Będzie okres czy nie będzie?
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie rozkręca na okres. Oczywiście humor moj adekwatny do tego. Kazda zna ten czas jak temp spada a za rogiem @. U mnie już jedna noga @.
Stary mnie dosłownie zjeb** ze jestem już chora psychicznie na punkcie tej ciąży. To całe mierzenie temp jakaś obsesja. Może i tak ale ja nie potrafię nie myśleć. Nie wiem co na to poradzić. Szczerze chciałabym wyluzować ale czy się da? Nie wiem
To plamienie mnie teraz tez zastanawia. Czemu tak wcześnie ? Prog był dobry bo robiłam W zeszłym cyklu także nie wiem już…Ja 👩🏻1994
Staramy się od pazdziernika 2021
On 👦🏻1990 -
xvwb1994 wrote:U mnie rozkręca na okres. Oczywiście humor moj adekwatny do tego. Kazda zna ten czas jak temp spada a za rogiem @. U mnie już jedna noga @.
Stary mnie dosłownie zjeb** ze jestem już chora psychicznie na punkcie tej ciąży. To całe mierzenie temp jakaś obsesja. Może i tak ale ja nie potrafię nie myśleć. Nie wiem co na to poradzić. Szczerze chciałabym wyluzować ale czy się da? Nie wiem
To plamienie mnie teraz tez zastanawia. Czemu tak wcześnie ? Prog był dobry bo robiłam W zeszłym cyklu także nie wiem już…
Kochana nie przejmuj się facetem. Oni tak mają. Łatwo jest mówić jak się obserwuje z boku. Mój dopiero od niedawna potrafi się zachować, aczkolwiek też czasami sugeruje, abym udała się po pomoc ;P
A co do okresu. Zajrzałam na wykres. Według mnie wszystko jest u Ciebie ok. Od kilku dni masz powolny spadek progesteronu, przygotowanie do okresu. Lepiej, że tak powoli spada, a nie sieka znienacka. Będziesz się lepiej czuła. Nie załamuj się, nowy cykl nowe możliwości - fazes wyświechtany, ale prawdziwy. Trzeba się podnieść i szykować na kolejne starania.xvwb1994, stara Staraczka lubią tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
nick nieaktualnyxvwb1994 wrote:U mnie rozkręca na okres. Oczywiście humor moj adekwatny do tego. Kazda zna ten czas jak temp spada a za rogiem @. U mnie już jedna noga @.
To plamienie mnie teraz tez zastanawia. Czemu tak wcześnie ? Prog był dobry bo robiłam W zeszłym cyklu także nie wiem już…
Wiem co czujesz… tez chcialabym wyluzowac, ale widzac 3 przyjaciolki, ktorym udalo sie zajsc latwo w ciaze mnie dobija… nie robie zadnych dlugoterminowych planow, bo “a moze bede juz wtedy w ciazy”, jak idziemy ze znajomymi na piwo to zawsze sprawdzam jaki to bedzie dzien cyklu, aby nie byl juz za pozny dzien bo moze bede wtedy w ciazy i alkohol niewskazany. Mezowi jakos nie truje dupy, trzymam to w sobie, albo wlasnie wylewam tutaj na forum. Ciesze sie, ze ono jest bo inaczej pewnie trzymalabym to w sobie🥺
Eedzia, testy tez tanie nie sa wiec lepiej wydac na bete i miec pewnosc, z taka kreska powinna juz byc spora. Nie sluchaj go tylko idz❤️ 30zl to tez nie majatek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 10:50
-
Mam dokładnie to samo. Moja przyjaciółka urodziła w maju a teraz już jest w następnej ciąży 14 tydzień prawie. U mnie w rodzinie wysyp ciąż i dzieciaczków. Mnie zaczęło tak bolec ze chwilami świadomie unikam spotkań rodzinnych. Z tym alkoholem to od świat całkowicie przestałam pic. Nie jem już żadnych fast foodow i zero słodyczy. Nigdy nie miałam chyba tak silnej woli. Schudłam oczywiście około 2,5kg ale oczywiście dziś wyrzygal mi ze to przez moj stres i myślenie ciagle.
No nic nowy cykl !
Edzia wleciała z kreskami i teraz czekamy na reszte 🍀🤞🏻Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
nick nieaktualnyxvwb1994 wrote:Mam dokładnie to samo. Moja przyjaciółka urodziła w maju a teraz już jest w następnej ciąży 14 tydzień prawie. U mnie w rodzinie wysyp ciąż i dzieciaczków. Mnie zaczęło tak bolec ze chwilami świadomie unikam spotkań rodzinnych. Z tym alkoholem to od świat całkowicie przestałam pic. Nie jem już żadnych fast foodow i zero słodyczy. Nigdy nie miałam chyba tak silnej woli. Schudłam oczywiście około 2,5kg ale oczywiście dziś wyrzygal mi ze to przez moj stres i myślenie ciagle.
