Będzie okres czy nie będzie?
-
WIADOMOŚĆ
-
stara Staraczka wrote:xvwb1994 do badania nasienia trzeba że 3 dni abstynencji
Mam nadzieję że mężu Twój o tym wie;)
No właśnie dopytalam co pani mu mówiła w rejestracji. Mówiła ze takie 2/3 dni. Jutro byłoby 2 dni i mówiła ze ok ze ma przyjść bo wizyta jakoś na 13 to zalicza to do 2,5 dnia 🤷🏻♀️stara Staraczka lubi tę wiadomość
Ja 👩🏻1994
Staramy się od pazdziernika 2021
On 👦🏻1990 -
Felinka94 wrote:Powiem Wam na swoich doświadczeniach.
Zioła ojca sroki nr 3 baaaardzo pomogły mi zajść w ciążę. Serio, możecie wierzyć lub nie
Co do temperatury ja zawsze mierzyłam odrazu po przebudzeniu (6-6:30) i to właśnie chodzi o to że ciało ma być wygrzane . Bo jeśli jesteś zdrowa to ciało Ci się nie wygrzeje do 38 stopni jutro a dziś do 36.
Często pomiary mogą być niższe właśnie jeśli np śpisz bez kołdry i akurat ciało zdąży się wyziębić, ale to też nie są różnice kilku stopni.
Ważne aby mieć termometr z dwoma miejscami po przecinku.
No i myślę że warto mierzyć w pochwie. W ustach pomiary często się różnią choć wydaje się że mierzysz w tym samym miejscu.
No i nie ma sensu mierzyć tej temperatury 5x w ciągu dnia. Najistotniejsza jest ta poranna. Mam nadzieję że pomogłam.
A te ziółka od 1 dnia @ do owu piłaś ? wieczorem napar z ziolek tak ?
Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
Ziółka piłam tak :
1 cykl cały od 1dc do 1 dc kolejnego i właśnie w tym cyklu zaszłam pijąc ziółka do pozytywnego testu owu
1 łyżeczka ziół na szklankę wrzątku, 30 minut pod przykryciem parzyłam i potem piłam je powolutku już leżąc w łóżku. Ja po nich zazwyczaj odrazu zasypiałam dodatkowo łykałam complex Wit B Wit C 1000 i D 4000 raz dziennie po posiłku.xvwb1994, Basik1234 lubią tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Ziółka piłam tak :
1 cykl cały od 1dc do 1 dc kolejnego i właśnie w tym cyklu zaszłam pijąc ziółka do pozytywnego testu owu
1 łyżeczka ziół na szklankę wrzątku, 30 minut pod przykryciem parzyłam i potem piłam je powolutku już leżąc w łóżku. Ja po nich zazwyczaj odrazu zasypiałam dodatkowo łykałam complex Wit B Wit C 1000 i D 4000 raz dziennie po posiłku.
Ja wlansie nie mogę po ziołach zasnąć, pije ok 20 żeby zasnąć o 22 -
Koala27 wrote:Ja wlansie nie mogę po ziołach zasnąć, pije ok 20 żeby zasnąć o 22
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:To nie dobrze... Ważne aby pić przed snem z tego względu że hormony są najbardziej aktywne nocą w trakcie snu 😔
Pije, idę do łóżka i leże bo nie mogę zasnąć wlansie przez zioła.
Dziewczyny miałyście tak że po owulacji bolał was jajnik. Miałam pęcherzyk na lewym a dzisiaj 3dpo i boli mnie prawy jajnik -
Dobra, za +/- 5 dni odwiedzi mnie -bądź nie- ta sfiksowana 🐒 Doszukuję się objawów ją zapowiadających, na razie mam wrażenie, że jakieś się pojawiają jak więcej śluzu, lekki ucisk w pochwie, ale też lekko jakby sutki są wrażliwsze, miałam zgagę ze trzy dni, jestem wrażliwa na zapachy. Każdy mi mówi, że przesadzam jak coś opisuję z intensywności zapachów. To może być nic, a może coś. Do tego od ok 4 dni napierdziela mnie tak ząb, że jutro będę pchać się na wyrwanie. Może być, że będzie prześwietlenie jamy ustnej czego się obawiam ale mąż mówi, że nie mam się ze sobą obchodzić jak z jajkiem, bo gadam że znieczulenie nie, prześwietlenie nie.. A gdybym nie planowała ciąży tylko miała wpadkę to by wszędzie było mnie pełno. Chcę to zakończyć w tym cyklu, żeby nie było że zastrzyk pobałagani mi w owulce w cyklu kolejnym. Tak było w listopadzie, gdy brałam nurofen zatoki kilka dni.
Musiałam się wygadać 😁➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo) -
Eedzia11 wrote:Dobra, za +/- 5 dni odwiedzi mnie -bądź nie- ta sfiksowana 🐒 Doszukuję się objawów ją zapowiadających, na razie mam wrażenie, że jakieś się pojawiają jak więcej śluzu, lekki ucisk w pochwie, ale też lekko jakby sutki są wrażliwsze, miałam zgagę ze trzy dni, jestem wrażliwa na zapachy. Każdy mi mówi, że przesadzam jak coś opisuję z intensywności zapachów. To może być nic, a może coś. Do tego od ok 4 dni napierdziela mnie tak ząb, że jutro będę pchać się na wyrwanie. Może być, że będzie prześwietlenie jamy ustnej czego się obawiam ale mąż mówi, że nie mam się ze sobą obchodzić jak z jajkiem, bo gadam że znieczulenie nie, prześwietlenie nie.. A gdybym nie planowała ciąży tylko miała wpadkę to by wszędzie było mnie pełno. Chcę to zakończyć w tym cyklu, żeby nie było że zastrzyk pobałagani mi w owulce w cyklu kolejnym. Tak było w listopadzie, gdy brałam nurofen zatoki kilka dni.
