Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Będzie okres czy nie będzie?
Odpowiedz

Będzie okres czy nie będzie?

Oceń ten wątek:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Eedziu, a czy pewna jesteś swoich owulacji tylko na podstawie obserwacji swojego bólu, czy potwierdzałas ich występowanie tez np na usg? I wiesz ze jak bolało to ona faktycznie była. Sam bol moze zwiastować owulacje, ale tez jej problemy. To wiadomo. Nie sugerowałabym sie zatem tylko tym. Pewność ze owu była mogą dać dwie rzeczy… a wlasciwie trzy. Usg, wzrost temperatury po owu, wzrost progessteronu i odpowiedni poziom w okolicach 7dpo. No i ewentualne doświadczenie potwierdzone ciążami :p w inne takie objawy jak bóle cycków, brzucha itd nie wierze. Miewałam i okazywało sie ze owu nie było! Pomijam juz tez fakt ze można mieć wszystkie objawy a pęcherzyk nie pęknie i owu nie ma…. A brzuch boli jak cholera.

Nie poddawaj sie i pij ziółka. :) śluz tez nie musi sie lac po kolanach. Niektórzy nawet uważają ze lepsze są obserwacje śluzu szyjkowego, czyli wygrzebanego ze środka. A to dlatego wlasnie ze nie każdej z nas musi wyciekać aż aż… no i jeszcze inna sprawa! Czy nadmiar śluzu, nie zwiastuje zakażenia? Wszystko kwestia względna:)

Ja tez zawsze miałam wszystko ok, a przynajmniej tak myślałam. A okazało sie ze nie pękają pecherzyki. Nie zawsze urośnie. A zioła… pierwszy cykl pity do owu - dwa pecherzyki. Teraz drugi cykl będę pic cały i… piękna owulacja wszystko pękło :) polecam

Edit: a jeszcze więcej powiem. Zawsze myślałam ze mam owu w 14dc przy cyklach 28 dni, idealnie jak w książkach piszą. Wtedy bolał mnie brzuch myślałam super jest owu. A co sie okazuje? Owulacje miewam ok 12dc i bol który mam dwa dni później zwiastuje juz raczej zamykanie sie wszystkiego. Ile razy straciłam szanse na ciąże serduszkujac dwa dni po terminie wie tylko sama Bozia :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2022, 20:01

xvwb1994, Basik1234, stara Staraczka lubią tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Kochana Eedziu, a czy pewna jesteś swoich owulacji tylko na podstawie obserwacji swojego bólu, czy potwierdzałas ich występowanie tez np na usg? I wiesz ze jak bolało to ona faktycznie była. Sam bol moze zwiastować owulacje, ale tez jej problemy. To wiadomo. Nie sugerowałabym sie zatem tylko tym. Pewność ze owu była mogą dać dwie rzeczy… a wlasciwie trzy. Usg, wzrost temperatury po owu, wzrost progessteronu i odpowiedni poziom w okolicach 7dpo. No i ewentualne doświadczenie potwierdzone ciążami :p w inne takie objawy jak bóle cycków, brzucha itd nie wierze. Miewałam i okazywało sie ze owu nie było! Pomijam juz tez fakt ze można mieć wszystkie objawy a pęcherzyk nie pęknie i owu nie ma…. A brzuch boli jak cholera.

Nie poddawaj sie i pij ziółka. :) śluz tez nie musi sie lac po kolanach. Niektórzy nawet uważają ze lepsze są obserwacje śluzu szyjkowego, czyli wygrzebanego ze środka. A to dlatego wlasnie ze nie każdej z nas musi wyciekać aż aż… no i jeszcze inna sprawa! Czy nadmiar śluzu, nie zwiastuje zakażenia? Wszystko kwestia względna:)

Ja tez zawsze miałam wszystko ok, a przynajmniej tak myślałam. A okazało sie ze nie pękają pecherzyki. Nie zawsze urośnie. A zioła… pierwszy cykl pity do owu - dwa pecherzyki. Teraz drugi cykl będę pic cały i… piękna owulacja wszystko pękło :) polecam

Edit: a jeszcze więcej powiem. Zawsze myślałam ze mam owu w 14dc przy cyklach 28 dni, idealnie jak w książkach piszą. Wtedy bolał mnie brzuch myślałam super jest owu. A co sie okazuje? Owulacje miewam ok 12dc i bol który mam dwa dni później zwiastuje juz raczej zamykanie sie wszystkiego. Ile razy straciłam szanse na ciąże serduszkujac dwa dni po terminie wie tylko sama Bozia :p
    Byłam w ciąży, potem sprawdzałam. Zakażenia też nie miałam, ani innych typu grzyb itd. Poprostu tak już miałam, że byłam mokra. Temperatury nie mierzyłam, mierzę od 2,5 miesiąca, czyli prawie na równi z piciem ziółek i od tego momentu są u mnie zmiany. I nie wiem czy np jajniki można przeciążyć witaminami czy to bez znaczenia.