No nic nowy cykl !
Edzia wleciała z kreskami i teraz czekamy na reszte 🍀🤞🏻
Ja alkohol tylko tak socjalnie bardziej, do domu nie kupuje, ale tutaj gdzie mieszkam to wyjscie na piwo po pracy jest dosyc popularna, poza tym zawsze sobie tlumacze, ze juz niedlugo nie bede mogla wiec korzystam poki moge na szczescie to tylko raz lub dwa razy w tygodniu wiec nie tak zle.
Ja niestety jem az za duzo, na szczescie tez zmienilam nawyki zywieniowe i jest lepiej, mam dobra wage aby zajsc w ciaze, ale i tak chcialabym lekko schudnac lecz motywacji brak.
Ile u Ciebie normalnie cykle trwaja? To plamienie dosyc szybko, moze to zagniezdzenie? Nie chce dawac nadziei, ale nie pamietam czy robilas test? Jak nie to podziwiam naprawde za cierpliwosc! -
Xvwb1994 juz dzisiaj nie plamisz?🤔
10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞
02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨👩👦
10.06.17 r 💏👰🏼♂️👨💼
09.11.22 r --- ⏸️
10.11.22 r --- beta 343,40
28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy
09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3) -
Magdak
to u nas podobnie z alko. Moj mąż to w ogóle nie pije bo nie lubi. Wiem dziwny typ. 😂
A z waga to mam normalna. Ale tak dla siebie chciałam mieć ciut mniej bo zawsze to lepsze samopoczucie. Zdarzało mi się jeść niezdrowo i dużo słodyczy wiec troszkę to zmieniłam.
Co do cyklu to mam 28 dni. Raz w życiu 32 ale wtedy byłam po antybiotyku i globulkach.
Ten cykl niby 27 dni ale myśle ze będzie normalnie 28. Chociaż kto wie 😂 w dalszym ciągu mam plamienia brązowe. Dziś już mocny brąz wiec myśle ze walnie mi okres jutro albo pojutrze. Obstawiam środę
A co do testowania to dziś zrobiłam z porannego moczu mimo spadku temp. Czułość ta normalna 25 i negatywJa 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
xvwb1994 wrote:Magdak
to u nas podobnie z alko. Moj mąż to w ogóle nie pije bo nie lubi. Wiem dziwny typ. 😂
A z waga to mam normalna. Ale tak dla siebie chciałam mieć ciut mniej bo zawsze to lepsze samopoczucie. Zdarzało mi się jeść niezdrowo i dużo słodyczy wiec troszkę to zmieniłam.
Co do cyklu to mam 28 dni. Raz w życiu 32 ale wtedy byłam po antybiotyku i globulkach.
Ten cykl niby 27 dni ale myśle ze będzie normalnie 28. Chociaż kto wie 😂 w dalszym ciągu mam plamienia brązowe. Dziś już mocny brąz wiec myśle ze walnie mi okres jutro albo pojutrze. Obstawiam środę
A co do testowania to dziś zrobiłam z porannego moczu mimo spadku temp. Czułość ta normalna 25 i negatywxvwb1994 lubi tę wiadomość
10.06.17 r 💏👰🏼♂️👨💼
09.11.22 r --- ⏸️
04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
Mój wykres jest dziwny pokazuje mi nagle owulacje na dzisiaj, wątpliwe bardzo.. o co chodzi z tą apka? Działa jak chce 😶😶
10.06.17 r 💏👰🏼♂️👨💼
09.11.22 r --- ⏸️
Karola :) wrote:Mój wykres jest dziwny pokazuje mi nagle owulacje na dzisiaj, wątpliwe bardzo.. o co chodzi z tą apka? Działa jak chce 😶😶
Robiłaś może testy na owu ? Jeśli nie to bym kupiła szybko dzisiaj w rossmanie np albo aptece jakiś i sprawdziła mi testy owu bardzo pomogły ogarnąć swój cykl a potem doszedł monitoringJa 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
xvwb1994 wrote:Robiłaś może testy na owu ? Jeśli nie to bym kupiła szybko dzisiaj w rossmanie np albo aptece jakiś i sprawdziła mi testy owu bardzo pomogły ogarnąć swój cykl a potem doszedł monitoring
10.06.17 r 💏👰🏼♂️👨💼
09.11.22 r --- ⏸️
nick nieaktualnyxvwb1994, rozumiem, ale jeszcze walczymy razem bo moze to plamienie implantacyjne. Ja zrobilam ultra czuly test, ale 11dpo wiec nadzieja jeszcze jest🍀 ale wydaje mi sie, ze moze nic nie byc bo nigdy nie czuje mojego prawego jajnika, wydaje mi sie, ze lewy to moj szczesliwy i wlasnie z nim sie prawie udalo zeszlym razem🙏🏼 Dwa razy po owulacji bylam u ginekologa w zeszlym roku i dwa razy bylo cialko zolte w lewym, nigdy nie mialam okazji sprawdzic prawego. No nic, dobrze, ze na pewno jeden pracuje prawidlowo.