Musiałam się wygadać 😁
I przypomnienie dla wszystkich dziewczyn: stan jamy ustnej, naszych zębów ma bardzo duży wpływ na przebieg i rozwój ciąży. Nie bójcie się odwiedzać stomatologa w ciążyFelinka94 lubi tę wiadomość
-
Na betę terminy są ok 4-7 dni u mnie a ja jutro już nawet bez dyskusji idę do dentysty bo nie wytrzymam weekendu. Boli tak, że prawie wszystkie bolą.
Słyszałam o słabszych zastrzykach, napomknę, że taki bym chciała i niech on decyduje czy prześwietlenie nie jest zagrożeniem.
Co do świadomości zdrowych zębów dobrze, że piszesz, bo wiele dziewczyn nie zdaje sobie sprawy z tego, że np duża ilość próchnicy wpływa na płodność. Ja ogólnie mam zdrowiutkie zęby, ten to leczenie kanałowe od grudnia, także myślę, że już innych opcji nie ma jak usunięcie.
Ależ jestem ciekawa czy w weekend przyjdą jakieś objawy. Nie mam zbyt wyraźnych skoków temp ale jest ciekawiej niż miesiąc temu. Od kolejnego cyklu przerzucam się tak jak dziewczyny wyżej piszą na pomiar w pochwie. Już widzę minę mojego.. Jak już teraz patrzył jak na zebrę w zoo gdy mierzę w ustach 🥴Koala27, xvwb1994, Felinka94, Matleena89 lubią tę wiadomość
➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
Edzia trzymam kciuki za zęba aby jednak był do uratowania i za udany cykl 😁✊🏼✊🏼
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Koala27 wrote:Pije, idę do łóżka i leże bo nie mogę zasnąć wlansie przez zioła.
Dziewczyny miałyście tak że po owulacji bolał was jajnik. Miałam pęcherzyk na lewym a dzisiaj 3dpo i boli mnie prawy jajnik
Ja w przedostatnim cyklu tak miałam. Bardzo bolał mnie jajnik po owulacji. Do ginekologa dostałam się dopiero podczas @ i powiedziała, że to najpewniej była zmiana czynnościowa. Jak tylko pojawił się @ to ból minął jak ręką odjął.Eedzia11 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej,dzisiaj wykonałam kolejny test I dalej biel vizira 😏 do tego spadek temperatury.Moje nadzieje na ciążę w tym cyklu zaczynają umierać.Kochane,czy możecie spojrzeć na mój wykres i ocenić,czy jeszcze jest szansa,żeby tempka poszła w górę? Jestem 15 dni od ovitrelle,cykl stymulowany Letrozolem,a od owulacji 13 dni. Zawsze tempka spadała w dniu miesiączki,raz dzień przed,ale jak spadała to od razu bardzo znacząco. W ogóle nie czuję się na miesiączkę Tracę już nadzieję 😔
-
Dominique wrote:Hej,dzisiaj wykonałam kolejny test I dalej biel vizira 😏 do tego spadek temperatury.Moje nadzieje na ciążę w tym cyklu zaczynają umierać.Kochane,czy możecie spojrzeć na mój wykres i ocenić,czy jeszcze jest szansa,żeby tempka poszła w górę? Jestem 15 dni od ovitrelle,cykl stymulowany Letrozolem,a od owulacji 13 dni. Zawsze tempka spadała w dniu miesiączki,raz dzień przed,ale jak spadała to od razu bardzo znacząco. W ogóle nie czuję się na miesiączkę Tracę już nadzieję 😔➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
nick nieaktualnyEedzia11 wrote:Jak dla mnie to jeszcze nic nie przesądzone. Do terminu @ masz jeszcze trochę czasu? Jeśli tak to takich chwilowych spadków pełno na wykresach ciążowych 😇
-
xvwb1994 wrote:Dziewczyny….
10dpo i mam właśnie jakieś plamienie różowe. Nie czerwone jak na okres. O co kaman 😭🤯
U mnie z kolei w 10dpo czyli jutro zakładam spadek temp. Mięśnie mnie bolą, nie może być inaczej jak zbliża się @.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2022, 18:37
➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
Eedzia11 wrote:I piękny skok temperatury.. No no no
U mnie z kolei w 10dpo czyli jutro zakładam spadek temp. Mięśnie mnie bolą, nie może być inaczej jak zbliża się @.
Ja nawet już nie analizuje objawów bo co miesiąc coś mnie upewnia ze teraz się udało bo tamto itp a później po cichu łza leci. Staram się już nie doszukiwać bo już mam chora głowę.. 😅
Ja po wczorajszym spadku skreśliłam cykl, rano wzrost mówię o matko jednak nadzieja. A teraz jakies plamienie jasnoróżowe, prawie z klopa spadłam 🤯Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
Dominique póki nie ma okresu piłka w grze
Xvwb1994 implantacja? 🤔
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Dominique póki nie ma okresu piłka w grze
Xvwb1994 implantacja? 🤔
Jak czytam google to wszystko wskazuje ze tak.
Chyba dziś nie zasnę 🙈Eedzia11, stara Staraczka, Basik1234, Felinka94 lubią tę wiadomość
Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990