Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Będzie okres czy nie będzie?
Odpowiedz

Będzie okres czy nie będzie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2022, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11 widze, ze tez zrobilas test😅 ja oczywiscie tez! Negatywny, 9dpo jeszcze nic nie znaczy wiec powtorze w poniedzialek i srode. Nastepnym razem nie kupuje testow na zapas, za bardzo mnie kusza🤣 albo to moj charakter, no w kazdym razie to uspilo moja ciekawosc na najblizsze dwa dni.

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xvwb1994 spokojnie jeśli jest to wyjdzie a zagnieżdżenie to proces, to że miałaś plamienie nie znaczy że już od razu wyjdzie test <3 spokojnie :)

Edzia oczywiście że każdy lek trzeba konsultować z ginekologiem. Ja napisałam wg informacji ze strony o paracetamolu. Według mnie to logiczne że proszki bierze się w ostateczności i to w najmniejszej dawce a nie odrazu niewiadomo ile :)

xvwb1994, stara Staraczka lubią tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdak wrote:
    Eedzia11 widze, ze tez zrobilas test😅 ja oczywiscie tez! Negatywny, 9dpo jeszcze nic nie znaczy wiec powtorze w poniedzialek i srode. Nastepnym razem nie kupuje testow na zapas, za bardzo mnie kusza🤣 albo to moj charakter, no w kazdym razie to uspilo moja ciekawosc na najblizsze dwa dni.
    Hehe ja też mam nadto i ciężko się powstrzymać 😆 w poniedziałek też zatestuję. W środę powinnam dostać okres, więc jeszcze chwila i wszystko będzie jasne.

Trzymam za ciebie kciuki. Kuźwa, kiedyś i na nas musi wypaść no nie? 😇

Edit: już nie zatestuję, temp mi tak spadła, że nie ma co się łudzić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2022, 08:25

➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanko odnośnie temp. U mnie spadek ale tu właśnie nie jestem pewna pomiaru boo spałam mega niespokojnie, przebudzilam się kilka razy w nocy. Pomiar zrobiłam o 6 i poszłam dalej spać. Zasnęłam i obudziłam się po około 3,5h. Zrobiłam jeszcze raz pomiar i wyższa oczywiście wyzsza temp.

6.00 temp 36.54
    9.50 temp 36.80

Nie wstałam z łóżka. O 9.30 się obudziłam polezalam chwile i mowie sprawdzę (może zrobiło różnice ze od razu nie zmierzyłam po przebudzeniu równo o 9.30) ale wole dopytać was jak tk wyglada.

Generalnie nie ma to jakiegoś wielkiego znaczenia bo rozwija się na @ według mnie ale tak z ciekawości pytam.
    Następny cykl spróbuje z pomiarem w pochwie i przerzucam się na zioła ojca sroki 3.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2022, 10:22

Ja 👩🏻1994
    Staramy się od pazdziernika 2021
    On 👦🏻1990
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Mam jeszcze pytanko odnośnie temp. U mnie spadek ale tu właśnie nie jestem pewna pomiaru boo spałam mega niespokojnie, przebudzilam się kilka razy w nocy. Pomiar zrobiłam o 6 i poszłam dalej spać. Zasnęłam i obudziłam się po około 3,5h. Zrobiłam jeszcze raz pomiar i wyższa oczywiście wyzsza temp.

6.00 temp 36.54
    9.50 temp 36.80

Nie wstałam z łóżka. O 9.30 się obudziłam polezalam chwile i mowie sprawdzę (może zrobiło różnice ze od razu nie zmierzyłam po przebudzeniu równo o 9.30) ale wole dopytać was jak tk wyglada.