A co ostatniego twojego
    "Edit: a jeszcze więcej powiem. Zawsze myślałam ze mam owu w 14dc przy cyklach 28 dni, idealnie jak w książkach piszą. Wtedy bolał mnie brzuch myślałam super jest owu. A co sie okazuje? Owulacje miewam ok 12dc i bol który mam dwa dni później zwiastuje juz raczej zamykanie sie wszystkiego. Ile razy straciłam szanse na ciąże serduszkujac dwa dni po terminie wie tylko sama Bozia :p"
    to nie robiłaś testów owulacyjnych?

Edit: zapomniałam, uważasz że po owu nie ma u mnie jednoznacznie sugerującego owu wzrostu tempki?
    Ogólnie z uwagi na zmiany po ziółkach planuję w lutym zbadać chociaż progesteron i zobaczyć czy faktycznie coś nie teges.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2022, 21:02

➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11 wrote:
    Byłam w ciąży, potem sprawdzałam. Zakażenia też nie miałam, ani innych typu grzyb itd. Poprostu tak już miałam, że byłam mokra. Temperatury nie mierzyłam, mierzę od 2,5 miesiąca, czyli prawie na równi z piciem ziółek i od tego momentu są u mnie zmiany. I nie wiem czy np jajniki można przeciążyć witaminami czy to bez znaczenia.

A co ostatniego twojego
    "Edit: a jeszcze więcej powiem. Zawsze myślałam ze mam owu w 14dc przy cyklach 28 dni, idealnie jak w książkach piszą. Wtedy bolał mnie brzuch myślałam super jest owu. A co sie okazuje? Owulacje miewam ok 12dc i bol który mam dwa dni później zwiastuje juz raczej zamykanie sie wszystkiego. Ile razy straciłam szanse na ciąże serduszkujac dwa dni po terminie wie tylko sama Bozia :p"
    to nie robiłaś testów owulacyjnych?

Edit: zapomniałam, uważasz że po owu nie ma u mnie jednoznacznie sugerującego owu wzrostu tempki?
    Ogólnie z uwagi na zmiany po ziółkach planuję w lutym zbadać chociaż progesteron i zobaczyć czy faktycznie coś nie teges.

Rozumiem. W takim razie najlepiej zbadać tego proga i będzie jasność :)

Nie, na początku swojej drogi nie robiłam testów. Szliśmy z mężem na żywioł zaraz po ślubie. Nie zakładałam od pierwszych swych dni starań ze coś ze mną nie tak moze być. Chyba każda z nas miewała okresy kiedy myślała ze po prostu zajdzie :) nie zabezpieczaliśmy sie i żyliśmy z dnia na dzień, podchodząc do tego na luzie, jak będzie dzidzia to będzie :) byliśmy tez młodzi na tze. dorobku. Ani nam sie nie spieszyło, ani nie byliśmy anty. później okazało sie, ze jednak niekoniecznie każdemu udaje sie tak od razu i tak bez problemów. Długa historia.

Edit: niczego nie sugerowałam bo nie zerknęłam nawet na wykres. Teraz widze. Wzrost jest jak najbardziej, wszystko ładnie szło :) teraz tylko temperatura coś spada. Kiedy spodziewasz sie @?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2022, 21:09

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Rozumiem. W takim razie najlepiej zbadać tego proga i będzie jasność :)

Nie, na początku swojej drogi nie robiłam testów. Szliśmy z mężem na żywioł zaraz po ślubie. Nie zakładałam od pierwszych swych dni starań ze coś ze mną nie tak moze być. Chyba każda z nas miewała okresy kiedy myślała ze po prostu zajdzie :) nie zabezpieczaliśmy sie i żyliśmy z dnia na dzień, podchodząc do tego na luzie, jak będzie dzidzia to będzie :) byliśmy tez młodzi na tze. dorobku. Ani nam sie nie spieszyło, ani nie byliśmy anty. później okazało sie, ze jednak niekoniecznie każdemu udaje sie tak od razu i tak bez problemów. Długa historia.

Edit: niczego nie sugerowałam bo nie zerknęłam nawet na wykres. Teraz widze. Wzrost jest jak najbardziej, wszystko ładnie szło :) teraz tylko temperatura coś spada. Kiedy spodziewasz sie @?
    Oki bo myślałam, że coś zauważyłaś 🙃 (każda wskazówka na wagę złota). Okres mam mieć niby 2 lutego. Czyli już niebawem.