Karola, widze ze sluz plodny Ci sie pojawil wiec chyba owu powinna niedlugo sie pojawic☺️ Trzymam kciuki -
Edzia jest kreska i beta to teraz najlepsze rozwiązanie, tak jak Tedka mówi testy też kosztują a tu wydasz na betę i sytuacja jasna.
Chłopem wcale się nie przejmuj oni są inni 😅😅
Kciuki ✊🏼✊🏼
Boże dopiero trochę do żywych wracam, od wczoraj miałam taki ból głowy że masakra. Broniłam się przed apapem ale już mnie brało na wymioty (migrena) mroczki w oczkach i się poddałam...
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
xvwb1994 wrote:Robiłaś może testy na owu ? Jeśli nie to bym kupiła szybko dzisiaj w rossmanie np albo aptece jakiś i sprawdziła mi testy owu bardzo pomogły ogarnąć swój cykl a potem doszedł monitoring➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo) -
Felinka94 wrote:Edzia jest kreska i beta to teraz najlepsze rozwiązanie, tak jak Tedka mówi testy też kosztują a tu wydasz na betę i sytuacja jasna.
Chłopem wcale się nie przejmuj oni są inni 😅😅
Kciuki ✊🏼✊🏼
Boże dopiero trochę do żywych wracam, od wczoraj miałam taki ból głowy że masakra. Broniłam się przed apapem ale już mnie brało na wymioty (migrena) mroczki w oczkach i się poddałam...➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo) -
Eedzia11 wrote:Zawsze masz plamienia przed okresem? To by było dziwne aby mieć plamienia 4 dni po których przychodzi okres u ciebie widzę 6 dni, czyli krwawisz minimum 10 dni na jeden cykl? Jeśli to pierwszy raz to ja nadal sądzę, że masz szansę na ciążę. Ja test robiłam superczuły, więc może i 25 byłby dziś dla mnie negatywny też (okaże się jutro na becie). Poza tym mam bóle pleców jak na okres, ogólnie jestem jak na okres.
Jesteś kochana ze jednak gdzieś tam jeszcze wierzysz☺️ Ogólnie to pierwszy raz takie coś. Zazwyczaj miesiączka zaczyna się lekkim planiem 2 dni przed. Ale nigdy tyle dni i tak wczensie. Sama w szoku lekkim jestem. No ale spadek temp razczej wskazuje tylko żeby sie nie łudzić dziś ogólnie pierwszy raz mnie sutki bolą i piersi większe. Ale nie wiem może to być wszystko i nic. Znalazłam test ultra czuły. Może jutro rano przetestuje.
Edzia zobaczysz jutro będzie piękny wynik🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 14:02
Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
Magdak nie ma co tracić nadzieji 🍀 mojej przyjaciółce obie ciąże dopiero w 5 tyg pozytywny test pokazały. Nawet beta była negatywna 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 14:11
Magdak lubi tę wiadomość
Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
nick nieaktualnySama nie wiem jakie podejscie lepsze - myslec, ze sie nie uda i na koniec cyklu miec ewentualnie mila niespodzianke; czy byc pozytywnie nastawiona, a pozniej najwyzej ubolewac, ze sie nie udalo. Najlepiej w ogole nie myslec, ale niestety mimo ze mam zajmujaca prace, staram sie spotykac ze znajomymi, ogladac seriale, czytac ksiazki i cwiczyc, to i tak o tym kurde mysle. Nie mowie az tak ludziom naokolo, ze sie staramy, ale Ci co wiedza to “nie mysl o tym i sie uda” wiec poprosze o zlota rade jak o tym nie myslec🤔😓
-
Koala27 wrote:Dziewczyny w 7DPO 13.90ng/ml jest ok?
Jeśli chodzi progesteron mi mówił ginekolog ze dobrze żeby było powyżej 10. wiec jak najbardziej masz dobry wynik. Ja miałam 20.30ng/mlKoala27 lubi tę wiadomość
Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990