Generalnie nie ma to jakiegoś wielkiego znaczenia bo rozwija się na @ według mnie ale tak z ciekawości pytam.
    Następny cykl spróbuje z pomiarem w pochwie i przerzucam się na zioła ojca sroki 3.
    Najważniejsze to mierzyć o tej samej godzinie. Ja też często miałam wyższe temperatury jak zmierzyłam później niż normalnie :)

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2022, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11 uda nam sie w koncu! ❤️ Ale temperatura tez w 100% o niczym nie swiadczy wiec jeszcze jest szansa poki @ nie przyszla. U mnie od 4 dni jest identyczna, ale zaczelam mierzyc dopiero 5 dni temu i to bylo wieczorem, od 4 dni o tej samej porze. Nie wiem czy to dobrze czy zle, ale w ogole sie nie zmienia. W kazdym razie ja zaczelam mierzyc za pozno i ciezko cokolwiek wywnioskowac.
    Objawow poki co brak, ciezkosc i bolesnosc piersi, ale podczas brania duphastonu to norma. Mam duzy apetyt, ale to zawsze mam😅 jedyna zmiana co daje mi lekka nadzieje to fakt, ze zadna niespodzianka nie pojawila mi sie na twarzy, a przed okresem zawsze cos sie tworzy🤔

• Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdak wrote:
    Eedzia11 uda nam sie w koncu! ❤️ Ale temperatura tez w 100% o niczym nie swiadczy wiec jeszcze jest szansa poki @ nie przyszla. U mnie od 4 dni jest identyczna, ale zaczelam mierzyc dopiero 5 dni temu i to bylo wieczorem, od 4 dni o tej samej porze. Nie wiem czy to dobrze czy zle, ale w ogole sie nie zmienia. W kazdym razie ja zaczelam mierzyc za pozno i ciezko cokolwiek wywnioskowac.
    Objawow poki co brak, ciezkosc i bolesnosc piersi, ale podczas brania duphastonu to norma. Mam duzy apetyt, ale to zawsze mam😅 jedyna zmiana co daje mi lekka nadzieje to fakt, ze zadna niespodzianka nie pojawila mi sie na twarzy, a przed okresem zawsze cos sie tworzy🤔
    Szkoda, że przedtem nie mierzyłaś, bo 37,4 to już jest konkret. Z moich obserwacji wykresów dziwczyn jak masz aż taki skok to późniejszy spadek nic nie musi nowego wnosić. Potem nagle zielona kropka i wielka radość. I mam nadzieję, że i u ciebie tak będzie 👍 będę zerkać na twój wykres

Co do wyprysków też w tym cyklu czysto, aż dziwnie. Plecy nie bolą jeszcze a brzuch bolał praktycznie od razu po owulacji, więc to też nie jest typowy objaw okresu, bo dopiero boleć powinien zacząć. Jedynie mięśnie nóg mnie kilka dni bolały, ale to może być i okres i ciąża. Po wzięciu paracetamolu na zęba mięśnie już mnie nie bolą. Brzuch nadal. I cycki mocno wrażliwe ale to też wszystko i nic znaczy.

• Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:

6.00 temp 36.54
    9.50 temp 36.80

I co tam u ciebie, widzę dalej plamienie jest?

• xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak u mnie dalej plamienie.. ja już nie mam slow na moj cykl 🙈 pięknie monitorowany.

Kolor plamienia brąz ale jakoś już na nic nie liczę.
    Według appki @ we wtorek ale według mnie to środa bo cykle mam 28 dni.

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Tak u mnie dalej plamienie.. ja już nie mam slow na moj cykl 🙈 pięknie monitorowany.

Kolor plamienia brąz ale jakoś już na nic nie liczę.
    Według appki @ we wtorek ale według mnie to środa bo cykle mam 28 dni.
    Czytałam dziś o tym brązowym kolorze, zacytuję ci

"Krwawienie implementacyjne
    W ciąży nie można mieć okresu. Może się jednak pojawić niewielkie krwawienie przypominające to menstruacyjne tzw. krwawienie implantacyjne związane z zagnieżdżeniem się zarodka w macicy. Pojawia się u 25% przyszłych mam, zwykle w terminie spodziewaj miesiączki. Trwa krócej niż okres, przeciętnie do trzech dni. Krwawienie jest skąpe, czasem wręcz niezauważalne, przybiera barwę bladoróżową lub czerwoną. Brązowe może świadczyć o niedoborze progesteronu. Czasem zamiast krwi pojawia się jedynie zabarwiony śluz.

