Będzie okres czy nie będzie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Felinka94 wrote:Dziwne. Jesteś pewna że test owu pokazał pozytyw?
Według mnie owulacji jeszcze nie było bo nie masz wyraźnego skoku. Cały czas są te same wartości 🤔 ewentualnie odczekaj jakieś 7 dni od rzekomej owulacji i zbadaj progesteron. -
Koala27 wrote:Dziewczyny spójrzcie na mój wykres, pierwszy cykl z ziołami ojca sroki nr 3, ovu ciągle przesuwał mi owulację i ciągle mam spadek temp zaraz po. Myślicie że to cykl bezowulacyjny?
Dla mnie trochę jakbyś jeszcze nie miała owu. Ekspertem nir jestem. A robiłaś tylko jeden test owu ? Ja myśle ze ten progesteron faktycznie sprawdź. Mi raz wyszło x prog ze miałam owu a z usg niby nic nje było widać.Ja 👩🏻1994
Staramy się od pazdziernika 2021
On 👦🏻1990 -
Koala27 wrote:Nie wiem co robić, czuje że stoję pod ścianą
Ja miałam podobnie zeszły cykl. Totalna kropka. Zmieniałam akurat wtedy ginekologa bo przestałam temu u którego byłam ufać. Jak masz możliwość to chyba bym poszła na usg sprawdzić co i czy coś widać? Bo ja poszłam na progesteron 21dc w grudniu nie wiedząc czy miałam owulacje 7 dni wcześniej.Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
Koala27 wrote:Nie wiem co robić, czuje że stoję pod ścianą
Felinka94 lubi tę wiadomość
-
Hania007 wrote:Jeszcze za wcześnie na dokładniejsza interpretacje, mierz temperaturę, śledź objawy i przytulaj sie bo może jeszcze nie było owulki. Za mało wartości żeby oszacować
Zapisałam się do gin dzisiaj zobaczymy co powie.
Nie wiem co robić, każdy cykl to zderzenie ze ścianą, a jestem w tym sama bo mężowi wystarcza cierpliwości tylko na 5 min później mówi że przesadzam i olewa temat. Badania podstawowe mam dobre, tarczycowe też, ogólnie jestem zdrowa, jeszcze przed 30 a tutaj lipa, nic nie wychodzi. -
Koala27 wrote:Robię testy, badam szyjkę, zapisuje śluz, mierze temp to nie wiem jeszcze co mam zrobić 😔
Zapisałam się do gin dzisiaj zobaczymy co powie.
Nie wiem co robić, każdy cykl to zderzenie ze ścianą, a jestem w tym sama bo mężowi wystarcza cierpliwości tylko na 5 min później mówi że przesadzam i olewa temat. Badania podstawowe mam dobre, tarczycowe też, ogólnie jestem zdrowa, jeszcze przed 30 a tutaj lipa, nic nie wychodzi.
Daj znać co wyszło u ginekologa trzymam kciuki 🍀
Koala27 lubi tę wiadomość
Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
Koala27 wrote:Teoretycznie 21 DC wypada mi w sobotę, myślisz że lepiej iść na badanie w piątek 20dc czy w poniedziałek 23dc?
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
A co do zdrowia, Ty możesz być zdrowa ale z partnerem może być coś na rzeczy, a z reguły (wiem z doświadczenia 🤦🏻♀️) facet absolutnie nie bierze tego pod uwagę 🥴 ile czasu już się staracie? Nam się udało za 12 cyklem... I to też nie wiem w sumie czemu. Zaczęłam suplementowac duże wartości Wit D i jednocześnie pić zioła ojca sroki nr 3 i nagle cyk 🤔
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:A co do zdrowia, Ty możesz być zdrowa ale z partnerem może być coś na rzeczy, a z reguły (wiem z doświadczenia 🤦🏻♀️) facet absolutnie nie bierze tego pod uwagę 🥴 ile czasu już się staracie? Nam się udało za 12 cyklem... I to też nie wiem w sumie czemu. Zaczęłam suplementowac duże wartości Wit D i jednocześnie pić zioła ojca sroki nr 3 i nagle cyk 🤔
-
Koala27 wrote:Jak z partnerem to raczej się nie dowiem bo nie jest skłonny do badań, dlatego zaczęłam od siebie. Wlansie jak zobaczyłam co suplementujesz to postawiłam na to samo 😂😂. Staramy się już tak na poważnie od 4msc, a ostatni rok raczej specjalnie się nie zabezpieczaliśmy.
