akurat u Ciebie dadzą radę ;) może nie będziesz musiała rozpętywać wojny aby osiągnąć cel 🤣

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Koala27 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2022, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Powiem Ci tak. Mój jest taki sam. Absolutnie nawet nie chciał słyszeć o badaniach czy czymkolwiek 🙄 niestety prawda jest taka że bez sensu jest nasza diagnostyka jeśli facet pierwszy się nie przebada z racji tego że u nich jest mniej rzeczy do "popsucia"
    W 12 cyklu kiedy to właśnie okazał się szczęśliwym a jednocześnie totalnie spisałam go na straty mieliśmy ostrą awanturę. Właśnie apropo tego że ja robię wszystko w kierunku dziecka a on nic. Żeby było lepiej to ta awantura była w owulację gdy mi z rana powiedział "to nie jest twój ostatni cykl żebyś az tak się wkurzała ze nie mam akurat ochoty na seks" a tak się złożyło że to była moja druga owulacja od bardzo dawna.
    Generalnie po tej awanturze zapisałam nas do kliniki niepłodności na styczeń a 18.12 okazało się że jestem w ciąży ;)
    Chodzi mi o to że może zacznij na spokojnie mu tłumaczyć że to nie jest wstyd. Że dużo par stara się o dziecko z pomocą medyczną. U mnie te tłumaczenia nie zdały egzaminu, ale może akurat u Ciebie dadzą radę ;) może nie będziesz musiała rozpętywać wojny aby osiągnąć cel 🤣
    Czytałam twoje straszę wpisy i naprawdę jakbym czytała o swoim mężu, dokładnie wszystko wygląda tak samo dlatego wiem co przeszłaś i nie tracę nadzieji

• xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala27 jak wizyta coś wiadomo ? ☺️

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • Koala27 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2022, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyszłam od lekarza, jest mały pęcherzyk więc owulacja prawdopodobnie była w nocy. Dostałam listę badań dodatkowych do zrobienia i sugestie żeby partner się przebadał . Generalnie czekamy na rozwój sytuacji.

xvwb1994, Matleena89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2022, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala27 wrote:
    Czytałam twoje straszę wpisy i naprawdę jakbym czytała o swoim mężu, dokładnie wszystko wygląda tak samo dlatego wiem co przeszłaś i nie tracę nadzieji

Heh to ja mam jakiś mega fart;)
    Mój mąż badal nasienie sam z siebie Łyka suple i sam mi gdera żeby w jedzeniu było więcej warzyw;)
    Ostatnio nawet testy owu robi ze mną

Koala trzymam kciuki żeby mąż Ci się ogarnąl a póki co możesz sama próbować zmieniać coś np suple dawać myślę że do śniadania łyknie plus dużo warzyw w posiłkach zdrowa dieta

Matleena89 lubi tę wiadomość

• xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala27 wrote:
    Właśnie wyszłam od lekarza, jest mały pęcherzyk więc owulacja prawdopodobnie była w nocy. Dostałam listę badań dodatkowych do zrobienia i sugestie żeby partner się przebadał . Generalnie czekamy na rozwój sytuacji.

Super to teraz czekamy na dwie kreski 🍀 trzymam mocno kciuki ❤️

Koala27 lubi tę wiadomość

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • Koala27 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2022, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Super to teraz czekamy na dwie kreski 🍀 trzymam mocno kciuki ❤️
    Nie dziękuję, żeby nie zapeszyc. 😉

xvwb1994 lubi tę wiadomość

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala i co on na sugestie lekarza? 🤔 Mój w marcu zareagował gniewem

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • kropka27 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2022, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Felinka a jak mąż zareagował teraz kiedy w końcu się udało? Wspiera Cię?

Starania o pierwsze 👶 od 09.2021

📅 08.2023 IVF
    Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2

25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚‍♀️
    29.10 ⏸️✨
    31.10 Beta 36🧚‍♀️
    02.11 Beta 112 😍
    06.11 Beta 950 🚀
    14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
    29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
    29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
    29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵

age.png
  • Koala27 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2022, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Stwierdził że teraz może się w końcu uspokoję i kto to widział tyle wydawać na lekarza. Oczywiście temat badania nasienia został przemilczany. Faceci są jednak przereklamowani, serio. Mam dobrą pracę, odnoszę sukcesy, dobrze zarabiam, potrafię pysznie piec i gotować, malować, kurde nawet włosy sama farbuje i obcinam. Generalnie jak za coś się biorę to zawsze robię to na 100 procent i całkiem dobrze mi wychodzi. A i tak moja samoocena zależy od humoru Pana i władcy nasienia. Na paluszkach trzeba chodzi żeby akurat sex był w owulacje, bo jak nie to kolejny miesiąc do kosza.

‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