A powiedz mi przy okazji, czy termin 7-8 dni po uwulce na badanie progesteronu brać z wykresu tak jak apka wyznaczy? No bo wiadomo, test owulacyjny, owulacja od niego w ciągu 2,5 dnia (36h) czyli co, poprostu dodać do tego te 7 dni?

• Tedka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11 wrote:
    Oki bo myślałam, że coś zauważyłaś 🙃 (każda wskazówka na wagę złota). Okres mam mieć niby 2 lutego. Czyli już niebawem.

A powiedz mi przy okazji, czy termin 7-8 dni po uwulce na badanie progesteronu brać z wykresu tak jak apka wyznaczy? No bo wiadomo, test owulacyjny, owulacja od niego w ciągu 2,5 dnia (36h) czyli co, poprostu dodać do tego te 7 dni?

Tak mysle ze tak będzie spoko :)
    Ja kochana staram sie tylko doradzać i tak w sumie z własnego skromnego poleka co nieco wiem i mogę pomoc. Nic nie zauważyłam, a na pewno nic niepokojącego :) temperatury Ci poszły w górę ładnie. Trzymam kciuki aby dalej juz nie spadały, bo mimo spadku nadal wysoko :) serduszkowania widze ładnie idealnie w punkt wiec :)) 🤞swoją droga podziwiam za wytrwałość :p ja to nie jestem królikiem, nie mogę tak codziennie :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2022, 21:39

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Basik1234 Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2022, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara Staraczka wrote:
    Trzymam kciuki za Was wszystkie
    Ja czekam na owu
    Zioła pije jajniki ciągną śluzu przybyło ale na razie jeszcze.mu trochę brakuje do bycia owulacyjnym
    Skoczę na monitoring żeby zobaczyć co się w ogóle dzieje

Ja jestem w tej samej sytuacji. Łykami suple, piję ziółka i czekam na dni płodne, a baaaardzo się to dłuży...

stara Staraczka lubi tę wiadomość

• Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Tak mysle ze tak będzie spoko :)
    Ja kochana staram sie tylko doradzać i tak w sumie z własnego skromnego poleka co nieco wiem i mogę pomoc. Nic nie zauważyłam, a na pewno nic niepokojącego :) temperatury Ci poszły w górę ładnie. Trzymam kciuki aby dalej juz nie spadały, bo mimo spadku nadal wysoko :) serduszkowania widze ładnie idealnie w punkt wiec :)) 🤞swoją droga podziwiam za wytrwałość :p ja to nie jestem królikiem, nie mogę tak codziennie :p
    😆😆 jak rano ma być to spoko, gorzej wieczorami, dlatego w grudniu mieliśmy dość a w styczniu było fajnie 🙃 ale jeśli to i tak nieskuteczne się okaże to w lutym nie będziemy aż tak się przykładać

Tedka lubi tę wiadomość

• Tedka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11 wrote:
    😆😆 jak rano ma być to spoko, gorzej wieczorami, dlatego w grudniu mieliśmy dość a w styczniu było fajnie 🙃 ale jeśli to i tak nieskuteczne się okaże to w lutym nie będziemy aż tak się przykładać

No wlasnie są różne szkoły ze tak powiem. Ze wystarczy co dwa dni, bo i plemniki lepsze jak trochę sie odleza, a to ze nie na co i żeby codziennie sie starać. U nas tez wychodzi różnie z tym, wiadomo praca zajęcia człowiek zmęczony a tu trzeba. :p ale tez juz tak nie naciskam na męża jak kiedyś :p wiem ze to przynosi odwrotny skutek. Dlatego po owulacji daje mu pare dni luzu :p hehe. Teraz to juz tylko z czystej przyjemności :p doskonale wiec Cię rozumiem. :)

Eedzia11 lubi tę wiadomość

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2022, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie roznie mowia, niektorzy aby codziennie w dni plodne, a inni ze wtedy plemniki sa gorszej jakosci i lepiej co drugi/trzeci dzien🤔 dla mnie codziennie to za duzo, co dwa/trzy dni idealnie, nawet jak sie nie staramy. Mam nadzieje, ze jakos sie wstrzelilismy🙏🏼
    Eedzia, czyli jutro tez testujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2022, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah! Tedka, napisalysmy i tym samym😂 zaczynajac pisac post nie widzialam Twojego i jakos tak pomyslalam, ze tym napisze🤣