W 12 cyklu kiedy to właśnie okazał się szczęśliwym a jednocześnie totalnie spisałam go na straty mieliśmy ostrą awanturę. Właśnie apropo tego że ja robię wszystko w kierunku dziecka a on nic. Żeby było lepiej to ta awantura była w owulację gdy mi z rana powiedział "to nie jest twój ostatni cykl żebyś az tak się wkurzała ze nie mam akurat ochoty na seks" a tak się złożyło że to była moja druga owulacja od bardzo dawna.
Generalnie po tej awanturze zapisałam nas do kliniki niepłodności na styczeń a 18.12 okazało się że jestem w ciąży
Chodzi mi o to że może zacznij na spokojnie mu tłumaczyć że to nie jest wstyd. Że dużo par stara się o dziecko z pomocą medyczną. U mnie te tłumaczenia nie zdały egzaminu, ale może akurat u Ciebie dadzą radę może nie będziesz musiała rozpętywać wojny aby osiągnąć cel 🤣
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Powiem Ci tak. Mój jest taki sam. Absolutnie nawet nie chciał słyszeć o badaniach czy czymkolwiek 🙄 niestety prawda jest taka że bez sensu jest nasza diagnostyka jeśli facet pierwszy się nie przebada z racji tego że u nich jest mniej rzeczy do "popsucia"
W 12 cyklu kiedy to właśnie okazał się szczęśliwym a jednocześnie totalnie spisałam go na straty mieliśmy ostrą awanturę. Właśnie apropo tego że ja robię wszystko w kierunku dziecka a on nic. Żeby było lepiej to ta awantura była w owulację gdy mi z rana powiedział "to nie jest twój ostatni cykl żebyś az tak się wkurzała ze nie mam akurat ochoty na seks" a tak się złożyło że to była moja druga owulacja od bardzo dawna.
Generalnie po tej awanturze zapisałam nas do kliniki niepłodności na styczeń a 18.12 okazało się że jestem w ciąży
Chodzi mi o to że może zacznij na spokojnie mu tłumaczyć że to nie jest wstyd. Że dużo par stara się o dziecko z pomocą medyczną. U mnie te tłumaczenia nie zdały egzaminu, ale może akurat u Ciebie dadzą radę może nie będziesz musiała rozpętywać wojny aby osiągnąć cel 🤣 -
Właśnie wyszłam od lekarza, jest mały pęcherzyk więc owulacja prawdopodobnie była w nocy. Dostałam listę badań dodatkowych do zrobienia i sugestie żeby partner się przebadał . Generalnie czekamy na rozwój sytuacji.
xvwb1994, Matleena89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKoala27 wrote:Czytałam twoje straszę wpisy i naprawdę jakbym czytała o swoim mężu, dokładnie wszystko wygląda tak samo dlatego wiem co przeszłaś i nie tracę nadzieji
Heh to ja mam jakiś mega fart;)
Mój mąż badal nasienie sam z siebie Łyka suple i sam mi gdera żeby w jedzeniu było więcej warzyw;)
Ostatnio nawet testy owu robi ze mną
Koala trzymam kciuki żeby mąż Ci się ogarnąl a póki co możesz sama próbować zmieniać coś np suple dawać myślę że do śniadania łyknie plus dużo warzyw w posiłkach zdrowa dieta
Matleena89 lubi tę wiadomość
-
Koala27 wrote:Właśnie wyszłam od lekarza, jest mały pęcherzyk więc owulacja prawdopodobnie była w nocy. Dostałam listę badań dodatkowych do zrobienia i sugestie żeby partner się przebadał . Generalnie czekamy na rozwój sytuacji.
Super to teraz czekamy na dwie kreski 🍀 trzymam mocno kciuki ❤️Koala27 lubi tę wiadomość
Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
Koala i co on na sugestie lekarza? 🤔 Mój w marcu zareagował gniewem
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Koala i co on na sugestie lekarza? 🤔 Mój w marcu zareagował gniewemStarania o pierwsze 👶 od 09.2021
📅 08.2023 IVF
Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2
25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚♀️
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
Felinka94 wrote:Koala i co on na sugestie lekarza? 🤔 Mój w marcu zareagował gniewem