Skąpe krwawienie zwiastujące ciążę nie powinno niepokoić. Aby wykluczyć ewentualne komplikacje, jak ciąża pozamaciczna lub ryzyko poronienia, poinformuj o nim lekarza. "

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2022, 14:16

• xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11 wrote:
    Czytałam dziś o tym brązowym kolorze, zacytuję ci

"Krwawienie implementacyjne
    W ciąży nie można mieć okresu. Może się jednak pojawić niewielkie krwawienie przypominające to menstruacyjne tzw. krwawienie implantacyjne związane z zagnieżdżeniem się zarodka w macicy. Pojawia się u 25% przyszłych mam, zwykle w terminie spodziewaj miesiączki. Trwa krócej niż okres, przeciętnie do trzech dni. Krwawienie jest skąpe, czasem wręcz niezauważalne, przybiera barwę bladoróżową lub czerwoną. Brązowe może świadczyć o niedoborze progesteronu. Czasem zamiast krwi pojawia się jedynie zabarwiony śluz.

Skąpe krwawienie zwiastujące ciążę nie powinno niepokoić. Aby wykluczyć ewentualne komplikacje, jak ciąża pozamaciczna lub ryzyko poronienia, poinformuj o nim lekarza. "

Tez troszkę poczytałam. Mam koleżankę która urodziła zdrowego dzidziusia 4 lata temu która właśnie pomyliła te krwawienia z okresem i przez to dopiero w 10 tyg sie dowiedziała o ciąży. 🙈
    Nie chce sie nakręcać ale gdzieś tam mqm cichutka nadzieje ze to jeszcze sie skończy z wielkim zaskoczeniem i brakiem @.
    Owulacje musiałam mieć 14dc maks 15dc. Bo na usg pęcherzyk już miał 22 mm 14dc. To był wtorek, a w piątek już na usg było widać ze pęknięcie nastąpiło.
    A te plamienia to początkowo jasnoróżowe a potem kawa z mlekiem. Zobaczymy co z tego wyjdzie ale nudy nie ma 🙈

Trzymam za was kciuki Edzia i Magda 💪🏼🍀

Magdak, stara Staraczka lubią tę wiadomość

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Tez troszkę poczytałam. Mam koleżankę która urodziła zdrowego dzidziusia 4 lata temu która właśnie pomyliła te krwawienia z okresem i przez to dopiero w 10 tyg sie dowiedziała o ciąży. 🙈
    Nie chce sie nakręcać ale gdzieś tam mqm cichutka nadzieje ze to jeszcze sie skończy z wielkim zaskoczeniem i brakiem @.
    Owulacje musiałam mieć 14dc maks 15dc. Bo na usg pęcherzyk już miał 22 mm 14dc. To był wtorek, a w piątek już na usg było widać ze pęknięcie nastąpiło.
    A te plamienia to początkowo jasnoróżowe a potem kawa z mlekiem. Zobaczymy co z tego wyjdzie ale nudy nie ma 🙈

Trzymam za was kciuki Edzia i Magda 💪🏼🍀
    No ja myślę, że to tylko i wyłącznie objaw ciąży 🙃

xvwb1994 lubi tę wiadomość

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda czy ja dobrze rozumiem że mierzysz temp wieczorem? 🤔

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2022, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka, no wlasnie od 4 dni kolo 8 i zawsze taka sama - 37.00, pierwszego dnia co mierzylam to byl wieczor i wieczorami zawsze mam wyzsza bo wczoraj z ciekawosci sprawdzilam i 37.30. Moze w ogole powinnam usunac ta pierwsza temperature z wykresu bo nic ona nie wnosi🤔
    Jak nie uda sie w tym cyklu to w przyszlym bede mierzyc caly cykl☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2022, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994, wlasnie znajoma tez plamila na poczatku i jest w zdrowej ciazy, wiec oby u Ciebie tez tak bylo! Trzymam kciuki🍀 ja bede testowac jutro, 11dpo, oczywiscie tez nie bedzie w 100% wiarygodne, ale chce uspic moja ciekawosc zeby moc normalnie pracowac😅

• xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi miło ze wy jeszcze wierzycie! Aż mam łzy w oczach ❤️ Chyba już z tego braku sił za te nieudane cykle. Czuje się jakaś rozpalona może coś mnie bierze.
    Ja się poddałam po dzisiejszej temperaturze. Idzie w dół a to rączej dobrze nie zwiastuje :)

dajcie znać jak testy! Będę podglądać 🤞🏻🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2022, 18:41

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2022, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Was wszystkie
    Ja czekam na owu
    Zioła pije jajniki ciągną śluzu przybyło ale na razie jeszcze.mu trochę brakuje do bycia owulacyjnym
    Skoczę na monitoring żeby zobaczyć co się w ogóle dzieje

• Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak nazwać "przedobrzenie" kombinowania w poprawie płodności i pracy jajników i ilości śluzu? Bo chciałabym trochę na ten temat poczytać, objawy, skutki, co dalej.

Przed piciem ziół jajniki bolały mnie tak, że nie dało się tego przeoczyć - od dwóch miesięcy, czyli od kiedy piję zioła jajników nie czuję, ewentualnie powiedzmy dwie trzy sekundy lekkiego ukłucia.

Przed piciem ziół miałam śluzu od groma, dni płodne znałam bez dodatkowych obserwacji - od dwóch miesięcy śluzu muszę szukać. To mnie najbardziej przeraża.

Plusy picia ziół: łagodniejszy okres, mniejsza ilość krwi, jakby cera lepsza.

Zioła zaczęłam pić "na zapas" a nie z potrzeby i teraz zastanawiam się, czy było dobrze i to zepsułam czy dopiero teraz zaczyna być dobrze.

• xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11 wrote:
    A jak nazwać "przedobrzenie" kombinowania w poprawie płodności i pracy jajników i ilości śluzu? Bo chciałabym trochę na ten temat poczytać, objawy, skutki, co dalej.

Przed piciem ziół jajniki bolały mnie tak, że nie dało się tego przeoczyć - od dwóch miesięcy, czyli od kiedy piję zioła jajników nie czuję, ewentualnie powiedzmy dwie trzy sekundy lekkiego ukłucia.

Przed piciem ziół miałam śluzu od groma, dni płodne znałam bez dodatkowych obserwacji - od dwóch miesięcy śluzu muszę szukać. To mnie najbardziej przeraża.

Plusy picia ziół: łagodniejszy okres, mniejsza ilość krwi, jakby cera lepsza.

Zioła zaczęłam pić "na zapas" a nie z potrzeby i teraz zastanawiam się, czy było dobrze i to zepsułam czy dopiero teraz zaczyna być dobrze.

Nie stosowałam ziół ale czytałam gdzieś ze trzeba tez robić przerwy w ich piciu po chyba 3 miesiącach albo więcej. Nie chce tutaj coś nieprawdziwego napisać ale na pewno przerwa wskazana.

Ja np miałam problem z śluzem i w tym cyklu czułam cały czas mokro. A za polecenia koleżanki dorzuciłam olej z wiesiołka i brałam aż do owulacji.

Jeśli teraz się nie uda to zaczynam z NAC. Ma mega dobre działanie porównują z Clo. Ale uważa się ze NAC jest bardziej „zdrowy”. Zobaczymy przegadam to tez z ginekologiem bo w sumie z owulacjami nie mam problemów.

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam z owulacjami niby problemu, zioła będę pić jeszcze luty i wtedy przerwa ale widzę, że śluz się gdzieś zapodział 🤷‍♀️ może zmienił zdanie i w środku teraz tylko będzie 😆

‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