Tedka lubi tę wiadomość

• Tedka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdak wrote:
    Hahahah! Tedka, napisalysmy i tym samym😂 zaczynajac pisac post nie widzialam Twojego i jakos tak pomyslalam, ze tym napisze🤣

A bo to sie nazywa forumowe połączenie dusz :p
    U nas jest trochę słabe nasienie, choć lekarz twierdzi ze nie najgorsze, średnia przeciętna, boje sie z kolei ze co trzy dni będzie za późno, ze jak seks przed owu to nie dożyją, a z kolei jak po owu to ze ja juz za stara i moja komórka żyje za krótko i nie doczeka na „za dwa dni”. Ot takie dylematy kuzwa

Magdak, stara Staraczka lubią tę wiadomość

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2022, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah, wlasnie tak! 😁

Taak, co trzy dni to chyba za bardzo ryzykowne, w okresie owulacji staramy sie na pewno czesciej, nawet udalo sie dwa razy pod rzad bo maz mniej pracowal, zobaczymy, moze zolnierzyki nie byly zmeczone😅 dzien po owulacji to w ogole mnie maz zaskoczyl bo dwa razy mu sie udalo podczas jednego razu. Takie rzeczy sie zdazayly, ale ponad 6 lat temu na poczatku zwiazku i wtedy pewnie od razy bysmy zaszli w ciaze przy takich ilosciach🤔 wydaje mi sie, ze z czasem tez spadaja checi, podziwiam pary, ktorym caly czas sie tyle chce.

W kazdym razie, maz nie robil jeszcze badan, jak nie sie nie uda, to na wiosne zrobimy.

Tedka, stara Staraczka lubią tę wiadomość

• Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś temp znów wzrosła...
    Zrobiłam więc test, okres planowo 2 luty.

https://zapodaj.net/8e853563e5409.jpg.html

Widzicie? Na żywo jest widoczna, bez latania za światłem. Mąż też ją widzi. Zobaczymy czy to fabryczna czy nie.

Magdak, xvwb1994, Kasiak89, Felinka94, Basik1234 lubią tę wiadomość

• Tedka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11 wrote:

Widzicie? Na żywo jest widoczna, bez latania za światłem. Mąż też ją widzi. Zobaczymy czy to fabryczna czy nie.

Eedzia widzę oczywiście! Jak dla mnie jest różowiutka i to nie fabryczna :D leć na betę i nie szukaj już testów ;)

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Karola :) Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11 wrote:

Widać widać kochana!!!! 💚☘

age.png

10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞

02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨‍👩‍👦
    10.06.17 r 💏👰🏼‍♂️👨‍💼

09.11.22 r --- ⏸️
    10.11.22 r --- beta 343,40
    28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
    04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
    01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
    26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
    12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
    24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
    14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
    05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
    19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy

09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2022, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11, widac widac! ❤️🙏🏼 Gratulacje i trzymam kciuki za dalszy rozwoj sprawy!

• Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, tylko w was mam wsparcie jutro 9:25 beta.
    A z moim zamiast się cieszyć to na mnie nakrzyczał, że już na krew lece jak kreska ledwo co :/ jesteśmy pokłóceni. Nawrzucałam mu, że zamiast tu ekscytacja to tradycyjnie mnie gasi. Niech spier****.

xvwb1994 lubi tę wiadomość

• Tedka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11 wrote:
    Dzięki dziewczyny, tylko w was mam wsparcie jutro 9:25 beta.
    A z moim zamiast się cieszyć to na mnie nakrzyczał, że już na krew lece jak kreska ledwo co :/ jesteśmy pokłóceni. Nawrzucałam mu, że zamiast tu ekscytacja to tradycyjnie mnie gasi. Niech spier****.

Boże, jacy faceci są beznadziejni. Tyle tylko powiem.
    Idź i się nie sugeruj nim. Zrzednie mu mina jak przyniesiesz wyniki, bo jestem przekonana, że beta będzie widoczna.

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Edzia ja tez widzę gołym okiem!
    Leć na betę i się nie przejmuj❤️
    My razem z tobą czekamy na wynik !🍀

Ja tez ze swoim dziś pokłócona😉

Ja 👩🏻1994
    Staramy się od pazdziernika 2021
    On 👦🏻1990
  • Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wg jego logiki po co MARNOWAĆ 30zł jak wystarczy poczekać kilka dni aż kreska ściemnieje i wie się to samo za darmo. On nie rozumie, że jak coś się dzieje w ciele to każdy by chciał wiedzieć co. Sam by leciał jak głupi, gdyby to jemu się działo. W zeszłym roku jak zaszłam, też nie umiał się zachować, widać wszystko ok do dwóch kresek a potem panika czy coś.

‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